בקשה למרשם לסמבוסק בליווי נוסטלגיה אישית

בקשה למרשם לסמבוסק בליווי נוסטלגיה אישית

אמא שלי שכזכור אשכנזיה לחלוטין אהבה תמיד לגוון בסגנונות המטבח ולמדה מכל המכרים דברים חדשים. בין השאר אמא שלי היתה מכינה קוסקוס, לא קוסקוס של אשכנזים מהשקית, אלא קוסקוס אמיתי. את הקוסקוס אמא שלי למדה מהשכנה ממול שהיתה טוניסאית מקסימה ולכן הקוסקוס היה צהיב. תמיד צחקנו ואמרנו שאפפעם הקוסקוס של אמא שלי לא יהיה כמו של השכנה כי לאמא שלי חסר הרעש בהכנת הקוסקוס. התכוונו לרעש של צמידי הזהב הרבים של השכנה ממול שהיו מקשקשים ומצלצלים בשעת עירבוב הסולת בקערה. מה שלא יהיה אמא שלי הכינה אחלה קוסקוס. ועכשיו לסמבוסק- להורים שלי הגיעה עובדת למקום אותו הם ניהלו, אישה עירקית עם סיפור משפחתי שגרם לה להיות כמעט בודדה. עבור הורי היה מובן מאליו שהיא נכנסת אלינו הביתה כבת ביית ויעשו הכל כדי לעזור לה. וכך היה תקופה ארוכה. אותה עובדת לימדה את אמא שלי להכין סמבוסק חומוס חריף וטעים נורא נורא!!! וכל פעם שאמא הכינה את הסמבוסק השם של העובדת עלה על השולחן. ואז אחרי תקופה ההורים שלי קיבלו סטירת לחי. העובדת סיבכה אותם בסיפור מכוער שלקח להם זמן רב לצאת ממנו, ויותר מכאב הראש כאב הלב היה ענק!! אבא שלי ז"ל שהיה לא בריא הרגיש רע מאד ולקח את הבגידה בצורה מאד כאובה. וכך אוטומטית ירד לו הסמבוסק מעל שולחנינו. עם השנים אבא שלי ז"ל נפטר והחיים המשיכו עם הרבה מאד שמחות אבל מרשם לסמבוסק ההוא אני לא אמצא אצל אמא שלי. ולכן אני פונה אליכן חברותי כי משום מה עלה לי בזיכרון הטעם האגדי של סמבוסק החומוס. תוך כדי כתיבה אני נזכרת שאמא היתה מכינה גם מין פיתות כאלה שנאפו במחבת חשמלית עם רשת וספירלות בשני הצדדים. מישהו מזהה על מה אני מדברת? אם לא אני אברר אצל אמא. עד כאן סיפורי לערב זה... מקווה לקבל מרשם עם הטעם ההואאאאאא
 

רותי410

New member
גולדה, צר לי על הסיפור שלך,

בקשר לפיתות, הכוונה היא לסיר גריל, שגם אצלנו בבית כיכב ומככב - אבל לפני שבועיים הצלחתי להרוג אותו סופית. (יש לי חדש, אבל אין לי זמן להטביל) אני חושבת שאת מתכוונת לפיתות תימניות - שנקראות סלוף - ומכינים אותם בגריל כזה. משטחים את הבצק על החלק התחתון ומניחים אותו על הכיריים על אש בינונית, ומלמעלה הספירלות עובדות. יוכי העלתה תמונה של פיתות כאלה לא מזמן. אולי את מתכוונת אליהן? (ונדמה לי שגם מתכון לסמבוסק היא נתנה)
 
יכול להיות. זה היה נראה דומה כשאני

חושבת על זה עכשיו. לגבי סמבוסק יכול להיות אני לא ראיתי. אני מתכוונת לסמבוסק גדולים במילוי חומוס. ואל תצטערי נשמה זה היה באמת מזמן והייתי פיצית אבל הטעם נשאר...
 

יוכי68

New member
גולדה, זה פשוט מדהים צירוף המקרים הזה../images/Emo2.gif

לא ראיתי את ההודעה שלך והכנתי עכשיו סמבוסק חומוס....ממש טעים אבל ממש טעים......הבצק הוא לא אותו בצק מדובר כי הוא ללא שמרים הבצק שלי די דומה לבצק של שבקיה וכדאייייייייי. ואת הפיתות שדיברת עליהן אני מכינהגם כאלו עם כיס וגם ללא אלא רכות כמו של התימנים (כמו ולא בדיוק.....נו אני לא תימניה).
 

