בקשר לבורג' אל ערב (הגורד שחקים גבוה בעולם)

AVIVI9

New member
בקשר לבורג' אל ערב (הגורד שחקים גבוה בעולם)

אני נכנסתי לאתר של הגורד שחקים הזה והמבנה בכלל לא מצא חן בעייני הוא כל כך מכוער וכל המבנים הקטנים שמסביבו נראים כל כך מסכנים כאלה לפי דעתי הוא מגושם מדיי והוא נבנה רק כדי להראות לעולם: הנה אצלנו הבניין הכי גבוה בעולם! אבל מממש ככ לא שאני מקנא בדובאי להיפך אני חושב שתל אביב זו אחת הערים היפות ביותר בעולם בעלת המבנים - בין המרשימים בעולם. פשוט אני אומר את האמת על הבורג' אל ערב סתם מגדל בבל שנראה כמו "שמוק" באמצע מדבר שלם חחחחחחחח

G riffin

New member
דבר ראשון ...............

בוא נחכה לראות את המוצר הסופי ולא נבקר לפני שיש מה לבקר . דבר שני כל בניין שניבנה היום (לא כולל ערים כמו ניו יורק והונג קונג) מעל גובה של 450 מטר נועד יותר לרושם מאשר השקעה כספית נבונה במיוחד בערים כמו דובאי,שמחיר הקרקע בהם סביר להניח נמוכה ולכן לא שווה לבנות לגבהים כאלה . לגבי תל אביב - "אחת הערים היפות ביותר בעולם" קצת הגזמתה . אני אישית מאוד אוהב את המראה של תל אביב אבל היא רחוקה מלהיות אחת הערים היפות בעולם . הייתי אומר "על טעם ועל ריח...." אבל במקרה הזה אין צורך , יש כל כך הרבה ערים יותר יפות מתל אביב שאני לא יודע מאיפה להתחיל .

AVIVI9

New member
תגובה לדבריך...

מה לעשות בשבילי ישראל היא המקום הכי מדהים לגור בו ובשבילי תל אביב היא העיר היפה ביותר זה שלרומא יש מיליון פסלים זה לא אומר שהיא יפה וזה שלפריס יש את מגדל אייפל זה גם לא אומר שהיא יפה וזה שללונדון יש את הביד בן ולא יודע מה בחיים לא תהיה להם מדינה כמו שלנו ובעיקר אנשים כמו שלנו - כי זה אנחנו י ש ר א ל י ם. תחי מדינת ישראל ואמן שירבו בה גורדי שחקים!!!

AVIVI9

New member
ובנוסף לנו יש חומוס צ'יפס סלט - דבר שבאירופה

לא תמצא חחחחחחחחחחחחחח

AVIVI9

New member
והכי החשוב לאף אחד בעולם אין את השיר הזה....

שיר המנגל יאיר ניצני וגני תמיר מילים: דיטר בוהלן לחן: דיטר בוהלן גרסה עברית: יאיר ניצני כן, יצאנו אל המרחבים והעמסנו ת'רכבים ויצאנו אל הפיקניק, פיקניק כן, אני הכנתי שיפודים וגם קשרתי ת'ילדים פיקניק בצומת מסובים כבר נשרף השישליק הקבבי בבי בבי תרחצי ת'כלים מותק בובי בובי בובי ונשתה נסתפק בשיפודי פודי פודי ונשיר ונרקוד מוצי מוצי מוצי מוצי מוצי מוצי מוצי מוצי אל תרוצי אל תרוצי זה הזמן להוציא איזה סטייק שתרצי מוצי מוצי מוצי מוצי אל תרוצי אל תרוצי זה הזמן להוציא איזה סטייק שתרצי יש עוד כמה סיחים על האש תעשי אוויר זה מתייבש אני רוצה שיפוד בפיתה, ריטה כן, שחכנו איך הכל נגמר ולא נשאר חת'כת בשר וכבר נהיה לי מאוחר כל שבת יש סלט וגם טחינה טחינה טחינה נשרפו הילדים איפה נינה נינה נינה יש לך ריח של שום ובצלי צלי צלי איך יצא לי שיפוד משהו לא נורמלי מלי מוצי מוצי מוצי מוצי אל תרוצי אל תרוצי זה הזמן להוציא איזה סטייק שתרצי מוצי מוצי מוצי מוצי אל תרוצי אל תרוצי זה הזמן להוציא איזה סטייק שתרצי

G riffin

New member
לא אמרתי שאני לא אוהב את תל אביב ......

