בעקבות שרשור בפורום אחר:

מעניינות הסבות לכל דבר.

חלק מן הדברים שהוזכרו, אינם מומלצים גם בשיטות אחרות. חלקם דווקא חשובים, ובעלי ערך מיוחד לאנשים מסוימים בזמנים מסוימים. האם תוכלי לתת פירוט , בבקשה?
 

נעמי66

New member
המזונות שאינם מומלצים - הסבר לכמה מהם

הבוטנים הם בעלי תגובה חומצתית. הם מכילים כמויות גדולות של חלבון ושל שומן, כמו האגוזים למיניהם, ובנוסף גם עמילן. לפיכך הבוטנים אינם ניתנים לעיכול בצורה חיה, אלא רק לאחר קליה. החימום בשעת הקליה הופך את הבוטנים למזון מזיק, בגלל התכולה הגבוהה של השומנים, אשר הופכים לרוויים. זהו מזון מרוכז וקשה לעיכול, ושומנים רוויים, כידוע, גורמים נזק לגוף. זית הוא פרי שומני, שראוי לאכילה רק כאשר הוא משחיר על העץ ומצטמק. למרבה הצער, קשה להשיג זיתים כאלה. הזית הירוק הוא למעשה בוסר, והזית השחור הנמצא בחנויות הוא בדרך-כלל זית ירוק, שהושחר בתהליך כימי. הזיתים הכבושים מכילים חומץ, מלח וכימיקלים שונים, ואינם ראויים למאכל. יש מקומות בארץ בהם אפשר למצוא זיתים המכונים באלאדי - אלה הם זיתים שחורים טבעיים, שלא הושחרו בתהליך כימי. תרד הוא ירק חריף, המכיל כמות גבוהה של חומצה אוקסלית, ואינו ראוי לשימוש. הברזל המצוי בו אינו יכול להיקלט בגוף בגלל הריכוז הגבוה של חומצה זו. ריכוז גבוה של חומצה זו עלול לגרום להתהוות אוקסליטים (תרכובות המכילות חומצה אוקסלית וסידן), אשר עלולים להפוך לאבנים בכליות. פטריות הן ירק שאינו מומלץ לאכילה. הפטריות המשמשות למאכל, שייכות למערכת צמחים חסרי-עלים, שורשים וכלורופיל. לפטריות אין כל ערך תזונתי, מפני שהן ניזונות כטפילים מחומר אורגני. לדוגמה: לאחר הגשם נוצרת רקבובית בין גבעולי הדשא, ועל רקבובית זו צומחות פטריות, או על רקבובית שנוצרת על בסיס גזעי עצים. יסודות המזון השונים, המצויים בפטריות, כחלבון, אשלגן וברזל, אינם זמינים לגוף. בעלי-חיים אינם אוכלים פטריות. הפטריות המסחריות גדלות ומתרבות על זבל סוסים. כדאי לזכור שקיימים סוגים של פטריות רעילות. (ציטוטים מספרו של יצחק בן-אורי, תזונת האדם ובריאותו) האחרים הם בעלי תגובה חומצתית גבוהה, או מכילים חומצות מסויימות, ולפי הדרך הטבעית (ד"ר שלטון), אינם מומלצים לאכילה, או מומלצים לאכילה רק בכמויות קטנות, כמו סלק חי, חצילים וגרעיני דלעת. כאשר מוצאים היגיון במה שנאמר כאן, אפשר לוותר על כמה ירקות. יש מספיק מה לאכול...
 
תודה על ההסברים מאירי העיניים.

לשמור ולזכור. יש רק בעיה למי שמומלצים לו צמחים ירוקים מאד. תרד וברוקולי הם הירוקים ביותר.
 

נעמי66

New member
יש מספיק ירקות ירוקים אחרים...

שטובים לבריאות. בהימנעות מתרד אין שום הפסד של ערך תזונתי. כל יתרון שאולי קיים בתרד, מתבטל מול חסרונותיו. הברוקולי לא נמצא ברשימת הלא-מומלצים.
 

TheFinalCut

New member
אני רק חייב להעיר

1. הטענה שקליה הופכת בוטנים, או אגוזים אחרים למזון מזיק היא משוללת יסוד מדעי. 2. בפעם ה-5,000, חימום לא הופך שומנים לרוויים, מדובר במיתוס. 3. זיתים הם אכן פירות שומניים, אך השומנים הללו בעיקר רב בלתי רוויים (polyunsaturated), שנחשבים שסוג הבריא ביותר. 4. הברזל המתוסף לזיתים, שלרוב הוא בצורת FeSO4 (פרום סולפאט) נספג היטב בגוף, ומשמש בחלק מתוספי הברזל. 5. תרד אכן עשיר בחומצה אוקסלית, אך גם בסיבים, ויטמינים ומינרלים מועילים רבים, והוא מומלץ בהחלט לאכילה, בייחוד בצורתו המבושלת (שריכוז החומצה האוקסלית בה מופחת משמעותית). 6. פטריות אינן "צמחים חסרי עלים", מדובר בהגדרה ארכאית שכבר לא בתוקף עשרות שנים. פטריות הן קבוצת אורגניזמים בפני עצמה, שיותר קרובים מבחינה אבולוציונית לבעלי-חיים מאשר לצמחים. הפטריות עניות יחסית בחלבון, אך הן עשירות בסיבים וחלקן גם במינרלים וויטמינים מסוימים (שבהחלט זמינים לגוף), ופסילתן כמזון לא חכמה במיוחד. יש לא מעט בע"ח אחרים שניזונים מפטריות, דרך אגב. 7. אין שום בעיה עם צריכה סבירה של פירות חומציים עבור רוב האנשים. החומציות נסתרת בקלות במערכת העיכול ולעיתים קרובות מזרזת ספיגה של מינרלים, בין היתר עקב נוכחות הויטמין חומצה אסקורבית (ויטמין C). יש בעיות גם עם הבסיס למגבלות אחרות שהוזכרו, אבל נניח לזה כרגע. המסר הכללי הוא כזה: צריך להתייחס מאוד בזהירות לכל מיני "דרכים טבעיות" בעלות בסיס מדעי רעוע (גם אם חלקן מבוססות היטב, ואין בכוונתי כאן לבטל את כולן).
 

motior

Member
וחוץ מזה

אפשר לאכול גם כדי להנות ולא רק כדי להיות בריא...
 
