בעקבות טיסה ארוכה...

YHS

New member
../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif

טסים ככל הניתן קרוב למעגל הגדול

שזו הדרך הקצרה ביותר בין שתי נקודות על פני כדור

יש גם את הסיבה...

של לנסות לטוס כמה שיותר קרוב לאדמה, ככה שאם תיהיה תקלה לא יצטרכו לעשות דרך ארוכה וינחתו בשדה הקרוב בארץ הקרובה...

בולשיט

אין שום קשר. אחר היו טסים את סיביר מעל היבשה ומשם 100 ק"מ של מים עד לאלסקה. כפי שכתב ישה, מרחקים גדולים טסים על מעגלים גדולים. "מעגל גדול" הינו מישור שחותך את כדור הארץ דרך מרכזו. הקשת הנוצר על המעטפת נקראת מעגל גדול והיא, הדרך הקצרה ביותר בין 2 נקודות. כל קווי האורך וכן קו רוחב 0 (קו המשווה) הינם מעגלים גדולים. כיוון ששטסים את המרחק הקצר ביותר על כדור (על מעגל גדול) כשפורסים את הכדור למפה דו ממדית (כמו זו המוצגת לנוסעים במטוסים) מתקבלת קשת עם בטן לקוטב הקרוב.

ERJ PILOT

New member
It’s also has to do a lot with the

It’s also has to do a lot with the Jet-Stream, and the routs that keep changing every day.

ronenec

New member
אני בוהה כמו בוק ב AIRSHOW...

או מאזין לערוץ ה ATC (אם הוא קיים באוירון...)

grants

New member
Jack Daniel's

מרגיע, ממסטל ולא גורם לך לרוץ לשירותים...

רצוי גם לא לשתות אלכוהול

בכמה ימים שלפני הטיסה, אחרת הג'ק לא יעזור. אני שותה יין אדום וזה עובד מצויין.

כאחד שטס הרבה טיסות ארוכות

ההמלצות שלי לא יהיו אקטואליות לכולם כי בדרך כלל אני טס בביזנס אך בכל מקרה בטיסות ארוכות כדאי "להפעיל את המנועים" כלומר להזיז את הגוף מידי פעם ולא לשבת זמן ארוך בתנוחה מסויימת שמזיקה לתנועת הדם בגוף. מה עוד? זה אינבידואלי לכל אחד ואחת. גם אני לא סובל טיסות ארוכות במיוחד אך נאלץ לעיתים בגלל העבודה. (לאירופה לעומת זאת אני די נהנה לטוס). כדאי להביא דיסקמן או נגן MP3 אם אוהבים מוסיקה, ספר או ספרים לאוהבים לקרוא והעיקר שתהיה לך טיסה נעימה.

לגבי תנועה במהלך הטיסה

מדברים על החשש מכרישי דם עקב טיסה ארוכה. מה ההבדל בין ישיבה ארוכה במשרד לזו שבמטוס? תודה - גידי

Manic Subsidal

New member
לישון ולישון הרבה

אני זוכר שהטיסות שלי לארה"ב (12 שעות ככה) עברו לי כמו כלום בשינה. תמיד אפשר לראות סרטים, אם יש, בדרך כלל לחברות תעופה יש רשימה מאוד מכובדת של סרטים חדשים וכאלה.

למעלה