בעקבות שיחה עם חברה עכשיו

מאז

New member
בעקבות שיחה עם חברה עכשיו

בעצם לפני כמעט שעה. באמצע השיחה היא אומרת: אה, הנה X (=בעלה) בדיוק חוזר הביתה. ואני משחררת אנחת קנאה, שכן האביר צפוי להגיע במקרה הטוב בשמונה בערב. אבל אז היא אמרה, שהיא מניחה שבעלה מרויח משכורת קטנה משמעותית מבעלי (למעשה היא נקבה במספר רבע, אבל אח"כ אמרה שזה בטח לא מדויק). האם הייתם מוכנים שהמשכורת של הבעל תקוצף באופן משמעותי ביותר (יותר מ50%) בשביל שיחזור בחמש -חמש וחצי במקום בשמונה וחצי? ולמי שהבעל חוזר מוקדם - הפוך: תמורת העלאת משכורת פי שתיים הייתם מוכנים שהבעל יחזור מאוחר? (לא שמשהו מזה אופציה אצלנו, אבל סתם מעניין אותי).

עמית@

New member
זו שאלה מאוד קשה ותלוית מצב כלכלי

כן, הייתי מוכנה שיחזור יותר מאוחר תמורת יותר כסף, כי אנחנו במצב כלכלי לא משובח, מצד שני, לא הייתי מוכנה ששנינו נחזור בשבע שמוהנ כל יום.

lulyK

New member
אי אפשר גם וגם? ../images/Emo3.gif

מכיון שאני בבית, ברור שאני לא רוצה שיקצצו ברמת החיים שלנו עד כדי כך (לא שברור לי כמה הנטו ייפגע מהקיצוץ הזה......), בכל מקרה אני לא מבינה למה אי אפשר להגיע באופן קבוע הביתה ב-18:00.

nonaa

New member
ויש מקרים שזה רלוונטי לשני בני הזוג

-...- אני עומדת להתחיל עבודה חדשה בשבוע הבא ואגיע הביתה כל יום לקראת 18:00, כאשר כנראה לפחות יום אחד בשבוע אגיע לקראת 20:0 .... בעלי מגיע בדר"כ בסביבות 20:00 (לפעמים יותר מוקדם ולפעמים יותר מאוחר) הביתה אך כאשר אתחיל לעבוד הוא יגיע מוקדם ביום שאשאר שעות ואולי גם יום נוסף (אנחנו עוד צריכים לראות איך בדיוק נתארגן...) ושנינו נצא לפני 07:00 מהבית ... לי כבר הרבה זמן יש מחשבות על למצוא מקצוע אחר ולבעלי גם קשה עם השעות והוא מפנטז על מציאת עבודה אחרת. אבל ... א. העבודה של שנינו אפשרה לנו לקנות בית שאחרת לא היינו יכולים ב. חשוב לדעתי לעבוד במשהו שאוהבים ולפחות בעלי מאוד אוהב את מה שהוא עושה ... (וגם כנראה שיהיו לי מחשבות אחרות אחרי שאתחיל בפועל לעבוד ...)

sharonmx

New member
זאת שאלה פילוסופית אבל לא ריאלית...

תשאלי את הגבר אם הוא מוכן- ברוב המקרים תתקלי בלא. אנחנו מרוויחים די אותו דבר, רק אני בהרבה פחות שעות. הצעתי לחצי שמקטר קות על השעות שלו ל"צאת לפנסיה" או לעבור למשרה אחרת פחות מכניסה אבל יותר רגועה. בתור רעיון זה אחלה, אבל לא במציאות. אולי האגו הגברי שצריך לפרנס, לא יודעת... בקיצור- מבחינתי- בשמחה, אבל זה לא הולך לקרות בעידן הזה. (לצערי)

