בקשה

seafox

New member
אז אריה או סוס?

בכל מקרה,זו אותה חיה שיש באליס. וגם כן על העטיפה של magical mystery tour יש שם את כולם לבושים בחליפות כאילו הם סוסי\אריות ים.

דהאנית

New member
נכון!

זה ממש מושפע מ"אליס בארץ הפלאות" והכל משם- ה- WALRUS באשר הוא, ה- EGG MAN שהוא המפטי דמפטי, גון העריץ בכלל את הכתיבה של לואיס קרול, כל הספר הזה פסיכודלי שהקדים את תקופתו. ואם ג'ון הוא ארי הים, אמרה חברתי- פול וודאי הוא ה-EGGMAN - הראש שלו ממש בצורת EGG

מתברר שאליס הייתה פסיכודלית...

אם דהאנית צודקת, ולפי מיטב זכרוני שיר אחר על סמים הושפע מאד מאליסה בארץ הפלאות והוא דורג לשיר הכי פסיכודלי בכל הזמנים... לא זכור לי שכשקראתי את הספר הרגשתי פסיכודליה... מוזר.

../images/Emo46.gifאליסה?!

אליס. אליסה בארץ הפלאות זה ספר מדהים, ואני ממליצה בחום על הAnnonated Alice (עם ההערות של מרטין ואחרים והאיורים המקוריים של טניל). יש לי גם ספר עם כל העבודות של לואיס קרול, כולל צילום של כל הספר המקורי שהוא נתן לאליס ליומולדת...ואני שותקת עכשיו

../images/Emo7.gifגרמת לי לכתוב 'אליסה'.../images/Emo10.gif

"אליסה?! אליס. ...אליסה בארץ הפלאות..." אההה, אני מצחיקה את עצמי.

אבל זה תרגום לא טוב;

זה מבוסס על (לא בדיוק, הוא כתב את זה ל/על) ילדה בשם אליס. אליס. לא אליסה. לא עליזה. אליס. (אני טיפה אובססיבית בקשר לזה
)

seafox

New member
רגע...אז תקנו אותי שנייה אם אני טוע

אבל הספר הוא לא מפי ילדה שהייתה על טריפים וכתבה יומן? ...

ממש, ממש לא.

סתם שמועה. זה בטוח לא נכון; לואיס קרול כתב את זה כשהיא הייתה בת 10 בערך, הבת של הDean של אוקספורד, מאוד נורמלית סך הכל. יש המון רמזים שהוא פדופיל, אבל הוא לא ממש עשה משהו לא חוקי בקשר לזה (חוץ מלצלם ילדות קטנות ערומות, אבל רק באישור ההורים שלהן. אוווקייי...); הוא סיפר לה ולאחיות שלה חלק קטן מהסיפור ביום שבת, אני לא זוכרת איזו שנה, ב-4 באפריל, ומאז אליס לחצה עליו לכתוב את הדברים, והוא לא הסכים. אבל היא ביקשה שהוא יכתוב לה את זה כמתנה לחג-המולד, והוא אכן עשה את זה--כולל איורים והכל, תוך לילה אחד (!). מכיוון שהיו להם המון אורחים, ואליס התלהבה נורא והראתה את הספר לכולם, וכולם אמרו לו לפרסם את זה, הוא אכן עשה את זה (במהדורה הראשונה היו 40 ספרים לדעתי, שנקנו כמובן באותו הלילה). הספר הזה עוסק בהכל: מתמטיקה, לוגיקה, פילוסופיה...הכל, הכל, הכל. ואני שותקת עכשיו

הדאפי

New member
בעברית תקינה

שמה של החיה (שעד לפנני שנים מעטות קראו לה סוס ים) הוא: ניבן (על שם הניבים הגדולים שלו) תודה.

למעלה