בעקבות סרט בערוץ 8

funk8girl

New member
בעקבות סרט בערוץ 8

לא ראיתי את כולו רק חלק, על זה שבארה"ב (לא סגורה אם בכולה או רק בכמה מדינות) לא מלמדים את תורת האבולוציה, לא שלא מלמדים כי לא רוצים, אלא כי יש חוקים נגד זה, ונראה לי שדובר על בית ספר ציבורי (זה לא אמור להיות דתי נכון?). זה נראה לכם בסדר? רק אני חושבת שאם אנשי הדת כ"כ מפחדים לחשוף את הילדים לדברים שונים כנראה יש לזה בסיס מוצדק? אולי כי התיאוריה המדעית הרבה יותר מעבר לקבלת עובדות ללא ויכוח. אגב, מה המצב בישראל? אני רק בי', מעולם לא למדתי על התיאוריה בבית ספר, מישהו למד?

איפי1

New member
אני יודעת מה זה...

ואני באה מבי"ס דתי. זה לא שלא מוכנים לקבל את התורה הזאת אצלינו, זה פשוט לא מתחבר עם מה שכתוב בתנ"ך, אז ממציאים כל מיני תירוצים כדי להתאים את תורת האבולוציה לדת. (כמו שששת הימים בבראשית לא נמשכו ששה ימים אלא מליוני שנים...) אני יודעת שבחו"ל באמת יש מקומות שנגד זה, אבל לא הרבה. וזה לא כולם.... ואם תשימי לב- המדע הרבה פעמים מתחבר עם הדת.(תקראי צופן דה ווינצ'י....) זה שאי אפשר להסביר דברים לא אומר שהם לא קיימים-וזה תקף גם לגבי הדת וגם לגבי המדע.

funk8girl

New member
שאלתי אם בישראל מלמדים

לא קבעתי עובדה שלא מלמדים כאן, אני אמרתי שאני עד עכשיו לא למדתי, וציינתי שאני רק בכיתה י'.

איפי1

New member
אוקיי...

לפי דעתי זה תלוי איפה. אצלינו למדו על זה עוד ביסודי. (אם כי לא בצורה מעמיקה...)

iknow

New member
כי צופן דה וינצ'י ידוע כאוטוריטה

בענייני דת ומדע?

איפי1

New member
לא, סתם כי הוא אומר שדת ומדע

מתחברים. (וזה תקף גם לגבי "מלאכים ושדים")

iknow

New member
באיזה אופן הם מתחברים בדיוק?

כי הטענה ששני דברים "מתחברים" שקולה לכלום מרוב הערטילאיות שלה.

iknow

New member
את/ה ממעט/ת בדברים בכוונה?

נזהר/ת שלא להוציא אמירות בעלות משמעות או משקל כלשהו בטעות?

איפי1

New member
לא, זה סתם היה באמצע בית ספר

והייתי צריכה ללכת לשיעור. אני לא אוהבת בדרך כלל להאריך בדברים כי אני לא רואה בזה שום טעם... אבל אם את רוצה- אני יכולה כאן ועכשיו להתפלסף איתך כמה שאת רוצה.

iknow

New member
לא רואה בכך שום טעם?

אז מה? החיים הם סיסמאות? בקיצור, אני אומר שמשפט כמו "הדת והמדע מתחברים" הוא חסר משמעות גם עם הפרשנות הקטנה שהוספת מאוחר יותר. עכשיו, תסבירי לי, אם בא לך, למה זה לא נכון. דרך אגב, אני מציע להפוך את זה להרגל, לנמק דברים.

איפי1

New member
סליחה שלא לקחתי לליבי את העובדה

שאולי אתה לא בת. בבקשה - קבל את בקשת סליחתי הכנה מכל הלב....

Seidman

New member
בארה"ב?