שיפסלה

New member
הכסף לדעתי לא שווה את זה

אני בדיעה שצריך זמן לעבודה, וצריך זמן למשפחה. וגם אם מרוויחים הון תועפות אבל אין זמן ליהנות ממנו כי נמצאים כל היום בעבודה, אז זה לא שווה. זה בעצם מה שחברות ההיי טק עושות. נותנות צ'ופרים לעובד: רכב, ארוחת בוקר עשירה (לפחות פעם, לפני המשבר בענף, זה היה), חדר כושר - הכל. רק תשאר במשרד עד הלילה. ואל תלך הביתה כי שם יהיו לך פיתויים אחרים שאינם עבודה. לדעתי זה גם לא יעיל לחברה. כיוון שהתפוקה יורדת אחרי מספר שעות שנמצאים בעבודה. כפי שאמרתי, אני חושבת שצריך לשלב בין עבודה למשפחה. אלא אם העבודה זה משהו שמאוד מאוד אוהבים. ובאים אליה מתוך הנאה ואתגר.

מאז

New member
ובפועל אתם חיים ככה?

אני מסכימה לגמרי עם כל מה שכתבת, ואחד התסכולים הגדולים שלי הוא שלמרות שזו הגישה שלי, זה לא מה שהילד שלי מקבל בבית. מתי בעלך חוזר?

שיפסלה

New member
היו לנו עליות וירידות

מבחינת שעות המשרה של בעלי בעבר בעלי עבד אצל מעבידים שונים עד שעות מאוחרות 20-22. היום כעקרון בעלי מגיע מוקדם ב-17. לאחר יום עבודה של 9.5 שעות. גם לדעתו להשאר שעות זה לא יעיל. רוב האנשים בחברה הנוכחית שלו שנשארים, לא עובדים יותר יעיל, אלא מסתובבים זה ליד זה כדי לפטפט וכדי שהבוס יראה שהם "עובדים קשה" (כלומר נשארים עד מאוחר). דרך אגב, בחישוב כלכלי, גם אם הוא נשאר שעות נוספות בעבודה, המשכורת שלו לא גדלה משמעותית כי דרגת המס שלו גדלה ומס הכנסה חוגג על המשכורת שלו. וזו עוד סיבה למה לדעתו זה לא כדאי להשאר שעות. היום בעלי הפך את ההובי שלו לעבודה שניה. כתוצאה מכך יש כמה ערבים בשבוע שבהם הוא לא בבית כי הוא בעבודה השניה. כלומר, הוא מגיע הביתה מתארגן ויוצא מהבית עד 22-23. אבל זה בגללי ובעזרתי. אני שראיתי כמה הוא אוהב את ההובי שלו, דחפתי אותו לעסוק בו והסכמתי שהלחץ של טיפול בילדים (4) ובבית יהיה עלי. העבודה השניה שלו גם לא כ"כ משתלמת כלכלית, כי משלמים עליה המון מס. והוא עושה אותה בגלל הכיף שלו. לגבי - תמיד הודעתי למעבידים שלי שאני עובדת עד אחה"צ 16-17 ואח"כ אני בבית. אם צריך אז אני עובדת מהבית. אבל אני ממש משתדלת לא לעשות את זה. כך שלילדי תמיד יש אמא בבית החל מאחה"צ. גם בימים שבהם עבד בעבודה אחת עד 20-22 וגם עכשיו כשהוא עובד 2 עבודות. יש לנו חברים שהאשה יוצאת ב-6 (בבוקר!) מהבית וחוזרת ב-16 ומוציאה את הילדים מהמסגרות שלהם (גן, צהרון). והבעל מתחיל יותר מאוחר לעבוד הוא זה שלוקח את הילדים לגן ולביה"ס ומגיע לעבודה ב-9 ועובד עד 19-20.

g a n i

New member
אנחנו כמו החברים../images/Emo13.gif

קשה לי אחהצ, אבל קשה גם למצוא עבודה מאתגרת אינטלקטואלית ומשתלמת שבה מגיעים מאוחר (אחרי שמפזרים קטנים לגנים) וחוזרים הביתה ב-16. לאישה, ובעיקר (בואו נאמר את האמת) לגבר. אני משתדלת להבין אותו גם. היום הוא מגיע ב-18:30 או 19:00 וזה אמריקה! פעם היה יותר גרוע. כך אנחנו מתחלקים "בנטל" - אני מגיעה ויוצאת מוקדם והבעל ההיפך. והכי חשוב: בכל רגע נתון (חוץ מאשר בגן) הקטנים עם אחד ההורים. לעיתים רחוקות (ישיבה דחופה, תור לרופא וכולי) סבתא או דוד משתלבים במערך

