בקשר להעדפת לינוקס

RebelRex

New member
זה עניין של טעם והתאמה לצרכים אישיים.

יש אנשים שמעדיפים ווינדוס.
יש אנשים שמעדיפים מק/osx.
יש אנשים שמעדיפים אובונוטו לינוקס
יש אנשים שמעדיפים freebsd
יש אנשים שמעדיפים steam os
יש אפילו אנשים שאוהבים לבנות לעצמם את מערכת ההפעלה מרכיבי קוד פתוח.

היתרונות של ווינדוס זה ההתאמה המושלמת למשתמש הממוצע.
מאחר ויכולת טכנית מתפלגת בקרב משתמשים באופן נורמלי, באופן דומה לאינטלגנציה , אז לווינדוס יהיה את קהל המשתמשים הגדול בעולם כל עוד הם יספקו את הצרכים של המשתמשים הממוצעים בצורה מושלמת.

היתרונות של לינוקס זה ההתאמה למשתמשים החדשים (אנשים מבוגרים לדוגמא) , הגמישות האינסופית שלה , העובדה שהיא בחינם ומכאן גם ההתאמה למשתמשים עם היכולת הטכנית הגבוהה יותר.

אגב, במידה ואתה מעוניין בווינדוס, אתה יכול להשיג באופן מוזל דרך מסלולים מסויימים (למשל דרך חברי סגל של האוניברסיטה או אירגון המורים )

רמי אב

New member
אני גם שמתי לב שבלינוקס בניגוד לוינדוס המתקדם

שאם למשל בלינוקס מינט אני רוצה לשנות את ה DPI אם זה השם הנכון, של התצוגת מערכת ההפעלה, אז ההתאמה של ה DPI במערכת ההפעלה לא תואמת כראוי לגודל דפדפן האינטרנט למשל של פיירפוקס מוזילה.
בלינוקס לובונטו זה הרבה יותר קשה לי להגיע כדי לשנות את ה DPI של מערכת ההפעלה,
ואני אשמח לדעת איך אני בקלות מגיע ומשנה את זה בלינוקס לובונטו?

BravoMan

Active member
מצטער, אבל אני לא ממש מבין למה אתה מתכוון.

DPI - "נקודות פר אינץ'" זה מאפיין פיזי של המסך שלך.
&nbsp
האם קורה לך שהמערכת לא מזהה אותו נכון, וכתוצאה מזה דברים בתצוגה כמו פונטים או אייקונים קטנים או גדולים מידי?
&nbsp
ולמה אתה מתכוון "לא תואמת כראוי לגודל דפדפן האינטרנט"?
שעשית שינוי, אבל הוא לא השפיע על התצוגה בתוכנת הדפדפן?
&nbsp
אם תתאר יותר טוב את הבעיה וגם תוסיף צילום מסך, אולי נוכל לעזור.

רמי אב

New member
תגובה

הכוונה היא שאם אני רוצה לשנות את הגודל הכללי של תצוגת מערכת ההפעלה,
אז איך בלינוקס לובונטו אני עושה את זה בקלות?
וכן בלינוקס מינט שאני הצלחתי לעשות את השינוי הזה, אז לא לכל שינוי, הגודל הכללי של דפדפן האינטרנט היה בהתאם, מה הסיבה? ואיך אפשר לתקן את זה למשל בלינוקס לובנוטו.
תודה.

רמי אב

New member
עוד בעיה שיש בלינוקס שאין בוינדוס

הסמלים שם בכל דפדפני האינטרנט בכרטיסיות ובספריה גם בהיסטוריה וגם במועדפים, יש בהם יותר מידי פיקסול עד כדי כך שהם לא ברורים במיוחד בצורת שבנוית מ קווים לא ישרים.

