בקשה -אשמח לקבל מתכון לעוגיות פריכות לסכרתיים

בשמחה


1. ההמרה היא לא 1:1 חמאה:שמן קוקוס אלא 75 גרם קוקוס על כל 100 גרם חמאה/מרגרינה,אופציה נוספת היא להמיר חצי מכמות החמאה בשומן נוזלי נייטרלי (כמו קנולה) ואת החצי השני בקוקוס.
2. יש שמנים כמעט נייטרליים ויש כאלה שמורגשת בהם ארומה של קוקוס,אם אתם רגישים לריח או שהוא לא מתאים למתכון שווה לחפש את הנייטרליים יותר.
3. יש שמני קוקוס באיכויות שונות מבחינה תזונתית -חלקם לא שונים הרבה ממרגרינה,חלקם בריאים מאוד.אני משתמשת בג'מוקה,אומרים שגם סאןליין מוצלח,אבל לא ניסיתי.
 
שמן קוקוס אמיתי תמיד מוצק

עד טמפ' של בערך 30 מעלות,כך שבטמפ' חדר סטנדרטית לא אמורה להיות בעיה.
 
עוגיות תפוז טובות וקלות הכנה

כמובן שהן לא מתאימות לסוכרתיים אבל עכשיו את כבר יודעת לעשות את ההמרות הנכונות וכך גם לגבי המתכונים הבאים שאביא


מצרכים:
200 גר` חמאה מרוככת
חצי כוס סוכר
1 ביצה
2 כפיות תמצית וניל
2-1/2 (שתיים וחצי) כוסות קמח
קליפה מגוררת מתפוז אחד
מיץ מ-1/2 תפוז
50 גר` פרג טחון או אגוזים או שומשום או משהו אחר.

אופן ההכנה:
בקערה שמים את כל מרכיבי הבצק ומערבבים לתערובת אחידה.
גוללים את הבצק לגלילה ארוכה בקוטר של 3-4 ס"מ, עוטפים בניילון נצמד ומקפיאים.
לאחר שהבצק קפוא, מוציאים לשיש, מקלפים את הניילון ופורסים לפרוסות בעובי 4-5 מ"מ.
מסדרים בתבנית מכוסה בנייר אפיה ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות כ-10 דק`.
מצננים ומאכסנים בקופסא אטומה.
ניתן לבזוק מעל אבקת סוכר.
 
עוגיות פריכות - מתכון בסיסי + תוספות

200 גר' חמאה לא מלוחה או מרגרינה
2 ביצים
3 כוסות קמח תופח או קמח רגיל + 2/3 שקית אב' אפיה
3/4 כוס סוכר
תמצית וניל
גרידת לימון

מערבלים חמאה/מרגרינה עם סוכר, מוסיפים קמח
ולשים עד שמתקבלים פירורים.
מוסיפים קליפה מגוררת, ביצים ותמצית וניל וממשיכים
ללוש
עד שמתקבל בצק אחיד ולא דביק שמתגבש לגוש יפה.
אפשר להכין במעבד מזון.

אפשר להוסיף אגוזים/שקדים לא קלויים - טחונים
או בוטנים כן קלויים, טחונים (לפני הטחינה כדאי לסלק חלק מהקליפות האדומות)
או קוקוס + גרידת תפוז
או שוקולד צ'יפס


בדרך כלל נהוג לרדד עוגיות אלה אבל אם אתה קצר בזמן אפשר פשוט לקרוץ מהבצק חתיכות קטנות
ולהניח בתבנית. שמור מרחק בין עוגיה לעוגיה כיוון שהן תופחות קצת באפיה.
 
למעלה