בעקבות משחק האסוציאציות שאלה קטנה:

בעקבות משחק האסוציאציות שאלה קטנה:

איך אתם נוהגים כשיש לכם שאלה לרב באיזשהוא נושא? יש לכם רב ספציפי שאיתו אתם מתייעצים ו/או סומכים על דעתו או שרב אחד לשאלות כלליות בהלכה ורב אחר לשאלות בנושא ספציפי שבו הוא מתמחה? אצלנו יש לבעלי רב אחד שאיתו הוא מתייעץ כמעט בכל נושא אבל, בנושא הטיפולים אנחנו מתייעצים עם מכון פוע"ה כי הם מבינים בזה וזאת ההתמחות שלהם. אתם לא חייבים לענות סתם מעניין אותי לדעת.

אצלינו אין לנו רב קבוע לצערי.

כשיש שאלות הנוגעות לטהרה, אני אישית מתקשרת כל פעם לרב אחר, לפי המצב רוח פחות או יותר...חחחח (אבל האמת?- זה סתם צחוק עצוב- זה לא ממש מצחיק אותי) כשיש שאלות הנוגעות לצעדים משמעותיים בחיים, לפעמים בעלי הולך לשאול את האדמו"ר שלנו, אבל ברב הפעמים הוא מחליט על דעת עצמו- שזה מאד מאד אכפת לי!!! ואגב, ראיתי עכשו בחתימה שלך שאת טסה בעז"ה???!!!!! שיהיה לך בהצלחה רבה רבה!!!!!

עונה

בנושאים הלכתיים, כגון הלכות טהרה, כשרות וכו` אני פונה לרב העיר שלנו, ת``ח עצום. בשאר הנושאים, חינוך ילדים, נושאים רפואיים, החלטות חשובות בחיים וכו` אני פונה לראש הישיבה בה למדתי בבחרותי שהוא אחד מגדולי הדור.

נקודה כאובה אצלנו

לכאורה הרב של אישי הוא הרב שלנו, אבל מעט מאוד פעמים בחיים התייעצנו איתו - וגם אז בד"כ נהגנו הפוך ממה שאמר... עדיין מעריכים אותו. שאלות הלכתיות- אם לא מוצאים לבד את התשובה במקורות אז שואלים כל מיני. הייתי רוצה שיהיה אחרת. בהחלט.

יאאא!!! זה ממש אבל ממש חמור../images/Emo196.gif

אתם יותר גרועים מאיתנו!!
אבל תדעי לך שבעניני טהרה חייבים לשאול כל דבר רב, כי אפילו אם הוא שוגה, זאת האחריות שלו ולכם אין עברה, אבל אם אתם שוגים, הלך עליכם!!! וחוץ מיזה, לפעמים אני הייתי בטוחה שהרב יפסוק לי בכל מיני ענינים לחומרה והופתעתי מאד לטובה! (בעיקר בעניני שיכחה, שבהם אני ממש "חזקה"
)

candy77091

New member
יותר טוב ללכת לשאול כל פעם רב אחר?

עד שאחד יפסוק לפי דעתם? נו באמת זה מגוחך! כתוב "עשה לך רב" אם בנ"א לא יכול ללכת אחרי רב אחד בקביעות אז לא עשינו בזה כלום.

התכוונתי, ולא כתבתי את זה מספיק ברור../images/Emo26.gif

שאני, בערך כמוכם: עוד לא סגורה על רב קבוע ולכן כשיש לי שאלה הלכתית, אני בכל פעם פונה לרב אחר, אבל כשאני פונה לרב כלשהו, זה כמובן על מנת לקבל את פסיקתו, כי אם לא, למה לבזבז את זמנו?!- מה, הוא תכנית "תשובה כבקשתך"?! ההבדל בינינו זה שאת כבר החלטת לאיזה רב את פונה ואני עדין מנסה... האמת שיש הרבה רבנים "כבקשתי", הרבה יותר ממה שחשבתי ובכלל אני יודעת שככל שרב הוא יותר ענק בתורה הוא יותר מתיר כי יש לו "כתפיים רחבות" לקחת אחריות על הפסקים שלו. הזכרו ברב פישר זצ"ל שהיה עומד במשך שעות ומתיר בדיני טהרה, עד שהיו מכנים אותו "הרב המתיר"- כי בינינו- מה החכמה להחמיר? זה הכי פשוט והכי ":בטוח"... הגדולה היא לדעת איפה ניתן להתיר- בעיקר בדיני אישות וטהרה.

candy77091

New member
יאללה מה שהולך פה.

אנחנו חיפשנו את הרב הכי מתיר.אם כי אני עדיין לא מרגישה שהוא מספיק מתיר. להחמיר זה אכן הכי קל כדי להקל צריך להיות מאוד בקי בהלכה.. המילים שאמרת פשוט היו נשמעות כמו ציטות של דברי בעליי..מדהים..

