בקשר לילדים עבריינים

בקשר לילדים עבריינים../images/Emo150.gif

לצערי אין פרמטרים מדוייקים שעל פיהם אפשר לדעת מי מילדינו יצא עבריין, זה קשור בכל כך הרבה דברים..החל במצוקה (כלכלית, רגשית, השרדותית), עבור באישיות רופסת (ניגרר, מושפע..) וכלה במודלים לחיקוי-סביבה עבריינית.. זה יכול להיות הכל ביחד או שילוב של מספר גורמים. בשום אופן זה לא קשור לקריירה של אמא!! זה כן קשור במערכת היחסים המשפחתית, כמה היא פתוחה ומכילה, הגבולות המותרים בה וחוויית החיים שלה. אי אפשר לשמור את הילדים מתחת לסינר לעולם, לדעתי גם אין שום טעם בכך, כי בהמשך זה סתם מכביד עלינו כהורים ומקשה על ילדינו את החיים. אי אפשר למנוע החשפות של הילדים לעולם.. הם צופים בטלויזיה, הם מטיילים ברחוב, הם נמצאים במסגרות "חינוכיות" בלעדינו, הם מבקרים בבתי חברים.. אין לנו סיכוי לשלוט בעולמם, גם אם ננסה נחשב לקרציות מהסוג הפחות אהוב. אני דווקא בעד כן לאפשר לילדים להחשף (כמובן לא בכל גיל לכל דבר..) העניין הוא להתבונן ולהקשיב לתגובות שלהם. של הילדים עצמם. ואז לבדוק בינינו לבין עצמינו מה הקנינו להם במהלך השנים, האם עשינו עבודה טובה, או אולי משהו חסר. אף פעם לא מאוחר ללמד ולהקנות ערכים והתייחסויות. בגדול, יש לנו מדינה אלימה מאד. האוירה הכללית עצבנית וחסרת סבלנות, גם בבית הכי שאנטי גדלים ילדים שבאיזשהוא שלב ייחשפו ל"חוץ". אז כהורה אני לוקחת אחריות על התנהלות ילדי בחיים על ידי כך שבבית מדברים על ה-כ-ל. החל מנשיקה צרפתית (מושג נרכש מה"חוץ"), עבור דרך מכות ואלימות ב"חוץ" ועד נרקומנים וזונות (שוב, מילים שמגיעות מן ה"חוץ") כדאי שהילדים ימצאו מענה לכל השאלות שעולות במוחם הקודח בבית, ואז הם יצאו ל"חוץ" עם תשובות ברורות והתייחסות כזאת או אחרת. והרי לכם "שליטה" מניפולטיבית של אמא חרדה שילדיה פשוט מספרים ומשתפים, ואף שלעיתים אני בעבודה, הטלפון זמין להם ולשטף סיפוריהם וחוויותיהם. ואני מקשיבה, בג"כ מתמוגגת אבל לעיתים בהחלט בוחנת אפשרויות גישה ביחד איתם. ובעצם מה שאני משתדלת ללמד אותם זה שהם לא צריכים שום חיזוקים מן ה"חוץ" לא במילים אלא בעצם החיזוק שבהכלה, בהקשבה ובכיוון.

siv30

New member
תמי תודה ../images/Emo24.gif

נשארתי ספיצ'לס לנוכח הגיבוש של הדברים שבתוך תוכי גם אני מאמינה בהם. תודה.

missB

New member
צודקת לחלוטין

אני לא חושבת שאף אחד בשום שלב של הדיון אמר שהקריירה של האם היא גורם לעבריינות אצל ילדים. מה שאמרו זה שהורים צריכים להיות נוכחים בחיי הילדים שלהם. לאו דווקא נוכחות פיסית אבל כן נוכחות ערכית, רגשית וכו'. זאת כדי להיות חלק מהחינוך שלהם וגם לראות אם הילד מתחיל להדרדר לכיוונים לא רצויים.

יונית א

New member
גם עציצים צריך להשקות.

