בקשר להתרחבות היקום ודברים כאלה:

יוניתבר

New member
בקשר להתרחבות היקום ודברים כאלה:

רציתי לשאול את מי שיכול לעזור לי - יש לי ידיד טוב מוזיקאי ששומע שיר שהמילים שלו הן כאלה: " היקום מתפשט במהירות אדירה הגלקסיות מתרחקות האחת מהשניה ואנו עומדים על כדור שטס בחלל ואני שואל את עצמי מי אנחנו בכלל" - והשאלה שלי היא על מה הוא מדבר חחחח הידיד ניסה להסביר לי על ההתפשטות והתרחקות של גלקסיות אבל לא ממש הבנתי מילה אז אם מישהו יכול להסביר לי ב כמה משפטים חחח הוא קרא לזה רוק מדעי (חושבת שהשיר נקרא "נצא לרחובות" יש ביוטיוב) אבל בלי סיבוכים שאני יבין

אנסה - ואם תרצי אנסה להבהיר בהמשך

אבל בקשה אישית: בלי "חחח" (זה צורם לי בעין...) אני לא יודע מה הרקע שלך, אז אתחיל מההתחלה, אם כי בקצרה. אנו חיים על גבי כדור הארץ. כדור הארץ הוא כוכב לכת שמסתובב סביב השמש. בנוסף אליו, מסתובבים סביב השמש עוד שבעה כוכבי לכת. השמש, כוכבי הלכת, הירחים של כוכבי הלכת, ועוד גופים קטנים יותר שמקיפים את השמש (אסטרואידים, כוכבי לכת ננסיים, שביטים) נקראים ביחד "מערכת השמש". מרבית הכוכבים שאת רואה בשמיים הם שמשות אחרות שרחוקות מאד מאיתנו. לחלקן יש כוכבי לכת משל עצמן, ולחלקן אין. בכל אופן, בגלל כוח הכבידה, שמשות אלו (שבמונחים אסטרונומיים קרובות יחסית) מושכות זו את זו, והכוחות האלו גורמים להן להשאר במרחק דומה ובצורה מסויימת. אוסף השמשות האלו נקרא "גלקסיה". היקום שלנו מכיל את כל הגלקסיות (ועוד כמה דברים...), והוא מתרחב. על מנת להבין את זה בצורה אינטואיטיבית, דמייני בלון לא מנופח. על הבלון ציירי נקודות רבות - כל נקודה מציינת גלקסיה אחת, על המוני השמשות שבה. וכעת, נפחי את הבלון. כל הנקודות תתרחקנה זו מזו, נכון? בצורה דומה, הגלקסיות ביקום מרחקות זו מזו. ה"כדור שטס בחלל" בשיר הוא בסה"כ כדה"א.

aetzbar

New member
אתה בטוח בהסבר שלך?

איך נראה היקום כולו.? האם הגלכסיות משוטטות בחלל סתם ככה ? הרי מה ההבדל בין מערכת השמש למערכת הגלכסיות? ואם אין הבדל עקרוני בין מערכת הגלכסיות, למערכת השמש, למערכת צדק, ולמערכת הארץ, הרי היקום כולו הוא מערכת יחידה הנמצאת בחלל אינסופי. אם תרצה תוכל לעיין בהסבר אחר לגבי מבנה היקום, הרבה יותר פשוט ויותר מובן, ביקום החדש הזה אין כוח משיכה, אין התפשטות, ואין בעיות מדומות כמו "מסה חסרה" "ואנרגיה אפלה" היקום החדש מוצג במאמר קצר " אסטרופיסיקה עצברית" א.עצבר

deathcaster

New member
הבטחת שלא תרשום כאן יותר, אני צריך להסיק מכך

שהמילה שלך שווה לקליפת השום?

אני בוטח יותר בתיאוריות שמגובות ע"י ממצאים

ופחות ברעיונות (כמו שלך) שמצוצים מהאצבע .

uzi2

Active member
לא ידועים במלואם החוקים, אך מה שכן יודעים

זה שמהירות התרחקות הגלקסיות אחת מהשניה, פרופורציונלית בקירוב למרחק ביניהן (היחס נקרא "קבוע האבל" - Hubble Constant).

aetzbar

New member
ואתה מאמין לסיפור הזה ?