יוכי68

New member
../images/Emo41.gifסמבוסק חומוס

סמבוסק ממולא חומוס/יוכי הערה: עבודת הרידוד לעלה דקיק לוקחת זמן לא להתייאש התוצאה משתלמת. הבצק: (כוס חד פעמית) 1/2 כוס שמן 1 כוס מים חצי כפית מלח קמח (עד לקבלת בצק נעים ומעט קשה) 4 כוסות חד פעמיות - ללוש היטב היטב(לא להוסיף מים) הבצק מתבסס בעיקרו על בצק השבקיה שהציע דודו חמוד לאחד את החומרים וליצור בצק נעים לעבודה (מעט קשה) לחלק לכ- 4 כדורים לרדד כדור לעלה דק למרוח מעט שמן ולפזר קמח ולגלגל לרולדה.....לעשות כך בשאר הכדורים. לחזור לרולדה הראשונה......לחתוך לחתיכות קטנות וכל חתיכה לרדד דק דק ולמלא במלית החומוס.....לסגור וליצור מעין כיסון...לצבוט במזלג ליצירת צורה משוננת..........ולהמשיך כך בשאר הרולדות.......את הכיסונים המוכנים לשים על משטח מקומח. במחבת עמוקה לחמם שמן עמוק ולטגן את הכיסונים עד להזהבה..........אפשר לאכול חם או קר. המלית: 2 קופסאות חומוס (שימורים) 2-3 בצלים קצוצים ומטוגנים כמון מלח, פלפל, אפשר להוסיף בהרת (אני לא הוספתי), מעט כורכום לשים את כל החומרים בקערה ובעזרת מערבל מוט לטחון מעט לא למחית לקרר מעט ולמלא. מומלץ וטעים בטירוףףףףףףףףף.
 

יוכי68

New member
ועוד תמונה ............/images/Emo3.gif

תראו כמה הבצק דק ומתנפח בגלל הקמח והשמן ששמים על הבצק המרודד
 

יוכי68

New member
גולדה הוא היה אמור להיות צהוב שכחתי

להוסיף כורכום אז יצא קצת צהבהב......אבל הטעם והמרקם טעים טעים. מודה שיש בזה הרבה עבודה.
 

cial 1

New member
גולדי ממי יש לך מי צריך את הסבוסק יש סמבה

יוכי68 שלי מבקשת סליחה אם זה הלחם המתוגן וגרגירי החומס וכמות אדירה של כמון מוותרת אני כי זה מכה של פצצה ומחנק. לא יודעת אם זה המדובר כי לא פתחתי את ההודעה שלך כי של גולדי בפתיח וכמובן עם הרבה רגש וכאב שם הבנתי שגם גולדי כמוני ברגישות לכמה דברים. והרי רובנו דומים. אוהבת אתכן. ויש לחשוב על מתכון זה. למעמד הכי קשה. כי אין בו דבר של מה. וזה מהשכנה אני טעמתי. לא חלילה שאני פוגעת במעמד של האדם אלה אך ורק במתכון זה שוב לא ראיתי את ההודעה של יוכי שלי. ואם זה אז חבל על המאמץ . כי זה כול כך קשה לי לאכול פיתה עם צ'יפס וכך חומוס גרגירי מטוג בנוסך פיתה ולכולם ערב רב כאן. וגם יש סמבוסה המצרית המקורית ויש גם הודית זה טעים. ומוגש טוב. חני כאן.
 