נראה לי מאוד מוזר לשמוע על כך שדווקא בארה"ב נושא האבולוציה לא נלמד בבתי הספר משום שבארה"ב יש הפרדה בין דת למדינה מאוד נוקשה ולכן דווקא הייתי מצפה לשמוע שלא מכינים לשם את הנושא של בריאת העולם לבתי הספר. לטעמי מדובר בכמה בתי ספר בכמה מדינות ולא באופן כללי. כתלמיד מגמת ביולוגיה לשעבר (תיכוניסט לשעבר!), אני יכול לומר שכן לימדו על מפתח תורת האבולוציה (דרווין לנצח
), אבל לא הרחיבו יותר מידי מעבר בנושא ספציפית. אבל כל הלמידה היא על בסיס התפתחות גנטית והסתגלויות שונות של בעלי חיים וצמחים ולפיכך כן יש התעסקות בנושא הזה באופן עקיף וברור. מקווה שזה קצת הסביר. (אגב אני רק משוטט כאן מפעם לפעם)

RichardSmith

New member
../images/Emo6.gif

הפרדת דת מהמדינה... אף על פי שהצחוק בנושא לא בדיוק אחד של קורע מצחוק... מצד אחד יש שוויון מוחלט בארה"ב. מצד שני, הדת הנוצרית הפרוטסטנטית חזקה בממשל. יש ימי חופש לעובדים מעוגנים בחוק. בעבר עבדתי בקונסוליה האמריקאית ושם החופשים התחלקו לפי הדת. אם עבדת בחג יהודי קיבלת תוספת תשלום. כל מדינה ושיטת החינוך שלה. בעיקר בדרום מערב לא אוהבים את דארווין.

Seidman

New member
האם זה צחוק ציני?

אני מסכים איתך שבפועל יש בעיה סבוכה עם האכיפה של העניין בארה"ב (ובכל מקום בעצם), אבל זה עדיין לא אומר שבתיאוריה כך הדברים פועלים. לראיה אפשר להביא את מקרה בית המשפט באלבמה ארה"ב שבה שופט בבית המשפט הציב פסל ובו לוח עם עשרת הדיברות, ולאחר שהדבר עורר סערה (עניין של חופש לדת ומדת, המוגן בחוקת ארה"ב), פסק שופט מבית המשפט הפדרלי על הסרת הפסל. ההבדל שבין התיאוריה והמעשי תלוי ברמת האכיפת (ובלה בלה בלה).

Seidman

New member
וכמובן שכחתי

שהפסיקה כמובן נובעת בעיקר מעניין הפרדת דת ממדינה (שזהו נגזרת של חופש מדת)

RichardSmith

New member
מכיוון שזה בית משפט...

בלי לפגוע באמריקאים יותר מדי... הם ידועים בהרבה רושם בלי תוכן...
טוב, קצת יותר מדי גזעני... לא כל האמריקאים, זה בערך חלק מהחלום האמריקאי.

alana

New member
כן, כן, ארה"ב הנאורה

חלק מהכיף במערכת החינוך בארה"ב זה זה שבכל מדינה ניתן לקבוע תוכניות חינוך בנפרד. במדינות רצועת הדת (מערב-תיכון, אם אני לא טועה) בחרו שלא ללמד את תורת האבולוציה. כי אלוהים יצר את העולם, והשאר זה סתם "תיאוריות כופרות". יש לגבי זה מאבק די גדול בארה"ב לגבי עד כמה זה בסדר (קצת כמו מה שקורה בארץ כשמדברים על תוכנית חינוך בסיסית לבתי ספר חרדיים). מערכת החינוך בארה"ב רחוקה ממושלמת. זה כמו שתוכנית החינוך המיני שלהם היא חינוך להימנעות, לצד חלוקת קונדומים כי הנוער לא באמת קונה את התוכנית.

Nimst

New member
בנוגע לארה"ב, זה לא בדיוק ככה

אמנם לכל מדינה יש אוטונומיה מסוימת בתכנון תוכנית הלימודים, אבל המקסימום שעושים שם, גם במדינות הכי דתיות, הוא ללמד את תורת האבולוציה ולהציע את תורת הintelligent deisgn בתור אלטרנטיבה סבירה. מה שהיא לא, כמובן, אבל זה עניין אחר.

למעלה