בקשר להעדפת לינוקס

BravoMan

Active member
לא.

השליטה של MS בתחום המחשבים השולחניים קיימת משתי סיבות:
1. היא היית שם קודם והספיקה להתבסס.
2. פלח השוק הזה לא השתנה משמעותית מאז שנות ה-80.
&nbsp
האמת היא, שגם פה יש לסייג כי מדובר בשימוש ביתי ממוצע של מחשבים שולחניים.
&nbsp
למען האמת, מהרבה בחינות יש ל-MS מה לחשוש גם כאן.
בתור מפתח, אני יודע היטב שיש מגמה בחברות תוכנה להחליף מחשבי Windows למחשבי לינוקס ו-Mac כי הרבה מהפיתוח עובר לפלטפורמות האלה, במיוחד בחברות שמפתחות לתחום המובייל הלוהט.
&nbsp
מהצד השני, אחרי שב-Valve, אחת מחברות משחקי AAA הגדולות ראו מה MS עשתה עם Windwos 8, הם הכריזו רשמית שהמערכת הזו לא מתאימה למשחקים, והוציאו את Steam ללינוקס, מה שנגס בעוד שימוש משמעותי של Windows.
&nbsp
בכל מקרה, הנקודה שרציתי להעביר אינה מי יותר פופולרי.
הנקודה היא שבדיוק כמו עם Windows, אפשר להיתקל בבעיות עם לינוקס. זה לא אומר שהמערכת רעה, או קשה. והבעיות הספציפיות שפותח השרשור נתקל בהן, לא קשורות בכלל ללינוקס.

רמי אב

New member
בקשר להעדפת לינוקס

עכשיו אני מבין למה במיקרוסופט לא מודאגים מלינוקס,
כי הרבה יותר קל להשתמש בוינדוס והרבה יותר תוכנות מתאימים לה.

BravoMan

Active member
והגעת למסקנה הזו אחרי ניסיון עם תוכנה אחת

להזרמת סרטים מאתר רוסי פיראטי?
&nbsp
תראה, אין בכוונתי לפתוח פה במלחמת מערכות הפעלה, זה פסה.
אבל, חשוב מאוד שתדע שהמצב בו נתקלת אינו קשור ללינוקס, הוא קשור לכך שהיית צריך תוכנה מאוד ספציפית, לא נפוצה, ובעייתית.
&nbsp
יש לא מעט פינות דומות ב-Windwos שאפשר להסתבך איתן, ואם עד כה לא נתקלת בכזו, אשריך!
&nbsp
וסתם שתהיה בעניינים - MS מאוד מודאגים מלינוקס, כי היא מכסחת אותם בכל מקום שאינו מחשב שולחני.
זו הסיבה שהיום הם מייצרים לא מעט מוצרים ללינוקס, החל מדרייברים לווירטואליזיציה, דרך סביבת פיתוח בקוד פתוח, ועד למנוע DB שלהם.
&nbsp
אגב, לא הזכרתי זאת קודם, אבל רוב האנשים שאני מכיר שמזרימים טורנטים משתמשים בלינוקס, כי כאמור KODI (שהוא עצמו תוכנה חוקית למהדרין, רק חלק מהתוספים בעייתיים מבחינה חוקית) נבנה במקור ללינוקס, רץ שם יותר טוב, ומותקן יותר בקלות.
&nbsp
זה גם עוזר שכל הסטרימרים בעולם, וגם Raspberry Pi שיכול לשמש כסטרימר מצוין, מריצים אך ורק לינוקס, (לפעמים בגרסת Android).

רמי אב

New member
לא, הסיבה שבינתים אני סובל בלינוקס

זה כי בינתים אין לי כסף לשלם מאות שקלים לתוכנת וינדוס חדשה,
ואני לא מצליח למצוא תוכנת וינדוס חינמית חדשה עם אישור הפעלה, בלי האישור הפעלה יש לי הגבלות בתוכנה.
אבל לפני כמה זמן הייתה לי זכות להשתמש במקום אחר בוינדוס מתקדם באיזה שימוש שאני רוצה אז אני עשיתי גיבוי בדיסק, לכל הקבצים שנוספו לשם, וניסיתי בשביל העניין למחוק את הוינדוס הזה וזה לי מאוד קל וניסיתי אחר להתקין שוב את הוינדוס הזה וזה היה לי מאוד קל, וגם היה לי מאוד קל להוסיף תוכנות לשם ולהשתמש בוינדוס הזה, ואני התקנתי אנטי וירוס של מיקרוסופט בחינם מהאתר שלהם וגלשתי בכל מיני אתרים ולא הרגשתי אף נזק או איטיות גלישה עד שנגמרה לי הזכות להשתמש בבוינדוס כי בעל התוכנה רצה אותה בחזרה, ואז אני החזרתי את הקבצים בהדיסק בחזרה למערכת ההפעלה, ובאין ברירה חזרתי ללינוקס ואיך שאני חזרתי ללינוקס אני הרגשתי שמאוד קשה לי להתקין אותו ולהתקין בו עוד תוכנות, בהרבה מקרים אני צריך את המסוף וזה פחות נעים לי לעבוד במסוף הזה וזה גם לוקח לי הרבה זמן במסוף לפעמים אם אני צריך לעשות העתק הדבק להרבה מאוד פקודות במסוף, או שאם מאגרים מסויים לא תקין אז שאר המאגרים לא עובדים כראוי ורק אם אני מצליח לזהות את המאגר שלא תקין כדי למחוק אותו מרשימת המאגרים אז הבעיה מסתדרת וגם לא תמיד היא מסתדרת ויש מקרים שצריך להוסיף מפתחות נכונות למאגרים, ומי שרוצה להנות משפה העברית בקושי רב בלינוקס הוא נהנה מזה גם מבחינת הגופנים וגם מבחינת מה שרשום במסוף,
לי באופן אישי קשה להמליץ על לינוקס למי שהוא לא מומחה במחשבים,
וגיום בלינוקס כבר יש בדפדפנים תוספים של סריקת וירוסים, כבר אין הגנה מלאה נגד וירוסים בלינוקס בלי תוסף הגנה. בלינוקס גם לא כל התוכנות הנוספות של הדייברים ניתנים להתקנה, למשל אצלי הרבה תוכנות של כרטיס הקול ושל כרטיס המסך לא ניתנות להתקנה.
ומי שנאלץ למחוק את המערכת הפעלה שלו ויש לו רק מחשב אחד זה לא קל להשיג בלי חיבור לאינטרנט דיסק התקנה מוכן של לינוקס למי שאין לו ממקודם דיסק התקנה כזה. הוא נאלץ להתקין וינדוס כמוני כדי לגלוש באינטרנט ומשם להוריד את הקובץ התקנה ללינוקס.
זה טוב שיש את הפורום הזה למי שנתקל בבעיות גלישה בלינוקס רק שלא תמיד הפורום עוזר גם כי אולי יודעים בדברים מסויימים או שהפיתרון לא תמיד מצליח וגם כי מי שיודע לא מתחייב לענות או שעד שהוא עונה זה יכול לקחת הרבה שעות ובינתים נשארים באותה הבעיה.
אז עם כל הרצון לעזור בפורום הזה וזה לא דבר רע, עדיין יש יתרון גדול בהנאה מתוכנת וינדוס במיוחד שנראה לי שרוב האנשים בארץ ובעולם לא מומחים בתיכנות מחשבים.
אז בינתים שאני נאלץ להשתמש בלינוקס וגם אתם עוזרים לי מגיע לכם על זה תודה. אני מקווה שבהמשך אני אוכל להרשות לעצמי להנות מוינדוס מתקדם.
בכל אופן אני מודה לכם מאוד מתי שאתם מצליחים לעזור לי כאשר בינתים אני נאלץ להשאר עם הלינוקס שלי.
&nbsp

BravoMan

Active member
לא הבנתי הרבה ממה שכתבת...

