בקשר לדמי אבטלה לאחר לידה- צריכה עז

מצב
הנושא נעול.

ביום סיום חופשת הלידה חזרתי לעבודה והוסבר לי כי אני לא יכולה לחזור עדיין אך הם לא מפטרים אותי, ההיתי בלשכת התעסוקה ונמסר לי כי אני יכולה לחתום וברגע שאצליח להוציא מהם מכתב אקבל את הכסף רטרו אקטיבי מיום תחילת החתימה, היום הלכתי לחתום והפקידה אמרה כי היא יכולה לשלוח אותי לכל עבודה גם ניקיון למרות שעבדתי בתור מנהלת מחלקה, לפי מה שהבנתי שבוע שעבר אישה שרק סיימה חופשת לידה זכאית לחתום שישה חודשים בלי שישלחו אותה לעבודות (זה נאמר ע"י הפקיד שרשם אותי, מה נכון, מה הם הזכויות שלי?

שיר ורד

New member
המעביד חייב להחזיר אותך לעבודה

ביום סיום חופשת הלידה חזרתי לעבודה והוסבר לי כי אני לא יכולה לחזור עדיין אך הם לא מפטרים אותי, ההיתי בלשכת התעסוקה ונמסר לי כי אני יכולה לחתום וברגע שאצליח להוציא מהם מכתב אקבל את הכסף רטרו אקטיבי מיום תחילת החתימה, היום הלכתי לחתום והפקידה אמרה כי היא יכולה לשלוח אותי לכל עבודה גם ניקיון למרות שעבדתי בתור מנהלת מחלקה, לפי מה שהבנתי שבוע שעבר אישה שרק סיימה חופשת לידה זכאית לחתום שישה חודשים בלי שישלחו אותה לעבודות (זה נאמר ע"י הפקיד שרשם אותי, מה נכון, מה הם הזכויות שלי?
המעביד חייב להחזיר אותך לעבודה
לאחר חופשת הלידה. אם לא פוטרת או התפטרת במהלך תקופתץ ההריון, הרי במועד סיום חופשת הלידה, המעביד חייב להחזיר את העובדת לעבודה ואיננו רשאי לפטרה במהלך 45 ימים שלאחר חזרתה מחופשת הלידה. אם המעביד מסרב לעשות זאת, עלייך להתלונן אצל המפקחת על עבודת נשים במשרד התמ"ת ולדרוש את חזרת המיידית לעבודה וכן תשלום שכר מלא על התקופה שבין תום חופשת הלידה לחזרה בפועל לעבודה. אני לא מכיר זכות של אשה לאחר לידה לסרב לקבל עבודות המוצעות לה ובכל זאת לקבל דמי אבטלה. הפקידים בלשכת התעסוקה נוהגים לא להכביד על נשים כאלו ולא לשלוח אותם לעבודה, אבל זו בדרך כלל מדיניות מקומית, ולפעמים בלחץ המנהלים לקצץ במספר המובטלים , שולחים מובטלים לכל עבוה הנמצאת במאגר בלי להתחשב במצבם ורצונם. בכל מקרה אסור להם לשלוח אותך לעבודה שבה את נדרשת לעבוד יותר שעות ממה שאת מחויבת על פי חוק. במידה והשכר במקום אליו נשלחת נמוך מדמי האבטלחה המגיעים לך, עליהם להשלים לך את השכר לגובה דמי האבטלה.

מצב
הנושא נעול.
למעלה