בקשה לשותפות מידע לגבי עלויות נוספות

KallaGLP

New member
עלות הנהג והמלווה בכל מקרה כלולה

בסכום שמשלמים לעמותה, אבל בזמנו כשאני אימצתי הוא היה 20,000 דולר ולא כמו היום.

תרגעי, זו פראנויה

אנחנו בשלבי הבדיקה, שלא כמו רבים שסיפרו במאמרים ובפורומים,אנחנו אנשים מאוד מסודרים ,מאורגנים ומכינים עבודת הכנה מקיפה כדי לצמצם את הבלתי צפוי ולהפחית מיכשולים ככל שניתן.
מה לעשות שאנחנו לא עשירון עליון ? !
כל גרוש חשוב ואת הכסף במקביל לנסיונות אנחנו חוסכים כמו אחרים כאן פרוטה לפרוטה.
אנחנו חושבים שפורום מטרתו היא העברת מידע ואיסוף מידע ונתונים מאנשים בכל שלבי התהליך.
מה רע או בעייתי באיסוף מידע כמה עולה כל עלות וכל שלב מעבר למחיר הידוע מראש כדי שנהיה מוכנים והכסף לא יעמוד לנו כמכשול.
מרבית האנשים כאן מופיעים אנונימית ויכולים להכין אותנו והבאים אחרינו לכל "ההפתעות" ,אנחנו מעדיפים שהכסף לא יהיה הנושא ומירב ההקפדה ושימת הלב יהיו בילד ,בריאותו וכו'.
כבר קראנו על הורים שויתרו על בדיקות מסויימות ועל איכות רופא וסיימו בעגמת נפש נוראית,אנחנו נעשה הכל שהמרכיב הזה מושקע יהיה ככל שניתן בטוב ביותר.
כן ,היום נותרו רק 4 עמותות העוסקות באימוץ בין ארצי , הנסיון הרב שנצבר הוא ברוסיה ,איננו שוללים אף מדינה ואף עמותה עדיין ואם את בתחושות פסיכולוגיות מורכבות למרות האנונימיות , את לא חייבת לשתף,אם יהיה מספיק מידע ומגוון נכין איזה קובץ למען כולם ולא רק לעצמנו.
תודה

הכל מותר יחד עם זאת

יש גם מקום לכל אלו שסיימו את התהליך של האימוץ ומספרים על חוויות הגידול לחיוב ושלילה אך קריטי לשתף בנושאים שקשורים לתהליך, מידע שלא מספרים שאולי מסתירים "הפתעות" פתרונות עזרה באיתור מידע.
אנחנו לא מאלו שחושבים שאם עשיתי, הייתי , הצלחתי אז אפשר לזרוק לפח ולא לעזור לבאים אחרינו או לא נגלה לאחרים על גילויים בלעדיים שלנו, חשוב לדעתנו להעלות ולדון בנושא הגיור ורופאים ועלויות וכל הדברים שכל כך חשובים לתהליך.
מה הבעייה להעלות שמות ופרטים של רופאים גם מקצועיים במיקוד הנושא , אולי גם דוברי רוסית שאפשר לסמוך עליהם בעיניים עצומות או כל הפתרונות לאיזרוח הילד לצמצום הנושא ככל שניתן.
כשנתחיל אנחנו נשתף ונעלה ונעזור לכולם .
רשימות וטבלאות הם כלי עזר בבלאגן המידע וחשוב שיהיו ככלי בידי כל זוג בתהליך ואם לא טרחו לעשות זאת עד כה ,אז יהיה עכשיו.
לא רוצה לשתף למרות אלמוניותך והנתונים שאינם מסגירים אותך, חבל .
לא הבנו על איזה פתיחות וכנות מדובר למטרות נסתרות ? מה לא הבנת ? אנחנו רוצים להיות הורים ואוספים מידע לאור הכתיבה כאן בפורום לקראת הפגישות שיהיו לנו בקרוב.
דרך אגב, תגלגלי בגוגל ותמצאי את אותו קישור לאותו מאמר מדובר ללא שם וללא מראה מקום וללא ציון זמן,אנחנו בחרנו להעלות אותו כעניין לכולם למרות חוסר בפרטים שמעגנים את הזמן, המקום והכותבים, מה לא בסדר בכך ?

