כן...
אנשים שונים וחריגים בכל מני אופנים היום גם לפני 100 , 1000, 10.000 שנה.
האבחנה אוטיזם לא הייתה.
אנחנו חיים בתקופה שכביכול חרטה על דגלה ססמאות של סבלנות וסובלנות ולקבל את השונה.
אבל אני לא בטוח שאנחנו חיים בתקופה טובה.
אנשים היום מרגישים בטעות שהם יותר נאורים והאנשים שחיו בתקופות קדומות, אבל רק בתקופה שלנו ילד שנכנס למערכת החינוך ויש לו איזה שהו שוני או קושי להשתלב במערכת , והמערכת שולחת אותו לאיבחון.
ובאבחון לא שמים בכותרת קשיים, הקשיים הם הסיבה לשליחה לאבחון, באבחון הכותרת היא הפרעה זו או אחרת.
ועם ההפרעה הזו חלק הולכים לקבל זכויות, או טיפולים שלא כולם מוצדקים או הוכחו כיעילים.
וחלק משתמשים בכותרת האבחנתית הזו לגיבוש זהות.
אנשים כאן מדברים על עצמם כאוטיסטים , ומתייחסים לעצמם כאילו הם לא בדיוק אנושיים כמו כולם. הם משהו אחר. אנושיים אבל שונים משאר האנושות.
תחשבו על עצמכם לפני אלף שנה ותראו איזו בדיחה זו.
לא כולם אותו דבר, ועדיין כולם אותו דבר.
יש הרבה אנשים בעלי קוי דמיון והם "כולם אותו דבר". ויש גם חריגים (לחיוב או לשלילה).
לפני 100 שנה האוטיסט היה צריך למצוא את מקומו בחברה כאינדבידואל, הוא אולי הבין שהוא שונה שהוא חריג, ואם היה לו שכל הוא ידע לקחת את זה לכיוונים טובים.
היום רבים מהחריגים שקבלו אבחנה, משתמשים באבחנה כדי לברוח מעצמם, הם מצטרפים לוקחים לעצמם "זהות אוטיסטית" ופתאום מתחילים להתבטא (גם כאן) בכל מני סיסמאות וטעמים שכבר מתחילים להשמע לי כמו תקליט שבור, ושמעתי כאלה גם כאן וגם באנגלית ממקומות שמעבר לים.
האופנה של בעלי הכותרת האבחנתית, היא לראות את עצמם כחלק מקולקטיב, קבוצה גדולה יותר שהם חלק ממנה.
לצערה התוצאה היא איבוד הזהות האישית האמיתית ואיבוד האינדבידואל, למען פתרון הבידוד והבדידות והשונות שהם חשים בה.
זה כמו לחזור בתשובה.
אני חריג ושונה ובודד , אבל זה כי אני שייך לקבוצה בה אני לא חריג לא שונה ולא בודד.
כמו כת, כל פעם שמישהו אוטיסטי מנסה לבטא משהו שהוא לא נובע "מאוטיזם" דוגאים כאן להחזיר אותו לתלם.
כמה מאובחנים כאן נשאבו לתוך האשליה שהם לא באמת לבד בעולם הזה ושיש עוד אנשים כמוהם בעולם ושהם חלק מקבוצה.
המאפיין הכי חזק של אדם שכל חייו הרגיש בודד וחריג זה הרצון להיות שייך.
אבל האם זו באמת שייכות או עבדות?
תחשבו על עצמכם לפני 1000 שנה, לפני 500 שנה.
אנשים חריגים היו תמיד, מה היה קורה ללאונרדו דה וינצ'י , אם הוא היה היום במערכת החינוך המודרנית?
אותה מערכת שמאמינה על עצמה שהיא מחנכת לייצירתיות ומקוריות.
מה היה קורה לאיינשטיין באותה המערכת.
ומה קרה לכם?
נפלתם.
קיבלתם כותרת אבחנתית, עשו אתכם בעלי הפרעה, ובמקום להתנער מעצם ההגדרה שמראש כולאת אתכם בתוך גדר ההגדרה, אתם מתווכחים על אם לקרוא לזה נכות או שונות ניורולוגית, ובדרך נשארים מוגדרים במקום למצוא לעצמכם את ההגדרה האישית שלכם.
אתם בוחרים בהגדרה כי קל לכם להרגיש חלק מקבוצת איכות, וכי נוח לכם עם האשליה שההגדרה הזו לוקחת מיכם אפילו אם במעט, חלק מכובד הבדידות והניכור שאתם מרגישים כלפי הסביבה ועצמכם.
יש לי הרבה ביקורת.
אבל כמתבונן מהצד, גם כואב לי לראות את זה.
זה כמו לראות אדם שנפשו שבוייה בידי כת.