השאלה המקורית: "בעקבות שיחה פרטית אני חייבת לשתף, האם אתם חושבים" שילדים להורים קרייריסטים מועדים להיות יותר נוער שוליים, זרוק, לא לומד," עבריין ופושע בגלל חוסר תשומת לב של ההורים שעסוקים רוב היום בקריירה? " גם עציצים צריך להשקות,אחרת הצמחים נובלים. וברור שהורה צריך להיות נוכח בחיי ילדו פיזית וריגשית. (לא מכירה עדיין הורות בהתכתבות). על זה אין ויכוח בכלל.

missB

New member
הדגש בעיני הוא על

"בגלל חוסר תשומת לב של ההורים שעסוקים רוב היום בקריירה?" לא כל הורה קרייריסט אלא הורה שלא מקדיש תשומת לב לילדיו בגלל שהוא עסוק מדי עבורם. אמרתי שוב ושוב שאיני מתייחסת להורה קרייריסט שיודע לאזן ולהיות שם עבור ילדיו כשהם צריכים אותו.

יונית א

New member
נוסח פשרה ???

"בגלל חוסר תשומת לב של הורים" כי בדיוק זו הנקודה שאותה אני טוענת. יכול להיות הורה קרייריסט- מאוזן וזמין לילדיו יכול להיות הורה לא קרייריסט- ולא זמין לילדיו. ההקשר בין קריירה שמובילה לאי זמינות שמובילה להזנחה ריגשית שמובילה לעבריינות- אינו הקשר מקובל עלי. היות ואנחנו דנים במונחים מעורפלים נוסח "זמינות" " איזון" " להיות שם עבורם כשהם צריכים אותו" וגם יתר המונחים לא מוגדרים ו/או מוסכמים כמו מהו בכלל הורה קרייריסט,מהי הקדשת תשומת לב וכו. הנוסח הנ"ל יכול להיות נוסח פשרה מקובל , (שלא מציג עמדה כמובן,כטיבן של פשרות). בוקר אור.

shandy

New member
הרהורים לגבי היגדים

כשאני קוראת מחקרים, עם כל מיני הגדים סוציולוגים , משפחתים, אשר מנסים להצביע על אוכלוסיה מסוימת, מיד אני נזכרת בהיגדים, אשר היו אבני יסוד בחברה הישראלית בעבר והוכחו בכלתי נכונים בעליל (ובכל מחקר אני תמיד בודקת מי הגוף הממן והגוף הבודק ומה הקשר שלו למחקר, ואיכשהו בדרך כלל יש קשר, כך שלעיתים מנחשת התוצאה מראש) היגד ראשון מתייחס לנושא של נשים מוכות, שנים היה חשיבה , כי נשים מוכות, הינן נשים השייכות למעמד הסוציואקונומי נמוך, ולעדות המזרח. היגד שאין לו בסיס ושחר למציאות. התברר כי נשים אלו היו מוכרות לשירותים הציבורים, לכן רק הם היו רשומות. נשים בעלות אמצעים, לא פנו לשירותים ציבורים, כך שלא היו מוכרות עד היום יש אוכלוסיה שמאמינה בהיגד זה,וכל פעם שנתםס מפורסתם, או מישהו משכיל או ידוע שהכה את אשתו, התדהמה...התדהמה.. היגד נוסף היה לגבי מבחני איקיו, אשר באים לקבוע כביכול את רמת הילד ועל סמך זה לקבוע את עתידו גם המקצועי. התברר שמבחני האיקיו, הם מדד המנבא את הנורמטיביות שלך לחברה בה אתה חי ( לטעמי לפחות)והיו מוטים לטובת אלו שחיברו אותם. מכאן, גם אם אנינחשבת אינטיליגנטית בחברה שלי, ביערות הגשם, או במקום שכוח אל, ספק אם אדע לשרוד ולהתקיים למרות האינטיליגנציה שלי, וההיגד שאותי תמיד מחזיר לפרופורציות ומונע ממני מתן סטריאוטופים לחברות הוא נושא של חולי נפש, עד לפניכ200 שנה אני חושבת, מחלת נפש נחשבה מחלה של האוכלוסיה העניה. האוכלוסיה העשירה, להם ניתן שם אחר של המחלה, הם היו נוסעים לסנטוריומים למרפא, והיו שומרים את זה בתוך המשפחה, רק העניים נדרשו להשתמש בשירותים הציבורים. לכן רק אותם חקרו. .

