בקר טוב בקר אור - מעט מהבקר שאחרי הסערה

י מ י ת 21

New member
הנכד שלי ורעיתו הטריה שבו היום

מירח הדבש טילו בארה"ב ובקוסטה ריקה שם ביקרו את הנכדה הבכורה שלי. ועשו חיים. בשבוע הבא חוגגים שניהם יום הולדת 30.
זוג מקסים . מאד אוהבת אותם וגורמים נחת לכל הסובבים אותם.

מינהר

New member
ימית, מה עושה הנכדה שלך בקוסטה ריקה?

לימודים, עבודה? יש תמונות?

יוליקה

Member
מנהל
אתן מאד אמיצות!

אינני יודעת איך הייתי מתנהגת אם היו לוקחים לי את הנכדים...
אני יודעת!! לא שואלים אותנו ... זה החיים שלהם....

הדסהש1

New member
גם אני לא רואה את עצמי רחוקה מנכדי

אך זה לא תלוי בנו..שבועיים לא ראייתי את הנכדים וכבר אני מצלצלת
ומבקשת שיבואו..שיעשו מאמץ..באמצע השבוע עסוקים
ובסופי שבוי יש לעיתים ימי הולדת של חברים של הנכדים..טיולים ..
או שיש אורחים לא צפויים..כך שלא תמיד אנו מתראים כל שבוע...

deebeebee

New member
עדיין אין לי נכדים

אבל גם להיות רחוקה מבני המתגורר בבוסטון קשה. אנחנו מתראים בערך פעמיים בשנה כאן או שם. כרגע אני תוהה אם לנסוע או להמתין מספר חודשים. החורף מתחיל שם והוא קר מאד וסוער מאד, הטמפרטורות יכולות להגיע למינוס עשרים ואף מתחת לזה, והמחשבה על כך מפחידה אותי. כנראה שאצטרך להתאפק עד האביב.

מינהר

New member
יוליקה, אין לך מושג אילו מניפולציות אני מפעילה

כדי שבני ומשפחתו ישובו. כולל פיתויים חומריים. המציאות היא שהוא לא מצא כאן עבודה, למרות הטענות המשונות שחסר כאן מהנדסי מחשבים-אלקטרוניקה. בגלל אשתו היפנית התעשיות הבטחוניות שמאוד מתאימות לו סגורות בפניו.

גן ילדים קוריאני, אני חושבת שפעם הצגתי אותו. שלי באמצע בחולצה כחולה.

י מ י ת 21

New member
מחנהר, ילדים מקסימים . והנכד בודאי

הנכדה שלי חיה בקוסטה ריקה כבר כמה שנים . בעלה עוסק בתיירות שהתמחה בה ועושה דברים יפים. נכדתי עובדת דרך המחשב אל תשאלו אותי מה היא עושה כי אני לא מבינה בזה כלום. כאשר היא בארץ היא צריכה לקום באמצע הלילה לתקשר עם לקוחות.
הילד שלהם בן ארבע דובר שלש שפות בשטף. עברית בבית ספרדית ואנגלית בגן ועם אנשים ברחוב. בגן הילדים שלו לפני שנה היו שתי גננות אחת דוברת ספרדית שהיא שפת המקום היתה הגננת הדומיננטית, השניה דוברת אנגלית. והשנה הגננת האנגליה היא הדומיננטית.
אני לא יודעת איך נוהג כזה משפיע על ילדים אחרים על הנין שלי זה משפיע רק לטובה.
יש לי עוד ידידים מאד קרובים שהילדים שלהם חיים כך בשלש שפות. ילדים מתרגלים וזה פותח בפניהם עולם מלא ועשיר.

מינהר

New member
ימית, תודה. אני מניחה שהבעל של הנכדה עובד

עם תיירים מישראל. או עם כל העולם?

י מ י ת 21

New member
כל תייר מבורך מי שבא ברוך הבא

לאו דוקא עם ישראלים. הוא מתמחה בתיירות אקסלוסיבית. אז מי שמעונין אני יכולה למסור את הכתובת

י מ י ת 21

New member
תירות אקסלוסיבית (זה מונח שאני המצאתי) אבל זו תיירות

שנתפרת לקבוצה מסוימת בדרך כלל קבוצה קטנה, באתרים שקבוצות רגילות לא מגיעות אליהם.

צפיתי היום בתכנית שיחת נפש בערוץ השני . המרואיין היה אורי גלר. היה מאד מאד מענין התגלה אורי גלר שאנחנו לא מכירים ופרופ' יובל יודע להוציא מאנשים דברים. ממליצה בחום.

