בפעם השנייה בארבעה וחצי

סופהו 1

Well-known member
נדמה לי שהיתה פניה מטעם הכוורנים/דבוראים.
היה בֹּקֶר.
כבר צהרים.
או צוהריים.

צוהריים טובים.

הרבה מילים בעייתיות. צריך לזכור מתי דאבל-י', מתי ב- ו.
עברית שפה קשה, לא?

נערך לאחרונה ב:

יוסי ר1

Active member
נדמה לי שהיתה פניה מטעם הכוורנים/דבוראים.
היה בֹּקֶר.
כבר צהרים.
או צוהריים.

צוהריים טובים.

הרבה מילים בעייתיות. צריך לזכר מתי דאבל-י', מתי ב- ו.
עברית שפה קשה, לא?
צהריים זו אכן בעייה. יש כנראה שתי צורורות הגייה נכונות, לספרדים ZAHORAYIM, לאשכנזים ZOHORAYIM, אבל הציבור בחר בשלישית, המוטעיית, של ZAHARAYIM.
אגב, במצבת מישע בכלל זה צהרם, ואולי נקרא ZAHARAM.

קלייטון.ש

Well-known member
:ROFLMAO:הראשונה מהבת. השנייה מהבן. התחתנו לפני כשנה, בהפרש של פחות מ3 חודשים.
הבן קבל את הצאצאית יום אחרי יום השנה לנישואין.
בערך כמו שאני קבלתי אותו, אז.
אז גם אצלכם מתחתנים ומיד ניגשים לעשייה. ככה צריך להיות. אני שומע על כל אלה שמתחתנים ואז הולכים לטפל בקריירה ומחכים להתבסס כלכלית כי ילד עולה הרבה כסף וכולי, ונזכר איך אנחנו לא רק שלא עשינו חשבון אם יש לנו כסף לילדים, אלא גם לא ראינו שום סתירה בין קריירה ומשפחה.

יוסי ר1

Active member
אז גם אצלכם מתחתנים ומיד ניגשים לעשייה. ככה צריך להיות. אני שומע על כל אלה שמתחתנים ואז הולכים לטפל בקריירה ומחכים להתבסס כלכלית כי ילד עולה הרבה כסף וכולי, ונזכר איך אנחנו לא רק שלא עשינו חשבון אם יש לנו כסף לילדים, אלא גם לא ראינו שום סתירה בין קריירה ומשפחה.
ויש מגזרים שהיום זה אחרת. יש מגזרים שנכנסים להיריון ואז מתחתנים.
אבל הזכרת לי סיפור בהמשכים שהופיע בעיתון הארץ שלנו - ריזי, ליבו של כלב מי יידע. על זוג צעיר שהתחתן (מכס ועוד מישהי) והחליטו להתבסס כלכלית לפני ילדים. וכשהגיעו לעשות ילדים, כבר אחרו את הרכבת.
ואז אימצו כלב, ריזי. סיפור מקסים.

אבל הזכרת לי סיפור בהמשכים שהופיע בעיתון הארץ שלנו - ריזי, ליבו של כלב מי יידע. על זוג צעיר שהתחתן (מכס ועוד מישהי) והחליטו להתבסס כלכלית לפני ילדים. וכשהגיעו לעשות ילדים, כבר אחרו את הרכבת.

זה מאוד הגיוני להתחתן רק אחרי בדיקה שאפשר לעשות ילדים

סופהו 1

Well-known member
כי
"סוף זה תמיד התחלה
של משהו אחר.
- טוב יותר?
- רע יותר?
- לא יודעת מה יותר.
משהו אחר. "
לאה נאור
:giggle:

