בעתיד הרחוק מאוד- כולם יהיו

• פותח הנושא L7
  • פורסם בתאריך
אישית

אני מאמין שיהיה בערך אותו יחס. כי עם הזמן ככל שיודעים יותר בעצם יודעים פחות. אנשים תמיד יבואו עם שאלות בלי מענה. חוץ מזה אנשים תמיד ירצו מישו שיתן להם כח , מדע לא נותן כח . מדע נותן הסברים. אמונה נותנת כח . לכן לדעתי היחס ישאר שווה. מה שכן בטוח שדתיים תמיד ימשיכו להיות . הגמד

Alcharzor

New member
לא רק שאלה של קדמה

האנשים ימשיכו להאמין באלוהים כי דת היא לא רק תשובה לתופעות בילתי מוסברות אלה גם התשובה היחידה לפעולה בסיסית של תת מודע שלנו והיא "היסרדות" כל מי שנגע לפחות קצת בפסיכולוגיה יודע שהצורך הבסיסי ביותר של בן אדם הוא בטחון וידיע שבסופו של דבר אתה תמות מערערת את הבטחון הזה דת נותנת לנו מוצא מצויין היא אומרת- מוות זה לא הסוף זו היא רק ההתחלה ומרגיע את התת מודע שלנו וזאת נראת לי אחת הסיבות למה האנשים מאמינים וימשיכו להאמין

PoeticA

New member
אני חושבת

שאנחנו נמשיך לחיות כרגיל. יהיו תקופות בהן יהיו יותר דתיים- כדי להאחז במשהו כאשר המצב קשה, וזמנים בהם האתאיסטים או בואו נקרא לזה, לא-דתיים, יהוו את הרוב, אבל המאזן יישאר פחות או יותר כפי שהוא היום. אולי המצב יהיה תלוי בגורמים סביבתיים והתרחשויות שייקרו בעתיד הרחוק, אפילו הקרוב, מתישהו בעתיד, שיכולים לשנות את תפיסתם של המוני אנשים, ולהחזיר בתשובה, או בשאלה... לדוגמא, מחזות אפוקליפטיים למיניהם, הפתחות שערי הגיהנום, או אפילו...ביאת המשיח! תחיית המתים. בקיצור איזשהי תאורייה על אחרית הימים שתתממש ותהמם אנשים רבים. אני חושבת שהפיגוע במגדלי התאומים היווה מהפך אצל חלק מהאנשים, אלה המעורבים באסון, בעיקר. לכאן או לכאן...או שהתחילו להאמין או שלהפך, אני מניחה שהרוב נוטה להתחיל לפקפק בישות אלוהית, אולי חוץ מאלה שניצלו או קרוביהם. אני אישית לא מאמינה שייקרה משהו כזה- התגשמות נבואה...
אבל אני ממש נהנית לעלות תיאוריות...

למעלה