בקשה לשותפות מידע לגבי עלויות נוספות

בואו נסכים ונסכם

לא הבנתן למה אנחנו מתכוונים
לא הבנתם את הצורך וחשיבות הכלי
לא הבנתן מה ערכו של מסד נתונים משותף (שאותו אנחנו נבנה ונשקיע ונבזבז את זמננו)
לא הבנתן כי אין כאן שום דרישה לפירוט והשקעה (אם כל מי שירצה ,ימסור מידע מידיעתו,הערכתו וזכרונו אפשר יהיה לבנות משהו)
לא הבנתן שיש אנשים שאין להם זמן, מבולבלים, חסרי יכולת ,ידע ונסיון באיתור וארגון מידע באינטרנט
לא הבנתן שרשמנו שיהיה הערות לטווחים של עונות ,זמנים ,עלויות לצורך הפרופורציה הנכונה
לא הבנתן כי במסד נתונים אפשר לארגן נתונים ללא סוף ולהציג גם סעיפים שלא חשבו עליהם מבלי להתייחס לצד הכספי
לא הבנתן כי כשמקימים מסד מידע משותף אפשר גם לרשום "עלות לפני 8 שנים..." "עלות היום כלולה במחיר..." וכו'
לא ביקשנו השקעה ,עבודה, מאמץ,ביקשנו מידע שלא רק כולל מחיר מלון אלא גם הערת המלצה על מלון שלנתם בו ,שם של רופא מומלץ וכו' (באינטרנט יש כל כך הרבה פרסומים מטעים... ואין חכם כבעל נסיון ובמיוחד אתן השותפות לתהליך).
בסך הכל רצינו לתרום את הידע והנסיון הרב שלנו בתחום,לעשות סדר,לארגן את המידע העצום ולהושיט יד בתרומתנו לפורום
תתפלאו כמה מסרים פרטיים מתקבלים מאנשים שלא ידעו על העלויות,לא יודעים איך מאתרים מרכיב כזה או אחר ומבולבלים.
אין כאן לדעתנו מקום לויכוח הסרק הזה, מי שרוצה יעלה מידע ואם לא אז לא.

סביון1

New member
מאתגר יקר, אתה באמת מאתגר

יש פה אנשים שאימצו לפני עשור ויותר, אתה באמת חושב שהם זוכרים כמה עלה להם המלון או הטיסה, או שיש ערך כלשהוא להמלצה על המלון או המסעדה שהם ביקרו בהם? אתה צודק שאין מקום לויכוח כאן, ושמי שרוצה שיעלה מידע ומי שלא אז לא, אבל אם נדמה לך שאנשים לא עונים לך בכוונה, מתוך חשש או מתוך עצלנות, כאן אני חושבת שאתה טועה. מי שחושב שהמידע שלו רלונטי, עונה.

אני למשל, אימצתי מקירגיזסטאן לפני שבע שנים. איזה ערך יש למידע הזה בשבילך? המדינה הזאת בכלל לא פתוחה לאימוץ ישראלים היום.

אז סבבה שאתה אוסף מידע, זה רעיון יפה וטוב, רק שמדבריך מתקבלת תחושה כאילו נדמה לך שלא משתפים איתך פעולה, וזה לא ממש מדויק.

dana180

New member
מאתגר אנשים יקר

חייבת לכתוב לך שכמו שכתבה לך זואילי הפירוט שאתה שואף אליו לא יתרום לך דבר.
ברגע האמת כשתצטרך לטוס תוך ימים ספורים ותהיה לחוץ ונרגש רב הסיכויים שתפנה לסוכנת הנסיעות של העמותה לסידור הכרטיס.
עליך להיערך לעלות של כ 250000 שקלים - מה שעלה לי לפני כ 3 שנים.
לא המליצו לך על רופאים שכן יש בסה"כ 3 רופאים כאלה. דר' אנטמן שלדעתי טס רק לסנט פטרבורג ודר' אנה גורבן שכבר המליצו לך עליה.
ואנדרי וולוביץ' שכבר הוזכר כאן.
המלצות נוספות וטבלאות אקסל עם סכומים מפורטים תמצא באתרים בהם כותבים מאמצים אמריקאים וזה מצריך ימים ולילות של שיטוטים באינטרנט.
אני עקבתי כמה שנים אחרי מידע כזה בקבוצות יהאו שונות.
הקבוצות מחולקות לפי מחוזות ואזורים ברוסיה אז אם אתה יודע את המחוז שאתה רשום אליו בעמותה אתה יכול לבקש להתקבל לקבוצה.
האמריקאים דנים הרבה בהמלצות על מלונות ופירוט עלויות.
הדבר היחידי שאני זוכרת שדר' אנטמן גבה כ 10000 שקלים ואנה גורבן גובה כ 1500 דולר כולל הטיסות שלה.
תאתר אותה באינטרנט.היא מתגוררת באוקראינה והיא מתמחת בזיהוי ילדים בעלי תסמונת אלכוהול.
בעלת ניסיון רב ומכירה הרבה בתי ילדים.דוברת רוסית,אמינה ומקצועית.
בהצלחה וחג שמח

זואילי

New member
הי מאתגר

בשני השירשורים בעניין - רשמתי לך מנסיוני האישי. אני אימצתי לפני כשבעה חודשים. אז המידע שלי נכון לשנה האחרונה ונכון לרוסיה.
הוא גם נכון לסיביר, בגדול. (יש כמה וכמה מחוזות).

