בצב"ז. צור הדסה 8.9. מערכת 54.9. במערכות רגילות נשמע סבבה..

מאט 2

New member
אני עוד מחזיק אצבעות לאמצ"ש הנוכחי להשלמת פערים בקטנה

הצבעים היפים במפות המשקעים קצת דהו אבל זו מערכת קלאסית מהצפון עד הצפון כמו שאנחנו אוהבים
. כרגע נראה שאפילו את רופן מייבשים ובקצב הזה גם אני איובש
אבל מה לא עושים בשביל הצפון הצפוני!
חשוב שמקו עכו צפונה יקבלו עוד משקעים לשמור את האדמה רטובה לבאות.

haimb100

New member
באמרה "מהצפון עד הצפון" נזכרתי שוב ושוב בסופ"ש האחרון
קודם

כל ביום חמישי בבוקר.
צריך לאמר - כל המודלים, בלי יוצא מן הכלל- צבעו יפה מאוד גם את הצפון ואפילו יותר (בחמישי עד הצהריים למעשה הכניסו את הגשם רק לגליל).
כשזרזף אצלנו והתחלתי לקבל את ההודעות מכל המשפחה מרחובות ואת התמונות על הגן (שלי, זה שהייתי בו כילד, זה שנמצא במרחק של מאות מטרים בקו אווירי מההורים שלי) ישר נזכרתי באמרה הידועה שלך שרק כשזה מהצפון עד הצפון הגשם פה שווה. ומודל הידוע והיחד שתמיד עובד, מודל "השמיכה הקצרה" כנראה שהמודלים לא לוקחים בחשבון שהגשם נדחף לקצה הדרומי הממטיר ופשוט צובעים את כל איזור השקע בגשם.
&nbsp
כשחמישי אחה"צ המד שלי הראה - (9) מ"מ, והידיעות מהמרכז על 60-70 הגיעו והמכמ הראה את הרכבת הבאה - זה התחדד עוד יותר.
מזלינו שהלילה הביא לנו כמה עשרות מ"מ.
&nbsp
האכזבה הייתה בעיקר מחמישי עד הערב (כאמור 9 מ"מ אצלי) ומהשעות המאוחרות של ליל שבת עד מוצ"ש שכמעט ולא ירד אצלי כלום.
&nbsp
ןבכל זאת קיבלתי 93 וזה לא מעט

מאט 2

New member
אין על מערכות "מהצפון עד הצפון"

לצערי מערכת זו די התמסמסה וחוץ ממילימטרים בודדים, בעיקר מחר, לא נשאר הרבה מהצפי. נקווה להפתעה בכל זאת

Fast Kars

New member
המערכת הצפונית כל כך משכנעת עד שאין ולו ענן עלוב אחד

במכ"ם...

ר ו פ ן

New member
חששתי קצת מכמה 'מופעים אורקוליים', אך הם היו ביציע ואצלי..

יופי של 'גשם חקלאי' משובח. ארוך איטי ומרווה
והפאוזה של יומיים שלושה עם שמש.. אין קלאסי מזה
כל הערוגות עם ציצים ירוקים - פול, שום, סלק עלים, 'עלים', אפונה..
אין טענות, על אף שעוד לא הגענו למחצית הממוצע השנתי..

tcu6

New member
חיים איזו עוצמה איזו עוצמה והפעם רצף היו אצלי.

ר ו פ ן

New member
'טרור הגשם וההצפות' - להחזיר את אלשיך.. שיהיה סדר !

Ahmad Tibi‏ - "קורא לארדן להחזיר את אלשיך למשטרה כדי לתפוס את מי שעומדים מאחורי טרור המים ומתקפת ההצפות."

אמיתי !

אשקלון צפון 101 מ''מ מערכת. עונתי 194

כמו שאמר גלעד המערכת רגילה. זו היתה מערכת מעולה אבל בנסיבות ש15 קמ צפונה יורדים 250 מ''מ אז די אכזרי קו החיתוך הגשם

guprnds

Active member
אדם צריך לשמוח בטוב שהוא מקבל

למה לפזול הצידה כשכל משאלותיך מתגשמות?

tcu6

New member
ערב טוב- המערכת של 6-9 בדצמבר בגני תקווה הייתה מעולה- 198 ממ

דצמבר 202 עונתי 284 ממ. היה גשם כמעט רצוף במשך שעות רבות.
&nbsp

מאט 2

New member
אין ספק שזה היה הרגע שלכם

נתתם נוקאאוט לשאר האזורים ... מסוג המערכות שמשאירות חותם גם על תפרוסת הגשמים בסוף השנה...
עקב הנטייה של המערכות בכל עונה לדפוס דומה להערכתי התרחישים לעונה זו נעים בין 91-92 במקרה האופטימי ל- 2013-14 במקרה הגרוע ביותר.

guprnds

Active member
מה שאתה אומר זה

שהכל פתוח

אבל זה נכון תמיד באמצע דצמבר....

מאט 2

New member
לא מדויק...

כוונתי היא שלפי "תיאורית הדפוס הדומה" הרי שהתרחישים לשנה הזו נעים בין שנה ברוכה לכלל האזורים שבה המרכז מקבל את רוב הגשמים כמו 91-92 לבין שנת בצורת שבה המרכז מקבל את מירב הגשמים כמו 2013-14 הקטסטרופלית.

שנים כמו 1968-9, 2003-4 או 1998-9 שבהן הצפון היה בעדיפות לא נמצאות בסל האופציות לכאורה.

ר ו פ ן

New member
נשמע קלאסי קלאסי! ועם 198 מ"מ.. עוד יותר.

הכי כייף, זה.., לשבת מול החלון מול 'גשם חקלאי' רציף.., בלי 'מודלים', 'תחזייות' או 'מכ"מים'..

יופי של חורף

למעלה