רוני 2112

New member
הרשי לי מעט לתקן אותך

הורים קרייריסטים אכן לא יוצרים ילד עבריין, אך יש לא מעט מיקרים שיוצאים ממשפחות כאלה ילד עבריין, דוגמא קלאסית, רצח נהג המונית, דרק רוט, הורי הרוצחים גרים ברמת אביב ג' הטופ של של רמת החיים אפשר לומר, איך זה קרה?! לדעתי האישית בגלל שהם מסודרים כלכלית וסביבה טובה, אין סיכוי שיקרה דבר כזה, כפי שאמרת עבריינים באים משכונות מצוקה, וכו... ואז אותם הורים עשירים לא שמים לב בדיוק מה הילד שלהם עושה, ועם מי הוא הולך, ומכאן ההמשך ברור. מה שאני רוצה לומר בשורה תחתונה, גם אם הורים קרייריסטים, צריכים להשגיח טוב לאן ועם מי הילד שלהם הולך, ואולי פעם ב... לעשות סריקה בחדר שלו לגלות דברים חריגים ( אני יודע שעכשיו תרימו גבה, הפרטיות של הילד וכו.. )זה בסופו של דבר לטובתו של הילד, שאולי תדעו לעצור את תהליך ההידרדרות בזמן ושלא נבכה אח"כ ונשאל את עצמנו איפא טעינו. תחשבו על זה רוני

odeta

New member
תגובה לרוני...

העבריינות מקורה במצוקה, שיכול להיות שגם אינה קשורה למצב כלכלי. העבריינות היא מצב נפשי. לילד בשכונת מצוקה שבה הוא נחשף לסמים ואלימות באופן כמעט קבוע יש הרבה יותר סיכוי להפוך לעבריין. הורים קרייריסטים יכולים לתת לילד שלהם הרבה יותר מהורים חסרי כל, שהמצוקה הכלכלית שלהם פוגעת באוירה הביתית הנעימה. ילד כזה מחפש הרבה יותר לברוח מההורים הנודניקים שלו מאשר הילד שההורים שלו עובדים ונינוחים. חשוב לצייןשבכל שדה יש עשבים שוטים, ואם קבוצת ילדים משועממים מהרצליה פיתוח רוצחים נהג מונית, זה לא משתווה לרמת העבריינות שבאה משכונות מצוקה מהסיבה הפשוטה שהמצוקה משחיטה לבבות תמימים. ועדיף שילד יגדל במשפחה עובדת עם קצת פחות חום ואהבה מאשר עם אמא עקרת בית ואב קשה יום שבקושי יוכל לעמוד בהוצאות הבית

shandy

New member
לאודטה

מאיפה לקוחים דבריך אלו? ואיך את מסבירה שבאותה משפחה יש גם ילדים עבריינים וגם לא, הן במש]חות יוקרה והן במשפחות מצוקה

odeta

New member
לשנדי

את צודקת. אבל לילד משכונת מצוקה יש יותר סיכוי להגיע לעבריינות. זה זמין. ובמיוחד בגיל ההיתבגרות בו ילד מחפש לעצמו מודלים לחיקוי. והדבר הזה מתבטא באופן מיוחד בהתנהגות החברתית שהיא אלימה ותוקפנית. בכל יום את יכולה לשמוע על ילד רך שנאלץ למכור את עצמו ואף לפשוע. ובעתוןהבוקר יש את הדוגמא הטובה ביותר. ילדה בת 13 שמפתה ומסממת גברים ואז שודדת אותם. בת 13. ותסכימי איתי, שלמרות שלא כתוב מה הרמה הסוציו אקונומית של משפחתה זה די ברור לנו שהיא לא הגיעה מהרצליה פיתוח ???