אבל לא הייתי מתאר אותה כאחת הערים היפות בעולם . גם אני חשבתי שישראל היא מדינה יפה מאוד עם מספר ערים יפות אבל אחרי כמה טיולים בעולם ראיתי מקומות שעולים אליה בהרבה . אני עדיין חושב שהנוף בארץ מדהים אבל הרי הגליל לא עולים על האלפים והחופים לא יפים מחופי ניו זילנד ותסמוך אלי שאני אומר לך שפריז היא לא רק מגדל אייפל , כאשר יצא לך לבקר שם אני יכול להניח שגם אתה תחזור עם אותה דעה .

ostirol

New member
התגובות פה הם לרוב של ילדים, שלא ראו דבר מלבד

השכונה בה הם חיים. לאחר שביקרתי כמעט בכל נקודה באירופה, אני יכול להגיד חד משמעית שיש מעט מאד מדינות או מקומות באירופה שהיו מתגאים בהשוואה עם תל-אביב, ישראל (בכל הנוגע ליופי). ישראל היא אחת המדינות היותר מכוערות שיש בעולם, במיוחד בכל הקשור לטבע... הבנייה האיכותית בישראל מתבזבזת רק על תל-אביב וסביבתה וגם היא לא בהקפים שאפשר ליחס ל-"אופיה של עיר". חומוס פאלאפל וכל המאכלים האוריינטלים האחרים קיימים כבר מזמן בכל ערי אירופה, והם נוסדו על ידי המהגרים מטורקיה ומרוקו (כמו בישראל). קשה לי לומר שהמקומיים ממש מתלהבים מהם, יותר נכון סלידתם מזה היא מוחשית ! צרפת גרמניה שוויץ אוסטריה (כמי שביקר בכל אחת מהם מספר רב של פעמים) הם מדינות של אידיאל לכל העולם, קשה לומר את אותו הדבר על ישראל.

Secular

New member
בוא נעשה סדר בדברים,

השירשור והתגובות פה אכן מאד ילדותיות, אבל כולנו היינו ילדים באיזשהו שלב - אז לא צריך לזלזל. דעתי היא שלא צריך לבחור בקיצוניות שלך (למרות שדבריך נכונים) או בקיציניות האינפנטילית שהוצגה כאן, במסעות שערכתי, יצא לי לבקר במספר רב של נקודות על הגלובוס ולהבין שאנחנו נמצאים בפיגור רב מול הרבה מדינות שנחשבו פעם למדינות עולם שלישי ועל אירופה - אין מה לדבר. אבל במקום להגיד כמה שהכל דפוק פה (שגם זה ילדותי משהו), למרות שזה נכון, אני חושב שאפשר וצריך לשאוף לשנות דברים ולא להתלונן עליהם אם הסקת מסקנת כלשהי. בקשר לדברים האחרים שאמרת, הרשה לי לומר שכרגע אין בנייה איכותית בישראל, כולל בת"א וסביבתה - אם מישהו פה חושב שמרכז עזריאלי זה בנייה איכותית, אז שיחשוב פעמיים. הבנייה האיכותית היתה כאן בשנות ה-20 וה-30 (ובניגוד למה שאמרת, כן נוצר כאן אופי), ומאז מעמדו של האדריכל הידרדר עד שהיום בחלק מהפרוייקטים מעסיקים מהנדסים במקומם וזה לידי ביטוי בפרברי שינה מלאכותיים נוסח ארה"ב (מודיעין וראשל"צ מערב) ובפרוייקטים מגוחכים כמו מרכז עזריאלי ומגדל הקרייה שגם הם באו בזמנו להרשים כחלק מהמלחמה לגובה בין ת"א לר"ג, בדיוק כמו כל הפרוייקטים המגושמים של דובאי - כך שבשורה התחתונה אנחנו בונים בדיוק כמוהם רק בקנה מידה קטן יותר. המסקנה מכל הסיפור היא שצריך לחזור אחורה בזמן ולהמשיך משם באופן טבעי מבלי לנסות לחקות אף סגנון בנייה משום מקום בעולם.

כמי שגם היה בחלק מהמקומות שציינת...