בוא נתחיל מההתחלה:
1. אתה אומר התנסית ב-"Windows מתקדם".
זה אומר שיש לך מחשב חדש וחזק, אז נשאלת השאלה:
למה התקנת דווקא Lubuntu שהיא מערכת למחשבים חלשים וישנים עם ממשק מוגבל?
&nbsp
למה לא התקנת Ubuntu הרגיל?
&nbsp
אגב, את ה-Windwos החדש חייבים להוריד מהאינטרנט, אז לא ממש ברור איך השגת אותו מחבר...
&nbsp
2. הסיפור שלך על Windows מאוד מוזר!
למערכת הזו מנגנון הגנה שעלול להשבית אותה לחלוטין אם מחליפים יותר מרכיב אחד במחשב.
&nbsp
ממש לא ברור לי איך הצלחת "להשאיל" דיסק עם קבצים של Windows ממישהו אחר, וגם לגרום לו לעבוד במחשב שלך בלי להחליף דרייברים ובלי לשבור את הרישיון.
&nbsp
זה נשמע לי סיפור לחלוטין לא מציאותי.
&nbsp
3. האנטיווירוס החינמי של MS שווה לתחת. סליחה על הביטוי.
רוב האנטיווירוסים שווים לתחת, כי הם מזהים רק מזיקים מוכרים.
&nbsp
זה שגלשת קצת ואתה חושב שלא קרה כלום, לא אומר שאתה מוגן.
תראה מה קרה לפני שבוע למועצה האזורית של משמר הנגב - מישהו בלי להבין הכניס מאיזה חור ווירוס כופר, והשבית את כל מחשבי המועצה.
&nbsp
ומה? אתה חושב שלהם לא היה רישיון לאנטי ווירוס? אצלם הרי המחשבים בניהול אנשי IT מקצוענים!
בסוף אותם מקצוענים גם הצליחו להיפתר מהווירוס בלי לשלם כופר, וכל הכבוד להם, אבל אתה חושב שאתה מוגן???
&nbsp
3. אתה מתלונן שצריך אינטרנט כדי להוריד התקנה של לינוקס, אבל מאיפה אתה לקחת התקנה של Windows? פיה הביא לך אותה?
נכון - במקרה היה לך חבר עם Windwos, אז מה זה אומר?
אגב, מעניין מה החבר שלך היה עושה אם כאשר התקנת זה היה דופק את הרישום במחשב שלו ומשבית לו את המכונה. כנראה פעם הבאה לא היה משאיל לך כלום!
&nbsp
4. אני לא יודע מה עשית, ולמה היית צריך מסוף.
התקנתי הרבה מחשבים כולל עמדות פיתוח עם כלים מיוחדים ושני לפטופים לאנשים מבוגרים שאני עוזר להם בענייני מחשב, ומעולם לא נזקקתי למסוף.
&nbsp
גם לא נזקקתי להוסיף מאגרים, כשהתקנתי מחשבים לשימוש "רגיל".
&nbsp
לאומת זאת, כמה פעמים יצא לך ב-Windwos ללכת לאתר הורדה של איזו תוכנה, ללחוץ על "הורד" ולגלות שבגלל שרימו אותך לחצת על מודעת פרסום ואתה מוריד משהו שונה לגמרי ממה שרצית?
&nbsp
כמה פעמים התקנת תוכנה ב-next next next וגילית שהיא גם התקינה לך רכיב שמקפיץ פרסומות, או סרגל לדפדפן, או עוד משהו מעצבן?
&nbsp
תראה, לינוקס היא אחת המערכות הקלות, הידידותיות, היציבות והמוגנות שיש היום.
אני מכיר מספר אנשים עם ידע אפסי במחשבים - הרבה פחות משלך, והם משתמשים בלינוקס שהתקנתי להם (עם 0 שימוש במסוף!) בלי תלונות ובלי בעיות!
&nbsp
לאומת זאת, אני יכול לספר לך מניסיון אישי על צרות הזויות עם Windows.
רק לפני שבועיים, נתקלתי בתוכנה חוקית של MS, על Windwos 7 חוקי, שפשוט חדלה לעבוד בלי שום סיבה ברורה!
הייתי צריך להסיר, להוריד מחדש קובץ התקנה, ולהתקין מחדש את התוכנה לפני שהיא הסכימה להמשיך לעבוד כמו שצריך.
וכמובן לאתחל את המחשב בין לבין!
ב-8 שנים שאני משתמש בלינוקס זה מעולם לא קרה לי!
&nbsp
אז צר לי, אבל אני באמת לא יכול להבין מאיפה באה לך החוויה הרע.
&nbsp
הניסיון שלי מראה את ההפך.
ולגבי פונטים - אם היית שואל או מחפש היית יודע שאתה יכול להתקין את הפונטים של Windows על לינוקס בלחיצה אחת בחנות, גם עבור עברית וגם עבור אנגלית.
&nbsp
בכל אופן, שיהיה בהצלחה עם Windows החדש...
אני מכיר כמה אנשים שהוא שבר, למרות שאת ה-Windows הקודם הם אהבו, אבל זה תמיד עניין של טעם וריח...

