קבלתי במייל ..אהבתי
> > > > מיכאל הוא אדם שאוהב לאהוב .אחד שתמיד יש לו משהו חיובי להגיד: > כשמישהו > > > שואל אותו מה שלומו הוא עונה:"אם מצבי היה טוב יותר, הייתי שני אנשים". > פשוט > > > טיפוס חיובי ואופטימי. > > > > > > > > כשעל אחד העובדים היה עובר יום רע, מיכאל היה שם בשביל לומר לו להביט > על > > > הצד החיובי במצבו. > > > > > > > > סגנונו המיוחד, עורר בי סקרנות ולכן יום אחד ניגשתי אליו ושאלתי > אותו:"אני > > > פשוט לא מבין. אי אפשר להיות חיובי כל הזמן. אז איך בכל זאת אתה > מצליח?" > > > > > > > > מיכאל ענה לי ברוגע:"כל בוקר אני מתעורר ואומר לעצמי כי עומדות בפניי > שתי > > > אפשרויות. אחת - להיות במצב רוח טוב והשנייה - להיות במצב רוח רע; אני > בוחר > > > להיות במצב רוח טוב. > > > > > > > > בכל פעם שדבר רע קורה, אני יכול לבחור להיות קורבן או לבחור ללמוד > > > מהניסיון; אני בוחר ללמוד מהניסיון. > > > > > > > > כאשר מישהו מגיע אליי בתלונה, אני יכול לקבל את תלונתו או להצביע על > נקודת > > > האור בבעייתו; אני בוחר בנקודת האור". > > > > > > > > "כן בטח, זה לא ממש קל" ,מחיתי בתסכול."זה קל מאוד" אמר מיכאל."החיים > הם > > > למעשה מקבץ של בחירות. כשאתה מוציא מהם את כל השאר הטפל והשולי, כל מצב > ומקרה > > > הוא בחירה. אתה בוחר איך להגיב במצבים שונים ומגוונים. אתה בוחר איך > אנשים > > > ישפיעו על מצב-רוחך. אתה בוחר אם להיות במצב רוח טוב או רע. ! ובשורה > > > התחתונה: זו הבחירה שלך איך לחיות את ! חייך " . כשיצאתי ממשרדו של > מיכאל > > > הרהרתי על מה שאמר. > > > > > > > > למרות שלא המשכנו להיות בקשר, חשבתי רבות עליו כאשר בחרתי בחירות > בחיי > > > במקום להגיב אליהם. > > > > > > > > שנים אחדות מאוחר יותר, שמעתי כי מיכאל היה מעורב בתאונת עבודה קשה, > בה > נפל > > > מגובה 30 מטר בעת שעבד על מגדל תקשורת. לאחר 18 שעות ניתוח וטיפול > נמרץ, > > > שוחרר מיכאל מביה"ח כשלגבו הוכנס מוט ברזל . > > > > > > > > ראיתי אותו שישה חודשים לאחר התאונה. כששאלתי אותו מה שלומו,הוא השיב > :"אם > > > מצבי היה טוב יותר, הייתי שני אנשים. רוצה לראות את הצלקות מהניתוח? " > .. > > > החלטתי לראות אותן אך שאלתי אותו, מה עבר בראשו בזמן התאונה. > > > > > > > > "הדבר הראשון עליו חשבתי, היה שלומה של ילדתי-לעתיד שעדיין לא > נולדה". > ענה > > > מיכאל. "לאחר מכן, כששכבתי על הקרקע, אני זוכר שעמדו בפניי שתי > אפשרויות. > > > יכולתי לבחור בחיים ויכולתי לבחור במוות; בחרתי בחיים". > > > > > > > > "לא פחדת? לא איבדת את ההכרה?" שאלתי אותו נפעם. > > > > > > > > מיכאל המשיך, "...החובשים היו נפלאים. הם המשיכו לומר כל הזמן שהכל > יהיה > > > בסדר. אך כשהם הכניסו אותי לחדר מיון, ראיתי את הבעות הפנים של הרופאים > > > והאחיות וממש פחדתי. > > > > > > > > בעיניהם ראיתי את מה שחשבו - "הוא גמור". ידעתי שאני חייב לעשות > משהו. > > > > > > > > "ומה עשית?" שאלתי. > > > > > > > > "הייתה שם אחות גדולה ששאלה אותי שאלות" ,אמר מיכאל. "היא שאלה אם > אני > > > אלרגי למשהו. "כן" עניתי לה. הרופאים והאחיות הפסיקו את עבודתם וחיכו > > > לתשובתי. לקחת נשימה עמוקה וצעקתי "לכוח-המשיכה". > > > > > > > > בזמן צחוקם, המשכתי ואמרתי להם:"אני בוחר לחיות. נתחו אותי כמו אדם > שעתיד > > > לחיות ולא כאדם מת". > > > > > > > > מיכאל חי תודות לכישוריי רופאיו, אך גם בגלל גישתו המדהימה לחיים. > למדתי > > > ממנו כי כל יום אנו בוחרים לחיות בצורה מלאה. גישה, היא בסופו של דבר , > הכל. > > > לכן, אל תדאגו למחר. מחר כבר ידאג לעצמו לבדו. לכל יום יש מספיק צרות > לעצמו > .. > > > אחרי הכל, היום הוא המחר בו תדאג לאתמול... > > > > > > > > בפניך עומדות שתי אפשרויות: > > > > > > > > 1. האחת: למחוק את המכתב הזה. > > > > > > > > 2. והשנייה: להעביר אותו הלאה. > > > > > > > > אני מקווה כי תבחר באפשרות השנייה. אני יודע שאני עשיתי זאת... > > > .