בקשר למכירת פטנט

arielpi

New member
בקשר למכירת פטנט

אנחנו 3 חברים,ברשותנו מוצר שהמצאנו,לא נראה כזה מעולם,והוא עונה על חדשנות: 1.עונה לצורך מסוים. 2.עיצוב חדשני שלא נראה כמותו בעולם.... 3.מעודד שינוי צרכני,ומשנה קיבוע מחשבתי כלפי מוצרים דומים,וע"י כך יחסוך גם כסף ללקוח. עכשיו,הגשנו בקשה לפטנט בישראל,קיבלנו לא מזמן את הפרוביז'ינל,נשאר רק למכור את הפטנט.... אבל דבר אחד אני לא מבין,למה אני צריך לשלם כ"כ הרבה כסף,לחברות גזלניות,שאמורות לי ניתוח שוק,סקרים וכד'????? הערכות גסות גם אני יכול לעשות עפ"י מוצרים דומים,איך חברה חיצונית כלשהי,אמורה לדעת כמה עןלה לחברה שאני רוצה לפנות אליה,כמה יעלה להם לייצר את המוצר,אין מצב!!!!!!!!בעולם!!!!שמישהו,חוץ מהאנשים בחברה(לא משנה מי) יידע כמה יעלה לייצר מוצר שלא נראה מעולם. והאמת,אני רוצה לקבוע פגישה אצל חברה מסוימת,ואני קצת מבולבל,מצד אחד אני מאמין שהפטנט הזה יהיה להיט עולמי, מהסיבות שציינתי,אך אני חושש,כי אני לא יכול לפגישה לומר למנכ"ל מסוים,כמה יעלה לו לייצר,או תוך כמה זמן הוא יחזיר את ההשקעה,אני רק יודע,שהמוצר הזה יימכר במליוני חתיכות ומעלה!! רק שמישהו יייצר אותו. השאלה היא,איך אני אתן מספרים קרובים למציאות,בלי לצאת טמבל,ולעשות מעצמי צחוק?

אתה כותב דברים והיפוכם....

שלום arielpi 1. אין לעיצוב חדשני שום דבר עם פטנט. פטנט לא מגן על עיצוב של מוצר. הדרך להגן על עיצוב היא באמצעות מדגם. 2. שלושת התנאים שציינת אינם התנאים הנדרשים על מנת להציג חדשנות ובכל מקרה לא מספיק להציג חדשנות, המשוכה הבעייתיית יותר היא ההתקדמות ההמצאתית. 3. מאחר ואין דבר כזה בקשה זמנית (provisional) בישראל בכלל לא ברור מה בדיוק הגשתם ואיפה... אם הגשתם בקשה חלקית בישראל, אז סביר להניח שגרמתם לעצמכם נזק משפטי משמעותי ו/או העמדתם את עצמכם בסיכון משמעותי שתוצאותיו יתגלו בעתיד. נזקים כאלה עולים בד"כ מייד עם תחילת ביצוע ה-due diligence ע"י המשקיע/רוכש ובד"כ מפוצצים את העסקה. אם הגשתם את הבקשה באמצעות משרד עורכי פטנטים - כדאי מאוד שתחזרו לשם ותבקשו שיסבירו לכם את המושגים בצורה מדויקת על מנת שתוכלו להציג את מצבכם המשפטי בצורה בהירה. אף משקיע או חברה לא ישימו אגורה אם צורת הצגת המצב המשפטי אינה מדויקת, בהירה וכוללת את המונחים המשפטיים הנכונים. אם לא השתמשתם במשרד עורכי פטנטים מוסמך, אז אין לי שום עצה שיכולה באמת לעזור חוץ מאשר שתפנו לייעוץ מסודר במשרד עורכי פטנטים. 4. לא ברור לי למה אתה חושב שאתה חייב לשכור את שירותיהם של חברות כלשהן, אם אתם יודעים לעשות הכל לבד - תעשו לבד. מניסיוני, אף לא יודע לעשות הכל לבד ובד"כ צריך עזרה. 5. מהנדסי ייצור שכל תפקידם הוא לקחת מוצר בתכנון, לפרק למרכיבים ולתכנן את הייצור יודעים לבצע הערכת עלות מדויק, כך גם בעלי המפעלים המתאימים שבוודאי נותנים הצעת מחיר לפני שהם מתחילים לייצור. בברכה, אפלפלד זר פישר, עורכי דין ועורכי פטנטים

