זה לא קשור בכלל לפיתוח תוכנה.
כדרך אגב, זה באמת נכון שבלינוקס יש הרבה יותר כלים למפתחי תוכנה, ועוד כל מיני מאפיינים שהופכים עבודה של המפתחים לנוחה מאוד.
זה לא בדיוק בגלל הקוד הפתוח, אלא יותר בגלל כל מיני סיבות היסטוריות ודרך שונה לתכנן מערכות הפעלה.

אבל אין לזה קשר לדיון שלנו.
הלינוקס המודרני הוא המערכת הקלה ביותר עבור כל משתמש, במיוחד משתמש עם 0 הבנה במחשבים.
אני יודע זאת מניסיון עם מספר משתמשים כאלה, לפי כמות השימוש שלהם במחשב וכמות הבעיות בהן נתקלו.

אני מניח, שכשאתה כותב "Windows מתקדם" אתה בעצם רוצה לומר "גרסה חדשה של Windows", אבל זה עדיין יוצא מצחיק.
אני לא מתכוון לצחוק עליך חלילה, פשוט הכיוון היחיד אליו "התקדם" Windows בשנים האחרונות זה אחורה.

אתה התנסית בשימוש בגרסה 8.1
הסיבה ל-"נקודה אחד" היא שכש-MS יצרה את Windows 8, כל הלקוחות הכי נאמנים שלה קמו בקול זעקה - רוב משתמשי Windows בועלם, כולל כאלה שלא מכירים או לא סובלים לינוקס ו-Mac, קיללו את ה-Windows החדש.

ולמה? כי הממשק שלא פשוט לא היה נוח להם לשימוש על מחשב שולחני. זה ממשק שטוב לטאבלטים, אבל לא למסך גדול שמפעילים עם מקלדת ועכבר.
אז MS מיהרה להחזיר את שולחן העבודה הקלסי, ובמיוחד את כפתור ה-"התחל" שאנשים כ"כ התרגלו עליו.

מה שמביא אותי ללב העניין: אני מבין את התחושה שלך!
אתה רגיל לעבוד ב-WIndows. לא משנה כמה עקום או קשה לעשות משהו במערכת הזו, אתה כ"כ רגיל לעשות את זה שזה נראה לך קל ופשוט.
לינוקס הוא סביבה חדשה לגמרי בשבילך, ולכן היית צריך להתאמץ וללמוד כיצד פותרים בעיות מסוימות שנתקלת בהן (מעניין באמת למה החלוקה האוטומטית לא עבדה בשבילך, לא נתקלתי בבעיה כזו בעצמי, אבל כל דבר יכול לקרות), ובגלל זה אתה מרגיש שזה קשה.

עבור אנשים שהתחילו את דרכם עם לינוקס, או השתמשו מעט בחלונות, לינוקס היא מערכת קלה ונהדרת, כי אין להם הרגלים רעים שמשפיעים עליהם

באשר למה שנציגת שירות של MS אמרה לך, על תבנה על זה.
אני לא כותב לך את זה כדי לריב, אלא כדי להסביר: מערכת בדיקת רישיונות של MS היא אוטומטית לגמרי.
אין שם שיקולים אנושיים ולא אכפת למחשב מסעיפים ברישיון.
יש מנגנון תוכנה שעושה פעולה ומחליט עם עותק המערכת שברשותך הוא חוקי או לא על סמך כל מיני מספרים.
אם הוא מחליט שהעותק לא חוקי, הוא יכול לעצור את המערכת מלעבוד, או למנוע ממך להתקין אותה (תלוי אם אתה בשלב התקנה או שימוש).

לפני כמה שנים, ל-MS היית תקלה בשרתים, ומיליוני אנשים עם Windows חוקי למהדרין נתקלו בהודעה שהמערכת שלהם פירטית, וחלקים גדולים ממנה הפסיקו לתפקד.
לקח כמה ימים עד ש-MS תיקנה את התקלה, אבל במקרה של מה ששאלת את נציגת השירות, דע לך שייתכן שהיא פשוט לא "מסונכרנת" עם מה שקורה בפועל, וייתכן שאף אחד ב-MS לא באמת כיבה את החלק במנגנון שאחראי על מגבלת כמויות.

לא שזה יעניין אותך אם תמצא כסף לרישיון חוקי, אני פשוט מסביר לך שיש סיכוי מצוין לפער בין מה שנאמר לך לבין מה שקורה בפועל.

וסתם אנקדוטה מעניינת: לחבר שלי סט מקלדת ועכבר אלחוטי של Microsoft בכבודה ובעצמה.
עבד מצוין ב-Windows 7. לא עובד בכלל ב-Windows 10 החדש.
כשהוא פנה לתמיכה של MS, הוא קיבל תשובה רשמית שהמקלדת ועכבר האלה, של MS עצמה, לא נתמכים ולא צפויים להיתמך ב-Windows 10.

לך תבין.
כמובן, בכל לינוקס הם עובדים מצוין בלי צורך לעשות דבר, כולל כל הכפתורים המיוחדים.

ולבסוף, בקשר לקודי:
התקנתו בלינוקס הכי פשוטה שיש:
או שאתה לוקח גרסת לינוקס שכבר בנויה סביבו וישר מתקין אותה - זה טוב למחשב ייעודי לצפיית סרטים, או שאתה מתקין לינוקס רגיל ומוסיף את המאגר שלו.

כן, צריך להוסיף מאגר, אבל בניגוד לנגן שלך, מדובר בתוכנה מוכרת שמפותחת כל הזמן, ולכן היא זמינה גם לגרסאות החדשות של לינוקס.

אגב, עדיין לא הבנתי מה קרה כשניסית להתקין גרסה של הנגן ההוא עבור מערכת ישנה יותר? הוא סירב להתקין? הוא לא עבד?
לא אמרתי שאתה חייב מאגר עבור הגרסה שלך, אמרתי רק שזה היה טוב אם היה מאגר.

ועל תסמוך על זה שב-Windows חדש תהיה לך תמונה יותר טובה. מה שסיפרת מבהיר שהחברי האלה לא ממש יודעים איך לעבוד ב-Windows, כי על אותו מחשב, נגן אמור לתת לך אותה איכות גם ב-XP וגם ב-Lubuntu. בדוק!

בכל מקרה, אין שם באמת התעסקות בתיקיות.
כנראה הגעת למדריך לא נכון.
אני לא יכול להסביר לך כאן איך להתקין את התוסף שאתה רוצה, גם כי לא ממש עקבתי אחרי חבר שלי כשהתקין אותו, וגם כי זה מסוג הדברים שלא מתאימים לפורום זה בגלל אופי התוכן שהתוסף מספק, אבל ראיתי שזה לוקח בערך 2 או 3 קליקים, ואחרי זה כל התוכן בפנים.

ממש בלי להסתבך עם תיקיות כפי שכתבת.
וכשאני כותב "כל התוכן בפנים" אני מתכוון שהתוסף מציג לך לבד ספרייה ענקית של סרטים, סדרות, וערוצים, אתה ממש לא צריך ללכת לחפש "מקורות שידור".

כמעת שכחתי:
כתבת כמה פעמים משהו על "תוספי הגנה לדפדפן" - תוכל לפרט לאלו תוספים התכוונת?