רמי אב

New member
תגובה

הייתה תקופה שהשכן שלי שגר לבד היה צריך להיות בחוץ לארץ לצורך כמה חודשים, אז אני סיכמתי איתו שמידי פעם אני אכנס לבית שלו שזה לא יראה בית רק הרבה זמן שלא ינסו לפרוץ אליו כי יש כאלה שפורצים בעיקר כי זה נראה להם בית ריק,אז בזמן הזה אני העדפתי מידי פעם להיות בדירה שלו והוא נתן לי רשות לעשות במחשב שלו מה שאני רוצה בתנאי שאני מגבה על דיסק את כל מה שחשוב לו.ואחרי שהוא חזר מחוץ לארץ אני השתמשתי יותר במחשב שבדירה שלי שהוא הרבה יותר חלש מהמחשב שלו. וזה ידוע שבאף מערכת הפעלה אין הגנה מלאה.
שאני התכוונתי לוינדוס חדש אני התכוונתי לחדש בזמנו שזה היה וינדוס 8.1 שהיה נמכר גם בחנויות, כיום השכן שלי נתן את הוינדוס.
בשביל ידע כללי לפחות בחנות אחת מוכרים וינדוס 10 בחנות למחשבים, גם רשום באתר של החנות מחיר של זה בקופסא.
לקח לי קצת זמן להתרגל בוינדוס 8.1 במעבר בין תפריט האריחים לשולחן העבודה למשל. בוינדוס גרסת ריטייל אין בעיה להתקין ולהעביר באיזה מחשב שרוצים גם נייח גם נייד את הוינדוס בעיקר בוינדוס 10.אני הצלחתי מהמחשב אצלי מהוינדוס XP לגלוש באינטרנט ומשם להוריד את הקובץ התקנה של הלינוקס.אין בעיה להתקין במחשב אחד גם וינדוס חוקי וגם עוד מערכת הפעלה כמו שאני עשיתי אני לא מרגיש עם זה פגיעה בוינדוס רק תפריט ששואל אותי עם איזו מערכת הפעלה אני רוצה להמשיך לעבוד של לינוקס או של וינדוס XP. וזה ממש לא היה לי קל לעשות התקנה כפולה אבל בפורום מסויים עזרו לי באיך בדיוק משתמשים במנהל מחיצות וכמה מקום להשאיר למחיצת שורש למחיצת בית ולמחיצה SWAP ואיזה סוג של מחיצות לקבוע בהתקנה הזאת וכמות של זיכרון מתאים, וזה הצליח לי. בזמן שאני השתמשתי ומשתמש בוינדוס אז אני לא מרגיש אף בעיה עם האנטי וירוס של מיקרוסופט, ולא מרגיש אף איטיות מוזרה בגלישה במחשב.
מנסיון שלי הרבה דברים בלינוקס לא תמיד מותאמים ולא תמיד מותקנים וצריך לאבד לפעמים הרבה זמן כדי להתעסק במסוף של הלינוקס כדי להרגע איתו.ובלא מעט פעמים שהתוכנות החשובות לי לא התאימו אני נאלצתי לחפש כתובות מיוחדות למאגרים בתקווה שהתוכנה המסויימת תעבוד וגם לא תמיד זה הצליח למצוא את המאגר המתאים.
וזה לא תמיד פיתרון להתקין ולהפעיל תוכנות של מיקרוסופט בלינוקס דרך תוכנה ה wine.
בקשר להורדת תוכנות בוינדוס גם אם יש רמאות בהורדה אפשר לעשות שיחזור המערכת וחוץ מזה נראה לי שאני כבר יודע איך מבטלים פרסום ששולט בלי רשות על דף הבית של הדפדפן אינטרנט, בגוגל כרום ובמוזילה פיירפוקס עושים התקנה חוזרת בלי הסרה של הדפדפן, באקספלורר משנים בחזרה בדף המאפיינים של הדפדפן למה שהיה קודם. זה הרבה יותר קל מלהתעסק במסוף של הלינוקס ובמאגרי המידע שלו.
אני בינתים לא יכול לאחל לעצמי בצלחה לוינדוס החדש כי אין לי מספיק כסף לקנות אותו יש לי עוד העדפה בכסף.
הלינוקס מתאים למי שהוא ברמה גבוהה באינטרנט ולמי שלא אז זה נראה לי עניין של כמו מזל או חבר שמוכן לנסות לעזור לו עם זה.
אני מקווה שבעתיד הלינוקס יהיה הרבה יותר קל להפעלה ואולי השילוב שוינדוס 10 עם אובנטו בהמשך
http://www.zdnet.com/article/microsoft-and-canonical-partner-to-bring-ubuntu-to-windows-10/
יתרום לשיתוף פעולה יותר טוב בהתאמת תוכנות מחשב ובנוחות גלישה , אני מקווה שלינוקס אובנטו וקובנטו יתאחדו עם חברת מיקרוסופט ושיהיה להם גם מוצרים מאוחדים שלא עולים כסף, ושאפשר יהיה בארץ בחנות לקנות את זה במחיר יותר מוזל.

BravoMan

Active member
אם רק אנשים היו מתייאשים כ"כ מהר מצרות של Windows

1. זה מעולה שיש לך שכן נחמד מאוד שהשאיר לך מפתחות לדירה ורשות להשתמש במחשב החדש והחזק שלו.
&nbsp
אבל מה כל זה קשור לצרות שלך עם לינוקס?
הרי אם לא היה שכן, או לשכן לא היה מחשב, Windows לא היה פותר לך שום בעיה!
&nbsp
2. שים לב שגם רישיון Retail מוגבל בכמות פעמים שמותר להעביר אותו, וגם לפעמים יש צורך לבצע "ניתוק מסודר" במחשב הקודם כשמעבירים.
יצא לי כבר לדון עם תמיכה של MS באנגלית במבטא הודי כבד. וזה בחברה שהיה לה מנוי MSDN והיו אמורים לקבל שירות ברמה גבוהה יותר מלקוח פרטי!
&nbsp
3. בכל מקרה, לא התכוונתי שאי אפשר להתקין Windows מאותו דיסק על מחשב חדש בצורה נקיה. התכוונתי שאי אפשר לקחת דיסק קשיח עם Windows מותקן, להוציא ממחשב אחד, להכניס למחשב אחר ושיעבוד.
&nbsp
חשבתי שזה מה שעשית והתפלאתי. עם לינוקס, אפשר לעשות דבר כזה ברוב המקרים.
&nbsp
4. אני שמח מאוד שלא הרגשת אטיות בגלישה, אבל זה לא אומר כלום על קיום מזיקים במחשב שלך.
רוב המזיקים היום מנסים להיות בלטי מורגשים, כי התפקיד שלהם זה לגנוב לך מידע יקר בשקט, למשל את פרטי האשראי בזמן שאתה עושה קניות באינטרנט, וכלן הם עושים כמיטב יכולתם לא להפריע לך לעבוד.
&nbsp
אני באמת שמח בשבילך שעד כה לא נתקלת ב-Windows בצרה שאתה לא יכול לטפל בה או מזיק שגרם לך נזק רציני, אבל תדע שאתה במצב יוצא מן הכלל ולא מעיד על הכלל!
&nbsp
רוב האנשים שאין להם הבנה במחשבים, צריכים חבר גם כדי שיעזור להם עם Windows, ונראה שלך, כמו לרוב אלה שטוענים ש-Windows קלה וידידותית יותר, יש לא מעט ידע שמאפשר לך לתקן את הבעיות שאתה נתקל בהן לבד.
&nbsp
אגב, כשאתה מסיר ומתקין מחדש את Chrome או Firefox, מה קורה עם כל הסימניות שלך? אתה דואג לגבות אותן? לסנכרן אותן לענן?
או שאתה פשוט זוכר בעל פה את כל האתרים שמעניינים אותך?
&nbsp
4. ממש לא ברור לי למה היית צריך ללכת לפורומים ולשאול לגבי הגדרה ידנית של מחיצות כדי להתקין לינוקס לצד Windows.
כבר מספר שנים שתוכנת ההתקנה יודעת לעשות את החלוקה לבד, בצורה אוטומטית.
היא גם יודעת מצוין איזה גודל Swap כדאי לשים במחשב שלך לפי גודל ה-RAM.
&nbsp
היא רק שאולת אותך אם אתה רוצה להתקין לצד Windows או במקומו, ואם אתה בוחר להתקין לצד, נותנת לך סרגל שתוכל להזיז ימינה שמאלה כדי להחליט כמה מקום יישאר ל-Windows וכמה מוקצה ללינוקס.
&nbsp
זה מצריך 0 ידע במחיצות וסוגי מערכות קבצים, רק תבחר וויזואלית איך אתה רוצה לחלק את ה-"עוגה".
לחלופין, זה מגיע עם ברירת מחדל "חצי חצי" מה שמתאים לרוב המשתמשים שאין להם דרישות מיוחדות.
&nbsp
5. מה ההבדל בין למצוא קישור למאגר תוכנות לבין למצוא קישור להורדה של תוכנה ל-Windows, פרט לכך שבמקרה הראשון יש פחות סיכון שיותקן ווירוס?
&nbsp
ולא כתבת שאפילו אותו נגן מוזר שרצית נתן לך על אותו מחשב תמונה טובה יותר בלינוקס מאשר ב-Windows XP (שהוא אגב, עד היום אחת הגרסאות הטובות ביותר ש-MS הצליחה לייצר)?
&nbsp
מה קרה באמת כשניסית להתקין גרסת לינוקס של הנגן? הוא לא עבד בכלל? לא הצלחת להתקין? עבד לא טוב?
&nbsp
5. WINE הוא באמת לא פתרון להכל, והזהרתי אותך מראש שהוא לא תמיד עובד, אבל לא חסרה אף תוכנה בלינוקס.
צריך פשוט להבין, שבמקום להתעקש על תוכנה ספציפית מאוד, אתה צריך להסביר מה אתה רוצה לעשות עם המחשב, ויביאו לך תוכנה מתאימה.
&nbsp
לפעמים, לאותה תוכנה יש גרסה ל-Windows ול-Linux במקביל, אבל לפעמים אתה צריך להשתמש בתוכנות שונות בשתי המערכות.
כך או כך, אין דבר שתרצה לעשות בלינוקס ולא תוכל.
&nbsp
וחבל באמת שלא לקחת את העצה שלי ולא בדקת את KODI. אני מכיר המון אנשים שמרוצים מאוד ממנו, זו באמת תוכנה מאוד איכותית שעושה היטב את מה שאתה רוצה.
&nbsp
בלי להסתבך עם פורומים ברוסית

