בצק עלים ביתי - עד שלא טעמתי, לא הבנתי מה פיספסתי
אפיתי עם חבר שלנו מאפה פורטוגזי שבסיסו קלתיות מבצק עלים, הכנתי ליתר ביטחון גם בצק קרואסון כי בצק עלים הוא "למטה מכבודי".
אז ממש לא - כנראה שמעולם לא טעמתי בצק עלים "אמיתי" (זה שהכנו בשיעור כלכלת בית היה עם מרגרינה - אמנם עבודת יד אך לא נחשב).
אפשר היה להרגיש עם כל נגיסה עשרות עלים פריכים נשברים בין השיניים ואת קרם הפטיסייר מתמזג בינהם.
בצק עלים הכנתי לפי תומס קלר/Bouchon (אשמח להקליד למי שרוצה) שכתב בהקדמה לפרק על בצק העלים שבמשך תקופה קנו בצק עלים מאופה חיצוני בשל הזמן הרב שלוקח להכינו, אולם קלטו שאם כולם יעשו כך, תשכח התורה מן העולם וחזרו להכין לבד. גם הצק קרואסון הכנתי לפי הנחיותיו.
הכנתי את מאפי ה Pasteis de nata/Pastel de Belem לפי המתכון המצורף. חייבת לציין שיש לרדד את הקילתיות דק ככל הניתן. אשמח לתרגם אם משהו רוצה, אך לא היום..