בקשר ללימודים

odede121

New member
בקשר ללימודים

שלום לכולם אני מעוניין לעשות קורס ברמנים אבל השאלה שלי איך לא משתכרים רצח בקורס אם לומדים אם אלכוהול אמיתי ושנית אני כן אוהב לשתות לא מת על זה אז מה עושים חייבים לנסות הכול וחוץ מזה לומדים את כל סוגי הקוקטילים שיש כי הבנתי שכל הזמן זה מתחדש תודה מראש לכול העונים

דיקלה21

New member
אתה לא חייב להשתכר

אלה שמשתכרים הם מהנסחפים, אפשר גם לקחת שלוק קטן מכל דבר כדי להתרשם מהמשקה, אתה לא חייב לשתות מהכל, לא צריך להגזים ואז לעשות שטויות ולהקיא בשיעור אח"כ.ולא בכל בתיה"ס מתרגלים עם אמיתי. לגבי קוקטיילים-מלמדים אותך בקורס כמה קוקטיילים, אבל לגבי העניין שהם מתחדשים- בשביל זה יש אינטרנט (ויש כ"כ המון שאתה לא מבין..תיכנס ללינק למטה ותבין-דף אחד מתוך 1600 ומשהו....וזה רק חיפוש שהרצתי לפי מרכיב במשקה... ), ואגב,אל תהיה כ"כ בטוח שאנשים יכירו אותם בכלל. http://www.webtender.com/cgi-bin/search?name=&ingr=vodka&what=drink&show=10&verbose=on

DBarmaN

New member
לא מתרגלים עם אמיתי...

..המדריך מכין לך דוגמא וכל שאר התלמידים טועמים אותה...;] חוצמזה...תחשוב על זה ככה ברוך ...בקורס שלי אחרי שיעור החלפת חבית או איך שלא קראו לזה....הייתי מסיים עם 3 כוסות רבע ליטר גינס או קלסברג בשיעור לא כולל את הטעימות למיניהם ו"לחיים" שהם (המדריכים) עושים שם מדי פעם...אבל אתה לא חייב לשתות ..אתה יכול להביא בקבוק........מים. =/

דיקלה21

New member
תלמד לשרשר אחי../images/Emo3.gif

חוץ מזה ממה שידוע לי בלימון ובארמאסטר שופכים המון אלכוהול לביוב- משמע מתרגלים עם אלכוהול אמיתי.

polekiko

New member
בלימון

חלק מהדיספליי זה מים וצבעי מאכל אבל כל שאר הדיספליי, הספיד ראק והתוספות, משמע כל הקוקטיילים וחלק מהמשקאות, הם מאלכוהול אמיתי ורק תוצרת חוץ...

C0BRA

New member
רק חלק מהדיספליי זה מים, רוב

הבקבוקים זה משקאות אמיתיים, אתה לומד בלימון?

polekiko

New member
הקוקטיילים שמכינים בלימון

בתירגולים הם אמיתיים

יש שיטה מאוד חכמה והגיונית

שבה מלמדים בברטנדר, הבית ספר קיים 20 שנה ומעביר קורסי ברמנים במקוצועיות רבה מנסיוני האישי. הרעיון הוא כזה, המטרה בקורס ברמנים בברטנדר היא ללמוד איך להיות ברטנדר שעובד נכון וביעילות כדי שהברמן ירוויח המון כסף בכמה שפחות מאמץ..ורק לטובת הברמן והפאב שבו הוא יעבוד. השתיה בקורס היא לצורך מקצועי וכדי שהברמן ידע להמליץ ללקוח שלו על המשקה ובכך לגרום ללקוח לשתות יותר ולהכניס יותר כסף לפאב בו הוא עובד וכיסו שלו כמובן- משמע מקצועי פרופר!! אין טעם לתרגל שיטות עבודה עם אלכוהול "אמיתי",כפי שקוראים לו בבתי הספר שמתרגלים איתו (אף עלפי שהוא מתוצרת הארץ ועושים בו שימוש רק בחתונות באולמי בון טון),כיון שזאת לא היא המטרה!!! המטרה היא להכיר את המשקה,לטעום ממנו,ולדעת לעבוד איתו נכון.....!!!!!!! אני מניחה שבבתי ספר שמתרגלים עם אלכוהול "אמיתי",אכן משתכרים אין לי מושג איך לומדים תוך כדי,אני יודעת שכשאני מרגישה שיכורה אני בקושי מצליחה לפתוח את העיניים שלא לדבר על לזכור יותר מ- 250 מותגים. מי שרוצה להשתכר- שיצא לפאב ,זה הרבה יותר משתלם !!!!