arielpi

New member
ראשית,תודה על התגובה

בוא נבהיר משהו.הגשנו בקשה לפטנט בישראל,לא חלקית ולא נעליים,בקשה לפטנט שעלות 1000 ש"ח לערך,וקיבלנו פרוביז'ינל. בקשר לחדשנות,עפ"י המילון חדשנות היא(בין היתר): חידוש,כושר המצאה,התאמה לזמן חדש,שיפור בהתאם לרוח ההווה,וכל אלה קיימים במוצר מעבר לעיצוב,הסיבות שכתבתי הן סיבות בנוסף לחדשני,העיצוב השונה והחדש הוא חלק ממהות המוצר ורעיונו המקורי."אם כן, התקדמות המצאתית היא התקדמות אשר אינה נראית כענין המובן מאליו לבעל-מקצוע ממוצע. הכוונה היא לבעל מקצוע בתחום הרלוונטי" ותאמין לי אדוני,אף בעל מקצוע בעולם לא ראה את המוצר הזה,אז כן אני מאמין שיש פה התקדמות המצאתית. כוונתי בהקשר לתימחור היתה,ואגב,חיזקת את דבריי,שמי שלא נמצא בתוך המפעל/חברה שאליו/אליה ניגש,לא יכול לדעת עלות מדויקת,כי רק במפעל יכניסו כל סעיף אפשרי(מים ,חשמל,ארנונה,משכורות וכד') על מנת לדעת עלות מדויקת,אז למה לעשות בדיקות,אם רק האנשים מבפנים יוכלו לאמת עלויות. לבחור השני,אנחנו הכנו מצגת מכירתית לפטנט העתידי,כי אנו מתכוונים רק למכור אותו או את השימוש בו,ואני אוסיף עוד משהו, כאשר יש לך אמונה במוצר שלך,בידיעה,שמיליארדי אנשים בעולם,משתמשים בו על בסיס יומי,ושוב,לא ראיתם דבר כזה,אז אני מאמין שלמרות כל ה"פוזה" הישראלית,הסקפטית והתחמנית,וזה שכל אחד שאתה רוצה למכור לו משהו,מנסה להוריד לך את המכנסיים,אז למרות כל זה, המוצר הזה ימכור,במיוחד במצב של משבר כלכלי עולמי,וכולם רוצים לחסוך....אני מבטיח לך שכולכם תשתמשו במוצר הזה,הבטחה!!!

עדיין לא הגיוני...