בתוך הגלכסיה יש חוקי תנועה ידועים , ומחוץ לגלכסיה אין חוקים ? אתה מאמין לסיפור הזה ? האם כל גלכסיה היא מערכת תנועה טבעית מסודרת, אבל כל הגלכסיות מציגות כאוס ? אתה מאמין לסיפור הזה ? ומה ההבדל בין מערכת תנועה טבעית גדולה (גלכסיה ) , למערכת תנועה טבעית קטנה (מערכת השמש ) מבחינה עקרונית אין כל הבדל אין קיום נפרד לגלכסיה, וכולן מקןשרות יחדיו לפי אותם חוקים, למערכת תנועה טבעית יחידה והוא היקום. אין מפץ גדול ואין מפץ קטן, אין מסה חסרה ואין אנרגיה אפלה צריך להפעיל ידיעה טבעית, ואפשר להגיע ליקום חדש המתואר במאמר אסטרופיסיקה עצברית א.עצבר

uzi2

Active member
זה לא שאין חוקים

זה שאנחנו עדיין לא מבינים אותם בסקלות האלו. הגלקסיות לא מציגות כאוס, ואת זה כבר הבהרתי. להיפך. הסדר ברור. רק מערכת החוקים שיוצרת את הסדר הזה עדיין לא ברורה עד הסוף. אין כאן סיפור. יש תוצאות נסיוניות שנבדקו אינספור פעמים, אבל אתה צריך ללמוד פיסיקה דבר שאתה מסרב לעשות, כדי להבין את הדברים. החוקים קיימים, ובקירוב של כוכבים בודדים אנחנו מבינים אותם. לא מחוץ לקירוב הזה. מדוע שלא אאמין לזה. יש גיבוי בתוצאות ניסיוניות. מה ההבדל בין גלקסיות לכוכבים? סקלה למשל. אל תזלזל בהתקדמות העצומה שהפיסיקה עשתה במהלך המאה העשרים. אין טען שתתקע בחוקים מהמאות שלפניה. הנתק בינינו הוא מוחלט ולא ניתן לגישור. מבחינתי התייאשתי ממך. צר לי.

aetzbar

New member
ציטוט שלך " החוקים קיימים , ובקירוב של כוכבים

בודדים אנחנו מבינים אותם" על מה אתה מדבר ? יש חוק אחד ויחיד והוא נוסחת קפלר. החוק הזה נותן משמעות מדויקת להבחנה הידועה " ככל שמקיף של כוכב מרכזי רחוק יותר, הוא איטי יותר וזמן הקפתו גדןל יותר" גם הגלכסיות כפופות לחוק הזה, אבל בסקלות הגדולות האלה, קשה לזהות איזו גלכסיה היא מרכזית, ואיזו גלכסיה מקיפה אותה. וכאשר לא מזהים את המבנה הזה, נוצר כאילו כאוס של גלכסיות ...ולא כך הוא נוסחת קפלר שלטת ביקום, ובלעדי נוסחה זו היקום הוא כאוס ולא קוסמוס אלא מה . נוסחת קפלר עוסקת בתנועות מדומות של כוכבים , והבחנה זו מופיעה במאמר שהצגתי ומי הגיב על הבחנה זו ? כצפוי אף אחד א.עצבר

uzi2

Active member
ממש לא.

אבל אני ממליץ ללמוד פיסיקה בצורה מסודרת, אחרת הנתק בינינו ימשיך להיות טוטאלי ובלתי ניתן לגישור. אחרת סתם נבזבז זמן יקר אחד של השני.

aetzbar

New member
מה זה ללמוד פיסיקה בצורה מסודרת ?

אתה מבין שזה משפט חסר מובן אצלי הפיסיקה כוללת זמן אנרגיה וחומר, כאשר הזמן והאנרגיה נמדדים, והחומר לא נמדד האם גם אצלך החומר לא נמדד . אצלי מבנה היקום מוסבר ללא כוח משיכה, ואצלך כן אצלך יש הסברים מכניים , ואצלי במסד של הסבר מונח רעיון פלאי לכן, וכאן אתה צודק , הנתק ביננו לא ניתן לגישור מצב זה מופיע כאשר השקפות מתחלפות מצב כזה הופיע כאשר ההשקפה הניוטונית החליפה את ההשקפה האריסטוטלית ומצב זה מופיע עתה., כאשר יקום חדש עם מסלולי תנועה בורגיים, עומד להחליף את היקום המקובל. א.עצבר

uzi2

Active member
גם ההבדלים בתזות שלנו לגבי הסיבה לנתק

מצביעים על הנתק המוחלט. כרגיל אני לא מסכים אם שום דבר שכתבת (למעט על כך שיש נתק מוחלט).

deathcaster

New member
אם אינך יודע את התשובה, כיצד אתה יכול להמציא

אלטרנטיבה? אלטרנטיבה למה?

למעלה