רמי אב

New member
תגובה

בתור אדם שלא מתכנת מחשבים העבודה בוינדוס המתקדם הרבה יותר נעימה וקלה, אני לא מומחה בכל הוינדוס אבל יש לא מעט דברים שאני מבין בו.
אני נשאר בלינוקס רק כי בינתים אין לי אפשרות אחרת למערכת הפעלה שאני אוהב.
בקשר לגרסת ריטייל, שאני התקשרתי לחברת מיקרוסופט ישראל שמייצגת את מיקרוסופט העולמית, אז הנציג שירות שמייצג את חברת מיקרוסופט ישראל אמר לי שבגלל שחברת מיקרוסופט העולמית שומרת לעצמה את הזכות לשנות את תנאי הרשיון שלה אז נכון לעכשיו הסעיף ברשיון של וינדוס 10 בגרסת ריטייל שמגביל את מספר ההתקנות של התוכנה הזאת מבוטל כדי לעודד אנשים להשאר בחברת מיקרוסופט במיוחד בעידן שבו האנשים מעדיפים להשתמש במערכת הפעלה שהיא לא רק של מחשב נייח.
אז במקרה הזה האחריות היא של הנציגת שירות אני את חובתי לשאול כדי לדעת מה מותר עשיתי.
גם בלינוקס אין הגנה מלאה בגלל זה יש גם לדפדפני האינטרנט תוסף של תוכנה נגד מזיקים ללינוקס. בוינדוס בדפדפנים שאני בלי נדר יותר משתמש בפיירפוקס וכרום, אם מתקינים מחדש את הדפדפנים האלה אז הסימניות לא נמחקות, רק אם מוחקים את הדפדפנים האלה ומתקינים חדש אז הסימניות נמחקות.
במחשב שלי שאני בחרתי באפשרות של התקנת וינדוס לצד לינוקס הלינוקס ניתקע, ובאפשרות המתקדמת של ההגדות של המחיצות בצורה ידנית הלינוקס לא נתקע.
שבשבינתים אני מעדיף להוריד תוכנות רק מהאתר הרשמי של התוכנה.
אני מאמין שאם אני הייתי מתקין את הנגן של acestream בוינדוס המתקדם אז האיכות תמונה הייתה כמו בלינוקס.בקשר לוינודס XP
נכון שזאת מערכת הפעלה טובה כנראה גם יותר מוינדוס 7 אבל לפי מה שאני מרגיש בהנאה היא פחות איכותית.
בקשר לנגן acestram בלינוקס נראה לי שהמפתים מעדיפים בינתים שהמשתמשים שלהם ישתמשו בוינדוס המתקדם מאשר בוינדוס המתקדם, כי בלינוקש המתקדם אין בינתים מאגר מידע מתאים.
בקשר לתוכנת קודי לפי מה שאי בדקתי היא מורכבת ממאגרי מידע ותוספות שעדיף להוסיף אותן אבל גם צריך אחרת לגעת איך מהחיפוש של הקודי להגיע אליהם כדי להתקין אותם בקודי, ובגלל שאני לא מכיר את כל התיקיות שלה קודי אז זה כבר יותר מסובך בשבילי.
גם לפי האתר אינטרנט של קודי למי שיש לינוקס זה הרבה יותר מסובך להתקין את הקודי והתוספות שלו ושצריך גם להתקים מיוחדת של dbg שאני לא בטוח שאני יודע איך מתקינים אותן.
גם בוינדוס השימשו בקודי לא תמיד פשוט ולפעמים המקורות יוצאים וצריך לחפש מקורות אחרים. בנגן של הacestram בוינדוס הנגן מחפש לבדו את המקורות לשידור.

רמי אב

New member
חשוב לי להבהיר

שהשיחה שאנחנו עושים עכשין זה לא לצורך תקיפה,
זה ברוח טובה בלשתף םעולה בסדר עדיפות,
גם זה שאי רושם שבלינוקס קש לי מוינדוס, זה לא מייצג את כל האנשים.
במיוחד לא את מי שמתכנת מחשב שבגלל שבלינוקס זה תוכנה של קוד פתוח זה יכולת לתת יותר אפשרויות פיתוח למפתחי תוכנה.

BravoMan

Active member
זה לא קשור בכלל לפיתוח תוכנה.

כדרך אגב, זה באמת נכון שבלינוקס יש הרבה יותר כלים למפתחי תוכנה, ועוד כל מיני מאפיינים שהופכים עבודה של המפתחים לנוחה מאוד.
זה לא בדיוק בגלל הקוד הפתוח, אלא יותר בגלל כל מיני סיבות היסטוריות ודרך שונה לתכנן מערכות הפעלה.
&nbsp
אבל אין לזה קשר לדיון שלנו.
הלינוקס המודרני הוא המערכת הקלה ביותר עבור כל משתמש, במיוחד משתמש עם 0 הבנה במחשבים.
אני יודע זאת מניסיון עם מספר משתמשים כאלה, לפי כמות השימוש שלהם במחשב וכמות הבעיות בהן נתקלו.
&nbsp
אני מניח, שכשאתה כותב "Windows מתקדם" אתה בעצם רוצה לומר "גרסה חדשה של Windows", אבל זה עדיין יוצא מצחיק.
אני לא מתכוון לצחוק עליך חלילה, פשוט הכיוון היחיד אליו "התקדם" Windows בשנים האחרונות זה אחורה.
&nbsp
אתה התנסית בשימוש בגרסה 8.1
הסיבה ל-"נקודה אחד" היא שכש-MS יצרה את Windows 8, כל הלקוחות הכי נאמנים שלה קמו בקול זעקה - רוב משתמשי Windows בועלם, כולל כאלה שלא מכירים או לא סובלים לינוקס ו-Mac, קיללו את ה-Windows החדש.
&nbsp
ולמה? כי הממשק שלא פשוט לא היה נוח להם לשימוש על מחשב שולחני. זה ממשק שטוב לטאבלטים, אבל לא למסך גדול שמפעילים עם מקלדת ועכבר.
אז MS מיהרה להחזיר את שולחן העבודה הקלסי, ובמיוחד את כפתור ה-"התחל" שאנשים כ"כ התרגלו עליו.
&nbsp
מה שמביא אותי ללב העניין: אני מבין את התחושה שלך!
אתה רגיל לעבוד ב-WIndows. לא משנה כמה עקום או קשה לעשות משהו במערכת הזו, אתה כ"כ רגיל לעשות את זה שזה נראה לך קל ופשוט.
לינוקס הוא סביבה חדשה לגמרי בשבילך, ולכן היית צריך להתאמץ וללמוד כיצד פותרים בעיות מסוימות שנתקלת בהן (מעניין באמת למה החלוקה האוטומטית לא עבדה בשבילך, לא נתקלתי בבעיה כזו בעצמי, אבל כל דבר יכול לקרות), ובגלל זה אתה מרגיש שזה קשה.
&nbsp
עבור אנשים שהתחילו את דרכם עם לינוקס, או השתמשו מעט בחלונות, לינוקס היא מערכת קלה ונהדרת, כי אין להם הרגלים רעים שמשפיעים עליהם

