../images/Emo104.gif המון התלבטתי אם לכתוב איך היה
אצלנו, כי אודיה כתבה ספר חוקים משלה. אבל אולי בכל זאת ניתן ללמוד מזה משהו אחד או שניים ולכן אכתוב, מקווה לעזור. אודיה, ינקה כ-4 חודשים, באותו הזמן הילדה ינקה כל 6-7 שעות בלבד. מכיוון שאמרו לי שצריך להאכיל כל 2-4 שעות, בהתחלה הייתי לחוצה מאוד, עד שהבנתי, שאם אודיה לא רוצה היא לא תאכל ולא יעזור כלום. הייתי מציעה לה מידי פעם והיא היתה מזיזה את הראש. רק כל 6-7 שעות היא הסכימה לאכול. אודיה אף פעם לא בכתה מרעב, וכמעט מכלום, בהתחלה. כשעברנו לתחליפי חלב ואח"כ גם מוצקים, הייתי מציעה לה ארוחות בערך כל 4 שעות, כאשר הבקבוק של הבוקר ושל הלילה לא היה נכלל בחישובי השעות. כשאודיה חולה, מלאה בליחה, עיפה וכאלו, התנהגות האוכל שלה שונה. כשהיא חולה או מלאה בליחה היא לא אוכלת כמעט כלום, היא מקפידה לשתות המון. כשאודיה עיפה, בעיקר אחר הצהריים, היא מתחילה ממש לבלוס וזה הסימן שלי שהיא עומדת ללכת לישון מוקדם מאוד. כנראה ממלאה מאגרים ללילה. בגיל שהילד יודע לדבר, לא נורא אם יבקש אוכל לפעמים. כשהילד קטן, צריך ללמוד את צרכיו ואת הזמנים שלהם ובמקביל להיות עם זה גמישים. אם ילד, בדרכו המיוחדת לו, מבקש אוכל עם בכי - זכותו. אנחנו כהורים צריכים למלא את בקשתו. נכון שממליצים מגיל מסוים לעשות בדר יום לילד בכל התחומים, שאחד מהם הוא האוכל, כי לילד יותר קל וזה יותר משרה בטחון כשהוא יודע מה צריך להיות כל רגע. לכן צריך סדר יום באוכל, אבל עם גמישות בהתאם לגיל, למצב ולצורך. תהנו לכם ותגידי לאמא שלך - שכמו שהיא טעתה והצליחה איתך את רוצה את אותה הזכות לעצמך עם ילדתך. חג שמח