בעקבות ויכוח

EverMan

New member
הרבה מהימנים החדשים

טוענים שהארץ מגיעה להם. למה ? "למה מה קרה שאתן לערבים האלה משהו ?!" או לחילופין : "אני כבשתי , שילכו להז***ן !". כמו שאמרתי , אלה לא ימנים , אלא רק גזענים שבמקרה תורת הימין תקועה מקבילה.

nh1

New member
אז התשובה היא לא?

אין בסיס רציונלי לימין בלי התנ"ך? (וכמו שאמרת-אני לא מתכוונת לגזענים חסרי כל הצדקה הגיונית) ומה עם הזכות על הארץ?

EverMan

New member
הזכות על א"י היא היסטורית.

ללא מקורות היסטוריים והתקופה התנ"כית - אין ביסוס לציונות בא"י לפני המאה ה19 המאחורת. אין בסיס אידיאולוגי לימין הדוגל ב"א"י השלימה" מלבד זה. על זכותנו על א"י "הקטנה" אין ערעורין היום בעולם ובקרב החברה הישראלית כלל. מעטים האנשים שעדיין מאמינים בא"י השלמה בישראל. חופן מתנחלים בודדים.

חימס

New member
בטח שיכול להיות

הבסיס ההיסטורי הוא עדיין רק בסיס. כיום א"י היא כבר בית ובעלת מאפיינים תרבותיים ייחודיים, כך שהקשר האישי לארץ חזק יותר מהקשר ההיסטורי. חוץ מזה, שזה בסדר שכבשנו. היתה לנו סיבה טובה, וכבשנו באמצעים לגיטימיים (מראש אני מבדיל: זה היה כיבוש טריטוריה, נא לא לבלבל עם כיבוש עם. בשביל שלא תתרעמו עליי). את הימין המתון אפשר להבין גם מבחינה מדינית, ולא רק חברתית-כלכלית. כיום ימני דתי ודאי מייצג סקטור, בעוד שימני חילוני מייצג אידיאולוגיה אובייקטיבית-רציונלית. הרי לא מדובר בא"י השלמה או בטרנספר...אני מדבר על ימין מתון. להשערתי, השיקולים שלו יהיו ביטחון, והגנה על הטריטוריה הקיימת. יש גם כאלה שמאמינים שהשטחים אמורים להיות שלנו ומצדדים במפעל ההתנחלויות. גם את זה עוד אפשר להבין. הרי זה ידוע שאת אותם דברים אפשר לראות מכמה זוויות דרך עיניים שונות. בין זה לטרנספר עוד יש מרחק רב. בנוגע לקיצוניים אני מסכים עם כל מה שאמרתם.

EverMan

New member
אני מסכים ש"זה בסדר שכבשנו"

זה אפילו יותר מבסדר. זה מוצדק ונכון. הבסיס ההיסטורי הוא לא רק בסיס. ללא בסיס - אין לך דבר. ימין מתון - לא קיים. קיים שמאלני וימני. בעוד השמאלני מוכן להתפשר ולהחזיר שטחים בשלב זה או אחר - הימני מסרב. הימין זה לא. בעוד השמאל זה כן. כמה כן ? מתי כן ? זה משהו אחר ...

nh1

New member
אתה בעצם מגדיר כל אדם שיסכים

באיזשהו מצב לתת שטחים מסוימים- בתור שמאלני זה אומר שתשעים ומשהו אחוזים שמאלנים וזה כולל גם אנשים בהתנחלויות..נחמד, את האמת, אני מתנחלת, כרגע לפחות, ודברתי עם הרבה שאתם מגדירים "קיצוניים" אז באמת מבחינה רציונלית-זה רק התנ"ך ועדיין לא מצאתי אפילו פתרון אמיתי למצב (כשאני לא מכניסה טרנספר או רצח עם תחת הכותרת הזו) אבל גם השמאל הקיצוני נראה כזה מגוחך, אולי אפילו יותר, ואני לגמרי לא משוכנעת מה נכון, אין לי מושג מה אני אצביע כשיהיו בחירות-אני יודעת רק מה אני לא אצביע....מסובך

חימס

New member
אוקי

אז אתה אומר שחלק מהליכוד הם שמאלנים? לא מסתדר לי. ההפרדה הזאת בין "ימין" ל"שמאל" איך שעשית אותה היא נורא מלאכותית, ואף מטעה. יש ימין מתון כמו שיש שמאל מתון, יש רמות שונות של קיצוניות ושל מוכנות להתפשר, ויש מרכז (באופן תיאורתי. יכול להיות אדם שאמונתו היא מרכז, אבל כיום אין לו ייצוג בכנסת). זה לא נכון לראות דברים בסדר גודל כזה כשחור ולבן. הימין המתון (או בעצם: ימין-מרכז) יודע שלא תהיה לו ברירה אלא לאפשר מדינה פלסטינית, אבל הוא יותר זהיר וחשדן, וכמובן רוצה להרוויח כמה שהוא יכול - אבל בגבול הראייה המציאותית.

למעלה