בקשר לגיוס לצהל אל תמציאו תירוצים

מתנדב

New member
אני לא מאמין שהיית מציית לחוק הזה..

מסיבה פשוטה... ולגבי שבת אצל הדתיים / חרדים, השבת זה דבר גדול מאוד, ולא נתפשר על זה בכל מחיר...

haimw32

New member
אני גם לא אוהב את החוק של מס הכנס..

אני גם לא אוהב את החוק של מס הכנסה וכו' ונו אז בגלל זה אני יפר את החוק? חבר'ה תנו לי סיבות אמיתיות

מתנדב

New member
haimw32, תקרא את השרשורים שהיו כאן

בפורום, גם בעמוד זה וגם בעמוד הבא.... ותקרא גם מה שכתבתי פה, ובכלל את כל השרשור עצמו

haimw32

New member
קראתי אבל זה עדיין לא..

שוב אני חוזר על רוב הדברים התיחסתי למה שכתבתה ,חלק מהסיבה שרשמתי את ההודעה הראשונה זה בגלל מה שרשמת אני יתחס בקצרה על הכל דבר ראשון אני יכול להבטיח לך ששעה ביום במיליון אחוז יהיה לך זמן ללמוד גמרא ואפילו יותר דבר שני יש סיפרי תורה וחומשים וסידורים וגמרא זה סתם שטויות שאין ואם אין מתקשרים לרב האוגדה ויקימו בית כנסת (אם אני לא טועה זה אחד הדברים שחיבים שיהיה לפי פקודות צהל) ואני יגיד לך עוד משהו , בזמן שהינו בשטחים היה לנו אוהל שהינו עושים אותו בית הכנסת והינו לוקחים איתנו את סיפרי התורה דבר שלישי צינתי שיש אוכל גלאט ואם יותר חרדים יתגיסו יהיו משגחי כשרות חרדים (דרך אגב זה לא מצווה מספיק חשובה שיהיו חרדים לדאוג שיוכלו כשר?) ודרך אגב אני ועוד חרדים כל שנה ליקראת פסח מכשירים את המטבחים ,כל המיטבחים לפסח אם יש לך עוד משהו שאתה חושב או לא התיחסתי תעדכן אותי

haimw32

New member
בסה''כ אין לכם באמת סיבה ושלא תבי..

ושלא תבינו לא נכון, אני לא שונא חרדים ויש לי גם חברים חרדים והיתי בחור דתי והיתי הולך כל יום ל"שיעורים" והיא אפשר להגיד עלי שאני לא יכול לראות מהעינים של החרדים פשוט חיתי את הסביבה והדת

מתנדב

New member
אני אמרתי שכדאי להחליף את

השירות הצבאי בשירות לאומי, מה אתה אומר?

אל תאמין

אם הייתה לי בחירה, לא הייתי הולך לצבא בכלל, אבל אני הולך כי יש חוק כזה, ולא מתלונן ומנסה להתחמק.

haimw32

New member
לא אבל זה מה....

נכון תילבש ירוק ובערב תוכל ללבוש את הבגדים הפרטיים ,חליפה או מיגבעת מה שתירצה, אבל הבגדים זה מה שיהפוך אותך לדתי או לא, לפי ידיעתי דבר ראשון זה הכיפה

iziman

New member
נו זה מה שאמרתי

הוא שאל אם אני יסכים ללבוש כל היום חליפה ,אז עניתי לו שבצבא במילא אתה לא לובש מה שאתה רוצה .

haimw32

New member
אתה רואה אף אחד לא מגיב כי אין סיבה

מוצדקת וכולם ראית עברו לנושאים אחרים

haimw32

New member
חוץ מזה חכמים אמרו שאין נסיון שלא..

ניתן לעמוד בו ,כי הרי אם ה' נתן לנו מצב אז סימן שנוכל לעמוד בו, זאת אומרת אני יחדד את העיניין שה' נותן לנו רק נסיונות שאנו יכולים לעמוד בהם

tamarhp

New member
והקשר הוא...?

אוקיי, אז הניסיון של החרדים הוא האם הם יצליחו לשמור על כבוד התורה, השבת, הצניעות וכו' ויעמדו בביקורת של החילונים. לא הבנתי מה רצית להגיד על הניסיון. חוצמזה שזה ממש מעצבן אותי שאנשים חילוניים שלא מאמינים בתורה מביאים ציטוטים ומקורות מדברים שהם בכלל לא מאמינים בהם, ועוד מתייחסים לזה בתור הוכחה! הלו? אם אתם לא מאמינים בזה - תמצאו הוכחות אחרות! ואם אין לכם - זו לא בעיה שלנו! גם בשירשורים אחרים ראיתי שהביאו מקור או ציטוט מחכמים, רבנים או התורה, ואח"כ כשפיתחנו את הנושא הגענו לנקודה שהחילוניים פה לא הסכימו לקבל כי הם ממילא לא מאמינים ב"עולם הבא", "אלוקים" וכו'. אז למה להתחיל עם זה?? תביאו הוכחות משלכם, אם תמצאו.

