בקשה לעזרה במציאת מסלול -->

דשדש -

לא נראה לי שיש הגדרה במילון... אנחנו קוראים ככה לחלוקים וקרקע בגדלי גרגר שונים ("חול", אגב, בהגדרתו, הוא קרקע בעלת גודל גרגר מסויים [חמש מאיות המילימטר עד 2.5 מ"מ] בלי קשר לחומר ממנו הוא עשוי - סליחה אבל לא יכולתי להתאפק למרות שזה לא כ"כ קשור לעניין. ככה זה כשאתה אוהב גאולוגיה) שנמצאים באפיק הזרימה של נחל מדברי רחב, בין אם זה הפארן, הצין, נחל יעלים או נחל רחף. לגבי הסגנון, כל אחד וטעמו. הדגש שלי הוא שהסינגל לא כ"כ "זורם" (כשאומרים לי סינגל זורם אני חושב על השוקף, או על נחל אלון, סינגל שקצב ההתקדמות בו הוא מעל 10 קמ"ש), וצריך להתכונן בהתאם. כל טוב דני

shl17

New member
גמל אדום

את כל השביל עשינו ב57 דקות (מסוף השביל הירוק הראשון עד תחילת השביל הירוק שעולה לסוללה) החכמה בדשדש היא פשוט לנסות לטוס ואז שוקעים פחות דרך אגב גם למי שיתברבר וימשיך בנחל יעלים בנקודה שהשביל האדום עוזב אותו לא נוראנתן להמשיך בנחל עד החיבור לשביל השחור לקחת בו שמאלה ולהגיע לשביל הירוק שעולה לסוללה זהו סינגל נחמד ולכוון צפון אפילו מאוד נחמד

יורם חן

New member
הערה נוספת לזו של אלונה ../images/Emo36.gif

במפה מסומן הקטע כעיקול של הסימון האדום צפונה ובשטח הוא מופיע מטושטש על דופן מדרגת הסלע בנחל יעלים ומראה על עיקול שמאלה. המדרגה חוצה את הערוץ לכל רוחבו וקשה לפספס נקודה זו. ואגב, בהתייחס להערה על הקושי של העבירות בנחל- הכל רכיב , גם בתוך הערוץ. בסך הכל יופי של טיול

bisley1

New member
שאלה לאלונה ->

היי, בשלב זה נראה לי שנרכב את המסלול הזה (ערד- עין בוקק) אך שאלה קטנה לי אליך לגבי הפיצול (שמאלה מצדה, ימינה לעין בוקק), אצלי במפה מופיעים שתי סימוני דרך לכיוון עין בוקק, הראשון מסומן בירוק לבן ונראה כמו שביל כורכר ומספרו 11239 והשני מסומן בשחור לבן ומספרו , 11230 , באיזה מהם רכבת? (אמנם שניהם מגיעים בסופו של דבר לאותו מקום אבל אני מעדיף לרכב בשביל רכיב), תודה BISLEY1

shl17

New member
שביל שחור

אם אתה מדבר על השביל השחור שיוצא ממעלה אלעזר אז הוא די רכיב עדיף מדרום לצפון אז ניתן לרכב את כולו(קטעים ממש קצרים ברגל) הפוך קצת יותר קשה אבל בהחלט שווה

bisley1

New member
הצלחתם לבלבל אותי -> -> ->

מצד אחד (גדי אלוני) כותב שהמסלול השחור (מספר 11230) לא רכיב אבל מצד שני (shl17) כותב על אותו שביל שחור (שיוצא ממעלה אלעזר) שהוא רכיב ואפילו ממליץ לרכב מדרום לצפון למרות שאנחנו נרכב הפוך ! אז מה עושים?????? האם הוא רכיב או לא ????????? בבקשה עזרה !!!!!!!!!

אנחנו (אלונה ואני )רכבנו את הירוק ו

ראינו את חלקו של המסלול השחור והא נראה לא רכיב . אבל אתה צריך לנהוג בשיטת אם יש ספק אז אין ספק - משמעו יש לך מסלול ירוק שהוא רכיב ומסלול שחור שאולי כן אולי לא ושניהם מגיעים לאותו מקום - אז תחליט לבד מה לעשות.

מעלה יאיר - ירידה כייפית -מסוכן ...

לרוכבים שאינם בעלי שליטה טובה בירידות - לא להתבייש לרדת מהאופניים בקטעים מסוכנים. הרכיבה בקטעים מסוימים היא ע"ג אבנים לא יציבות.

תגובה ליופי של רעיונות

בשישי האחרון עשינו את מעלה העקרבים הרומי והמשכנו בנחל צין עד למגש עם כביש הערבה, בדרך עברנו בעין עקרבים, גבי צין, גבי שיש, קחו הרבה אלתוש ותהנו! עדיין אין מפה באתר (של רכסים) אם תסתכל במפה השביל בנחל צין מסומן וברור.

דויד, האם עברתם בדרך המצלעות

לפי זכרוני זוהי דרך לא קלה, הרבה תפירות וירידה חזקה. איך חזרתם? רכב בחצבה או שזללתם כביש?

מסלול הטיול

ציקי היי, עברנו בנחל צין, מסלול ירוק אחרי גבי שיש פונים מזרחה ומתחברים לשביל כחול, נחל חצרה שמתחבר לכביש הערבה. שם חיכה לנו אוטובוס, היינו 26 רוכבים ועשינו מסלול לא מעגלי.

bisley1

New member
היי דויד, מה טוואי השטח בנחל צין?

עליות ירידות, חול, כורכר, סלעים??? BISLEY1

נחל צין

השטח קל לרכיבה, משטחי סלע, חצץ בסוף וקצת חלוקי סלע, האמת שהכל כתוב באתר וגם יש תמונות. צרפתי כמה דוגמיות.

למעלה