../images/Emo45.gif

אהבתי את התגובה שלך
בעקרון אני בעד שכל אחד יחיה (ויאכל) על פי מה שטוב עבורו. לי למשל לא הייתה מתאימה כלל הגישה הפנאטית שמוציאה מהתפריט כל כך הרבה מאכלים וגם אלה שמותרים, מותרים רק אם הם אורגאניים. כבר ניסיתי בעבר ללכת על פי גישה דומה שכללה הרבה איסורים. בסופו של דבר לא הצלחתי להתמיד וכשנגמרה התקופה הזאת התחילו בולמוסים בלתי נשלטים של אכילה של כל מה שבמסגרת הדיאטה ההיא היה אסור לי: ממתקים לכל סוגיהם, פיצות וטוסטים וכו' וכך גם עליתי מאוד במשקל. ברגע שפוסלים משהו, במיוחד אם זה מאכל טעים ואהוב בסה"כ, זה יוצר אצלי אנטי וגורם בדיוק לתוצאה ההפוכה.
 
הבן של מוכר הפלאפל ../images/Emo97.gif

יש לי סיפור נחמד בעניין הזה: מאז ומתמיד אני רגיש לעגבניות. ברגע שיש חתיכת עגבנייה, אפילו קטנטנה, בסלט או בפלאפל או בבגט או בכל מקום אחר, ואני בולע, יש תחושה שאני הולך להקיא (אבל בפועל זה לא קורה). התחושה הזאת מגיעה מהגרעינים הקטנים שבעגבנייה. לעומת זאת, אין שום בעיה לאכול עגבניות מבושלות - קטשופ, רוטב עגבניות או מטבוחה. קטע מוזר. זאת רגישות שהיתה לי כל החיים (ואמא לי תמיד ידעה להוציא את העגבניות מהסלט...). לפני שבועיים הייתי בירושלים והלכתי עם חברים לאכול פלאפל. הבחור שאל מה לשים בפיתה ואמרתי 'הכל חוץ מעגבניות'. אחד החברים שאל למה וספירתי לו למה בדיוק. איך שאני מספר לו, יוצא החוצה מהחדר הפנימי (כל ההמקום הזה הוא צריף אחד קטן) הבן של בעל הפלאפל ואומר 'כל מה שסיפרת - אישתי היא ב-ד-י-ו-ק ככה
ואני שומע את זה כל יום ב-
'.
אמרתי לו שיש עוד הרבה אנשים עם הרגישות הזאת.
 
בעניין הזה

גם לי יש רגישויות שפיתחתי לאחרונה באופן מוזר, לקינואה ואבוקדו. לא שיש קשר בין השניים אבל מדובר בשני מאכלים שאם אני אוכלת אחד מהם אני סובלת אחר כך כל היום מכאבי בטן איומים, בחילות ולפעמים גם הקאות. דווקא אבוקדו, מבחינת הטעם אני אוהבת אבל נאלצת לוותר עליו בגלל הרגישות. גם קינואה הייתה יכולה להיות טעימה אבל שוב, הרגישות הזאת. ואלה דווקא שני מאכלים שנחשבים בריאים ושוב אני הרבה פעמים מוצאת את עצמי צריכה להסביר למה אני לא אוכלת אותם. בדרך כלל חושבים שאני סתם לא אוהבת אותם.
 
משתתף בצערך ../images/Emo201.gif

לגבי הרגישות לאבוקדו... הרבה מאוד אנשים (ואני בתוכם) פשוט לא יכולים להפסיק לאכול מהפרי הזה. בכל צורה שהיא (שווה לחכות עד החורף הבא).
 

motior

Member
צמחונים הם גם בני אדם, לא?

כמו שאוכלי בשר לא אוהבים כל מאכל שמכיל בשר גם צמחונים לא אוהבים כל מאכל צמחוני - ולשמחתי לא יצא לי להיתקל באופו אישי במי שחושב אחרת. אני (שוב באופן אישי) ממש לא אוהב פלפלים וסלק.
 
טיפ קטן

היי דפנה אבוקדו הוא מסוג הפירות (או שהוא ירק?) שכמעט כולם לומדים לאהוב בסופו של דבר... וזה מהסיבה הפשוטה שהוא רווי בשמן. אני לא יודע אם את הכירה את זה אבל באירופה מוכרים שמן אבוקדו, והוא נחשב לטוב ואיכותי כמו שמן זית ולעתים אף יותר. אם את רוצה לנסות ללמוד לאהוב טעם חדש, נסי את המתכון המסובך הבא למאפה גורמה עדין וטעים במיוחד: המצרכים: פרוסת לחם אבוקדו בשל לימון מלח פלפל שחור טוסטר! אופן ההכנה: להכין מפרוסת הלחם טוסט. למרוח עליו שליש אבוקדו. לסחוט מלמעלה מעט לימון ולפזר פלפל שחור ומלח (יתאים גם עם מלח גס). בפעם הראשונה זה אולי יהיה קצת מוזר, אבל אל תתפלאי כשיגיע לך הקרייבינג לעוד פרוסה...
 
למעלה