אני חייב לומר שאני ממש לא מסכים, לדעתי ערים כמו ירושלים ואפילו תל אביב יותר יפות וקסומות מן המקומות הללו אבל מכיוון שאנו רגילים לחיות כאן ולא על תקן תיירים אז אנחנו לא רואים את היופי שיש כאן, אם תחיה כמה שנים רצוף בעיר אירופאית ואז תחזור לארץ תבין עד כמה ערי גרמניה או צרפת מכוערות בהשוואה לארץ.(נכון שזה לא פופלרי לאהוב את הארץ אבל לפעמים גם צריך לומר את האמת)

aniuzbek

New member
תגובה לדבריך

אם יש משהו שאני באמת באמת לא אוהב זה אנשים שמאבדים את הטעם והביקורתיות שלהם בגלל אהבה או הערצה. נשמע שאתה מעריץ את המדינה שלנו - ואתה צריך, יש בה המון הצלחה וייחוד, אבל אתה מאבד את טעמך וייחודך שלך כשאתה מסרב לשפוט את מה שהיא מציעה לך. זה בידיוק כמו מישהו שיבוא עכשיו וייפתח דיון על כך שמבחינה כלכלית וחברתית אין עלינו! על מי הוא עובד? אתה באמת מאמין שאין עלינו מבחינות האלה? תפסיק לחשוב שאמונה כי הכול בארץ יפיפה רוכשת לך כבוד בתור אוהב-ארץ. כולנו אוהבים את מדינתינו היקרה [במידה שונה כמובן], אבל צא מהסרט!!! ה--כ--ו--ל עניין של טעם, ונכון שכך, אבל איני מאמין לאדם שרואה בתמימות מוחלטת במדינה שלנו את נופי הטבע היפים בעולם, את האנשים הטובים בעולם ובטח ובטח את גורדי השחקים היפים בעולם!! דובאי: תבין משו, אתה לא מחדש כ--ל--ו--ם! זו מדינה עשירה בטירוף והיא בונה כדי: להרשים למשוך תיירות להתלהב ולשבור שיאים וכמובן מדי פעם כדי לספק דיור לאוכלוסיה שלה עצמה. לפיכך אל תרגיש צורך לגלות לנו את העולם בנושא. ואם האדריכלות באמת לא לטעמך, וכל גורד שחקים שם [שאת רובם לא היו אפילו מנסים לבנות באירופה או אמריקה מרוב שהם מורכבים ומיוחדים וחדישים ברעיוותיהם] נראים לך מכוערים - הגיע הזמן לבדיקת מציאות. בכל מדינה מרובת ג"ש אפשר למצוא כמה יפים. נו בחייך... ועשה טובה, בוא לא נמשיך בדיון, אם נשארת בדעתך אני אכבד אותה [לא ממש]. הפורום הזה כל הזמן סופג תגובות נאצה על דובאי. וכל פעם השאלה עולה שוב. בוא נדבר אדריכלות - לא אידיאולוגיה.

elhaya

New member
מסכים עם דבריו של AVIVI9

המדינה שלנו מדהימה. אבל למה לעצור רק בת"א. יש גם את ירושלים המכשפת בקסמה, חיפה ועוד הרבה. וחוץ מזה אין כל רע בקצת ציונות ואהבת מולדת

עגייב

New member
מה מדהים בישראל?

הסרחון של הירקון? או הפקקים באיילון? או הזיהום בחיפה והכימכלים בדרום? או עזראילי שנחשב לאחד מסמלי המדינה? מרובע ועיגול ומשולש? חחחח תעשה לי טובה..אם כבר יש רק שני מקומות ממש יפים בארץ, וזה הבהאיים והאקצא....

ILoveNadav

New member
טוב תקרא!.. חח..

הבורג דובאי ממש אבל ממש לא נראה כמו שמוק. חח.. הוא באמת יפה, ומסביבו עשו יפה, אבל תחשוב איזה חום שם, וכמה ערבים מסתובבים לך בין הרגליים.. חח.. לא כיף. עכשיו יש להם תוכנית חדשה, "אקא אל בורג'" שהוא 1200 מ', שזה 1.2 קמ', לעומת ה800 של הבורג' דובאי. האקא באמת נראה כמו שמוק.. (מצורפת תמונה שמוקית) והוא באמת סתם גבוה, וממוקם במקום מוזר. בכל הקטע של הציונות ואהבת המדינה, אין מה לדבר בכלל, אין על ישראל, דובאי היא סתם דיסנילנד עצום של גורדי שחקים, ולא באמת אפשר לגור שם, ניויורק סתם ישנה, ויש מה להגיד על כל מקום. ישראל היא הדבר, ות"א היא אחת היפות, תנסו לבקר גם באשדוד, היא באמת יפה. הממ.. זהו. :)