KallaGLP

New member
תראי, מהותו של פורום וירטואלי היא

שאת בדרך כלל לא מכירה את הגולשים ואין לך מושג אם מה זהותם ואם אפשר להאמין למה שהם כותבים. לכן בפורום כזה, שהוא ציבורי במהותו ואין כל דרך לדעת מה ייעשה במידע שנכתב בו, כותבים רק מה שמראש מוכנים שיהפוך לידע ציבורי רחב. אני לא רואה שום בעיה אם השאלות שנשאלו פה - לענות על שאלות כאלה זו בדיוק מטרתו של הפורום. לא אמור להיות מעורב כאן מידע אישי רגיש, ומידע כזה הוא בכל מקרה על אחריותו של זה שמוסר אותו בלבד כי אין לדעת אילו עיניים יקראו בו אפילו מבלי שנהיה מודעים לכך כי הפורום פתוח ופרוץ לכולם, גם לכאלה שאינם מגיבים ולכן לעולם לא נדע שבכלל קראו בו. אין לנו מושג או שליטה על זהות השואל (אם כי במקרה הזה אני לא רואה סיבה מיוחדת לפקפק בה), אבל בואי נגיד שאת צודקת. אז מה? אז מקסימום מאמצים פוטנציאליים אחרים ירוויחו מהמידע שנמסר בתגובה לשאלות אלה. לדעתי בכל מקרה לא אמור להיגרם שום נזק. לדעתי אם אנחנו כאן חבל להיות חשדנים באופן מוגזם כי אין באפשרותנו לשלוט על אופיו התוח של הפורום. לפעמים כותבים כאן אנשים שדי ברור שהם טרולים ושמטרתם לפגוע בפורום ובגולשים, ואז אפשר ורצוי לנקוט נגדם אמצעים. אבל במקרה הזה השרשור לדעתי יכול רק להביא תועלת למתלבטים ולממתינים, ולכן חבל לחפש בעיות מתחת לשטיח.

אני לא

מבינה את תגובות כאלו, אנשים רצוים לקבל מידע, זכותך לא לענות ולשמור על הפרטיות. גם אני לקראת התהליך וכל פיסת מידע חשובה. לא ברור לי למה אנשים מגיבים כך.

בקשה לשותפות מידע לגבי עלויות נוספות

קיים שרשור מלפני 5 שנים שמן הסתם כבר לא רלוונטי לגבי עלויות נוספות שיש לקחת בחשבון.
מכם בפורום אנחנו למדים בקריאה מעמיקה כי ככל שנתכונן ונלמד ,ייקל עלינו להתמודד עם הדברים החשובים באמת "הילד" ולא נעמוד לא מוכנים מול הפתעות כלכליות.
כמו רבים מבין ההורים ,איננו שייכים לעשירון העליון וסכום הכסף הנדרש ונאסף במהלך השנים הוא כל עולמנו.
נודה לכם מאוד ,כל אחד מידיעתו ונסיונו, לרשום עלויות נוספות ורלוונטיות לשנה , נוכל יחד להכין רשימה מסודרת שתסייע למאמצים בשלבי התהליך לדעתנו....
אז ככה:
22,000 אירו (כמעט 106,000 ש"ח) נכון להיום
מחיר טיסה מישראל למוסקווה הלוך ושוב לאדם הנו 300-350 דולר (1050-1220 ש"ח נכון להיום) כפול שניים,כפול כ-3 טיסות = כ-7350 ש"ח

מה עם טיסות פנים, או נסיעות ברכבת , עלויות רופא,מלווה, נהג אם צריך,עלויות בדיקות רפואיות ובדיקות נוספות, הוצאות ניירת נוספות,עלויות חדרים, מתנות ואוכל במסעדות או אוכל כשר מסופר מרקט....והרשימה ארוכה,אם תשתפו יעזור לכולם גם בפאן הכלכלי שלא נעים לדבר עליו אך מרכיב חשוב מאוד לשקט הנפשי ולתהליך.

נתנאלה2

New member
תורמת ממש מעט

כי הכסף אוזל והולך

הטיסות קצת יותר יקרות בסביבות 450 $ לאדם,
ואם נחשב מעל 3000 $ כולל לרופא
לילה במלון 50 € לזוג , חישוב של כ16-17 לילות ו700-800 € כולל לרופא
בדיקות רפואיות 1600€ לזוג ( השמועות אומרות שניתן לבקש החזר מחברת הביטוח על יעוץ רפואי)
בדיקות רפואיות לילד המיועד 1750 $
מתנות בסביבות600-1000 ש״ח

עדיין אין לי מושג לגבי השאר ......

נתנאלה המון תודה ו..