&nbsp
באשר למה שנציגת שירות של MS אמרה לך, על תבנה על זה.
אני לא כותב לך את זה כדי לריב, אלא כדי להסביר: מערכת בדיקת רישיונות של MS היא אוטומטית לגמרי.
אין שם שיקולים אנושיים ולא אכפת למחשב מסעיפים ברישיון.
יש מנגנון תוכנה שעושה פעולה ומחליט עם עותק המערכת שברשותך הוא חוקי או לא על סמך כל מיני מספרים.
אם הוא מחליט שהעותק לא חוקי, הוא יכול לעצור את המערכת מלעבוד, או למנוע ממך להתקין אותה (תלוי אם אתה בשלב התקנה או שימוש).
&nbsp
לפני כמה שנים, ל-MS היית תקלה בשרתים, ומיליוני אנשים עם Windows חוקי למהדרין נתקלו בהודעה שהמערכת שלהם פירטית, וחלקים גדולים ממנה הפסיקו לתפקד.
לקח כמה ימים עד ש-MS תיקנה את התקלה, אבל במקרה של מה ששאלת את נציגת השירות, דע לך שייתכן שהיא פשוט לא "מסונכרנת" עם מה שקורה בפועל, וייתכן שאף אחד ב-MS לא באמת כיבה את החלק במנגנון שאחראי על מגבלת כמויות.
&nbsp
לא שזה יעניין אותך אם תמצא כסף לרישיון חוקי, אני פשוט מסביר לך שיש סיכוי מצוין לפער בין מה שנאמר לך לבין מה שקורה בפועל.
&nbsp
וסתם אנקדוטה מעניינת: לחבר שלי סט מקלדת ועכבר אלחוטי של Microsoft בכבודה ובעצמה.
עבד מצוין ב-Windows 7. לא עובד בכלל ב-Windows 10 החדש.
כשהוא פנה לתמיכה של MS, הוא קיבל תשובה רשמית שהמקלדת ועכבר האלה, של MS עצמה, לא נתמכים ולא צפויים להיתמך ב-Windows 10.
&nbsp
לך תבין.
כמובן, בכל לינוקס הם עובדים מצוין בלי צורך לעשות דבר, כולל כל הכפתורים המיוחדים.
&nbsp
ולבסוף, בקשר לקודי:
התקנתו בלינוקס הכי פשוטה שיש:
או שאתה לוקח גרסת לינוקס שכבר בנויה סביבו וישר מתקין אותה - זה טוב למחשב ייעודי לצפיית סרטים, או שאתה מתקין לינוקס רגיל ומוסיף את המאגר שלו.
&nbsp
כן, צריך להוסיף מאגר, אבל בניגוד לנגן שלך, מדובר בתוכנה מוכרת שמפותחת כל הזמן, ולכן היא זמינה גם לגרסאות החדשות של לינוקס.
&nbsp
אגב, עדיין לא הבנתי מה קרה כשניסית להתקין גרסה של הנגן ההוא עבור מערכת ישנה יותר? הוא סירב להתקין? הוא לא עבד?
לא אמרתי שאתה חייב מאגר עבור הגרסה שלך, אמרתי רק שזה היה טוב אם היה מאגר.
&nbsp
ועל תסמוך על זה שב-Windows חדש תהיה לך תמונה יותר טובה. מה שסיפרת מבהיר שהחברי האלה לא ממש יודעים איך לעבוד ב-Windows, כי על אותו מחשב, נגן אמור לתת לך אותה איכות גם ב-XP וגם ב-Lubuntu. בדוק!
&nbsp
בכל מקרה, אין שם באמת התעסקות בתיקיות.
כנראה הגעת למדריך לא נכון.
אני לא יכול להסביר לך כאן איך להתקין את התוסף שאתה רוצה, גם כי לא ממש עקבתי אחרי חבר שלי כשהתקין אותו, וגם כי זה מסוג הדברים שלא מתאימים לפורום זה בגלל אופי התוכן שהתוסף מספק, אבל ראיתי שזה לוקח בערך 2 או 3 קליקים, ואחרי זה כל התוכן בפנים.
&nbsp
ממש בלי להסתבך עם תיקיות כפי שכתבת.
וכשאני כותב "כל התוכן בפנים" אני מתכוון שהתוסף מציג לך לבד ספרייה ענקית של סרטים, סדרות, וערוצים, אתה ממש לא צריך ללכת לחפש "מקורות שידור".
&nbsp
כמעת שכחתי:
כתבת כמה פעמים משהו על "תוספי הגנה לדפדפן" - תוכל לפרט לאלו תוספים התכוונת?

רמי אב

New member
תגובה

אם יהיה לי מספיק כסף אז אני מאמין שאני אוכל גם לקנות עכבר ומקלדת שמתאימים לוינדוס 10.
לפי הבדיקה שלי בוינדוס 8.1 האיכות תמונה יותר טובה מוינדוס XP, בוינדוס XP לא הכל עובד טוב.
אני רואה שבלינוקס אצלי לא כל התוכנות המצורפות לדרייברים עובדים, לא של הכרטיס מסך ולא של הכרטיס.
לי זה מאוד קשה בלינוקס להתקין את הנגן של הקודי.
בקשר למאגר הישן של הנגן של ה ace stream הוא לא התקבל במאגר של הלינוקס שלי.
http://www.tapuz.co.il/forums/viewmsg/236/180518348/מחשבים/לינוקס
בקשר לתוסף הגנה לדפדפן יש למשל את זה
https://addons.mozilla.org/he/firefox/addon/sitecheck-extension-for-firefo/?src=search
וזה מתאים גם ללינוקס.
ואני עדיין מאמין שמערכת הפעלה של לינוקס מתאימה למי שמומחה במחשבים.
הוא יכול למשל להתקין לינוקס קובונטו בגרפיקה מאוד טובה,
http://kubuntu.org/feature-tour/
ולהנות מכל מיני דברים ולחסוך כסף בקניית מערכת הפעלה חדשה.
אם היה לי כסף מתאים אני הייתי יכול להחליף את המחשב שלי להרבה יותר חזק מפנטיום 4, אני ניסיתי להתקין קודם במחשב שלי לינוקס יותר חזק ממה שיש לי עכשיו וזה מאוד הקשה על פעולת מערכת ההפעלה של הלינוקס, הדפדפן אינטרנט שם כמעט מידי פעם נתקע.

