בעתיד הרחוק מאוד- כולם יהיו

• פותח הנושא L7
  • פורסם בתאריך

L7

New member
בעתיד הרחוק מאוד- כולם יהיו

דתיים? אתאיסטים? אחרים?

לי נראה שהמצב ישאר אותו דבר כמו כעת

תמיד ישארו מספיק חוזרים בתשובה ומספיק חוזרים בשאלה על מנת שלהשאיר את המצב כפי שהוא כעת...

אני מאמין שבעתיד הרחוק

נדע הרבה יותר, ויהיו פחות סיבות להאמין באלוהים. אני מאמין שיהיו הרבה יותר אתאיסטים, זה תהליך מתמשך. פעם כולם האמינו באלים, אחר כך חלק באלים וחלק באל אחד, אחר כך כמעט כולם באל אחד (אלא שלא נרדפו), ועכשיו יש ירידה באמונה באל אחד ועלייה באתאיזם ושאר הכפירות.

יום.

New member
העתיד הרחוק?

כלומר הנאור יותר? הפתוח? המבין? במה העתיד הרחוק יהיה שונה מהיום? דת תשאר תמיד אנשים זקוקים לכך

יום.

New member
העתיד הרחוק?

כלומר הנאור יותר? הפתוח? המבין? במה העתיד הרחוק יהיה שונה מהיום? דת תשאר תמיד אנשים זקוקים לכך

L7

New member
האם נהייה אותם אנשים? ההנדסה

הגנטית תשנה בסוף את בני האדם.........

אתה זן נדיר...

ואתה גם מאמין באל ואלה אם אני לא טועה. לא במיתולוגיות שלמות... הרי גם לפי הקבלה היהודית יש אל ויש שכינה וצריך "לאחד" ביניהם... עוד נקודת דמיון בין הדתות המונותאיסטיות לפגאניות. אבל על זה בפורום הקבוע

Justin Angel

New member
בתור התחלה

אל ואלה זה בדת הוויקאנתי, לפחות ברוב המסורות שלהם, ולא בדתות פאגאניות אחרות. רוב הדתות הפאגאניות מאמינים במספר אלים. למרות שאפילו אי-אפשר להגדיר את הישויות המתפקדות אצל הדרואידים כאלים, וגם אי-אפשר להגיד שיש לנו מיתולוגיה, אנחנו עדיין נכנסים לקבוצת הפאגאנים :)

כיף להיות כופר...

יש רק 4 זרמים (אתאיסטים, דאיסטים, פנתאיסטים ואגנוסטים) וזה הרבה פחות מבלבל. בכל זאת, כמה מאמינים אתה רואה למיתולוגיה היוונית היום, או הרומית? או שמספר האלים ירד, או שדרגת ההפשטה שלהם עלתה.

נשתדל

אתאיסטים- מאמינים שאלוהים לא קיים, ושלכל דבר יש הסבר לא אלוהי. דאיסטים- מאמינים בקיומו של כוח עליון לא פרסונלי, שברא את העולם אך לא מתערב במהלכו פנתאיסטים- מאמינים שבכל דבר יש אלוהים, שאלוהים אינו מוגדר, אלא בכל מקום, ושהעולם הוא בעצם השתקפות אלוהית. אגנוסטים (זה אני)- מטילים ספק בקיומו של כוח עליון, ומניחים שגם אם יש כוח כזה הוא אינו רלוונטי, כי איננו יכולים להגיע אליו או להיות קשורים אליו.

חיחי, אני יודע...

אם תסתכל טוב תראה שאני גם פעיל בפורום שלכם
אבל בכל זאת, מספר הפגאנים והנאו-פגאנים (וויקאנים וכו´) בעולם לא מתקרב למספר המונותאיסטים או הכופרים.

מתים!

אבל אם נשרוד הרוב יהיו דתיים. לא יודע מה הם התכונות של האל שלהם אבל נראה לי שכולם יאמינו באל משום שכבר יותר מחמשת אלפים שנה הרוב המוחלט של בני אדם הם מאמינים למראת התפתחות המדע, אז נראה לי שזה ימשך...

Justin Angel

New member
שאלה טובה...

מבחינת דת אני מאמין שהמצב ישאר בערך כמו שהוא היום: פאגאניות, מונותאיסטיות ואבוריג´ניות :)

למעלה