בקרוב ספר חדש - מרשעת מאת גרגורי מגווייר

Y. Welis

New member
לדעתי השאלה אם הם רשמיים או לא אינה משנה - הם ספרים מהנים

וימשיכו להיות כאלה (מה גם שהם לא מקבילים לסרטים הצפויים - שאמורים להיות 30 שנה אחרי, ואילו הספרים 4-5). כך שהטיעון קלוש (כמו לומר שספרים על המלחמה הקרה כבר לא מעניינים, כי הצד הסובייטי הפסיד...).
&nbsp
באשר לשינוי - הוא נעשה באופן שרירותי, כמו שהיה עם המשחקים שיצאו (פורס אנלישד ועוד).
אבל אל דאגה - תמיד ימצאו יוצרים שיפשרו בין הניגודים (שנראים כבר בטריילר), כי זו מהות ה-EU, כמו שהזכרתי בזמנו בפורום סטאר וורז המוקפא (בינתיים) - http://www.tapuz.co.il/forums2008/forumpage.aspx?forumid=477
&nbsp
&nbsp

eyalg1972

New member
למרבה הצער

מאז שדיסני קנתה את לוקאס פילם, כל הספרים שלה, ויש לה פה בארץ הוצאה שהיא עובדת איתם באופן בלעדי

Y. Welis

New member
אגב SW, מונח נפוץ שם הוא RETCON. אני מציע: שיעתוד.

במקור - Retroactive continuity, לשכתב את העבר כדי להתאים לעתיד.
&nbsp

eyalg1972

New member
בכל מקרה

זה יהיה מוזר לתרגם את הטרילוגיה של טרוואן- אם בסרטים של דיסני לליה והאן לא יהיו תאומים....

Y. Welis

New member
בספרים תמיד יהיו...

וכל מי שקרא את החלק הראשון, הרגיש את ההלם מגילוי היצורים שמסוגלים לנטרל את ה'כוח'... (7-8 שנים לפני שמישהו שמע על 'מידיכלוריאנים')
&nbsp
אגב הדמויות של מארה ג'ייד, הפיראט קארד והגנרל בל איבליס - כולם תוספות של זאהן ל-EU.

מיכאל ג

New member
לי יש כמה

sorcerer to the crown - zen cho
פנטזיה חביבה להפליא בסגנון ג'ונתן סטריינג' ומיסטר נורל, אבל קליל יותר. וקצר.
afterparty - daryl gregory
ספר מד"ב בעתיד הקרוב, מאוד מוצלח בעיני, ונוגע בנושא הפופולרי לאחרונה של מדעי המוח. כמובן רק אם המו"ל הנוכחי (גרף) לא יחליט לתרגם אותו.
sun of suns - karl schroeder
הרפתקתאות בעולם שמשלב מד"ב קשה ודיזלפאנק, כולל ספינות אויר, מנועי סילון, פיראטים ובינות מלאכותיות. כיף גדול (לטעמי) וגם לא מעליב את האינטליגנציה.
The Bohr Maker - Linda nagata
פחות חדש (בן עשרים שנה) אבל הוא לא ארוך, ומוצלח לטעמי. סייברפאנק, נאנוטכנולוגיה ופוסט-הומניזם.
the Dread Hammer
ספר קצר למדי של אותה סופרת, לא יודע אם באמת שווה תרגום אבל אני אהבתי אותו. פנטזיה אפלולית פלוס סיפור אהבה, בערך.

Y. Welis

New member
אגב ה-BOHR, לפי הרשת זו התחלה של סידרה, Nanotech Succession

דבר שילחיץ את המו"ל הפוטנציאלי...

מיכאל ג

New member
קראתי רק את הראשון, ויש לו סוף

זו לא עלילה אחת שחולקה על מספר ספרים. יצליח? יש המשך. לא יצליח? אפשר להסתפק רק בו.

minimalman

New member
רזים אין לי כל כך

אבל אם נרחיב קצת לכיוון ה - 500 עמ' אז הייתי ממליץ על The Troupe של רוברט ג'קסון בנט. יש בו מספיק אלמנטים פנטסטיים מוכרים שחובבי הז'אנר ירגישו איתו נוח , מצד שני הוא מספיק מקורי ומעניין. באופן אישי חשבתי שהגיבור הוא בלתי נסבל אבל זה אני (גם הדמווית סביבו מספיק טובות כדי שזה לא כל כך יפריע) .על פניו נראה לי שיש לו פוטנציאל מסחרי לא רע (יחסית כמובן).
הייתי שמח כמובן אם טרילוגיית ה - Broken Empire של מארק לורנס היתה סוף סוף מתורגמת אבל פה באמת יכול להיות שמדובר בהשקעה הרבה פחות בטוחה.

eyalg1972

New member
בחירות טובות

אבל הן פנטזיה, לא מד"ב

לגבי מארק לורנס- זו סדרה שנראה שיש קוראים שיתקשו לצלוח את הספר הראשון, עקב אכזריות הגיבור...

minimalman

New member
אה אוקיי, לא שמתי לב שכיוונתם למד"ב

למרות שלגבי ה- Broken Empire אפשר להתווכח אם זה מד"ב או פנטזיה

וכן, אין ספק שמדובר בסדרה פחות קלה לעיכול. מצד שני , לך תדע..אולי זה כן יתפוס.
אישית אני חושב שזו היצירה הכי משמעותית בז'אנר שיצאה מאז שאוש"ק (ממה שקראתי) וכן יש לה מקום על המדפים. אבל אני לא שם את הכסף אז קל לי לדבר

minimalman

New member
אמרתי ממה שקראתי..

במאלאזן נשברתי אחרי 60 עמ' של "גני ירח" , לא היה לי כוח אליו בזמנו (לפני 4~ שנים) . הבנתי שצריך לצלוח את הראשון כדי להתחיל להנות ממנו וכן, אני מודע למעמד המכובד שלה בקהילה..צריך לתת לה עוד צ'אנס, גם לזה נגיע.

H o m e E q

New member
מרשעת - עכשיו בחנויות

היי, זה שוב אסף מהוצאת אוקיינוס.
הספר "מרשעת" יצא והוא נמצא בכל החנויות. כל הפרטים וטעימת קריאה באתר ההוצאה
http://harpatka.net/מרשעת/

למעלה