בקשה -אשמח לקבל מתכון לעוגיות פריכות לסכרתיים

אורעם1

New member
בקשה -אשמח לקבל מתכון לעוגיות פריכות לסכרתיים

אם אפשר עם מינימום מרגרינה/חמאה ועדיף כמובן שמן.

כדי שיהיה באמת פריך צריך חמאה או מרגרינה.

ולעניין הסוכרת - קודם כל כמובן להמיר את הסוכר בממתיק. אני מעדיפה את סוכר לייט (בצנצנת שקופה בעלת מכסה ותווית צהובים).
גם סוג הקמח משנה, כמה שפחות קמח לבן. מצד שני - קמח לגמרי מלא הוא לא כל כך טעים. אני אישית משתמשת לכל מאפה בקמח 70% מלא.
וצריך לזכור שסוכרתיים מוגבלים מאד גם בצריכת פחמימות אחרות כגון פירות מיובשים.
וכל זה אומר שאת יכולה לקחת כמעט כל מתכון שאת מכירה ואוהבת, תוך שמירה על הכללים האלה.

אני קונה בירושלים בחנות טבע הדסא, קמח יצהר או

קמח של טחנת קמח ירושלים
שני הקמחים מגיעים לחנות כשהם מנופים ושמורים בקירור עמוק וכך הם גם נשמרים בחנות.
קמחים אלה קיימים גם בחנות טבע נט ברחוב אגריפס ובטח בעוד חנויות טבע ברחבי הארץ.
אין לי פנאי להקליד כרגע מתכונים אבל אולי אמצא אחר כך מוקלדים במחשב שלי ואעלה לכאן.
יום עמוס

tzivi1

New member
אורני, מנצל"שת

האם את מכינה ריבות ללא סוכר? באיזה ממתיק את משתמשת?

ניסיתי להכין לאחרונה, הסמיך יפה (השתמשתי בפקטין), אבל השימוש בתחליפי סוכר פשוט בלתי אכיל לדעתי, למרות שאולי לדעת סכרתיים זה סביר (השתמשתי בסטיביה נוזלית, אבל ניסיתי בעבר גם עם ממתיקים מלאכותיים).

אגב, בעוגות בדר"כ אני מחליפה כמעט את כל הכמות בסטיביה, אבל בריבה משום מה התוצאה פשוט נוראית (לדעתי).
בריבות תעשייתיות ללא סוכר משתמשים בממתיקים שאינם סוכר (מיצי פרי), ואני מעדיפה להימנע מכך.

האם יש לך פתרון קסם לממתיק?

מעולם לא פגשתי ריבה שתתאים לסוכרתיים וגם

תהיה טעימה וגם לא יהיו בה חומרים מזיקים.
לסוכר יש תפקיד נוסף על המתקה, וזה שימור המוצר ויצירת המרקם הסמיך.
שום ממתיק לא יודע לעשות זאת ביעילות.
אני קונה פעם בשנה, לכבוד פסח, מרקחת (קונפיטורה) של סן דלפור או יצרן דומה, שיש בה כמות מועטה יחסית של פחמימות,
ומדי פעם, בתדירות ממש נמוכה, מרשה לעצמי לאכול כפית או שתיים (לא גדושות) במקום מנת פרי שמותרת לי.

tzivi1

New member
תודה אורני.

גם אני קונה סן דלפור (הכי טעימים לדעתי בשוק, בלי קשר לסוכר או לא סוכר), אבל גם הם משתמשים במיצי פירות.

חוטהשני

New member
במקום מרגרינה/חמאה בעוגות מתוקות אני משתמשת בשמן+רסק תפוחים...
אם צריך 200 ג' מרגרינה אני שמה 100 ג' רסק תפוחים ובערך כוס (200 מ"ל) שמן (את זה הבנתי כשהשתמשתי בבראוניס ב100 מ"ל שמן וזה יצא לא הכי מוצלח...)

חוטהשני

New member
לדעתי גם בעוגות של בצק פריך אפשרי להשתמש בזה...

כשזה לא הצליח לי כ"כ הבנתי שהיחסים ששמתי לא היו נכונים (כלומר הייתי צריכה לשים יותר שמן...)

שמן קוקוס

עושה עבודה מצויינת במקום חמאה (מרגרינה לא נכנסתצ אליי למטבח)

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
מקווה שאת עוד פה, מיכליות- ברוכה הבאה

ותודה על דעתך (שרציתי לשמוע, כי מתאימה לי..)

תודה רבה!

האמת שהבלחתי מדי פעם בפורום השני (הפעם האחרונה היתה כל כך מזמן שאני אפילו לא סגורה על הניק-איזושהי וריאציה על "מיכל") ,ופתאום מצאתי את כולם פה...

למעלה