בצל - רעיל?

Ofericko

New member
מדוייק!

 

ella100

New member
מכירה

מישהוא (והיחידי עד כה) שלא סובל בצל(מילדות).הגחמה הזאת גורמת לו להעביר את סלידתו מבצל לילדיו.
המצחיק הוא שהם די מבולבלים עם הענין כשהם מתארחים
או נתקלים במאכלים חדשים שטעימים להם ומגלים שיש שם בצל.

אותו סולד אכל פעם והתלהב מסלט שומר שאני מכינה כשהוא ממש בחתיכות קטנות מאד.היה כל כך טעים לו והוא התלהב מהסלט וניסה לשחזר. ברגע שהתברר לו שבין 10 מרכיבים יש שם גם בצל-הסלט
הצטרף,מבחינתו,למחלקת הסלודים.
בלי בצל חי-אותו סלט אינו סלט טעים.ככה זה.

יש כמובן סולדי כל מיני תבלינים ירקות ופירות.
דעתי,שצריך להיות ראש פתוח ולנסות,גם אם סוחבים את גחמת הסלידה מילדות.
 

פצית219

New member
כמובן גם אצלי זו טראומת ילדות. אבל אני כן

מנסה מדי פעם ועוד לא יצא לי לטעום משהו עם כמות משמעותית של בצל שהיה לי טעים, או לכל הפחות הרבה יותר טעים לי בגירסה נטולת בצל.
 

ella100

New member
פצית,אם אינך סולדת משעועית (לא משנה הסוג)

אשמח לרשום לך מתכון שהבצל בו מרכיב חשוב ונותן טעם.
אצלנו זה משהו פשוט אבל טעים טעים.
 

פצית219

New member
אין סיכוי. אם כבר אני טועמת דברים עם בצל זה

רק כשמישהו אחר מכין. אני לא אקנה בצל בחנות ובטח שלא אכניס אלי הביתה.
 

ella100

New member
ברור לך שלי "לא מפריע" היכן את כן טועמת


אז אם יש מי שמוכן להכין ואת תוכלי לטעום,הנה המעדן:
שעועית מושרית,מיים מוחלפים,הרתחה,בישול עד ריכוך מלא.
תוך כדי מקפים קצף שנוצר מעל.

החלק הקובע"מרסקים בכל דרך את השעועית (מזלג,מוט וכו')
מוסיפים בעדינות מלח,פלפל שחור,שמן זית.לא להגזים.
קוצצים דק דק בצל חי ומוסיפים לשעועית.מערבבים.מתקנים תיבול.

יש המוסיפים את הבצל מטוגן-רק ציינתי לפרוטוקול.אצלי הוא חי,
והטעם של הבצל המתמזג עם טעמי המלח,פילפל ושמן זית-עושים את הטעם .שוב,בעדינות,כדי לא להמליח או שטעם השמן לא ישתלטו.
 

ella100

New member
מוזר לקרוא את כל ה"כללים" והאמונות

הקשורים בבצל.

אני חושבת שמישהו מאד התבלבל,כי הבצל,בכל צורת הכנה,
רעיל לכלבים וחתולים.משפיע לרעה על כליותיהם.
השפעה זו לא עוברת אוטומטית לבני אדם (זו דעתי גם על הנסויים המיותרים לדעתי,כי אינם משקפים נכונה מה טוב,לא טוב ולמי.).
 
אני זוכרת ששמעתי/ראיתי כתבה

עם אחד מהחוקרים של מכון וולקני (אם אני זוכרת נכון), שאמר שיש אמת בדבר, כמו שמיקי מהי אמרה בגלל היותו חומר סופח.
העניין הוא שאני לא זוכרת מה שמו ולכן לא מצליחה למצוא עבודות שלו ברשת.
 
למעלה