בפורום זה לא מקובלות המלצות לתוכנות

AYELET1

New member
בפורום זה לא מקובלות המלצות לתוכנות

בלתי חוקיות נא לקרא את תקנון הפורום ולנהוג לפיו!

Ran sch

New member
אני סקרן - מה זה תוכנה בלתי חוקית

ז"א על המושג תוכנה פרוצה כבר שמעתי אבל תוכנה שבהגדרתה היא בלתי חוקית ?

AYELET1

New member
תוכנה פרוצה בשבילך ../images/Emo3.gif

גם חלוקת סריאלים הופכת את הגרסה ללא חוקית (לא התוכנה אבל הגרסה...) וזה היה רגע בעברית קלה...

alonhzn

New member
ישר כוח!

תוכנות פרוצות מהוות פגיעה במפתחים שמהווים עמוד השדרה של עולם מחשבי הכף יד. ללא המפתחים, הפאלם יהיה בקושי ספר טלפונים ויומן רגיל! אי לכך, פגיעה במפתחים מהווה לא רק פשע אלא גם עוול חברתי וחטא נגד המוסר.

Ran sch

New member
יד על הלב

קניתי די הרבה תוכנות בחיי (די מרשים למישהו שהמשכורת החודשית שלו דומה מאוד לזאת של חייל....) ומבלי להכנס כאן לדיון שלם שעוסק ב"האם הפצה פיראטית תורמת או פוגעת ביוצרים" (הדעה שלי בנושא מאוד מגובשת ומנומקת) השאלה היתה מה זאת תוכנה "לא חוקית" ? הפורום כאן הוא המקום האחרון עלי אדמות שצריך להפיץ בו המלצות לתוכנות פרוצות ! (מסכים). אבל סתם בשביל הצחוקים - כמה מהאנשים כאן בפורום יכולים לומר עם יד על הפאלם שכל תוכנה ותוכנה שיושבת אצלם במחשב (בבית ולא רק במשרד ששם זה הוצאה מוכרת וגם ככה אין זמן לשטויות) היא חוקית ? דרך אגב ממליץ בחום על תוכנה חצי חינמית בשם Allway Sync (היא בכלל לא לפאלם אבל אני מאוד מרוצה מהרכישה האחרונה...) כך למשל תוכלו לשמור על מסמכים וקבצים בכלל מסונכרנים בין הכרטיס על הפאלם לבין המחשב.

AYELET1

New member
מלבד העובדה שהשאלה....

ששאלת בפסקה שלפני האחרונה נשאלה בערך 80000 פפעם בככל פפוורום מחשבים שאי פעם פגשתי הרי זה בכלל לא משנה גם אם ל-200 אחוז מהאוכלוסיה יש תוכנות גנובות הרי הדבר לא הופך ליהיות לגיטימי יותר. ואם אתה סבור שהפורום זה המקום האחרון להפצת פרוצות, אזי לשאלה שלך כאן אין מקום.

LeGeneral

New member
על לגיטימיות ונורמה

איזה תשובה מצחיקה בוודאי שאם ל "200 אחוז מהאוכלוסיה" יש נורמה מסויימת, אז זאת הנורמה של אותה אוכלוסיה. וה 0.00001% האחרים הם אלה שסוטים מהנורמה והתנהגותם היא הלא לגיטימית. הנוהג של האוכלוסיה לגיטימי לאותה אוכלוסיה. מן הסתם חוקי "זכויות היוצרים" (דרך אגב אלה לא חוקים שנכתבו על לוחות הברית, אלא נוצרו רק לאחרונה) יעלמו מהעולם.

alonhzn

New member
יש בזה משהו אבל....

נניח שהנורמה של כולם היתה לקפוץ מראש מגדל אייפל בגיל 20, ואתה היית ה"סוטה מהנורמה" או זה ש"מתנהג לא לגיטימי" ובוחר שלא לקפוץ... מה שאני מנסה לומר זה שזה עובד לשני הכיוונים, לפעמים יש נורמות שצריך לסטות מהן מטעמים כאלו או אחרים.

AYELET1

New member
../images/Emo45.gif חינוך האוכלוסיה?