cial 1

New member
טוב המתכון לשבקייה בקשה

עם החומץ לא צריך כי את מכירה נעבור על שלי. למתכון מס 1 2 כוסות מי סודה לשתיה כשר בבבקשה. 2 כוסות-שמן-שמן קנולה או תירס. 100. גרם סומסום מעת קלוי. חצי כפית אבקת אפיה. ל 1 ק"ג קמח......... לבן מנופה חשוב תמיד. למתכון השני מס 2 2 -מרגרנה בלי מלח..שוב 2 כוסות מי סודה לשתיה.... בטמפרטוה של החדר ל-1ק"ג קמח לבן.............. מנופה בבקשה 100 גרם סומסום מעת קלוי + גם פה חצי כפית אפיון? אופן ההכנה את כול המרכיבים מחדירים לקערה גדולה כך יהיה נוח ללוש לשים לבצק טוב עד שכול המרכיבים- הם בצק אחיד מחלקים את הבצק ל-1 חלקים בצורה של בננה ונותנים לזה לנוח כ15 דקות וגם 10 זה מספיק על מגש כך גם יוררד מכמות השמן. זה לא נורה. מכנים את סיר עמוק לטיגון כמובן בשמן עמוק כמו להכנת (הסופגניה? כמות השמן העמוק? יש להכין מערוך וכך חותחים מהבננה חתיכה בגודל של 2 סמ ל פחות מהקובה? ועם המערוך ללתת לזה צורה של ריבוע או מלבן גדול ועם סכין חותחים לתוך הריבוע שהכנו - כ4 חיתוחים עד הקצה. ומקפלים עם היד לשני הקצבות עכשיו הפטנט יש להכין קופסת שימורים של תירס או רסק עגבניות כול קופסה גם של פיטריות ומשני הצדדים של הקופסה יהיה חורים ואת הקופסה כמובן כאשר היא יבשה מכניסים לתוך השמן החם וכול יחידה של השבקיה וכך היא גם מקבלת צורה יפה. ויש לנו רק לקשת עם הסומסום בעוד שהכול חם
ויש לנו את הסירופ להכין זה קל 2 כוסות מים פלסטיק שלך יוכי. ומאחד לימון את המיץ רק ל-1- ק"ג סוכר יש להוסיף טיפה ממש דמעה של מי ורדים כך שלא נקבל את טעם הלימון. זה רצוי. כי כאן זה לא פרי? והחשוב שהסירוף בגז מגביל לשמן בהכנתם כך אם הכול חם יש לנו את כול הסיפור גמור ויותר מהר ועד טיפ קטן שכול עקרת בית כמו יוכי לא חייב שום נייר רק על מסננת וגם טיפה אחת של שמן לא תנזול זו ממני אני גם יודעת שאת יודעת זאת באהבה לך למקום הזה. הכי קשה היה לי זה ההסבר של ההנה בניסוחים שלי. חני
 

יוכי68

New member
חני, מעולה....חמותי מכינה כך עם הקופסאות

ועם המרגרינה יוצא לה מעולה.
 

cial 1

New member
יוכי68 צהריים טובים לך. יש עוד הסבר?ל.ש

לא נתתי את ההסבר של הטיבול בסירופ? לשבקיה.. כאן אני אסביר ואת יכולה להוסיף זאת למתכון לכולם ---? עדיף שהסירופ יהיה סניח קליל? וזאת בודקים רק עם כף עץ- בבקשה .......(.ונבית בלה עשה?) חרוז במרוקאית. וכך עושים זאת- אחרי שיש לנו את הסירוף המוכן של השבקיה- יש לטבול בכמות קטנה עד שסיימנו את הכול . ועל זה הקישוט של הסומוסום. ולא לשפוך כך סתם את הסירופ כך זה מקבל את כול היופי של כול חתיכה. וכמובון להגיש זאת יפה מבקשת אני כך שכולם יגידו זו שבקנונה של חני זה בדחונת והרי גם לך היה המתכון אולי בשוני אחר אבל באהבה נתת לכולם כמו שאת יוכי68 יום טוב מתוקה ומתוקות חני
 

יוכי68

New member
חני, אני כאן........חני את חייבת להיכנס

לקישור של המתכונים במרוקאית יש שם הרבה תסתכלי בצד ימין עד הסוף.....יש לה טכניקות ממש מעניינות...כדאי לכולם להיכנס. רציתי לשאול אם את יודעת מה ההבדל בין המילים בערבית "לימון" ל"לימון חמד" - לימון זה נראה כמו תפוז ולימון חמד זה הלימון החמוץ - לא הבנתי למה הם קוראים לתפוז לימון או שזה משהו דומה.....יש לך הסבר?
 

מאיוש י

New member
את עדיין עם השפית המרוקאית?

בסוף תביני הכל ולנו תרשמי תרגום חחחחחחחחחחה
 

יוכי68

New member
הייתי איתה די הרבה ועכשיו הכנתי מצגת לביה"ס

אני מרגישה עייפות........צריכה להתרגל למרתון הזה.
 
למעלה