sahchar

New member
אני לא מבין על מה הדיון הזה, ישראל מדינה יפה

אבל יש בה עוד המון דברים לשפר, וזה לא קשור לכמה פטריוטי אתה.......ערי הפריפריה בישראל כן נראים זוועה אולי בהשואה לערי אירופה אבל אין בכלל מקום להשוואות, הערים בגרמניה אוסטריה וצרפת הוקמו ברובם לפני מאות שנים ומרכזי הערים שלהם משופצים כמו שצריך בניגוד לערים בארץ שנבנו בשנות ה50 וה60 (רובם) והתכנון העירוני לוקה בחסר. לת"א יש המון פונטציאל אבל היא צריכה שיפוץ רציני והתיחסות רצינית של הגורמים בארץ (רכבת תחתית, שיקום של שכונות, מניעה של ג"ש בלב שכונות מסורתיות ע"ע נוה צדק), רק אז יהיה אפשר להגיד שתל אביב ממש ראויה לתואר מדהימה. ובקשר לדובאי, נכון שהכל נובע מתסתכלו עליי וכמות הכסף שיש להם חירפנה אותם ודובאי היא עיר די מתה מבחינה תרבותית וחברתית אבל עדיין הם בונים מגדלים מאוד יפים (מגדלי התאומים של דובאי זה דוגמא אחת) ופרויקטים שהלוואי שהיו קמים בישראל. אהבת הארץ זה גם לדעת מה דורש שיפור ולרצות לתקן ולא רק לצעוק כמה טוב פה וכל שאר העולם חרא!

AVIVI9

New member
הוא מזכיר לי סוג של מגדל תחנת כוח

העיצוב שלו באמת לא משהו הוא באמת סתם צורם - הוא ממש נראה מגדלי הכוח של "אורות רבין" רק בהרבה יותר גבוה ולפי דעתי מכאן באה גם כעירותו. והסביבה שלידו בכלל לא הולמת אותו מה זה השטח הישר הזה לעומת השפיץ המזדקף הזה??? חוסר תכנון ומחשבה זה מה שהיה פה!!!

עגייב

New member
אתם כל כך פתטים בתגובות שלכם בקשר לדובאי

דווקא אתמול בערב יצא לי לראות את התוכנית 60 דקות שהייתה מוקדשת לדובאי ולפרוייקטים שיש שם, גם על מעמדה בתור מדינת מסחר מרכזית בעולם ולא רק במזרח התיכון, בדובאי יש אחד הנמלים הכי חשובים והכי גדולים בעולם , והמיקום של דובאי תורם לה כל כך בענף הסחר העולמי כי היא נמצאת ממש באמצע בין ארה'יב וסינגפור, בדובאי יש צמיחה כלכלית הכי גבוהה והכי מהירה בעולם, פעם הערבים במזרח התיכון עזבו את הארצות שלהם לאירופה או ארה''ב כדי לפתח עתיד היום הנשירה ברובה היא לכיוון דובאי, בתוכנית הם הראו את הבניינים של החברות הכי חשובות בעולם שבחרו בדובאי כמרכז אולטמטיבי לקיומם, וגם על עיר ההייטיק הכי גדולה בעולם שקיימת בדובאי , רוב האוכלסייה בדובאי היא של מהגרים מכל העולם , והיא נחשבת לאחד המקומות הכי מבוקשים לתיירים מכל העולם, ומה שעושה אותה מיוחדת כל כך זה השילוב בין התרבויות והמגוון הרב באאופציות שהיא מציעה, תוכלו לראות שם מועדון לילה מאחד הגדולים בעולם ובמרחק קילומטר ממנו מסגד, בחופים מסתובבות נשים עם ביקיני ליד נשים עם רעלה, וכל הפרוייקטים החשובים של דובאי הם פרוייקטים שנמכרו במהירות הכי גבוהה בעולם, בורג' דובאי שעדיין לא הסתיים ומכיל דירות פאר של מליונים שנמכרו בפחות משבוע, המלון הכי ייקר בעולם נמצא שם והוא תמיד בתפיסה מלאה, פרוייקט הפאלאם ( האיים המלאכותיים בצורת דקל) נמכר עוד לפני שהסתיים ואנשים שקנו בתים במליון $ בפאלאם , עכשיו מוכרים ביותר מ 5 מליון$ ..ובקשר למזג האוויר החם אז אין מה לדאוג, מתמודדים עם זה יפה, במיוחד שבתחנות אוטבוס שם יש מיזוג ואם מתחשק אפשר לעשות סקי במסלול הגלישה הכי ארוך בעולם..

למעלה