דוקא לא אחותי...יש אנשים שמבסוטים

ממה שיש להם..(מוזר נכון???) סתם ככה.... יחי האופטימיות ודי לציניות.

kodkod24

New member
תשמע...תראה...

אני סיימתי לפני 5 חודשים קורס בברטנדר במרכז, הרעיון היפה שם הוא שטועמים מה שלומדים עליו, ולא משתכרים למוות כל השיעור, היו לי חברים שעשו בבתי ספר אחרים והם סיפרו לי שהיו ימים שהם פשוט יצאו שיכורים ויום למחרת הסתובבו עם האנגאובר זוועתי. לפי מה שהם סיפרו לי כל שיעור פשוט היו מוציאים להם אלכוהול ואומרים להם: "קחו, תכינו קוקטיילים ותשתו", איפה פה הלימוד לשתייה נכונה? אני באתי ללמוד איך למזוג אלכוהול ולהיות מקצועי מאחורי הבר ולא לדפוק את הראש, במחיר של קורס ברמנים אני יכול לדפוק את הראש במשך חודש באלכוהול הכי יקר שקיים (ויישאר כסף לטיפ). בעיניי, אין דבר חשוב יותר מחיי אדם, ולתת לאנשים לשתות אלכוהול בלי פיקוח וכמה שהם רוצים (ולפעמים גם לא רוצים) וישר אחרי לתת להם לצאת לבלות שהם נוהגים (כי הקורס בלילה, ואחרי זה כמובן ממשיכים לברים) זה חוסר אחריות.

chenby

New member
קודקוד

אני איתך לגמרי. וגם אני בוגרת ברטנדר- אצל מי עשית את הקורס?

Symbolic

New member
קודקוד

שמע, אתה סתם מלכלך על בארמאסטר. קחו קוקטיילים ותשתו? חרטה. הקורס היה מקצועי ביותר והיו לי 2 מדריכים מעולים. זה שאתה מערב פה מושגים כמו "חיי אדם" ועוד מלדרמות זה לא לעניין. יוצא מדבריך שבארמאסטר סתם רוצים לעודד את התלמידים שלהם לדפוק את הראש ולנהוג. מי שהולך עם האנגאובר זוועתי יום אחרי שיעור זה בגלל שהוא טמבל ושתה יותר מידי. כל הזמן אמרו לנו בשיעורים לטעום ולא לשתות למוות. אפילו היה חובה למי שבא עם רכב, לדבר עם המדריך בסוף השיעור ורק הוא היה מאשר שאתה יכול לנהוג הבייתה. כן כן, ממש ככה, כמו בגן. אני בטוח שהקורס בברטנדר היה מעולה, אין לי ספק. גיא גיסר בן אדם עם ידע עצום וגם אני נהנה לקרוא את הכתבות שלו. אני בטוח שברטנדר לא נופל מברמאסטר. באמת אני בטוח. אבל גם ההפך. וזה ממש לא שיש לי איזה מי יודע מה "גאוות יחידה" לבארמאסטר. באמת שלא. אני באופן אישי בשיעורים העדפתי באמת לטעום את הקוקטיילים שהכנתי רק בשביל לקבל מושג על הטעם, ולא ממש לשתות, בגלל שהאלכוהול הבסיסי (לבנים ושות') באמת זול וברמה נמוכה. אתה יכול להלל את הקורס שלך בשביל לרמוס קורסים אחרים, זה לא סותר.