ככל שיתקדם התהליך ,אודה לך מאוד בשם שנינו אם תמשיך להעביר מידע על הוצאות כספיות נוספות כך נוכל לבנות רשימה מסודרת גם בעזרתך של הוצאות ועלויות נוספות עם הערכות מחיר וסדרי גודל שיוכלו לסייע לכולם בתכנון נכון של התהליך ולהתכונן גם לבלתי צפוי כמו בחיים האמיתיים.
חברי פורום יקרים , מי מוסיף מידע (גם אם ישן הוא חשוב)
תודה

שרון1818

New member
זה 30000 שקל בנוסף ל 22000 יורו ?

לא הבנתי כל כך את החשבון, אשמח להבהרה, זה נשמע סכומים אסטרונומים

זואילי

New member
בוודאי שמעבר...

בטוטאל אפשר להגיע גם ל200,000 ש"ח כולל העמותה, כולל כל השאר.

תשובה לשרון ולכולם גם

למה אנחנו עושים את הסקר , לאיסוף מידע ועלויות ,רק בגלל שהתוספת מעבר ל-22 אלף לוט בערפל (חלקו בשתיקה לא מובנת) והסכום נוסף הוא קריטי , בלתי ניתן להתעלמות ומחוייב המציאות.
אם העוברים את התהליך ידעו גם ממרכיב זה יוכלו למנוע עגמת נפש ויערכו בהתאם ומראש.
במאמרים ספורים שקראנו מצאנו שסך העסקה עשויה להגיע לכדי 40,000 אירו או קרנו סכומים של 190-200 אלף ש"ח יחד עם 22,000 אירו ידועים מראש.

אז שוב תחשיב ראשוני (עוד לא ערכנו טבלת אקסל עם מקסימום אלמנטים והערכות של עלויות):
22,000 אירו משלמים לעמותה לכל מיני עלויות ושלבים מעל השולחן ומתחת לשולחן
סכום של כ- 10,500 ש"ח עלות מינימום לטיסות (אם לוקחים בחשבון טיסה למשל למוסקווה +טיסות פנים כפול שלוש לא כולל רופא)
כ-3850 ש"ח עלויות מינימום של מלון לא בעיר גדולה ומינימום זמן
7700 ש"ח עלויות של בדיקות רפואיות להורים (צריך לבדוק בביטוחים פרטיים החזר העלויות)
6125 ש"ח עלות בדיקות סטנדרטיות לילד
1000 ש"ח "מתנות" כמו קרמים וכו'

יש כל מיני תוספות של אוכל במסעדות ובסופר, עלויות חלקיות לרופא או נוספות אם הרופא פרטי ומחירי מלון גבוהים בערים הגדולות וכו וכו וכו......
אם חשבתם שהכל נגמר ב-105,000 ש"ח , תעגלו למעלה לכיוון 200,000 ש"ח
אם האנשים הנחמדים כאן ישתפו פעולה ,ימסרו פרטים מקיפים גם ללא הזדהות ,ניתן יהיה להכין מסד נתונים ולהכין גם אתכם לבלתי צפוי .
במסע הזה אסור לחשוב על הכסף ,אסור לחסוך בבדיקה או ברופא או בעו"ד ,חייבים להתכונן מראש.

Noga Lavie

New member
אני מבינה שלכם השאלה נראית הגיונית ופשוטה

באמת שאני מבינה. אבל הבעיה שלמרות שהיא הגיונית, ומדירה שינה מעיני רבים לפני האימוץ, היא ממש לא פשוטה. לא כי אנשים מעלימים מכם מידע, אלא מכיוון שיש יותר מדי משתנים.

כרטיסי טיסה למשל, משתנים בהתאם ליעד, למספר הנסיעות הנערכות, לתקופת השנה בה הנסיעות נערכות, לפרק הזמן לפני הטיסה בו הכרטיסים נקנים, וזאת לפני שינויי מחירים המתרחשים מפעם לפעם (בדרך כלל כלפי מעלה) על דעת חברת התעופה, לפעמים בהתאם לשינויי מיסוי וכללי תמחור של רשויות שונות (המדינות המעורבות והראשות המרכזית לתעופה).
מחירי מלונות משתנים אף הם בהתאם ליעד, לעונת השנה, לרמת המלון הנשאפת, למבצעים מיוחדים, וכן הלאה.
מחירי מזון, בחנויות או במסעדות, נראה לי שכבר איני צריכה לפרט.

אנשים שיכולים לתת לך מידע מהימן כעת הם מי שאימצו ממש לאחרונה (פחות משנה), אך עד שיגיע זמנכם לאמץ, המידע הזה כבר עלול להיות לא רלוונטי, והמידע הרלוונטי יהיה אצל אנשים שכרגע אינם יודעים שיהיה להם אותו.

