בקשה למינוי כונס לצורך רישום משכנתא עפ"י תקנות סדר דין אזרחי

yahelolitabooki

New member
בקשה למינוי כונס לצורך רישום משכנתא עפ"י תקנות סדר דין אזרחי

בראשית שאלתי אדגיש את ההבדל בין סוג כונס נכסים לצורך מימוש שעבוד על דירה ספציפית שמתמנה מכוח חוק ההוצאה לפועל לבין סוג כונס נכסים לצורך השלמת ביצוע התחייבות לבצע עיסקה במקרקעין על ידי רישום שמתמנה מכוח תקנות סדר הדין האזרחי.
ההדגשה שלי נועדה להבהיר שהשאלות שלי מתייחסות רק לסוג כונס מהסוג השני שנועד כדי להשלים עיסקה מכוח תקנות סדר הדין האזרחי.
נתנו לבתנו ובן זוגה הלוואה והבטחתנו את פרעון ההלוואה לעצמנו על ידי רישום משכנתא על הדירה, אלא שעורך הדין נפטר ואין יפוי כוח בדיוק לפני שהיה צריך להחתים את בתי ובן זוגה על שטר משכנתא.
הדירה רשומה על שם בתי ובן זוגה בטאבו, מבלי שהספקנו לרשום בטוחה בנסח הטאבו (הערת אזהרה ורישום משכנתא), וזאת מהסיבה שעורך הדין לא הספיק להחתים את בתי ובן זוגה על יפוי כוח ו/או על שטר משכנתא לצורך רישום המשכנתא.
בתי ובן זוגה מסרבים לחתום על שטר משכנתא, מסרבים לחתום על יפוי כוח אצל עורך דין ומסרבים לענות לטלפונים כבר מספר שנים, ואנחנו מרגישים מרומים.
המסמך היחיד שיש בידנו הוא תצהיר שעורך דין אישר אותו ובתצהיר בתי ובן זוגה הצהירו שהם קיבלו מאיתנו של מיליון וחצי שקלים ושהדירה משעובדת. התצהיר לא עבר עריכה של עורך דין. מדובר בתצהיר של המילים כמו בשפת רחוב (לא שפה משפטית) כי כשאנחנו נתנו להם את ההלוואה אז ביקשנו מהם להיכנס לבית משפט, למצוא עורך דין מתנדב שחותם על תצהירים ואז הם (בתי ובן זוגה) חתמו על תצהיר שבו כתובה שורה אחת "אנחנו מצהירים שקיבלנו מההורים (ציינו את שמי ושם בעלי) מיליון וחצי ש"ח כהלוואה והדירה שלנו שרשומה בטאבו על שמנו משמשת לפרעון ההלוואה".
אין לנו שום מסמך נוסף כי העורך דין לא הספיק להחתים אותם על יפוי כוח ולא הספיק אפילו להחתים אותם על שטר משכנתא.
אין לנו גם מסמכים שמעידים על העברת הכספים לבתי ובן זוגה.
אנחנו רוצים על סמך התצהיר הפשוט של בתי ובן זוגה לבקש מינוי כונס נכסים לצורך השלמת רישום משכנתא על הדירה של בתי ובן זוגה.
לפיכך, רצינו לדעת מספר שאלות:
1. באיזה מקרים אפשר לבקש לראשונה מינוי כונס מכוח התקנות (כונס שיחתום על שטר משכנתא במקום בעל הנכס שמכחיש שקיבל כספים) בהוצאה לפועל ולא בבית משפט, למרות שבתי ובן זוגה מכחישים שקיבלו מאיתנו כספים ?
2. במידה ובעלי הנכס (בתי ובן זוגה) היו נותנים לנו צ'קים כערבון, האם מימוש הצ'קים בהוצאה לפועל יכול היה לעזור לנו לקבל בהוצאה לפועל מינוי של כונס נכסים לצורך רישום משכנתא אפילו אם הם היו מכחישים בבית משפט שהם קיבלו מאיתנו כספים ?
3. מהן סעיפי התקנות של סדר הדין האזרחי שמגדירות בדיוק מה צריך לצרף לבקשה למינוי כונס כדי לרשום שעבוד על דירה ?
4. במידה ובתי ובן זוגה יכחישו שהם קיבלו בכלל כספים מאיתנו, האם בית משפט ייעתר לבקשתנו למינוי כונס לצורך השלמת רישום משכנתא על הדירה של בתי ובן זוגה רק בהתבסס על התצהיר שלהם ?

5. איזה סעד אפשר בקלות על סמך התצהיר ואיך אפשר למקסם ממנו את מה שאפשר לקבל מרשם המשכונות, מהטאבו, מבית משפט ומלשכת ההוצאה לפועל ? איזה סעד אפשר לקבל מכל הגורמים האלה על סמך התצהיר של בתי ובן זוגה שאנחנו מחזיקים בידנו כהוכחה יחידה לעובדה שהם קיבלו מאיתנו מיליון וחצי הלוואה ושעבדו את הדירה לטובתנו (למרות שלא הספיקו לחתום על שטר משכנתא ועורך הדין ז"ל לא הספיק להחתים אותם על יפוי כוח ועל שטר המשכנתא) ?
 

ganitzeli

New member
עו"ד!

נראה לי כי אתם נזקקים בשלב זה להגשת תביעה ע"י עו"ד המתמחה בתחום ולא ללכת, עם כל הכבוד, למצוא בעצמכם סעיפי חוק בעניין. במצבכם- לטענתכם- נתתם כסף לבתכם ובן זוגה ואין לכם כל אסמכתה לכך אלא טענה בע"פ וקצה הצהרה שלהם. מאחר וכבר מספר שנים עברו ובתכם ובן זוגה אפילו לא משיבים לכם טלפונית אתם למעשה בסיכון של סכום ההלוואה- כלומר 1.5 מ' ש"ח וכדאי לכם מאוד לשקול צעדיכם המשפטיים. בהצלחה.
עו"ד נוטריון גנית זליקוביץ [email protected] אין להסתמך על האמור מבלי ייעוץ משפטי פרטני.
 
למעלה