BravoMan

Active member
האמונה שלך היא אמונה תפלה

תראה, אין שום קשר בין ידע במחשבים ליכולת להתקין מערכת העפלה כבדה כמו Kubutu.
אתה לא צריך ידע בשביל זה, את צריך מחשב עם חומרה מתאימה.
&nbsp
זו הפעם הראשונה שאתה כותב איזה מחשב יש לך, ואני עד עכשיו שכחתי לשאול למרות שזה פרט חשוב.
&nbsp
אם אתה רוצה להתקין Windows 10, או אפילו 8.1, תצטרך לא רק מקלדת ועכבר חדשים, אלא תצטרך להחליף את כל המחשב!
הגרסאות האלה לא יעבדו על המחשב שלך בכלל.
&nbsp
אם יש לך גם מדפסת או סורק בערך בגיל של המחשב, או אפילו בני כמה שנים בלבד, רוב הסיכויים שגם בשבילם לא יהיו דרייברים ותצטרך לקנות חדשים.
&nbsp
בלינוקס, אולי יש איזה כוונונים מאוד מיוחדים של כרטיס הקול וכרטיס המסך שלך שלא זמינים, אבל לפחות כל החומרה במחשב עובדת, והמערכת עולה.
זה פשוט לא יקרה לך עם ה-"Windows המתקדם" שאתה כה רוצה, אז תצטרך לחסוך עד שיהיה לך מספיק כסף למחשב חדש.
&nbsp
ושוב - זה לא כדי לריב! חשוב מאוד שתבדוק תאימות לפני שאתה מבזבז כסף על דיסק חדש של Windows כדי שלא תבזבז כסף לשווה!
באמת עדיף לך לחסוך ולקנות מחשב חדש, ולקבל איתו את ה-Windows "בחינם" (למעשה זה תמיד מגולם במחיר המחשב אבל עולה הרבה פחות מרישיון בלבד, אפילו רישיון OEM).
&nbsp
מה שכן, בעוד ש-Kubuntu האחרון כנראה באמת יהיה כבד מידי למחשב שלך, יש גרסת ביניים בין Lubuntu הקל מאוד (אך מוגבל מבחינת ממשק) לבין Ubuntu ו-Kubuntu הכבדים יותר:
http://xubuntu.org
&nbsp
לגבי התוסף, תדע לך שהוא חבר פפיות, והוא גם לא ממש נחוץ לא ב-Windows ולא ב-Linux.
ראשית, ל-Chrome ו-Firefox יש אפשרות מובנית לבדוק את כתובות האתרים שאתה גולש אליהם מול מאגר "רשימה שחורה".
וזה בעצם מה שהתוסף הזה עושה: הוא לוקח כתובת של כל אתר שאתה גולש אליו, ושולח אותה לשרתים שונים כדי שיבדקו אם היא ברשימה השחורה שלהם.
&nbsp
הצד הטוב הוא, שאם אתה מנסה להיכנס לאתר שידוע כמסוכן, תקבל אזהרה, ותוכל להימנע, הצד הרע הוא, שהרבה אנשים יודעים בדיוק לאן אתה גולש ומתי.
אולי לא אכפת לך מזה כ"כ, אבל כדאי להיות מודע לעובדה הזו!
&nbsp
וכמובן, בדיוק כמו תוכנות אנטיווירוס, השיטה הזו לא כ"כ טובה:
התוסף הזה לא סורק בעצמו את האתר בזמן שאתה גולש אליו. הוא מסתמך על זה שמישהו אחר בדק לאחרונה את האתר, וזיהה שם בעיות.
אם האתר לא נבדק, או אם הבעיות שיש בו לא זוהו ע"י כלי הסריקה האוטומטיים של חברות שונות, התוסף לא יגן עליך.
&nbsp
ולבסוף:
ההודעה שקישרת מראה שלא היה מאגר לגרסה החדשה של מערכת ההפעלה, אבל לא מראה שום תקלה עם המאגר הישן. ניסיתי להסביר לך אז שאין בעיה, אבל נראה שלא הבנת.
אם אתה בכל זאת רוצה את הנגן, אני חושב שתוכל להתקין אותו בלי בעיה אם תוסיף אך ורק את המאגר האחרון שרשום באותו פוסט.

רמי אב

New member
תגובה

אני התכוונתי לזה שצריך הרבה ידע כדי להתקין מערכת הפעלה שקשה להשתמש בה כמו לינוקס אולי גם כמו מקינטוש?
לפי דרישות החומרה של מיקרוסופט רשום שאפשר בפנטיום 4 להשתמש בוינדוס 8.1. עם זיכרון של 2 GB.
ולי זה לא מאוד מספיק בלינוקס שאני לא יכול להתקין גם את התוכנות של הדרייברים של הכרטיסי קול ומסך שלי.
שאלה בשביל ידע כללי- האם בכל מערכת הפעלה של לינוקס ובכל סוג של כרטיס קול וכרטיס מסך, אי אפשר להתקין את כל התוכנות שמצורפות לכרטיסים האלה? אם זה אפשרי להתקין את כל התוכנות של הכרטיסים האלה אז באיזה סוגי לינוקס? ובאיזה סוגי כרטיסים?
אני הייתי מעדיף בלי נדר באם אני רוצה לקנות מחשב חדש שהרישיון של הוינדוס יהיה מסוג ריטייל כדי שיהיה לי קל אם אני ארצה בהמשך להתקין את המערכת הפעלה הזאת במחשב אחר.
נראה לי שהדבר היחיד שמדאיג אותי בוינדוס החדש זה שאם אני ארצה להתקין אותו במחשב אחר שאםא ני מאבד את מספר הרישיון אז חברת מיקרוסופט לא מתחייבת להגיד לי מה המספר רישיון, אלא אם אני קונה את את הוינדוס ממנה אבל ממנה המחיר עוד יותר יקר לי.
אני עדיין מרגיש בצורה מסויימת מודאגת ממזיקים בלינוקס לא פחות מהוינדוס.
אם לינוקס מינט לא עבד אצלי טוב, אני בספק אם במחשב שלי הלינוקס זובונטו יעבוד מספיק טוב. הזיכרון אצלי זה 2 GB RAM הארד דיסק שלי לא מהסוג המתקדם של SSD אלא של SATA1 נראה לי.
בקשר לנגן של ה acestream , אני מחקתי את המאגר השני ושמתי את המאגר הזה
deb http://repo.acestream.org/ubuntu/ trusty main
ושאני ניסיתי לשמור את השינויים אז אני מקבל את ההודעה הזאת:
נכשל בהורדת כל אינדקסי המאגרים
יתכן שהמאגר אינו זמין כבר או שלא ניתן להתחבר אליו עקב בעיות ברשת. אם קיימת גרסה ישנה יותר של האינדקס הכושל יעשה בה שימוש. אחרת המאגר לא יהיה שמיש. יש לבדוק את חיבור הרשת ולוודא שכתובת המאגר בהעדפות נכונה.
Failed to fetch http://il.archive.ubuntu.com/ubuntu/dists/wily-updates/universe/binary-i386/Packages  Hash Sum mismatch
Some index files failed to download. They have been ignored, or old ones used instead.
ואני לא מבין למה אני מקבל את ההודעה הזאת כאשר אני שמתי מאגר אחר. איך במאגר רשום trusty ובתוכנות האחרות המאגר מזוהה כ wily?