יוליקה

Member
מנהל
המונח תיירות אקסלוסיבית מוצאת חן בעיני

אחת הסיבות שאינני נוסעת בטיול מאורגן היא שאין לי שליטה
על טיב הקבוצה...
פעמיים בחיי יצא לי לנסוע לחו"ל בטיול מאורגן... פעם ראשונה עם
אמא שלי ע"ה לברצלונה... ופעם שניה עם קבוצת גימלאים מהעבודה שלי
לסין... שני המקרים היו ניסיון מר מאד ולשון המעטה לא מוצלח מבחינת הקבוצה...
לא מבחינת המקומות שראינו...
בקבוצה לברצלונה... הלכו מכות ממש!! על מקום המושב באוטובוס...
בטיול לסין הרמה האינטלקטואלית של הקבוצה ברובה שאפה לאפס....
המדריך כבר מרט את מעט השערות שאין לו...הוא עשה כמיטב יכולתו
להנעים את שהותינו כאשר חלק מהקבוצה התעניין בקניות ובמסעדות
במקום במופעים מרהיבים של הסינים או עתיקות או היסטוריה סינית...
לכן יש חשיבות לתיירות אקסלוסיבית מבחינת הרכב הקבוצה.

תמיד כמורי-דרך, ניסינו להתחמק ממקומות עבודה

ידוע שאלו הקבוצות הגרועות ביותר, כיוון שהם לא באו ליום טיול, אלא ליום לא לעבוד.
היה לי מקרה של מפעל ענק וידוע מאוד, שאחראי הקבוצה ביקש שאפסיק לדבר כי אני מפריע לאנשים (!!!), אמרתי לו שאין בעיה, ומרגע זה לא ישמע אותי יותר והוא אחראי על הטיול. הוא חזר למושבי מרוצה.

אני הוריתי לנהג לעצור בתחנת אוטובוס (זה היה לפני עשרות שנים, אבל אני זוכר שזה היה בתחנה של כחל) , לקחתי את התיק וירדתי מהאוטובוס, עברתי לצד שני של הכביש לתחנה חזרה.
הם לא הבינו מה קורה, בינתיים דיווחתי למשרד שהנוסעים לא רוצים מורה דרך והם ממשיכים באחריות אחראי הקבוצה.
הגיע אוטובוס, עליתי ונסעתי הביתה.....

אני זוכר לפחות ארבע מקרים כאלו עם מקומות עבודה שהם הביעו נחרצות התנגדות להדרכה שמפריעה להם, ועזבתי את האוטובוס.

אני יודע שלמורי דרך רבים זה קרה, אבל אצלם זו פרנסה ראשונה וסתמו את הפה משך כל היום כשהם מרגישים כסרח-עודף שאיש לא מתחשב בו, העיקר לקבל את השכר של יום עבודה.....

סוג אחר רע של מטיילים אלו בודדים שנרשמים עצמאית וכל אחד מושך (או דוחף) לכיוון אחר, וכולם רוצים רק קניות, ותמיד יהיה זה שאומר שהוא בא לטייל ולא לקניות (ואני צריך לבצע את המסלול כפי שמותווה), ומורה-הדרך צריך למצוא את שביל הביניים, ובכל מקרה יהיה מי שיתלונן במשרד.

היה לי מקרה כזה שהגעתי עם קבוצה לתל דן, והם הלכו מהר כי שמעו שבדרך יש מי שמוכר פיתות דרוזיות על לבנה (אני לא סובל אותן, כיוון שכשהן מתקררות הן כמו קרשים).
ליד בריכת השיכשוך פגשתי קבוצת קיבוצניקים גזעיים בני 60-70-80 עם מורה-דרך צעיר ומיואש. למה . כי יש להם שאלות והם רוצים הסברים על כל דבר וקניות לא מעניינות אותם, וגם באוטובוס צעקו עליו שלא ישים סרט בוידאו אלא יסביר מה רואים בדרך.....

בדקתי ומצאתי שמותווה להם בדיוק המסלול שלנו.
שאלתי את הבחור אם הוא מוכן להתחלף כי יש לנו אותו מסלול אבל בקבוצה שלי רוצים רק קניות.
אורו עיניו.

המשך המסלול היה כיפי לא נורמלי, אני מצאתי מי שרוצה ללמוד ולדעת ולא רוצה קניות, ליד עץ הדפנה לימדתי אותם להכין זרי דפנה, ופה כולם יצאו מנצחים.....
בהמשך השתמשתי בכל המצגות שהכנתי, הזקנות קראו לי "צוציק" והזקנים סיפרו איך היה בפלמ"ח וצהלו כששמעו שיש לי תעודת לידה מנדטורית ואני בעצם פלשטינאי (א"י)......והיה שמח.....

