הודעה מאת זוהר שחר: יריב, אדם שפיו ולבו שווים
ישבתי לכתוב עליו כמה דברים לפורום זה, ולאותו פורום ההוא הישן, שאני חסום ממנו כבר קרוב ל 10 שנים...
משם אני זוכר אותו, ושם גם פרח, שיגשג, צעק, צחק, ובעיקר הביע את החיות, התלהבות, והביטוי האישי שלו במלוא הכנות, והעוצמה. עד שהפורום ההוא מת, וכעת אתו מבחינתי גם מת יריב. הוא בשבילי שייך לשם, לאותם ימים...ולא רק בזכות הידע, ואהבת החורף ומז'א, אלה בעיקר בשל העוצמה, והחיות של ביטוי תמים, אבל אמיתי של צעירים בתחילת חיים, עדיין מאמינים בערכים אפילו אוטופיים הזויים משהו, כמו ערך האדם, שיוויון, זכויות השונה...וגם מוכנים להלחם עליהם עד זוב דם...לפחות ווירטואלי.
אהבתי את הכנות שלו. את הדווקא הזה, את נס ההתרסה, המרד, והמהפיכה ! כאילו היה היחידי שגילה מהו באמת מהות הצדק האולטימטיבי, ואיך זה שאנחנו לא מבינים...וזה כל כך נאיבי, כל כך ילדותי, כל כך נערי...ולכן גם היה כל כך נדיר. ואהבתי את הכנות והיושר שלו...אבל את זה כבר אמרתי.
הוא היה אולי ה"שמאלני האחרון"...אבל זה ממש לא כל כך משנה, כי אם היה ימני, גם אז היה "הימני האחרון". הוא היה אפילו יותר שמאלני ממני !...כך שבוויכוחים שלי אתו מצאתי עצמי בצד הימני...של השמאל. כן, זה הגיע גם למצבים פראדוכסליים, וקיצוניים מאוד, אבל גם אז, וגם כשזה לא התקבל כלל על הדעת, וכלו כל הקיצים...גם אז, אמרת - זה אמיתי. הבנאדם הזה הוא אמיתי, וזה מה שהוא חושב. כי פיו וליבו היו שווים.
זאת היתה תקופה אחרת, והיינו שונים. כיום אנו מגדלים ילדים, וקרסים מתדלדלים ( הטעות מכוונת...), וגם הוא מסתבר, עד לאובדן המחורבן הזה כעת... ואפילו גשם לא יורד.
היכן ישנם עוד אנשים כמו האיש ההוא...אנו מתנוונים, מבולבלים, מצטנפים בפינותינו, מפחדים לצאת מד' אמותינו, ואחד כזה שכמותו כבר נדיר במחוזותנו. אצלו הכל היה תמיד ברור, ומובן מאליו. וככה בסוף אנחנו כבר לא יודעים אם יש גם ערבים טובים, או שכולם שווים רק כשהם מתים, אם האיסלם הוא אם כל רע, או ממש מאור הגולה ?...אם לגיטימי להציג אמנות אנטי ישראלית בחו'ל, או שהשמאלנים הם משת'פים של השטן ממוסקווה ?...לעולם כבר לא נדע.
אבל בשבילי הוא לעולם ישאר הילד ההוא שצעק שהמיליימעך הוא עירום...ומנסיון, ואני חבר שלו כבר שנים, אני אומר לכם - זה נכון !
עוף גוזל, וקח אתך את התמימות שלנו...