פלסטיק

New member
את לא יכולה לאחוז במקל משני צדדים

מצד אחד להגיד ש 1. חרדי לא יכול לשרת בגלל אמונתו בתורה אבל 2. אם חילוני מביא לו הוכחות מהתורה שהוא חייב לשרת להגיד לו שבגלל שהוא חילוני אסור לו להתיחס לתורה אבל 4. החילוני לא יכול לתת הוכחות "חילוניות" כי הן לא מעניינות את החרדי סיכום ההגיון המעגלי שאת מציגה כאן 1. את החרדי לא מעניינים נימוקים "חילוניים" בחיוב גיוס 2. חרדי לא מתגייס בגלל שהוא טוען שזה מהתורה 3. למי שאיננו חרדי אסור להעלות גם טענות חילוניות שמחייבות גיוס של חרדים (כי זה לא מעניין את החרדי) וגם טענות דתיות לחיוב גיוס של חרדי (כי הוא חילוני). בקיצור לפי דעתך אסור לדתי וחילוני לבוא לטענות לחרדי בשום מקרה
תסלחי לא אבל לא קיבלתי את דעתך ולכן למרות שאינני חרדי: יש לי חוב מלפני כמה ימים להביא מהרמב"ם את זה שהוא אומר שחייבים לשרת בצבא אז הנה התשלום, הרמב"ם אומר שחייבים להתגייס ואין תירוצים

מתנדב

New member
פלסטיק, בתורה לא מוזכר מילה

לגבי גיוס אם כן להתגייס לצבא או לא להתגייס לצבא, זה שהחרדים לא הולכים לצבא זה בגלל שיש להם מורה דרך, שמדריך אותם ומראה להם את הדרך, ומי זה המורה דרך הזה? הרבנים... ואנחנו עושים מה שהרבנים אומרים, ולגבי הוכחות שחלקכם מביאים מהתורה, אני שם לב שאתם מפרשים את זה כאוות נפשכם, איך שנראה לכם, וכבר הוכחתי כמה וכמה פעמים שההוכחות האלו אינם הוכחות, כפי שהוכחתי לכם לגבי דב שטיין שטענתם בעיניים עצומות שכוונתו כך וכך, ומותר לשקר למחבתי"ם, אך אחרי שקיבלתי ממנו תשובה באימייל שהוא לא מתיר לשקר למחבתי"ם, הבנתם שטעיתם בהסבר בו הוא כתב באתר שלו, אך אתם מתכחשים להבנה זו, כך גם מה שהרמב"ם כתב, זה מדובר לגבי מלחמת עמלק, אבל בימינו, אין שום רב שאומר או טוען שזו מצווה להתגייס לצבא, ופלסטיק, אם תביא לי הוכחה מרב אחד שאומר שזו מצווה להתגייס לצבא, אני מבטיח לך שאני אכנע ויגיד טעיתי... אבל בינתיים אני אישית שאלתי כמה רבנים לדעותיהם לגבי גיוס לצבא, חלקם אומרים שאם אותו בחור או אברך שאיננו יושב בישיבה או בכולל ולומד תורה, אז שיתגייס לצבא במסגרת הנחל החרדי, ורוב הרבנים אומרים שגם אם הוא אינו יושב ולומד, שלא יתגייס לצבא, והם לא מסתמכים על הנחל החרדי, מסיבותיהם האישיות, אך לא שמעתי מאף רב כלשהו שזו מצווה, ואם הנך שמעת, אשמח מאוד שתפנה אותי לרב הזה לבירור העניין...

lala897

New member
זה מצוה.

אבל ללמוד תורה זה הרבה יותר חשוב מהמצוה הזאת- תלמוד תורה כנגד כולם. לדעתי בחור שלא יושב ולומד צריך להתגייס לצבא או במסגרת "הסדר" או במסגרת הנחל החרדי. ויש המון רבנים ודתיים שחושבים כך.

מתנדב

New member
lala897, אני אומר לך שאני אישית

שאלתי וביררתי אצל רבנים, ואין שום מצווה להתגייס לצבא, אך מה שכן, ישנם רבנים שבאמת טוענים שאם אתה לא יושב ולומד, אז לך תתגייס, זה נכון שיש רבנים כאלו שאוחזים כך, ואת האמת גם אני כחרדי חושב כך, אדם שלא לומד, ומבזבז את זמנו לריק, שיתגייס, אבל ממבט אחר, עדיף שיעשו שירות לאומי מאשר צבא...

lala897

New member
זה פשוט-

אדם שמציל יהודי עושה מצוה? כן. חיילים מצילים יהודים. עד כמה שידוע לי גם להגן על ארץ ישראל זה מצוה. אני לא יודעת אם להתגייס לצבא זו מצוה(עצם ההתגיסות) אבל להציל יהודים זה כן. זה מה שניסיתי להגיד.

למעלה