בצק עלים ביתי - עד שלא טעמתי, לא הבנתי מה פיספסתי

אפיהיל

New member
טוב, אם זה היה מיועד לקיסר אני מבינה מדוע התאמצו...
בדיחה... בדיחה...
הבנתי שהתכוונת לעוגת נפוליאון אבל עדיין זה יצא מצחיק...
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
והנה 2 חפיסות החמאה שרודדו למלבן דק יחסית (אכן הצריך

שרירי זרוע).

והתהליך נפרש על פני יום (שעתיים במקרר בין קיפולים, 5 קיפולים).



 
בכל זאת יש הבדל בריאותי משמעותי בין המרגרינה שמשמשת להכנת

בצק תעשייתי לבין זו שקונים במרכול והיא בדרך כלל נטולת או לפחות מעוטת שומני טראנס.
 

שיח סלימאן

Well-known member
מנהל
ממש לא רק בעברית

מוכרת גם בעולם בשם נפוליאון יחד עם Mille-feuille וקרם שניט (גרמנית).
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
בצק עלים ביתי - עד שלא טעמתי, לא הבנתי מה פיספסתי

אפיתי עם חבר שלנו מאפה פורטוגזי שבסיסו קלתיות מבצק עלים, הכנתי ליתר ביטחון גם בצק קרואסון כי בצק עלים הוא "למטה מכבודי".

אז ממש לא - כנראה שמעולם לא טעמתי בצק עלים "אמיתי" (זה שהכנו בשיעור כלכלת בית היה עם מרגרינה - אמנם עבודת יד אך לא נחשב).

אפשר היה להרגיש עם כל נגיסה עשרות עלים פריכים נשברים בין השיניים ואת קרם הפטיסייר מתמזג בינהם.

בצק עלים הכנתי לפי תומס קלר/Bouchon (אשמח להקליד למי שרוצה) שכתב בהקדמה לפרק על בצק העלים שבמשך תקופה קנו בצק עלים מאופה חיצוני בשל הזמן הרב שלוקח להכינו, אולם קלטו שאם כולם יעשו כך, תשכח התורה מן העולם וחזרו להכין לבד. גם הצק קרואסון הכנתי לפי הנחיותיו.

הכנתי את מאפי ה Pasteis de nata/Pastel de Belem לפי המתכון המצורף. חייבת לציין שיש לרדד את הקילתיות דק ככל הניתן. אשמח לתרגם אם משהו רוצה, אך לא היום..

 

אפיהיל

New member
אני חושבת שרובנו מבוהלות מכדי להגיב.... בצק עלים להכין לבד??
אמאלה...

(לא שהפכתי למלאך... אלא החוורתי...)
 
חהחהחחההה יפה לך ככה. לא תאמינו אבל בצעירותי חמותי שתחי'

לימדה אותי להכין בצק עלים (עם מרגרינה, אז לא ידעו כמה שזה לא בריא) ובמשך שנים השתמשתי רק בבצק עלים מתוצרת בית.
אבי ע"ה נהג להכין בצק שמרים עלים (שרות סירקיס או נירה שויאר קראה לו בצק שמרים דפוף אבל הוא למד להכינו כשסולק בהוראת הנאצים מבית
הספר ונאלץ לעבוד כשוליה בקונדיטוריה), מהם אפה קרואסונים מושלמים. ואת אלה הוא דווקא הכין על בסיס חמאה. טעם גן עדן.
 

אפיהיל

New member
אני מרגישה בעננים כאשר אני מכינה עוגה בחושה
כלומר ששמים הכל בפנים, כמעט לא מערבבים ושופכים לתבנית ולתנור....
 
וואו! כבוד! אשמח למתכון, אם כי לא בטוחה שיהיה לי האומץ

להכין בצק עלים לבד.
נראה ממש מקסים!
 
למעלה