בעקבות תאונת עבודה

מצב
הנושא נעול.
בעקבות תאונת עבודה

בעקבות תאונת עבודה
עברתי תאונת עבודה, קיבלתי אחוזי נכות נמוכים מאד וגם עברתי וועדה לתקנה 15, אישרו והעלו לי את הנכות אך ביטוח לאומי ערער על כך (ערעור עצמי) ובוועדה שלאחר מכן ביטלו את אחוזי הנכות על תקנה 15 פוטרתי ממקום עבודה ראשון אחרי 6 שנים של עבודה בעקבות התאונה, פוטרתי ממקום עבודה שני בעקבות קשיי ישיבה רצופים, הפכתי לעצמאית כי כך יהיה נוח יותר לעבוד שעות אשר מתאימות לי. אך הישיבה הממושכת גרמו להרעת מצב ושוב חזרו הכאבים האם מישהו יכול להסביר לי בדיוק מה זה תקנה 15??? האם יכולה לתבוע שוב את ביטוח לאומי על הרעת מצב ושוב על תקנה 15???

מקפיצה

בעקבות תאונת עבודה
עברתי תאונת עבודה, קיבלתי אחוזי נכות נמוכים מאד וגם עברתי וועדה לתקנה 15, אישרו והעלו לי את הנכות אך ביטוח לאומי ערער על כך (ערעור עצמי) ובוועדה שלאחר מכן ביטלו את אחוזי הנכות על תקנה 15 פוטרתי ממקום עבודה ראשון אחרי 6 שנים של עבודה בעקבות התאונה, פוטרתי ממקום עבודה שני בעקבות קשיי ישיבה רצופים, הפכתי לעצמאית כי כך יהיה נוח יותר לעבוד שעות אשר מתאימות לי. אך הישיבה הממושכת גרמו להרעת מצב ושוב חזרו הכאבים האם מישהו יכול להסביר לי בדיוק מה זה תקנה 15??? האם יכולה לתבוע שוב את ביטוח לאומי על הרעת מצב ושוב על תקנה 15???
מקפיצה
האם מישהו יכול לענות לי.... בבקשה

תקנה 15...

בעקבות תאונת עבודה
תקנה 15...
באופן כללי, התקנות של המל"ל קובעות אחוזי נכות שנבדקים לפי המצב הפיזי האובייקטיווי, בלי קשר לשאלה מי הנפגע. תקנה 15 מאפשרת להעלות את הנכות בעוד 50% מהנכות הבסיסית שנקבעה, במקרה שהמקצוע או הגיל של הנפגע מצדיקים את זה. נניח, פגיעה של קטיעת הקצה של האצבע הקטנה ביד. הנכות שנקבעה לזה היא 5% (אני חושב). אם הקטיעה קרתה לנהג אוטובוס, זה לא ממש יפריע לו לעבוד במקצוע (אלא אם זו בדיוק האצבע של הווינקר). אבל אם הקטיעה קרתה לפסנתרן או לקלדן - זה יפריע הרבה יותר. תקנה 15 מאפשרת במקרה כזה להעלות את הנכות מ-5% לנכות גבוהה יותר - עד 7.5%. 2. על ההחלטה של הועדה לעררים שהחליטה להוריד לך את העלאת הנכות לפי תקנה 15, היית יכולה לערער לבית הדין לעבודה. אם כבר עבר הזמן ולא ערערת, זה די אבוד. 3. אבל אמרת שהמצב שלך החמיר. אם יהיה לך אישור של רופא תעסוקתי שהמצב שלך היום יותר חמור ממה שהיה בזמן שנקבעה לך הנכות (ובהנחה שעברה חצי שנה מאז שנקבעה הנכות) - תוכלי לבקש בדיקה מחודשת בגלל החמרת מצב ותהיה ועדה חדשה שתקבע אם המצב הוחמר. אם הועדה תמצא שהמצב הוחמר, היא תוכל לקבוע לך אחוזי נכות גבוהים יותר, ותצטרך לקבוע שוב אם להעלות את הנכות לפי תקנה 15.

מצב
הנושא נעול.
למעלה