BravoMan

Active member
כמה דברים:

0. את מערכת ההפעלה של Apple, המשתמשים לעולם לא מתקינים.
היא מגיע עם המחשב, ולא נמכרת בנפרד, ומותר להשתמש בה רק על מחשבים של Apple.
&nbsp
אומנם יש אנשים עם ידע שהצליחו לעקוף מגבלה זו, אבל זה סיפור להרפתקנים.
מי שיש לו מספיק כסף ואוהב מוצרים של Apple פשוט קונה אותם ומקבל חבילה מושלמת מהתחלה עד הסוף.
&nbsp
זו אחת מנקודות האור הקטנות בחברה הזו - הם לא רוצים שתתעסק עם המחשב, אלא רק תשמש בו, כמו שקורה עם טלפונים או טבלטים. בלי התקנות, בלי להתעסק עם דרייברים, כלום.
&nbsp
לדעתי, המחיר, ובהרבה מקרים החומרה המוגבלת לא מצדיקים את זה, אבל זה שיקול אישי. עדיין, מערכת ההפעלה שלהם למחשב השולחני טובה פי 10 מ-Windows, לא טובה כמו לינוקס אבל מאוד קרובה.
&nbsp
לשאלות שלך:
1. בדקתי את דרישות המערכת של Windows 8 ו-10. בשום מקום לא כתוב שהן יכולות לרוץ על פנטיום, וחיפוש מהיר ב-yotube מראה אדם שניסה לשדרג באופן חוקי מ-7 והכל קרס לו.
&nbsp
הנתונים באתר של MS מעט מטעים - אומנם הם טוענים שמספיק מעבד במהירות 1GHz, וכביכול הפנטיום שלך יותר מהיר, אבל מדובר בסוג שונה של מאבדים, כמה דורות קדימה, שיש בהם פיצ'רים שאין בפנטיום הישן והטוב.
&nbsp
אפילו Ubuntu החדש כבר לא רץ על פנטיום בגרסה הרגילה כי הוציאו תמיכה בסוג מעבדים ישן כזה.
בנוסף, אני אל בטוח לגבי 8, אבל Windows 10 דורש UEFI כדי לעלות. זו חלופה ל-BIOS שיש במחשבים חדשים אבל אין לך.
&nbsp
אני ממליץ לך בחום לבדוק שוב תאימות לפני שאתה מבזבז כסף! אני בטוח שהגרסה האחרונה של Windows שתוכל להתקין היא 7, והיא תעבוד לך לאט (דירוג תאימות של מחשב כמו שלך הוא בסביבות 3 בלבד!)
&nbsp
2. אם יצרנית כרטיס מסך או כרטיס קול יצרה תוכנה מיוחדת ל-Windows לא תוכל להתקין אותה בשום לינוקס.
עם זאת, שים לב שגם אם תצליח להתקין אותה בגרסת WIndows חדשה מזו שהיא נבנתה בשבילה, רוב הסיכויים שהיא לא תעבוד!
התוכנות האלה, בגלל שהן מדברות בצורה ייעודית ומיוחדת עם החומרה, בד"כ מאוד תלויות בגרסת מערכת הפעלה ודרייבר!
תבדוק אם היצרן של הכרטיסים שלך תומך בגרסת Windows שאתה רוצה, כי אם לא, גם שם לא תקבל את התוכנות האלה!
&nbsp
אם אתה צריך פיצ'ר ספציפי, אולי יש דרך להשיג אותו בלי התוכנה של היצרן.
&nbsp
3. לדעתי, אם אתה קונה מחשב חדש ואתה אדם פרטי ולא חברה, לרכוש retail זה בזבוז.
כפי שאתה וודאי יודע, הרישיונות האלה מאוד יקרים, במיוחד בהשוואה למה שאתה מקבל עם המחשב. ואלא אם אתה מתכוון להחזיק כמה מחשבים במקביל על אותו רישיון, עד שיגיע הזמן להחליף מחשב, רוב הסיכויים שבכל מקרה תצטרך גרסת Windows חדשה עם רישיון חדש.
&nbsp
אבל, לשיקולך. אני ממליץ לך בחום להתייעץ בפורום Windows השכן.
&nbsp
4. רגשות הן לא דבר אמין. מזיקים ללינוקס מעטים, ונדירים. ויש לא מעט הגנות מובנות במערכת, אתה פשוט לא מכיר אותן. הצורך באנטיווירוס ותחושת בטחון מזויפת שהתוכנות האלה נותנות הם לא יותר מהרגל מגונה שנוצר בגלל אזלת יד של MS ובצע כסף של יצרניות תוכנות AV.
&nbsp
5. Mint היא לא הפצה קלה. היא Ubuntu עם שולחן עבודה טיפה אחר.
לא יודע למה קישרת Mint עם Xubuntu, הם לא משתמשים באותו שולחן עבודה פעם אחרונה שבדקתי.
&nbsp
6. אין צורך ב-SSD כדי להריץ שום גרסת לינוקס, גם לא Ubuntu / Kubuntu / Mint האחרון.
אומנם SSD משפר פלאים מהירות של כל מערכת, אפילו WIndows, אבל זה יותר בנקודה של עליית מערכת ופתיחת תוכניות, זה לא משפיע על דברים כמו ניגון ווידאו למשל.
&nbsp
7. לגבי הודעת השגיאה שקיבלת:
ראשית, כמו שכתבתי לך - אתה יכול להתעלם מההודעה הזו!
היא לא מפריע לך להמשיך ולהתקין את מה שאתה רוצה, היא רק מודיע לך שיש בעיה אם מאגר אחד מסוים, ולפי מה שכתוב זה מאגר שבכלל לא מעניין אותך כרגע (ואולי גם לא בעתיד).
זה גם לא המאגר שמחקת, זה אחד מהמאגרים שבאו עם ההפצה.
&nbsp
באשר לסיבה למה אתה מקבל אותה, צריך לשאול את מי שמתחזק את המראה הישראלית של Ubuntu, וזו לא היצרנית שלו.
אאל"ט זו עמותת המקור או איגוד האינטרנט הישראלי.
&nbsp
למאגרים של Ubuntu יש מספר שרתי "מראה" במדינות השונות כולל ישראל.
זאת, כדי להוריד עומס מהשרתים המרכזיים, וכדי לאפשר לך להוריד את התוכנות ממקום קרוב יותר אליך.
אם עשית פעם בדיקת מהירות, היית רואה שהאינטרנט בתוך ישראל מהיר הרבה יותר מגישה לאתרים מחו"ל.
זאת, כי בעוד שהתשתית של הספקיות בארץ סבירה, יש להן רוחב פס מוגבל בכבל התת ימי שמחבר אותנו לעולם, והן לא באמת מסוגלות לספק את מלוא רוחב הפס שמכרו לך בחבילה כשאתה גולש לחו"ל.
&nbsp
בכל אופן, כבר ראיתי שאתר המראה הישראלי של Ubuntu לפעמים עושה בעיות, ולכן עדיף לעבוד מול השרת המרכזי או השרת האמריקאי.
&nbsp
כשאתה פותח את החלון שבו אתה מוסיף מאגרים, בטאב הראשון שלו יש לך שורה בה כתוב "Server for Israel" או משהו דומה בעברית.
אם תלחץ עליה, תפתח רשימת שרתים.
אם תבחר משם Mian Server או United States ההודעה תפסיק להופיע.