BravoMan

Active member
תביא צילום מסך כי ממש לא ברור למה אתה

מתכוון.
&nbsp
ייתכן שזה חלק מהבעיה הקודמת עם ה-DPI, בהזדמנות אנסה למצוא לך היכן מכוונים את זה.
אני ממש לא שוחה בממשק הספציפי של Lubuntu, היות והשתמשתי מעט מאוד במערכת הזו.
&nbsp
כמעת תמיד, בעיות כמו שנתקלת בהן ניתנות לתיקון, מטבעו, לינוקס הרבה יותר פתוח לתיקון, שינוי, והתאמה אישית מאשר Windows, אבל לפעמים צריך להתאמץ קצת כדי להבין איך עושים את מה שרוצים לעשות.

רמי אב

New member
צילום מסך של הבעיה

http://up415.siz.co.il/up1/je1rzdzqjngo.png
צריך להגדיל את הצילום המסך כדי לראות בצורה טובה שבסמלים שבתמונה בעיקר בצד הימני, באזור שרשום את המילה "שם", איפה שהסמלים צריכים להראות בצורה מעוגלת הם נראים בצורה של משבצות.
אז איך אפשר לתקן את זה?
בינתים
אני קודם ניסיתי להתקין את התוכנה של קודי אבל יש לי איתה בעיות במה שקשור להרחבות שלה בלינוקס אז אני בלי נדר מתכוון למחוק אותה מהלינוקס. ואני מקווה שבהמשך זה יעבוד לי הנגן של ה ace stream, ואני עדיין מסתבך עם ה DPI.

רמי אב

New member
נראה לי שבלי נדר צריך להתאמץ הרבה.

כי אני למשל בקושי מבין בזה.

BravoMan

Active member
בדיוק - כי אתה לא "מבין".

זה לא שיש פה כ"כ הרבה להבין, צריך פשוט להכיר מערכת הפעלה שונה.
אין מה לעשות - לינוקס שונה מ-Windows.
&nbsp
בגלל שאתה לא מכיר שום דבר במערכת, אפילו את "תפריט ההתחל" הכל נראה לך קשה, כי אתה צריך ללמוד בכל צעד.
זו קורה לכל מי שמגיע לראשונה מ-Windows ללינוקס.
&nbsp
אחרי שהשוק הראשוני עובר, רואים שזה ממש לא נורה.
&nbsp
תחשוב מה קורה למשתמש ממוצע כשהוא נתקל בבעיה עם WIndows (הפורום השכן מפוצץ בכאלה) ומסבירים לו שצריך לערוך Registry, ושאם הוא יעשה טעות הוא עלול להשבית את המחשב שלו.
&nbsp
נראה לך פשוט?

רמי אב

New member
אז אם ככה, בשביל מי שלא מומחה בתיכנות מחשבים

איך הבדל גדול בנושא הכספח בין מערכת הפעלה של וינדוס לבין מערכת הפעלה של לינוקס, נכון שהלינוקס זה בחינם, אבל לבקש ממורה פרטי שילמד על הלינוקס כדי לדעת על הלינוקס בהקדם האפשרי זה יותר כסף.
זה נכון שיש באינטרנט פורומים שעוזרים בלימוד על הלינוקס אבל בפורומים לא כולם יודעים ללמד בכל דבר בלינוקס וגם מי שיודע לא חייב לעזור, או שהוא עסוק מאוד אז בקושי יש לו זמן גם באינטרנט לעזור.
בקשר לעורך הרישום, בזכות האתר אינטרנט של מיקרוסופט קל לי לדעת איך משתמשים בו.

BravoMan

Active member
שוב - פיתוח תוכנה לא קשור לעניין!