chenby

New member
לקודקוד וסימבוליק

1)קודקוד - ראיתי שכתבת גיא גיסר- לא למדתי אצלו אבל שמעתי שזאת חוויה היסטרית - אני למדתי אצל מקס- מדריך מעולה!!!!!! 2) לסימבוליק - זה נורא מצחיק אותי מה שאתה אומר - כלומר אני בטוחה שבר מאסטר הוא בית ספר סבבה- ובטוח יוצאים עם ידע - סבבה. אבל כשאני עשיתי את הסקר שוק שלי בזמנו, כל הזמן דיברו איתי על אלכוהול אמיתי ואכוהול אמיתי - ופה אתה כותב שטעמת את הקוקטיילים בשביל הטעם - כי האלכוהול זול ולא איכותי.... נו אז זה לא גימיק?? כשלמדתי בברטנדר, היו לנו טעימות - אבל רק של אלכוהול איכותי. לא היה שום דבר ברמה נמוכה - ליקר קפה - השתמשנו בקלואה - מותג מספר 1 לא נגענו בברנדי 777 או טקילה טאקו טאקו וכאלה... אז גימיקים מרגיזים אותי. אגב, קודקוד לא רמס בתי ספר אחרים - פשוט שיבח את המקום שהוא למד בו, בלי קשר לגאוות יחידה או לא... פשוט המלצה - ובמקרה הזה, אני מסכימה איתו לחלוטין - אני נהניתי מכל שנייה בלימודים, קיבלתי ידע עצום, שתיתי, טעמתי תרגלתי - הכל. בעיני - ואתה לא חייב להסכים איתי - אין בית ספר אחר שנראה לי יתן לך את מה שברטנדר נתן לי. (ועוד קיבלתי תעודה בינלאומית מטורפת)

Symbolic

New member
אז ככה

א. התעודה הבנלאומית שלך, עם כל הכבוד, שווה לתחת. כל התעודות האלה חרטא אחד גדול, עבודה מוצאים עם ניסיון בלבד, ואם את חושבת שזה לא ככה את טועה, או שיש לך אחלה קומבינות. ב. "אלכוהול אמיתי" זה בהחלט גימיק - שוב, לא טענתי לרגע שהקורס של בארמאסטר טוב יותר משל ברטנדר. ולגבי טעימות - גם אנחנו טעמנו את כל המותגים מכל הסוגים והמינים. אין לי ספק שנהינת בברטנדר, אני בטוח שאם הייתי עושה שם את הקורס הייתי נהנה לא פחות. תבינו דבר אחד - חוץ משינויים קלים, כל הבתי ספר מעבירים את אותם השיעורים, אותם הסנדאות ומלמדים כמעט אותו דבר חוץ מניואנסים קטנים. מה שעושה את ההבדל הוא המדריכים, ובכל בתי הספר יש את הטובים, והטובים פחות. כל עסק קורסי הברמנים הפך לעסק אחד גדול וממוסחר. אממה - את הידע אתה כן מקבל, לא קשור איזה ב"ס למדת.

יוסיא

New member
שאלת מליון הדולר היא?

מכמה אתה נפרד..... .........ועם אילו שלל חוויות ,הרגשות , שכרונות , וידע אתה יוצא. אתה יכול לעשות במקום הכי יקר ולא להתחבר עם מי שמעביר את החומר , זה מאוד אינדיבידואל. אמרתי בעבר ואומר זאת שוב, לדעתי גם כקודמיי , החומר וקוריקולום הלימודים אותו דבר הוא....חשוב שתהיה כימיה טובה בין המדריך לכיתה , וכי המדריך יהיה מספיק כריזמטי לסחוף את הכיתה איתו ולתת להם גם ידע , וגם חוויה.

למעלה