rnati

New member
אנחנו דיי משתדלים לחיות ככה

אני ירדתי באחוזי המשרה מאז הלידה. חשוב לי לישון כמו שצריך (לא מסוגלת לקום בשש בבוקר) וחשוב לי להיות עם הילדה פחות חשובות לי כמות השעות בעבודה (ההספק שלי כמעט אותו דבר גם ב-6 שעות עבודה, אני פשוט יותר ממוקדת כשאני באה לזמן קצר) בן זוגי עובד רגיל, לפעמים עד שמונה-תשע בערב, לפעמים אנחנו מצליחות להוציא אותו משם כבר בשש. הייתי שמחה אם גם הוא היה יודע לצאת מוקדם יותר, אצלו זה לא קשור לאחוזי משרה או משכורת הוא פשוט נשאב לתוך זה וקשה לו להתנתק, גם כשהוא מגיע הביתה (ובסופשבוע) הוא קורא מיילים ועונה
וזה לא כי הוא חייב. הוא היה פעם בתפקיד שחייב אותו להיות זמין ופשוט התרגל להיות מסביב לעבודה רוב היום. אם אני אאלץ לחזור למשרה מלאה (בגלל העבודה לא מתוך בחירה ממשית) אז אני אקום מוקדם יותר והוא יקח אותה לגן ואני אוציא אותה.

בלינקה

New member
תלוי מה המשכורת ההתחלתית שלו ../images/Emo3.gif

אבל עקרונית, אני, וגם האיש, מוכנים בהחלט להתפשר על שכר בשביל להיות בבית בשעות סבירות. ושמונה בערב זו שעה מאד לא סבירה מבחינתנו. אנחנו נסבול אותה, כנראה, לתקופה קצרה, מכיוון שמה לעשות, אנחנו צריכים גם כסף בשביל לחיות. אם אני יכולה לשלם את המשכנתה, להתחבר לטלפון ולרשת, לתת לבת שלי בגדים ואוכל וגן טוב, לאכול, לנהוג, להתלבש בבגדים סבירים ומדי פעם לצאת לסרט או למסעדה, זה מספיק לי. ובשביל מה שפירטתי 10,000 ש"ח נטו לחודש זה די והותר. לפחות עם ילד אחד.

בימבילי

New member
לא היינו יכלים להרשות לעצמנו

קיצוץ של 50% במשכורת שלו כי היא היחידה כרגע. העלאה פי 2? די מפתה. אבל למה 20.30? אני מוכנה ל - 19.30 והעלאה פי 2.

מאז

New member
מתי הוא חוזר עכשיו?

ולא, אין מצב ל 19:30 והעלאה פי שתיים, לא במשחק הזה...

בימבילי

New member
עכשיו הוא במקום חדש (היי טק)

אבל במקום הזה אין מדיניות של להשאר עד מאוחר כעקרון (מה שהיה במקום הקודם) ואפשר לעבוד מהבית אם רוצים. ככה שרוב הימים הוא מגיע סביב 18.00-18.30. עם ילדה אחת החזקתי מעמד כשהוא היה מגיע ב - 20.00 בממוצע. עכשיו, עם שני ילדים, זה היה השיקול הכי חשוב בלהחליף מקום עבודה. הוא בעצמו בקושי החזיק מעמד במקום ההוא כי היה לו חשוב לראות את הילדה כל ערב לזמן משמעותי אבל זה היה כרוך בהרבה מלחמות וויתורים על התקדמות.

אדר שלי

New member
שאלה קשה...../images/Emo141.gif

שנינו עובדים. אני במסגרת הקיבוץ, שמונה שעות עד 16:00 וללא משכורת (קיבוץ, אמרתי כבר?) ואילו החצי מגיע כל יום בסביבות 20:00, אבל עם משכורת יפה (שלא נכנסת לקיבוץ). אני כבר די רגילה להיות לבד עם אדר (החצי גם נוסע הרבה לחו"ל) ומסתדרת עם זה ומלבד פעמים בודדות בהן אני נתקלת, זה בסדר שהוא מגיע מאוחר מבחינתי (את המחיר המשפחתי הוא זה שמשלם, לא אני). מצד שני - בגלל שאנחנו חיים בקיבוץ, אנחנו לא לחוצים מבחינה כלכלית וזה בסדר גם אם הוא ירוויח פחות. בקיצור, לא ממש עניתי על השאלה, נכון?

