בקשר לגיוס לצהל אל תמציאו תירוצים

haimw32

New member
בקשר לגיוס לצהל אל תמציאו תירוצים

אתם פשוט לא רוצים להתגיס אל תחפשו תירוצים שהתגיסתי לצהל אז בטירונות היו חרדים גם , וכל יום בבוקר הם היום קמים בזריחה ומתפללים והיה בית כנסת והיה סיפרי תורה, כולם לבשו רגיל (מספר הקטן של הבנות שהיו) ומי שחושב שיש פריצות טועה אל תיסחפו כי אם היה אז כולם היו מתגיסים
ובהקשר לערב אל תיסתובבו בבסיס פשוט תילכו לבית הכנסת ללמוד תורה וכן יש שם ברוב בתי הכנסת גמרא וכדומה כל זה מינסיון כי בהמשך לאחר שסימנו טירונות ההיתי בשריון ברמת הגולן , היו מישיבת ההסדר והם היו לומדים ביחד בערב כל יום ואף אחד לא הפריע להם, והתחשבו בדתיים אז כן לפעמים בצבא לא מלקקים דבש כולם אבל כולם חיים באמונה שלהם וחוץ מזה בקשר לדוגמא של חרדי או דתי שחזר בשאלה בצבא אני יכול להביא דוגמא הפוכה אז די ובואו תנסו לסתור את דבר (פשוט לא תצליחו)

haimw32

New member
דרך אגב יש "גלאט" בצבא, מנסיון

אני אומר מנסיון כי אני ההיתי טבח בצבא בסדיר וגם במילואים ויש חרדים שכן עושים מילואים (קטן) ותאמינו לי הם מיסתדרים ,אני חושב שכל הסיפור הוא שאתם מפחדים מהלא נודע זה הכל , ועוד משהו אני בטוח שיהיו מספיק חרדים אז פשוט יהיה יותר יחידות בצבא רק של חרדים ,שוב שלא כולם יתגיסו וישארו רק ה"עילוים" זה לדעתי יוסיף המון גם לאיחוד וגם לביאת המשיח כי הרי בגלל זה (אחד הסיבות)שהמשיח לא בא כי יש שינאת חינם ותנסו לסתור את דברי

tamarhp

New member
"מניסיון"...

היית גם חרדי, שאתה אומר את זה מניסיון? אתה תוקף, ואומר שהכל תירוצים, רק ממה שראית מנקודת המבט שלך. לא ניסית לראות את זה מנקודת המבט שלהם, ואתה אומר שהכל תירוצים.

haimw32

New member
היתי כיפה סרוגה ויש לי חברים חרדים

כמוכן גדלתי בבני ברק (לא פרדס כץ)עד גיל 25 ולמדתי בבית ספר דתי גם ביסודי וגם בתיכון וחזרתי בשאלה לפני הצבא (לכל השואלים) אז זה אומר לדעתי שאני גם רואה מהעינים שלהם

מתנדב

New member
זה לא אותו הדבר, כי אתה בעצמך

טוען, שהיית כיפה סרוגה, ואני לא ראיתי ולא קיים דבר כזה חרדי עם כיפה סרוגה, אז כך שלא ניסית את עולם החרדי, בכל מקרה אני מבין מההודעה שלך שאתה מנסה להתנגח, בציבור החרדי על זה שהם לא עושים צבא, וכבר הבאנו פה בפורום עשרות דוגמאות אמיתיות, למה הצבא לא מתאים לחרדים....

haimw32

New member
לידיעתך...

אתה באמת יודע מה ההבדל בין חרדי לכיפה סרוגה ? האם באמת אתה יודע עד כמה דתי ההיתי? אני מנסה להבין או יותר נכון אני רוצה סיבה אמיתית ולידיעתך זה שחרדי לובש שחור לא אומר שהוא יותר דתי מכיפה סרוגה כי כמו בכל מגזר יש שונים לדוגמא אני מכיר חרדים שיש להם טלויזיה אבל מה הולכים ולומדים בישיבה וכו' ולעומת זאת אני מכיר מהחובשי כיפה סרוגה שלא יעיזו להכניס טלויזיה זה עדין לא אומר כלום ואם אתה שואל איך אני יודע שיש להם טלויזיה? זה פשוט כי אני היתי מביא להם סרטים לוידיאו ועוד סיבה שאני לא יכול להזכיר מי זה אך הוא דמות חשובה במיגזר החרדי שהיה בא אלי לראות טלויזיה מה שאתה אומר זה שינאת חינם להחפיש שאני רוצה להתנגח דרך אגב האם אתה דתי?

haimw32

New member
ועוד משהו .....