אני חושבת שגם לתת סדר גודל, של טוטאל של כ 200,000 ש"ח - הוא מה שלקראתו צריך להיערך. החלוקה הפנימית באמת לא קריטית כ"כ כי יש הרבה משתנים בדרך.

תראה, לפעמים מודיעים לך שיש לך נסיעה מהיום לעוד כמה ימים... לי היו כשבוע-שבוע וחצי היערכות לטיסה. והעמותה הפנתה אותי לסוכנת נסיעות שעובדת איתם. נכון, כל אחד יכול לבחור לעצמו סוכן נסיעות, אבל אני העדפתי כבר ללכת על מי שמנוסה עם העמותה. כי יש מסלול שהנציג שילווה אתכם ברוסיה בונה - ותאמין לי שזה די כאב ראש להתעסק בזה. מה גם שעם ההתרגשות ולפעמים חוסר זמן להתארגן - אני העדפתי כאמור שהסוכנת המנוסה תקבל את המסלול מהעמותה ותציע לי טיסות.
לכן גם כאן - לרדת לרזולוציות ספציפיות זה פשוט "מיותר".

תקרא שוב מה כתבתי לך בשירשור הקודם ובשירשור זה ואם יש לך שאלות ספציפיות אנסה לעזור.

לצערי המידע שלי נכון ללפני יותר מ-8 שנים, אבל

עבור מלווה ונהג לא אמורים לשלם. עלותם כלולה במחיר המשולם לעמותה. הנהג אמור להסיע לכל מקום שרוצים. (לנו היתה מריבה עם הנהג בנסיעה האחרונה. צריך להתעקש). אם לוקחים רופא באופן פרטי כל העלויות עליכם (טיסה, מלון, אוכל). כדאי לבדוק אם הוא נוסע עבור משפחות נוספות, שאז תוכלו לחלוק לפחות בעלות הטיסה ת"א-מוסקבה-ת"א. כמובן שהעלות היא עפ"י מה שמסכמים איתו. באשר לבדיקות רפואיות - דירשו מהעמותה לקבל תוצאות בדיקות שנערכו סמוך יחסית למועד הצעת הילד לאימוץ. עבורן אינכם אמורים לשלם. באשר לבדיקות נוספות, אם תדרשנה מצידכם, תאלצו לשאת בעלותן. יודעת שיש המבצעים אותן בחו"ל ומניחה שיש כאן בפורום מי שיוכל למסור לכם מידע על כך. בטיסות הפנים ברוסיה, כמו בטיסות אחרות,קיימים מחירים שונים באותה טיסה. בקשו מסוכן הנסיעות לבדוק זאת עבורכם. למיטב זכרוני שילמתי יותר על טיסה למוסקבה מאשר המחיר בו נקבתם. טיסת הפנים שלי היתה קרובה, מבחינת המרחק, למרחק ת"א-מוסקבה. בפעם הראשונה עלתה עוד יותר ממנה ובפעם השניה הרבה פחות, כי הצליחו למצוא לי כרטיסים יותר זולים. הוצאות נוספות היו עבור הוצאת ויזת אימוץ ואגרה בקונסוליה הישראלית לפני העזיבה לארץ. המחיר לא זכור לי.

זואילי

New member
הטיסות שלי היו פי כמה וכמה יותר יקרות

(ממה שמצאתי ברגע זה.. בשליפה מהמייל)

היתה לי נסיעה, לשני אנשים, הלוך וחזור סה"כ 4 טיסות לנסיעה זו - 2678$ (זו טיסה ליעד בסיביר. כאמור כולל את הטיסות הפנימיות)

לרופא - 1643$.... ובחזור שלו שיניתי לו טיסה אז היתה לי עוד תוספת של איזה 200 ש"ח עליו בחזור.

נסיעות ברכבת - לא ידוע לי על זה. אתם מלווים ע"י נהג או הנציג המלווה שנוהג והנסיעות הן ברכב. עלות הנסיעות (והנהג אם הוא עוד פונקציה) כלולות ב 22,000 יורו.

רופא מלווה - מן הסתם כל רופא לוקח כמה שלוקח. *סדר גודל* של 10,000 ש"ח.

אני לא שילמתי על בדיקות רפואיות לילדה.
אבל כן הייתי צריכה לעבור וועדה רפואית לגביי פה בארץ. זה אומר לבוא אל כמה וכמה רופאים (לא זוכרת אם 7 או 10...) כדי שהם ימלאו מסמך לגביי, ואם אתה קובע לרופאים פרטיים אז כל רופא יכול להגיע לסדר גודל של 1000 ש"ח. תכפיל את זה במס' הרופאים... למזלי עם קשרים רבים לא כל הרופאים לקחו ממני תשלום.

מלונות - לא זוכרת, אבדוק לך בבית..

הוצאות ניירת - לא נתקלתי בזה.

קונסוליה ישראלית, סדר גודל של 5000 רובל, כבר כתבתי לך בשירשור הקודם בנושא.

לגבי השאר, מתנות ואוכל ומסעדות - גם צריכה לפשפש בבית..

למעלה