יוסי ר1

Active member
למה צריך סוף?
[/QUOT
הזכרת לי, בצעירותי יצא לי להכיר את לייבלה וויספיש.
לא יודע כמה מכם שמעו עליו, דמות יוצאת דופן באופן חריג.
הוא היה הדובר של נטורי קרתא, הפלג הקיצוני של החרדים במאה שערים, אבל מצד שני היה מומחה בעל שם לכתבי ניטשה.
אז נפגשתי איתו להתווכח על ניטשה.
פעם בבית, פעם בבית המלאכה שלו (היה מכין בתים לתפילין).
כנראה מצאתי חן בעיניו, כי הו הפתיע אותי בשאלה, אם יש לי עניין להתחתן עם הבת שלו.
בת שהתחתנה, הביאה שני ילדים, והתגרשה.
במבוכה מלמלתי שאני רווק, לקחת עול גידול ילדים שלא נולדו לי, אבל הוא ביטל את זה, בטענה שזה רק הוכחה שהיא "בת בנים", כלומר וולדנית.
מה היה הסוף? אין לי מושג אם יש סוף.

שיח סלימאן

Well-known member
מנהל
מה היה הסוף? אין לי מושג אם יש סוף.
מה זאת אומרת שאין לך מושג ?

או שהתחתנת איתה או שלא.

אגב זכורה לי תוכנית טלביזיה לפני הרבה מאד שנים בה ריאיינו אותו גם על ניטשה וגם על בית המלאכה שלו והוא הסביר את ההתמחות שלו בהכנת בתי תפילין מעור בהמה גסה שלדבריו זה הרבה יותר קשה מלהכין מעור בהמה דקה.

מה שהפליא אותי אז זה שהוא שיתף פעולה עם הטלביזיע הטמאה.

יוסי ר1

Active member
מה זאת אומרת שאין לך מושג ?

או שהתחתנת איתה או שלא.

אגב זכורה לי תוכנית טלביזיה לפני הרבה מאד שנים בה ריאיינו אותו גם על ניטשה וגם על בית המלאכה שלו והוא הסביר את ההתמחות שלו בהכנת בתי תפילין מעור בהמה גסה שלדבריו זה הרבה יותר קשה מלהכין מעור בהמה דקה.

מה שהפליא אותי אז זה שהוא שיתף פעולה עם הטלביזיע הטמאה.
הוא היה בן אדם מאוד מאוד מיוחד. מענטש אמיתי. למרות ששימש בתפקיד שר החוץ של נטורי קרתא, הוא לא היה טיפוס לוחמני או מתלהם, אלא מין סבאלה נחמד, אוטודידאקט אמיתי, שהילך בין המון טיפות.
היו כאלה שדרכו שם לא מצאה בעיניהם, יותר מפעם אחת שברו לו את העצמות.

סופהו 1

Well-known member
ויש מי שלא מתחתנים ונכנסים להיריון, יש הנכנסים להיריון ולא מתחתנים ויש המתחתנים ובוחרים לא להיכנס להיריון.

ממש מגוון.

קלייטון.ש

Well-known member
ויש מי שלא מתחתנים ונכנסים להיריון, יש הנכנסים להיריון ולא מתחתנים ויש המתחתנים ובוחרים לא להיכנס להיריון.

ממש מגוון.
יש גם לא-מתחתנים ולא-נכנסים להריון, ויש כאלה להפך, לא-נכנסים להריון ולא-מתחתנים. במבט שטחי זה נראה אותו דבר אבל אלה סיפורים שונים.

קלייטון.ש

Well-known member
והעיקר והעיקר
העיקר שכולם מרוצים.
הזכרת לי שיר של פול סיימון שם הוא אומר:

And I don't know a soul who's not been battered
I don't have a friend who feels at ease
I don't know a dream that's not been shattered or driven to its knees

אמנם הוא מקונן שם על המצב של אמריקה אבל כנראה זה נכון בכל מקום.

קלייטון.ש

Well-known member
הם צודקים. להביא ילד לעולם זה לא בעיה, הרי יש אחריות מבית החולים ואם לא מוצא חן בעיני ההורים אפשר להחזיר להם את הילד. אני יודע כי שאלתי כשקיבלנו את התינוקות אם יש אחריות והאחות שם אמרה "בטח". אבל לבטל חתונה זה ממש סיפור.

למעלה