מינהר

New member
מאיר, אכן קשה לצאת ידי חובת כולם.

מכיר את הסיפור על הסבא, הילד והחמור, כן?

אז הנה חידה מציאותית , קצת עובדות חיים =

את מורת דרך. קבלת קבוצה ויש מסלול קבוע מהמשרד, בכתב.
באמצע הטיול מחליטים בקבוצה לסטות מהמסלול לטובת אתר קניות גדול.
אחד מתנגד, הוא בא לטייל לא לבזבז את זמנו על קניות (1 מתוך 53).
מה את עושה ?

מה קורה אם כולם הולכים אל המתנגד ומדברים איתו (קצת שיכנוע, וקצת לחץ קבוצתי וכו) ובסוף הם באים ואומרים שהוא מסכים. אני שואל אותו והוא מניד בראש ל-"כן".
מה את היית עושה ?

יוליקה

Member
מנהל
מדריך טוב מכיר את צאן מרעיתו

בטיול לסין... המדריך ידע שבלי קניות בסין זה לא ילך...
אז הוא אירגן שאת ארוחות הצהריים נעשה במרכזי קניות...
כך סתם את הפה לכל צרכני הקניות!!!

מינהר

New member
מאיר, עושים הצבעה מסודרת עם פרוטוקול

מדויק,[כסת"ח] ופועלים לפי החלטת הרוב.
קול ההמון כקול שדי, כתוב בתורה.

שתי תשובות שגויות !

רק מורה דרך שיש לו יד חפשית, יכול להחליט שההפסקה בצהרים תהיה במרכז קניות כך גם אני עשיתי עם קבוצות בכרתים, כאשר אני כתבתי את המסלול ונתתי זמן של שעתיים להפסקת צהריים במרכז העיר העתיקה התיירותית.
מה זה קשור למדריך טוב ?

בישראל זה לא הולך, כיוון שהמסלול מותווה בדיוק נמרץ, כולל כניסה לאתרים כמו מפעל תכשיטים שבעל משרד הנסיעות תיאם איתם את הביקור וחייבים להימצא בתחום המפעל מינימום 20 דקות , שם מורה הדרך מקבל טיפ, אבל בעל משרד הנסיעות מקבל אחוזים , וארוחת צהרים במקום מוסדר בעיקר בקיבוצים, שם זה עולה לבעל משרד הנסיעות בזול יותר מאשר במרכזים עירוניים.

לגבי הדוגמאות שהצגתי: בשני המקרים אני נצמד לתכנית בדיוק כמו שכתוב ולא סוטה ממנה ימינה או שמאלה אפילו מילימטר.

אין כאן ענין של רוב.
אדם משלם עבור טיול כפי שהוא מותווה במסמך, זכותו לקבל את מה ששילם עבורו, אחרת זו הפרת חוזה והתביעה במקרה הזה קלה מאוד ומניבה הרבה כסף למתלונן.

במקרה שהמתנגד האחרון "שוכנע" , גם אז אפעל בדיוק לפי התכנית כיוון שהמשוכנע עלול להתלונן שהוא אולץ להסכים בלחץ חברתי, וידרוש פיצויים או יתבע את המשרד.

היו כבר מורי דרך שהתפתו ללכת עם הרוב, וסופו של דבר שמשרד הנסיעות הראה להם את הדלת עם הגשת התביעה הראשונה (שלרוב נגמרת בפשרה של הענקת טיול חינם נוסף).

ציטוטים מהתורה יתפסו כאשר נהפוך למדינת הלכה, שאז הבלגן יהיה כאוס אמיתי עם מליוני פרשנויות.....

יוליקה

Member
מנהל
מה שגוי בחלוקת מחמאה למדריך שהיה לנו

הרי סיפרתי שהוא מרט את שערותיו שאין לו מהתנהגותם
של חלק מהקבוצה....
לדעתי הוא מדריך מצויין שידע לנווט בין דרישותיהם המופרזות
של חלק מהקבוצה....
זה לא מפחית בכלום ממך. גם אתה היית מדריך טוב אם נהגת כך.

כיוון שכתבתי על תכנית טיול מפורטת בכתב

וזה רק בארץ.
כשאתה עם קבוצה בחו"ל יש לך יותר חופש פעולה, כיוון שבכל יום יש מספר מקומות מצומצמים לביקור, והיתר יוזמה של מי שמנהל את הקבוצה.

למעלה