בצל - רעיל?

ימימה

New member
בצל - רעיל?

בזמן האחרון חברה שלי אמרה לי שאסור להחזיק בצל לאחר שנחתך, כי הוא נעשה רעיל(?!) ויש להשתמש בו רק אחרי בישול. כלומר אם חתכתי מהבצל כרבע לסלט - אסור להחזיק את השאר לשימוש בסלט של מחר, אלא רק לבישול. על פניו מודה שזה נשמע לי שטויות (כבר שנים אני אוכלת בצל בסלט ואני עדיין כאן
) רק שמדובר בבחורה רצינית... יש בזה איזה שהוא הגיון/אמת בפרסום?
 

vegetalien

New member
לא.

אדרבה - ייתכן שבצל לאחר חיתוך בריא אף יותר.
גילוי נאות: אני אוכל מדי יום בצל סגול (סתם כך), שנחתך מראש לקוביות גדולות ואוחסן בקרור.
 
גם על פי היהדות והקבלה יש עם זה בעיה..

אם הבצל נשאר ללא הקליפה שלו לילה שלם (נכנסת בו רוח רעה = אנרגיה שלילית).

אבל גם אם חלק מהבצל חתוך אבל החלק הנשאר עדין מכוסה בקליפה היבשה שלו, אז הוא מוגן וזה בסדר לשימוש.
 
אני מניחה שזה קשור

לכך שבצל מתנהג כסופח
למשל כשיש ליחה ונזלת מניחים בצל למראשות המטה חתוך לרבעים ואחרי שלושה לילות יש הטבה מטורפת בשל החומרים הפעילים האנטיספטיים שבאדים שלו . הוא מייבש את הנזלת . מדבים לראות את זה.
אני מנחשת שהמחשבה עליו כרעיל נוגעת בתכונה הזו.
 

ימימה

New member
טוב, לא התעצלתי ועשיתי גם חיפוש בגוגל

ומצאתי מכתב שרשרת שכנראה הופץ ברשת ויש לשער שממנו המידע המוטעה עם הנוסח הזה:
http://www.elybikoret.022.co.il/BRPortal/br/P102.jsp?arc=166469
ובאתר "לא רלוונטי" שבודק אמינות של מיילים כאלה מצאתי התייחסות ששוללת את אמינות המכתב (כולל תגובה מנומקת יפה של מישהו שמגדיר את עצמו "תזונאי" למטה):
http://irrelevant.org.il/2011/06/20/3655
הקיצר- אכן שטויות
 
חידוש

האמונה בדבר הבצל מושרשת בתרבות היהודית לפני פרוץ המכתבים הללו.
אני משוכנעת שהיא נעוצה בעובדה שבצל ידוע כאנטיבפטי וסגורם לייבוש וככה ולכן קל להאמין, לבורים, כי הוא מחזיק את הרעל בחובו
 

RSPA

New member
האתר "לא רלבנטי" לא בדק את תוכן המכתב !!!

הוא בדק דבר אחד: אם החתומה על המכתב (אחראית על רפואה משלימה בקופ"ח) אכן היא זו שחתומה עליו. הסתבר שלא.
אבל האתר לא בחן את התכנים המופיעם במכתב ובכלל זה התכונות המיוחסות לבצל.
כדאי להיות מדויק בדברים הללו.
 

ימימה

New member
צודק

אבל זה בהחלט מוריד מהאמינות שלו (כי מי כן כתב אותו ולמה היה צריך "להחתים" עליו ברת סמכא?).
בנוסף, כמו שאמרתי, יש שם - באתר של לא רלוונטי - גם תגובה של אחד שמגדיר עצמו תזונאי (אם כי כמובן אין לי מושג מי הוא ומה הוא) שנשמעת לי רצינית ומנומקת.
וכמובן יש את גידי ווג'טליאן
 

RSPA

New member
יש לי הצעה בשבילך


לתנובה יש בצל קצוץ/חתוך מוקפא בשקיות (תחת המותג של סנפרוסט).

בהנחיות שימוש הם כותבים (לפחות לפי מה שמפורסם בפודס דיקשונרי) להשאירו קפוא לאחר שימוש בחלק ממנו, ובנוסף בהוראות ההכנה הם מתייחסים לבישול ולטיגון. אין התייחסות לאכילה"חופשית". (ראי כאן>> http://tinyurl.com/owmbffb)

התקשרי אליהם ושאלי למה ? שאלי באותה הזדמנות מה יקרה אם לא תשמרי על הבצל קפוא, אלא רק סתם במקרר ?
 

פצית219

New member
זה אולי לא רעיל, אבל אני אישית לא ממליצה

בכלל לאכול, לגעת או אפילו להסתכל על בצל. זה מגעיל.
 

פצית219

New member
זה מגעיל כי יש לו מרקם וטעם מגעילים. באמת.

trust me, I'm a doctor.

אני מוכנה לסבול בצל רק אם הוא מבושל היטב, טחון לרמת אבקה, ובמינונים הומיאופתיים.
 

Ofericko

New member
אוכל בלי בצל זה כמו אוטו בלי דלק

מבחינתי....


כשאני בא לבשל, אני קודם כל מטגן הרבה בצל ואז יושב וחושב מה אני הולך לבשל
 
למעלה