אני יודעת שבבלגיה ארגון האימוץ התחייב אך ורק על מחיר התשלומים המדוייק שהם קיבלו בצד הבלגי (חלק קטן מן התשלום הכולל) וכל השאר היו הערכות משתנות, שגרמו למחיר אימוץ מאותה מדינה לנוע בטווח גדול למדי. בסופו של דבר, רוב האנשים מצאו עצמם באמצע הערכה *של זמנם*, אבל עם שינויים גדולים מאוד בין הסעיפים השונים.

תשובה לנגה ולכולם כאן

לא מסכימים אתך, מסד נתונים שעליו תכננו זה למשל לרשום :

טיסה למוסקוה מת"א מחיר X (לפי מחיר סתיו 2014) לזוג הלוך ושוב
חברת תעופה : אלעל:
אירופלוט:
רוסיאן איירליינז:
איזי ג'ט:
טיסת קונקשן: לעיר X עם חברת Y
לעיר Z עם חברת N

מחיר מלון X בעיר Y ללילה לזוג

וכן הלאה והלאה והלאה.

מידע שלא חשבו עליו עולה ומתגבש כחלק מהמציאות , אנשים נבונים יכולים לקבל סכום +בסיס ולקבל טווחים ופרופורציות ועדיף להכין יותר ואם ישאר עודף אז נשקיע עוד בילד או נעביר לחיסכון לילד לעתיד, אבל יש מהיכן להתחיל !!!!! ולבחון כל אלמנט ותמחורו.
יש לי חשש שהשאלה שנשאלה קודם , השאירה את השואלת בפה פעור (בתקווה רבה שלא) את זה אנחנו רוצים למנוע ,ללמוד מהמנוסים ומאלו שבתהליך ולהשקיע באמת בדברים החשובים מבלי לספור את המטבעות לאחר שהשטרות אזלו.

Noga Lavie

New member
זהו בדיוק הדבר עליו אני מדברת

בהודעתך כתוב:
אירופלוט:
רוסיאן איירליינז:
איזי ג'ט:

אבל זה צריך להיות יותר בכיוון של:
חורף
חודש לפני הנסיעה
שבועיים לפני הנסיעה
שבוע לפני הנסיעה
אביב
חודש לפני הנסיעה
שבועיים לפני הנסיעה
שבוע לפני הנסיעה
קיץ
חודש לפני הנסיעה
שבועיים לפני הנסיעה
שבוע לפני הנסיעה
סתיו
חודש לפני הנסיעה
שבועיים לפני הנסיעה
שבוע לפני הנסיעה
אירופלוט:
חורף
חודש לפני הנסיעה
שבועיים לפני הנסיעה
&nbs

נגה

רשמנו דוגמא, לא פורמט מחייב, ככל שיהיו יותר נתונים ויותר מידע אפילו על סוכנות נסיעות או אתר אינטרנט שניתן להשיג בו כרטיסי טיסה למוסקווה או לדרום אמריקה, ניתן יהיה להרחיב מסד נתונים ללא סוף ומשם כל אחד יוכל לבנות את המסלול ולקחת את המידע הרלוונטי, אבל צריך להתחיל ממשהו (אין שום בעיה להוסיף שורה,עמודה או תא עם מידע

KallaGLP

New member
אני חושבת שהפרופורציות צריכות לפעול

בשני הכיוונים. בהחלט רצוי לציין את העלות המשוערת (מי שזוכר), אבל אתה כבר מבקש פה רמת פירוט קצת מוגזמת, אנשים בדרך כלל לא מחזיקים מידע כזה בראש. הפורום הוא בכל זאת אינו מודיעין. אתה רוצה לדעת עלות כל כך מדויקת של טיסות? להכין טבלאות מחירים? מה יותר פשוט, עדכני ומדויק מלהיכנס לאתר חברות התעופה הרלוונטיות או להרים טלפון למשרדיהן ולברר? ואותו כנ"ל באשר לבתי מלון בערים הרלוונטיות וכל יתר הדברים. כיום לכולם יש אתר אינטרנט ופרטי התקשרות. המידע הזה נזיל, דינאמי ומשתנה כל הזמן, ובעיקר זמין בכל רגע נתון, ולכן הגיוני, כאמור, לכתוב עלות משוערת, בגדול, אך לא הגיוני לצפות לרמת הפירוט שביקשת. זה גם די בזבוז זמנם היקר של הגולשים בפורום, כי בעוד שבוע או חודש או אפילו יום חלק מהנתונים האלה ממילא ישתנו, לפעמים משמעותית.

למעלה