כן... אם הנורמה היא לגנוב זה עדיין אינו הופך את זה לגיטימי

LeGeneral

New member
או כמו שיוסריאן היה אומר

כשנייטלי אמר לו - אבל מה אם כולם היו מתנהגים כמוך? אז הייתי טיפש ארור לא לעשות את זה!

amitp

New member
ונורמת התנהגות של אוכלוסייה היא

בהכרח מוסרית ותקינה? בחברה הבדואית של ימינו הנורמה היא לרצוח אישה הפוגעת בכבוד המשפחה. אז אני מבין שלשיטתך, אם רוב האוכלוסייה שם דוגלת בשיטה הזו - זה תקין ולגיטימי. יש די הרבה חוקים שנוצרו בתקופה האחרונה - רובם חוקים חברתיים מתקדמים המיטיבים עם החברה - אין כל סיבה שהם יעלמו (ודרך אגב - הם קיימים עוד הרבה לפני שנדמה לך).

LeGeneral

New member
אין כמו המוסר המערבי

על סמך מה החלטת שהחוקים של החברה הבדוואית פחות צודקים מהחוקים שלך? אולי הם מתאימים לאוכלוסיה הבדוואית ולכן הם קיימים? וזה בעצם כל העניין, בסופו של דבר האוכלוסייה "יודעת" מה טוב וצודק בשבילה. כמובן שבעיני רצח של אישה איננו מוצדק, באותה מידה שבעיני שיתוף ידע הוא זכות וחובה - וזאת משום שאני חי באוכלוסיה שאלה הנורמות שלה - רצח איננו מוצדק בשום אופן, ושיתוף ידע לא רק שמוצדק אלא גם ברוך ומקדם את החברה.

AYELET1

New member
אני משוכנעת לחלוטין, שלו היית

מתפרנס מכתיבת תוכנות היית מאד מאדדדד שמח לחלוק את הידע בחינם... אוהו כמה שהיית שמח
בטוח שהיית חושב אז שנורמת תוכנות פרוצמות זו הנורמה הכי מוצדקת והגיונית בעולם... איך לא...

LeGeneral

New member
לו הייתי רוטשילד

אני משוכנע שאם הייתי מפתח תוכנה הייתי מחפש מודל עסקי שיענה על הצרכים שלי. אני גם משוכנע שאם היית מיליוני ילדים הודים שבקושי יש להם כסף לאוכל, אבל בזכות אימיול הם יכולים לקרוא ספרי רפואה/C++/מתמטיקה ולשמוע את מוצארט, היית מאוד בעד שיתוף קבצים, אוווו, מאאווודדד, מאאווווודדד ככה אני רואה את הדברים לפחות

רענן 25

New member
אני, למשל

תוכנה שלא נרכשה על ידי כדין לא תכנס לאף אחד מן המחשבים שלי, לא השולחניים ולא כף היד. אלא אם כן, התוכנה חינמית, כמובן. אני גם בטוחה שאינני היחידה.

Ran sch

New member
רענן זאת בחורה ? (מעניין)

כמעט מעניין כמו 200 אחוז מהאוכלוסיה... אומנם לא למדנו אחוזים עד עכשיו אבל... בכל מקרה - הדיקטטורית האהובה עלי - אל תתרגזי - אני כזכור לך גם רוכש תוכנות וגם לא מפיץ המלצות לתוכנות גנובות. אבל סתם בשביל הכיף - בואי ננסה לחשוב על כל השולטים היום בעולם המחשבים שבעולם... למשל מייקרוסופט. נניח שבטעות הם מצליחים להשתלט לחלוטין על שוק התוכנה הגנובה. ונניח גם שאף אחד בעולם לא מצליח להשיג ווינדוס, או אופיס אני מהמר על שנה וחצי מאותו רגע ועד הרגע שאף אחד לא יצליח להבין למה לכל הרוחות פעם השתמשנו בחלונות ובאופיס במקום לינוקס וopen office.... אם כל מי שאני שולח אליו מסמכים לא היה משתמש באופיס לא היתה לי שום סיבה להעדיף את אופיס של מייקרוסופט... וכתגובת שרשרת להם לא היתה סיבה לרכוש אותו כדי להישאר מתואמים איתי... אני יכול להמשיך ולפרט עוד המון. כמו למשל אם בן אדם ממוצע רוכש 1 4עד 10 דיסקים בחודש הוא לא יתחיל פתאום לרכוש מאה רק כי הצליחו למנוע ממנו להוריד. אבל כל אותם 90 זמרים שהוא היה מוריד את השירים שלהם לא ייזכו לפרסום ולא יזכו להיות ברשימת הזמרים שלהופעות שלהם הוא יגיע כשהם יבואו לארץ או שאת הדיסקים שלהם הוא כן ירכוש בסופו של דבר... יש עוד המון בעד ונגד. בואו רק נודה באמת פשוטה - המציאות היא לא חד ערכית כמו שכולם מנסים לצייר אותה. פריצת תוכנות זה לא באמת כמו לפרוץ לחנות ולהשתמש בסמים. זה פשע מסוג אחר שבאופן מפתיע עשוי לתרום לחברה וליוצר הרבה יותר מהנזק שהוא גורם. עם זאת צריך להיות אזשהו פתרון ביניים כדי למנוע אינפלציה של פריצות אני לא יודע מה הוא יהיה אבל לגבי עצמי אני יודע שחשוב שחלק מהדיסקים וחלק מהתוכנות אני אקנה...ואני מאוד מקווה שזה מה שהרוב עושים. רק מפריע לי כל האנשים האלה שרואים את הנושא בצורה שטוחה.