עברתי בכל הדפים וההודעות ועדין לא מצאתי משהו אחד שמצדיק לא להתגיס

מתנדב

New member
לא הזכרתי ולו פעם אחת....

שהחרדים טובים יותר מהדתיים או להפך... וידוע לי שיש חרדים שרואים טלויזיה, וישנם דתיים עם כיפות סרוגות שלא יעיזו להכניס טלויזיה לביית.... ולשאלתך מה אני, אז לידיעתכם אני חרדי....

tamarhp

New member
אתה אומר

שהיית דתי, אבל זה שאתה שומר מצוות כי ככה חינכו אותך זה עדיין לא אומר שאתה דתי בלב ומאמין באמונה שלמה באלוקים, ואני מאמינה שזו אחת הסיבות שגרמו לך לחזור בשאלה. אדם שמאמין באמת באלוקים ורואה את נפלאותיו בכל רגע ורגע, לא היה חוזר בשאלה. לא אמרנו שחרדים יותר טובים מדתיים או להיפך, אבל הדיון פה הוא על הציבור החרדי שלא מתגייס לצבא, כך שאין קשר לכמה דתי היית, אלא לעובדה שאתה לא שייך לציבור הזה. ויש הבדל. אם באמת היית כ"כ דתי (מאמין בלב), גם לך היתה מפריעה העובדה של צבא מעורב, נגיד, או כל מיני דברים אחרים שכבר דשנו בהם בפורום הזה. הדברים שלי לא באים כדי לפגוע, ואני מצטערת מראש אם פגעתי או משהו.

אגב

גם לחילונים יהיו תירוצים למה לא להתגייס. ולפעמים מסיבות שהם מעצמם לא מאמינים בהם.

הסיבה היחידה שחילוניים לא מתגייסים

היא שהם פשוט לא רוצים לשרת בצבא זה ברור לכולם. ךמה החרדים לא מסוגלים להודות בזה גם כן?

אז הם לא מודים

אבל לרוב מחפשים תירוצים. ואם שואלים אותם אם הם שירתו בצבא- הם ישר מביאים סיבות ותירוצים.

טוף...

אבל איזה תירוצים כבר אפשר למצוא? יש לי דוד ששוחר משירות צבאי כי אביו היה חולה מרותק למיטה(ונפטר כעבור זמן לא רב). זה לא תירוץ, זאת סיבה.

מתנדב

New member
Knight of Darkness, גם הציבור החרדי

אומר שהוא לא רוצה, בגלל הסיבות שנמנו כאן בעבר בפורום....

יש הבדל

בין "לא יכול" ל"לא רוצה". ממה ששמעתי פה החרדים "לא יכולים", ומלאים בתירוצים שהראשית ביניהם היא כמובן קיום המצוות.

מתנדב

New member
Knight of Darkness, אז אתה מסתכל על

זה בתור תירוץ, אבל זה ממש לא תירוץ, אתה יודע מה בא אני יביא לך בהפוכה, אם היה חוק כזה שכל מי שמתגייס לצבא חייב ללכת עם כובע וחליפה, היית הולך לצבא? אני בטוח שלא, נכון? וכל זה למה? כי אתה לא רוצה ולא מעוניין ללכת עם זה, אז אני הייתי עונה לך שזה סתם תירוץ, ואז הייתי מתווכח איתי שזה לא תירוץ נכון? אותו הדבר תבין אותנו גם כן, ושבת זה לא שבת בצבא, אתה לא מרגיש את האוירה של השבת, וזה לא רק זה....

אני רוצה שתבין משהו

אני הולך לצבא כי יש חוק כזה. אם היה החוק שציינת הייתי חייב לציית בכל מקרה, אע"פ שלא הייתי מרוצה. ויש הבדל בין מה שציינת למציאות הקיימת: יש חוק המאפשר לחרדים לא ללכת לצבא. אווירה של שבת? ואני לא מרגיש את אווירת החמימות המפנקת ששוררת בביתי, אז בגלל זה אני לא אלך לצבא?!

למעלה