shandy

New member
מצד שני

יש את הפתגם, "היזהרו בבני עניים כי מהם תצא תורה" ילד משכונת מצוקה יכול להיות עבריין באותה מידה שלא יהיה עבריין את באמת חושבת שבשכונות יוקרה אין עברינות? אין פשיעה? רק ששם האנשים סוגרים לעיתים חשבונות בלי משטרה. בבית הספר שבנותי לומדות, הנחשב יוקרתי וצפוני, יש ילדים הסובלים מהזנחה רגשית ומצוקה אישית גבוהה, וכסף הלואי עלי. אחוז הורים גרושים גבוה, והילדים מיטלטלים בין ההורים. איני יודעת מהיכן את לוקחת את דבריך, אבל אני תמיד נזהרת מפני הכללות קולקטיביות והענקת סטיגמיות כוללניות

odeta

New member
לשנדי

אני לא טוענת שכל ילד עני הוא עבריין. אבל אני כן טוענת שמצוקה כלכלית וסביבה עבריינית הם מתכון לעביינות יותר מאשר תסביכי אם למינהם.

יונית א

New member
העבריינות היא מצב נפשי?

עבריינות אינה מצב נפשי(למעט אצל פסיכופתלוגים). עבריינות היא דפוס התנהגותי נרכש. מסכימה עם כך שבסביבה עבריינית קל יותר להיות עבריין. ופה נגמרת לי ההסכמה עם דברייך. ובסופו של דבר בפרפרזה על דברייך לדעתיעדיף שילד יגדל במשפחה עם יותר חום ואהבה ללא קשר לרמת ההכנסה שלהם והיכולת לעמוד בהוצאות הבית. כסף , הוא יוכל להרווית בעתיד. אבל אהבה וחום שלא קיבל בילדותו לעולם לא יוכל לקבל רטרואקטיבית. כדי להיות מאושר ,שלם ובריא ריגשית-ילד זקוק לפני כל דבר אחר לאהבה וחום. (וללא שום קשר לעבריינות).

odeta

New member
ליונית

ברגע שילד בוגר מספיק להיות עצמאי הוא מחליף את הוריו בחברים שלו ובסביבה שלו. כשהילד בן 15 ואמא שלו יותר מידי חמה ואוהבת הוא מתרחק בשביל לא לעשות לעצמו "פאדיחות" עם החברה. בגיל הזה חשוב לו יותר להרשים את החברים בחפצים שלו או בהיתנהגות שלו. הוא ייקח סמים הוא ירביץ ואפילו יגנוב בכדי להרשים את החברים שלו. ולדעתי עדיף לגדל ילדים במקומות בהם התנהגות כזאת היא פחות מקובלת ופחות נפוצה גם אם הדבר הזה אומר להיות פחות שעות בבית.

shandy

New member
כתובת בבקשה

אודטה, איפה יש איזורים עם פחות אלימות, אשמח לדעת לדעתי את מתבלבלת אם נראות של אלימות ואלימות באיזורי יוקרה להורים יש כסף כדי להסתיר או לקחת פסיכולוג, או לפנות לשירותים פרטים, באיזורי מצוקה ההורים פונים לשירותים ציבורים ופרטיהם נרשמים, לכן הם מקוטלגים. וטיפ קטן, אל תאמיני לכל מה שכתוב בעיתונים

odeta

New member
לשנדי

אני חושבת שזו התיפיפות נפש מצידך להתקחש לקשר בין מצב אקונומי לעבריינות. אני מוכנה לתת לך דוגמא נוספת שלאו דווקא קשורה לאלימות זכאות לתעודת בגרות... ככל שהסביבה עניה יותר כך באיזור יש פחות תלמידים שזכאים לתעודת בגרות. ותוכלי להגיד שלהורים עשירים יש את האמצעים לפתח את השכלתו של הילד, וזה נכון!!! יותר משחשובה אהבת אם חשובה ההשכלה, כי לא אהבת אם תכתיב את עתידו של הילד, אלא רמת ההשכלה שלו.

למעלה