לא הייתי מוכנה

אני בעצמי מתחילה לחזור לא לפני 19 הביתה, מה לעשות זה מה שקורה במקצוע שלי. וגיא נמצא עם סבתות אז לא שווה לאבד סכום כ''כ משמעותי במשכורת. פעמיים בשבוע בערך הוא גם ככה חוזר מוקדם (18:30)

עדידס77

New member
שלום לך

אני חדשה כאן בפורום (פעם ראשונה). ילדתי את ביתי לפני כשבוע וחצי והבנתי שהפורום הזה נהדר. כשראיתי את ההודעה שלך לא יכולתי שלא לענות. מעט לפני הלידה בעלי קיבל איזושהי הצעה לשינוי משרה במסגרת עבודתו. הדבר כלל עלייה משמעותית בהכנסה אבל עם עלייה משמעותית בכמות שעות עבודה מאוד לא שיגרתיות כולל עבודה בסופ"ש, חגים ומה לא. . אני, בלי לחשוב פעמיים אמרתי לו "לך על זה", כי אנחנו לפני מעבר לדירה חדשה וזקוקים לכל אגורה (גם אני מרויחה לא רע, עובדת במשרה מלאה כל יום 08:00-17:00 - מה שכנראה ישתנה...). למזלי הרב (!) הוא חשב קצת יותר ממני, והחליט שאני והילדה חשובות יותר. לאחר חשיבה שקולה הבנו שאם ייקח את המשרה- הוא פשוט לא יראה אותנו, מה שמאוד מפריע לו. היום אני מודה לו על ההחלטה, כי אינני יודעת לאן זה היה מוביל אותנומבחינת הזוגיות ובניית התא המשפחתי. מסקנתי האישית- כנראה שמשכורת זה לא הכל בחיים...

אמברון

New member
שאלה מסובכת ../images/Emo4.gif

מצד אחד, אני לא מכירה חיים בהם בן זוגי נמצא בשעות נורמאליות בבית. אני כל כך מורגלת בלבד הזה (והאיש שלי הוא הכי מעורב בעולם). מצד שני, אני נוטה לפנטז על מצב בו שנינו בבית, מחלקים את הנטל ואת תשומת הלב שבאמת מגיעה לזאטוטים. אבל העבודה שלו מאפשרת לנו את רמת החיים הנוכחית. אנחנו לא מוכנים לרדת ברמת החיים (הסבירה) כדי להרוויח שעות באמצע שבוע. אנחנו מפצים על הזמן החסר בסופי שבוע ומנסים לאזן גם בתוך הטירוף של העבודה והחיים בכלל. אז אני לא הייתי מוותרת על משכורת גבוהה תמורת הקדמת שעת החזרה הביתה. מה גם, מנסיון שלנו, ניתן למצוא את האיזון.

האיש חוזר כל יום הביתה בשעה 17:00

לא בטוחה שהיינו מסכימים לשעות עבודה נוספות אבל הכל תלוי גם בכמה היו משלמים לו על השעות האלה. בכל מצב - עבודה עד השעות המאוחרות - לא חושבת שהייתי מסכימה (אלא אם מדובר במקרים חריגים ומצומצמים מאוד).

yaelia

New member
ש. עובדת בשתי עבודות

אבל באמצע היום יש לו כמה שעות 'חופש' שבהן הוא מחזיר את הלל מהמשפחתון ונמצא איתו אחר הצהריים. הוא חוזר מהעבודה או ב9:00 בערב או לפנות בוקר כשהוא בבר. אני עובדת שליש משרה שלא משתלמת לנו כלכלית בכלל, ועוד כפרילאנס שעדיין לא משתלם לנו בכלל. גם עובדים המון וגם לא מרוויחים מספיק. בקיצור לא משתלם ולא משתלם.

למעלה