בעקבות תוכנית המקור שאלה

מני אה

New member
בעקבות תוכנית המקור שאלה

ההגנה של שולה זקן מציעה לה לומר קיבלתי שוחד למען "אחר" במקום להגיד אולמרט. האם מותר להם ביודעין לשקר/להסתיר אמת מבית המשפט?

מני אה

New member
והאם נבות תל צור לא היה אמור להענש על תיווך הצעה כספית לשולה

בתמורה לעדות שקר?

לפי הפרסומים בתקשורת

יהיה הסדר טיעון בו אולמרט ישפט (זמן עתיד) על השיבוש הליכי משפט ! הנושא מרתק בגלל שאירוע שהוביל אותו להפחתה של 4.5 שנות מאסר (זיכוי בעליון בהולילנד) כמו כן השקרים הובילו לטלטול מערכת המשפט כולה והוצאה ציבורית עצומה - מה עוד שנבירה בהם יכולה ללמד - כנראה - גם על תיקים שנסגרו בזמן עבר. היות הגב' זקן עדת מדינה לא הובילה למעשה למשהו שמצופה היה להוביל אליו !

כל זה יסתיים בלי מאסר כלל אלא בעונש בחופף ! (1/2 שנת מאסר בחופף).

ההסדר עדיין לא הוצג בבית משפט ! בעיני הישג כביר של עורכי דינו - למעשה הסדר טיעון חלומי !

ראוי לציין - בשבוע שעבר שביקשתי לחפוף עונשים במסגרת ערעור פלילי - העלתי את המקרה הנ"ל כדוגמא לחפיפה - השופטים הסבירו שההסדר עדיין "לא אושר".

בייחס לעו"ד נבות, לא מכיר את הבסיס הראייתי ! כמו כן אני לא יודע באם למעשה לאחר המשפט של אולמרט לא יוגשו כתבי אישום בנפרד בייחס לאחרים. (מאמין שלא). אבל אני לא מספיק מעורה בפרטים על מנת להתייחס.

השאלה למעשה : האם מותר לערפל כתב אישום ?

לכאורה כתב אישום צריך להיות בהיר מספיק - וברור מספיק.

אבל - פעמים רבות אנו בכתב אישום מערפלים עובדה זאת או אחרת - החל מהסיבות של העדר ידע, על מה שהתקיים בדיוק נמרץ - ועד היות האירוע חלק מתיק רב משתתפים ורק כך אפשרי להתחיל להתיר את הפאזל.

מני אה

New member
לא ברור

במקור יש הקלטה שלו מציע לה כסף תמורת השמטת אולמרט. איך זה לא לבקש ממנה להעיד שקר?

נקודות זמן שונות.

במסגרת הסדר הטיעון הייתה ההצעה ששולה תגיד "אחר" - אז באותו הזמן - ברור לכולם מי הוא האחר ! אבל - זה לפני הקלטות.

גם באם זה היה אחרי הקלטות - אפשרי לעשות זאת - כי כתבי אישום בפועל לא מיצגים את כל האמת במסגרת הסדרי טיעון - אלא אמת מוסכמת - שלא תמיד היא כל הפרטים הידועים !

מה שיש בהקלטה זה הרבה יותר מהזוי - הוא בסיוע השקר הוריד לעצמו לפחות 4.5 שנות מאסר ! (כל תיק הולילנד). בפועל לאור השיטה עוד הרבה מאוד תיקים קודם לכן (החל בחשבוניות הליכוד).

משום מה המדינה מחליטה על הסדר טיעון של חפיפת העונש המגוכך למה שכבר הוטל עליו.

הסיבות ? אני יכול לחשוב על סיבות רבות - נתחיל מהמעורבים האחרים.

למעלה