אני מפתח תוכנה. אני עובד בזה כבר יותר מעשור.
&nbsp
כשפעם ראשונה היכרתי את לינוקס לפני כמה שנים, חשבתי שיהיה לי די פשוט לעבור אליו מ-Windows, ואז קיבלתי שוק מכמות הדברים שהייתי צריך ללמוד כדי להפוך ממפתח תוכנות ל-Windows למפתח תוכנות ל-Linux.
&nbsp
עבור מפתחי תוכנה, המערכת הרבה יותר שונה מאשר עבור משתמש ממוצע.
בסוף אפילו הזמנתי ספרים מאמזון במאות שקלים כדי ללמוד בצורה מסודרת.
&nbsp
אבל אני אשאל אותך שאלה פשוטה:
אתה נולדת עם הידע שלך איך להשתמש ב-Windows ואיך לסדר בעיות ב-Windows?
מה לא?
למדת את זה בכל מיני מקומות?
&nbsp
אותו דבר בדיוק!
אין שום דבר שונה בלימוד שימוש בלינוקס - או שאתה שואל אנשים, או שאתה מחפש באינטרנט, או שאתה עושה ניסוי וטעיה, עד שאתה מצליח.
&nbsp
פעם אחרונה שבדקתי, MS לא מעבירה קורסי חינם לשימוש ב-Windows.
אז, אם עלה לך כסף ללמוד להשתמש ב-Windows, יעלה לך כסף ללמוד להשתמש ב-Linux.
אם למדת חינם להשתמש ב-Windows, גם לימוד Linux לא יעלה לך כסף.
&nbsp
ואם קל לך להיכנס לאתר של MS וללמוד איך משתמשים בכלי מתוחכם כמו עורך רג'יסטרי, אין שום סיבה שיהיה לך מסובך ללמוד אפילו שימוש מתקדם בלינוקס מכל מיני אתרים.
&nbsp
לערוך קבצי טקסט באנגלית מובנת בד"כ יותר פשוט לאנשים מאשר לערוך ערכי רג'יסטרי בינאריים עם ערבוב אותיות ומספרים, או מה שמתכנתים כמוני מכנים "הקסה" ומשתמשים כמוך מכנים "סינית"

רמי אב

New member
לפי מה שאני מרגיש, בוינדוס יותר קל להשתמש בלינוקס זה הרבה

יותר קשה להשתמש, אז לא תמיד דרך האינטרנט אני מצליח להשתמש ואו לתקן דברים בלינוקס.
ונראה לי שיש דברים שאין להם תחליף לוינדוס
כמו להשתמש בצורה נכונה בדפדפן של פיירפוקס בגרסה המתקדמת של הנגן פלאש אדובי פלייר, שיש לא מעט אתרי אינטרנט שעובדים עם הנגן הזה.
אולי אני טועה בזה אבל בינתים זה מה שאני מרגיש.

computer helper

New member
סתם ירייה באפלה

לא עברתי ממש על כל ההודעות כאן, אבל
בדקת אם יש לך דרייברים שכדאי לך להתקין, כמו הכרטיס מסך וכדו?
בודקים את זה בהגדרות-> תוכנה ועדכונים->מנהלי התקנים נוספים

רמי אב

New member
עוד בעיה שיש בלינוקס ואין בוינדוס

מתי שחשוב לי להשתמש בנגן של HTML5 גם בפדפן של פיירפוקס וגם בשל גוגל. שאם אני רוצה באתר אינטרנט של סרטונים ואו סרטים כלשהו לבחור באיכות צפייה של 1080P HD שכל כמה שניות הסרטון נתקע, ושאם אני מעוניין לראות סרטונים ואו סרטים מהאתר אינטרנט של וואלה, אז הסרטונים ואו הסרטים שם תקועים במשך הרבה מאוד זמן. ושאם אני רוצה דרך דפדפן אינטרנט של פיירפוקס לצפות באתר האינטרנט של וואלה בסרטונים ואו בסרטים שלהם אז בזמן שהסרטונים ואו הסרטים ששם נתקעים אז גם הדפדפן אינטרנט הזה נתקע.
איך אפשר לתקן את הדברים האלה?

BravoMan

Active member
לא מצאתי בינתיים תשובה לבעיות התצוגה שלך

אבל יש לי הרגשה שכל הבעיות שציינת כאן - ה-DPI, האייקונים המפוקסלים, ובעיה בצפייה, קשורות כולן לאותו מקור.
&nbsp
ספר לנו בבקשה איזה כרטיס מסך יש לך, האם התבקשת להתקין והתקנת עבורו דרייברים סגורים \ קנייניים (לא בטוח איך תרגמו את זה), איזה מסך יש לך ומה הרזולוציה שלו, ובאיזה חיבור הוא מחובר למחשב VGA \ DVI \ HDMI.
&nbsp
זה עשוי לעזור לנו להציע לך פתרון.

למעלה