בעקבות ויכוח

doresh shalom

New member
בעקבות ויכוח

שהיה לי עם חברים... תגידו לדעתכם דת וימין תמיד הולכים ביחד

idoz

New member
ענבר אני חילוני,

הנה הרסתי לך את התגובה
.

Mellincolin

New member
לחלוטין לא!

אין שום קשר. נכון, דתיים לעיתים קרובות נוטים לצד הימני של המפה הפוליטית, אבל יש הרבה יוצאי דופן - ואין מה לדבר על כך שלא כל הימניים הם דתיים. להגיד ש"הימין=מסורתיות=דת" זה קשקוש.

חימס

New member
תראו,

איפה שאני גר, באילת, יש רב קונסרבטיבי שעומד בראשות מפלגת מרצ. אני מכיר אותו אישית בתור מורה, ואני יכול לומר לכם שהוא בן-אדם מודרני, משכיל, פלורליסטי ודמוקרטי. מסורת (שהיא לא חייבת להתבטא דווקא כדת) היא דבר נחוץ מבסיסו לאדם, והקשר בינה לבין ימין הוא לא בהכרח נכון. מה גם שבדת היהודית יש כל מיני אלמנטים דמוקרטיים/סוציאליים/הומניים, שדווקא מחזקים את אידיאולוגיית השמאל.

idoz

New member
מסתבר שהייתה אי-הבנה קטנה

אני חשבתי משהו כשענבר התכוון למשהו אחר. אני אגדיר דת בתור אמונה.

EverMan

New member
דת היא לא אמונה.

דת היא מערכת חוקים והיררכיות של אמונה מסודרת. מז"א ? כאשר לאמונה נוספים מצוות,חגים,מנהגים,אחראים,היררכיה וכו' - זו דת. הדתות כיום , הם בנות כמה וכמה מאות אם לא אלפי שנים. הם דבר מיושן. החלוקה לימין ושמאל בכלליות היא : ימין - שמרנים , שמאל - חדשניים. זו החלוקה , לא משנה באיזה נושא או באיזה עקרון. אלו גם השמות ל"קומוניסטים וקפיטליסטים" בעברית : "עמלים ושומרניים" בהתאמה. אי לכך , בגלל שהדת היא דבר מסורתי , דבר ישן , דבר "מהעבר". והימין הוא השומר על הישן מול השמאל שמציע את החדש - הדבר המתבקש הוא : שהדת והימין הולכים יחדיו. ואם אתה רוצה בצורה מתמטית : נגיד שהעבר=1 ימין=X ודת=Y אם X=1 (הימין עוסק בשימור העבר) וגם Y=1 (הדת היא נדבך מאביק מהעבר) דבר מתבקש הוא ש X=Y. (הדת והימין הולכים יחדיו)

חימס

New member
בכל זאת - יש שמרנות רציונלית

שמרנות שמסוגלת להתאים את עצמה להווה ואף לעתיד. אני חושב שזה חשוב לשמור על משהו מהעבר. אדם זקוק לשורשים. אם נסתכל על זה בצורה מופשטת זה הגיוני שדת וימין ילכו ביחד, אבל זה לא "ראה וקדש", ובכל כלל יש גם יוצאים מן הכלל.

EverMan

New member
כמו שאמרתי :

לכן דת=ימין לרוב. (גם הרפורמים הם שמאלנים שים לב , לפחות רובם) וימין לאו דווקא שווה דת.

nh1

New member
ועוד שאלה-

האם לדעתכם יכול להיות בסיס אידיאולוגי אמיתי לימני אתאיסט? ז"א האם בלי הדת בכלל אפשר להיות ימני? (ואל תגידו אני ימני וחילוני- תסבירו האם יש בסיס באמת) וגם- אם לא מאמינים בתנ"ך, איך/האם יש לנו זכות על הארץ?

EverMan

New member
אתה מדבר על ימין מדיני ...

רק לתשומת ליבך. וכן , יכול להיות ימני חילוני , אבל את הדת תחליף גזענות/זעם לרוב.

חימס

New member
בימין הקיצוני אולי

את החלק המתון של הליכוד עוד אפשר להבין, ואני מתכוון ללהבין מלשון תבונה, ולא להבין למה הם זועמים. מתוך דבריי אני מתאר לעצמי שניתן להסיק שאני מסכים עם הנ"ל, לפחות בנוגע לתשובה - לא לנימוקה. אחרי הכל, הימין הוא לא מקשה אחת.

חימס

New member
בימין הקיצוני אולי

את החלק המתון של הליכוד עוד אפשר להבין, ואני מתכוון ללהבין מלשון תבונה, ולא להבין למה הם זועמים. מתוך דבריי אני מתאר לעצמי שניתן להסיק שאני מסכים עם הנ"ל, לפחות בנוגע לתשובה - לא לנימוקה. אחרי הכל, הימין הוא לא מקשה אחת.

nh1

New member
נכון, לא התכוונתי לכלכלי

אם לזה אתה מתכוון אבל השאלה- האם באופן רציונלי (כשאני לא מכלילה גזענות ברציונלי וכמובן שלא זעם) ניתן להיות ימני בלי להאמין בתנ"ך? ומה עם החלק השני-הזכות על הארץ , מהיכן? יום טוב

למעלה