AYELET1

New member
אבל יש 2 דבריחם שאתה מערבב

מיקרוסופט אכן איננה מעוניינת "לדכא" את המשתמש הפרטי. גופים מסחריים זהנה משהו אחר. בניגוד לכך תוכנות לפוקט ולפאלם זה דבר אחר לגמרי. גם תוכנות של יצרנים קטניםם ל-PC זה כנראה דבר אחר. הסיטואציה שונה לחלוטין תעשיית הזמר נפגעת כנראה לא מעט מההורדות הבלתי חוקיות (ממה שהבנתי)

alonhzn

New member
מילים חזקות!

אכן יש גם טיעונים בעד "פיראטיות". פרדוקסיאלי ככל שזה ישמע... אגב ההוכחה לדברים שאתה אומר היא שהאבטחה של התוכנות מאוד פשוטה לפיצוח, המפתחים לא משקיעים יותר מידי בנסיון להגן על התוכנה כי הם יודעים שיש ערך רב בעובדה שהיא נפוצה... יש כאלה שגם מוותרים על ה"show" ופשוט מכריזיםעל כך בגלוי, למשל אנטיוירוס AVG נותנים גירסה חינם למשתמש הפרטי ודורשים תשלום רק ממוסדות!! הם יודעים טוב מאוד שכדי להתחרות בשוק האנטיוירוסים הענק, הם חייבים להיות "מוכרים" ואני בטוח שהם לא היו עושים את זה אם זה לא היה משתלם להם... מצד שני: קח את דימיטרי לדוגמא, מי שלא יודע, דימיטרי הוא פורץ תוכנות לפאלם לשעבר שיכולות התכנות שלו כל-כך טובות שהוא הצליח לשבור הרבה מחסומים שפאלם הציבה למכשירים שלה רק בעזרת תוכנה!! למשל, זיכרון דינאמי מורחב, תמיכה בכרטיסי זיכרון גדולים, שינוי ממשק משתמש מקורי ועלוב למשהו יפייפה, תוכנה שמבטלת את הזמזום במסך שפאלם לא התליחו לסדר... ועוד ועוד ועוד... עכשיו לדימטרי אין מתחרים! התוכנות שלו יחודיות, והוא כפורץ לשעבר, מכיר את כל הטריקים, ואני אומר לך - התוכנות שלו כמעט בלתי פריצות! זה פשוט לא יאמן! והוא גם מוכר את חבילת ה"אבטחה לתוכנות פאלם" שלו לכל מי שישלם, כלומר, (לדעתי, וזו דעתי בלבד!!) אם חברות של תוכנות לפאלם באמת היו חושבות שהאינטרס הכלכלי שלהן הוא שאף אחד לא היה מצליח לפרוץ את התוכנה שלהן, הן היו קונות את חבילת האבטחה של דימיטרי(זה לא יקר!) ועד היום התוכנות שלו לא נפרצו, פשוט משום שכל פעם שמישהו כן מצליח לפרוץ, דימיטרי ישר מתקן את החור באבטחה, כך שמדובר באמת במערכת חזקה. אני באופן אישי משתדל לתמוך בתוכנות קוד פתוח, כי ככה אני מאמין שצריך להיות! אני בז לאנשים שמשלמים על תוכנה לפאלם אבל לא תורמים לתוכנה חינמית!! אם מישהו משלם על Zlauncher אבל לא משלם על TCPMP אז שידחוף את המוסר שלו לאיפה שלא זורחת השמש...

Ran sch

New member
תכניס גם את plucker

לאותה רשימה - גם להם מגיע. (להם דווקא תרמתי) אבל כשזה מגיע לתרומות למי שלא דורש - אני מניח שהוא כותב את התוכנה כסוג של תחביב ותרומה לקהילה (בדיוק כמו שאתה כותב את האתר שלך) ואם יש לי 100 שקל לתרום אני מעדיף לתרום אותם לכל מיני ארגונים שדופקים לי על הדלת או למשל ל"יום טוב".

למעלה