את הדברים האלו אמרו לי../images/Emo26.gif

גם מדריכת הכלות שלי וגם בעלי. לא הייתי חושבת על זה לבד

candy77091

New member
למה להרוס את הרושם הטוב שלי?

אם אפשר לחיות ברושם טוב אז למה להרוס. מדריכת הכלות שלך היתה מעולה שלי לא.היא הייתה מלחיצה,כל דבר אצלה היה אויי ואוויי יוויי יויי.. בן זוגיי החליף פעמיים מדריך כי הראשון היה לא בראש שלו - היה לוקח את החומרות של כל הספרים ומלמד אותו את זה!בעלי לא סבל את זה..הוא רצה את הרב שהכי מקל..

אני חיה הרבה יותר טוב עם היושר הפנימי שלי../images/Emo9.gif

ואם במדריכי חתנים וכלות עסקינן, נראה לי שזה נושא לכמה עמודים פה בפורום...וואי וואי וואי כמה חומר יש לי על הנושא החשוב הזה!!! המדריכה שלי היתה שכנה שלי בבנין- חוצניקית שהתעסקה המון בקרוב ואפילו יום אחד לקחה אותי איתה למפגש שהיה לה עם קבוצת נשים- אשה מדהימה, עממית, פתוחה ומלאת תוכן!!!!!לצערי היא עברה עם משפחתה לנכר וקשרינו התנתקו

בכל מה שקשור לטהרה - ברור ששואלים רב../images/Emo70.gif

מרוב שזה היה ברור בכלל לא התייחסתי לשאלות בתחום הזה.

candy77091

New member
מדוע הלכתם לשאול ונהגתם הפוך ממה שהוא אמר?

הייתי מעדיפה לא לשאול כבר ולנהוג איך שאני רוצה וזה בעצם מה שאני עושה. אני לא מאמינה שיש רב שיכול להבין אותי.וגם יש דברים אישיים שאני לא מוכנה להפתח כלפיי אף אחד גם רב.

בעניינים שהם לא הלכה אלא התייעצות אישית

היה חשוב לנו לשמוע את דעתו ובסופו של דבר לא תמיד הכרענו לפי השיקולים שהוא העלה. ודווקא כן הרגשתי שהוא מבין אותי. בכל הנוגע להלכה- וודאי שלא היינו מעיזים לעשות ההיפך ממה שהרב פסק.

candy77091

New member
תהיי בריאה.

את לא מתנסחת באופן שברור שזה הלכה או התייעצות אישית.אני הבנתי מדברייך שהוא פסק הלכה ואתם עשיתם ההפך. גם כשבאים להתייעץ רצויי להגיד שרוצים לשמוע את דעתו כי אני רואה שכאשר רב מייעץ הוא מברך שאם תעשו איך שהוא אומר אז תהייה לכם ברכה בזה.עצם הייעוץ שלו הוא סוג של ברכה.. אני מאוד שמחה שאת מרגישה שהרב מבין אותך.אני לא מרגישה כך ולעולם לא ארגיש,עוד לא מצאתי בנ"א שאני יכולה להגיד מבין אותי.גם בעלי יש דברים שלא.

אני משתדלת ../images/Emo13.gif

אני מסכימה איתך שהניסוח שלי לא היה חד משמעי. ושמחה שהערתם את תשומת ליבי ונתתם לי להבהיר. ולגבי הבנה- ניסית להסביר את עצמך? ממש להסביר את השיקולים והתחושות וכו' וכו'? או שאם לא מבינים אותך בפעם הראשונה את לא נותנת אפשרות לנסות ולהבין? {רב/בעל וכו'}

candy77091

New member
זה יותר מורכב ממה שזה נראה..

זה לא עניין של להסביר טוב או לא טוב.זה עניין אחר לגמריי..

טחג

New member
שאלות "רגילות"

הולכים לרב של הישוב שבו אנחנו גרים. לפעמים, אם יותר נוח, מתקשרים לגיסי שהוא גם רב. החלטות גדולות - במקרים מאד מסוימים (יותר "הלכתיים") התייעצנו עם רבנים שמומחים לכך. בשאר הדברים - חינוך ילדים וכדו' - מחליטים לבד בד"כ.

בדרך כלל רב הישוב

לפני שעברנו לישוב היתה לנ ושאלה בהלכות טהרה והתייעצנו עם מדריכת הכלות של רעייתי והיא הפנתה אותנו לרב מומחה.

candy77091

New member
אנחנו.

הולכים כרגע לרב קבוע בענייני טהרה.הלכנו בהתחלה לרבנים שונים עד שמצאנו את האחד שהתאים לנו(אם כי אני עדיין לא מרוצה ממנו) בשאר העניינים מחליטים לבד.

למעלה