רמי אב

New member
תגובה

"אבל מדובר בסוג שונה של מאבדים, כמה דורות קדימה, שיש בהם פיצ'רים שאין בפנטיום הישן והטוב."
מה הסיבה שאתה רשמת בפנטיום הישן שהוא גם טוב? ולא שהוא פחות טוב?
איזה חיסרון יש במעבדים היותר חדשים?
מה מיוחד ב UEFI
שעם הBIOS הוינדוס 10 לא עולה? מה היתרון של ה UEFI ?
לפי מה שנראה לי חברת מיקרוסופט לא תעשה במהלך השנים הבאות גרסה יותר חדשה מהגרסה של 10 אלא רק תוסיף עידכונים חדשים לגרסה 10.
אני לא קבעתי שרגש זה דבר שהוא תמיד אמין אבל במצב של חילוקי דעות שהמחשבה והידע לא מספקים אותי אז אני מעדיף בלי נדר לקבוע גם לפי רגש.
אז כנראה שאולי לי זה יתאים רשיון של ריטייל.
בקשר לנגן של ה ace steam איך אני יכול לאחר הוספת המאגר הזה לתוכנות הנוספות להתקין את התוכנה של הace stream ?

BravoMan

Active member
תשובות:

1. "הישן והטוב" זה בסה"כ ביטוי.
אין שום דבר רע במעבדים החדשים. פנטיום היה טוב בזמנו כשהוא היה הכי חזק.
היום יש דברים חדשים יותר וטובים יותר.
&nbsp
שים לב! מהירות שעון של המעבד - שזה מספר הג'יגהרץ שאתה כלקוח רואה או מוזכר בדרישות מערכת, הוא רק פרט אחד, ולבדו אינו נותן אינדיקציה למהירות העבודה של המחשב.
&nbsp
אם תעזור לך מטפורת רכב, זה כמו נפח מנוע - בעצמו, הוא לא אומר כלום על ביצועי הרכב, במיוחד אם אתה אפילו לא יודע איזה רכב זה ומה המשקל שלו.
אופנוע עם מנוע 600 סמ"ק יראה כמו טיל בהשוואה למכונית מיני עם מנוע 1.2 ליטר, למרות שעל הנייר המנוע של המיני גדול פי 2.
&nbsp
אם תרצה ללמוד, אתן לך כמה הסברים בסיסיים בעניין מעבדים.
&nbsp
2. UEFI הוא שיטה חדשה להעלות מערכת הפעלה. הוא שונה בצורת עבודתו מ-BIOS ולכן מערכת הפעלה שמיועדת לעלות תחת UEFI פשוט לא יכולה לעבוד תחת BIOS.
&nbsp
כמו שלא תוכל להכניס דיסקט ישן לכונן CD-ROM ולצפות שהוא יקרא אותו, כי זו טכנולוגיה שונה.
&nbsp
UEFI יותר מתוחכם מ-BIOS, הוא מספק כמעת מיני מערכת הפעלה משלו, וזו הסיבה שפיתחו אותו, הוא יודע להתמודד עם הרבה יותר דברים ולהציג לך ממשק גרפי ידידותי עם עכבר ובשפה שלך, מה שמסך Setup הישן של ה-BIOS לא יכל לעשות בשום אופן.
&nbsp
אבל גם אם אתה לא צריך את היתרונות האלה, זה לא משנה - מבחינה טכנית Windows 10 פשוט לא יכול לעבוד על מחשב ללא UEFI. זה חלק מדרישות המערכת למרות ש-MS לא מפרטים אותה בתקציר, כנראה כי כל מחשב מ-4 שנים אחרונות מגיע עם UEFI, אבל המחשב שלך הרבה יותר ישן.
&nbsp
3. MS הבטיחו שהם לא הולכים לשנות את שם גרסת ה-Windows אלא רק להזרים עדכונים שותפים ל-Windows 10 (משהו שהם למדו מלינוקס
)
אבל, זה לא אומר דבר על דרישות החומרה של העדכונים האלה.
&nbsp
אל תשכח, שלתעשייה יש עניין לגרום לך לקנות מוצרים חדשים כמה שיותר. כמו שמנסים לגרום לך לקנות טלפון חדש כל שנה וחצי, כך במוקדם או במאוחר יגרמו לך לקנות מחשב חדש, או להישאר עם מערכת הפעלה לא מעודכנת.
&nbsp
לפעמים יש גם הצדקה לדרישה למחשב חדש כי הטכנולוגיה מתקדמת ויכולה לעשות דברים שלא היו אפשריים בעבר.
&nbsp
4. ידע תמיד אפשר להשלים. במיוחד היום, בעידן האינטרנט, אין שום בעיה להשלים את הידע הבסיסי שאתה צריך כדי להחליט אלו, אם בכלל, תוכנות הגנה אתה צריך, ואיזה רישיון Windows הכי משתלם לך לרכוש.
&nbsp
אלה שיקולים שכדאי לעשות בצורה מלומדת, ואין בעיה ללמוד את מה שצריך כדי לעשות אותם נכון. באמת חבל להסתמך על רגשות וליפול בפח, במיוחד כשמדובר בהוצאה כספית ניכרת!
מה גם שאני רואה שאין לך בעיה להתייעץ בפורומים וגם לפנות לתמיכה בטלפון.
&nbsp
5. אם הוספת את המאגר של הנגן הוא אמור להופיע גם ב-"מרכז התוכנות" וגם ב-Synaptic ואתה יכול להתקין אותו כרגיל כמו כל תוכנה דרך אחד מאלה (לא משנה איזה מהם תבחר)

BravoMan

Active member
אני חייב לך התנצלות!

נראה שטעיתי בעניין "מרכז התוכנות של לובונטו".
הוא אינו זהה לגרסה שיש ב-Ubuntu הרגיל, למעשה הוא הרבה פחות מפותח.
&nbsp
הקמתי מכונה ווירטואלית כדי לבדוק את הנושא, ונראה שאכן הוא לא מצליח להציג חבילות ממאגרים צד שלישי, מה גם שנתקלתי בהודעה מטרידה בפורומים שהמפתח שלו עזב והם מחפשים אחד חדש.
&nbsp
זה מצער מאוד, במיוחד לתוכנה כ"כ מרכזית למערכת.
הייתי בטוח שהפצת Lubuntu מתוחזקת הרבה יותר טוב, ונראה שטעיתי...
&nbsp
החבילות מהמאגר זמינות בסינאפטיק, אבל כשניסיתי להתקין אותן, נתקלתי בבעיית תלויות.
כפי שחששתי שיקרה, נראה שגרסת הנגן הישנה לא מתאימה לגרסה החדשה של מערכת ההפעלה.
&nbsp
לצערי, אין לי בשלב הזה דרך לעזור לך להתקין את הנגן.

BravoMan

Active member
קבל תיקון:

מסתבר שיש דרך יחסית קלה להתקין את הנגן.

הייתי צריך לחשוב על זה קודם:
כדי לקבל את הספריות שהנגן תלוי בהן, כל שעליך לעשות זה להתחבר לחלק מהמאגרים של הגרסה הישנה של ההפצה שבשבילה נבנה הנגן.

היות ואתה כבר יודע להוסיף מאגרים, פשוט תוסיף את השניים האלה:
קוד:
deb hhtp://il.archive.ubuntu.com/ubuntu/ trusty main restricted
deb hhtp://il.archive.ubuntu.com/ubuntu/ trusty universe

אגב, אני לא מקבל שגיאה על השרת הישראלי, אז או שהבעיה שנתקלת בה תוקנה, או שהיא קורתה בגלל חיבור האינטרנט שלך.

בכל מקרה, בהצלחה עם הנגן...

למעלה