אני פשוט לא מבין את המשפט הזה: "הגשנו בקשה לפטנט בישראל,לא חלקית ולא נעליים,בקשה לפטנט שעלות 1000 ש"ח לערך,וקיבלנו פרוביז'ינל". אתה לא יכול לכתוב באותו המשפט שהגשת בקשה בישראל וש"קיבלת פרוביז'ינל"... Provisional patent application היא בקשה זמנית שמוגשת בארה"ב, אין דבר כזה פרוביז'יונל בישראל. או שהגשת פרוביז'יונל או שהגשת בקשה בישראל או שהגשת גם וגם - אני לא מצליח להבין לאיזה מן האופציות אתה מתכוון. בנוגע לכל שאר מה שציינת, איני מבין מה רצונך לומר. פטנטים אינם נבנחים לפי המילון אלא לפי החוק ופסיקת בתי המשפט. הפירוש שלך כפי שמתבטא במשפטי הבא: "אף בעל מקצוע בעולם לא ראה את המוצר הזה,אז כן אני מאמין שיש פה התקדמות המצאתית" שגוי, אתה מתייחס לחדשנות ולא להתקדמות המצאתית. התקדמות המצאתית היא השאלה המשפטית של האם יש קפיצה טכנולוגית "מספיקה" בין הידע הקודם בעולם לבין הידע שאתה מפרט בבקשה הפטנט. השאלה של מה זה "מספיקה" היא שאלה מאוד מסובכת ותשובה עליה מצריכה ניסיון רב והתעמקות בהרבה מאוד פסקי דין מחו"ל. אם הבקשה שהגשתם לא נערכה ע"י משרד עורכי פטנטים היא לא תעבור בהצלחה הליך due diligence (בדיקת נאותות) שיערוך מי שיתעניין בקניית הבקשה או בהשקעה במיזם ולכן לא סביר להניח שתצליחו לסגור עסקה. בנוגע לבדיקת העלות - אם אתה מסכים איתי אז מדוע פשוט לא לפנות למפעלים ותחת הסכמי סודיות לבקש הצעות מחיר? כך תוכל לקבל את הנתונים הדרושים לך לצורך הכנת תוכנית עסקית מסודרת. אגב, אני רואה את ה"פוזה" הישראלית אחרת לגמרי. מהעיניים שלי ה"פוזה" הישראלית היא הגישה היהירה של "אני יכול לעשות הכל לבד, לא צריך מומחים ולא צריך עזרה, כולם מנסים לקחת את הכסף שלי". הניסיון שלי מלמד שה"פוזה" הזו בד"כ מלווה בכשלון מסחרי ותסכול. בברכה, אפלפלד זר פישר, עורכי דין ועורכי פטנטים

arielpi

New member
הבהרה לבעל הבית!!!!!!!!!!

אז שוב,תודה על התגובה,להבהרה,הגשנו בקשה לפטנט בישראל ובנוסף קיבלנו פרוביז'ינאל. התקדמות המצאתית היא התקדמות שאינה נראית כענין המובן מאליו לבעל-מקצוע ממוצע על סמך הידיעות שכבר נתפרסמו, לפני תאריך הבקשה, בדרכים האמורות בסעיף 4. אם כן, התקדמות המצאתית היא התקדמות אשר אינה נראית כענין המובן מאליו לבעל-מקצוע ממוצע. הכוונה היא לבעל מקצוע בתחום הרלוונטי. בהקשר זה, חשוב להדגיש 2 נקודות: 1. בעל מקצוע ממוצע - כאשר ההמצאה משלבת מספר תחומים, בעל מקצוע ממוצע יהיה צוות של בעלי מקצוע ממוצעים בתחומים הרלוונטיים. 2. על סמך הידיעות שכבר נתפרסמו - יש לבחון את הידע המקצועי הכולל בתחום הרלוונטי, ולשם כך מותר לצרף פירסומים קודמים יחדיו לתמונה הכוללת. יחד עם זאת, גם על פעולת הצירוף להיות מובנת מאליה לבעל המקצוע במועד הרלוונטי. אם עצם פעולת ליקוט המידע דורשת "צעד המצאתי" – ניתן לרשום פטנט! (לקוח מאתר פטנטים) עפ"י תנאים אלו,אכן יש התקדמות המצאתית,כי נכון להיום לא מצאתי איזכור דומה למוצר כזה אפילו בגוגל!!!! אם ניכנס לעובי הקורה בעניין הפסיקות המשפטיות,לא נצא מזה,נכון שיש פסיקות כאלה או אחרות,אך בל ניתן להם לדכא את היצירתיות המתפרצת שלנו. אני אבהיר עוד משהו,הבקשה שהגשנו הוגשה לפני 6 שנים ע"י אחד משותפיי,והיא נשלחה דרך משרד עו"ד,הבקשה הנוכחית שודרגה באופן ניכר,כך שלזה אני לא דואג. שאלה:לאיזה הצעות מחיר אתה מתכוון באשר לבקש מהמפעל?הם יאמרו לי כמה יעלה לי לקנות מהם,לא? הם לא יאמרו לי כמה יעלה להם לייצר יחידה... ואם רצית לרמוז שה"פוזה" הישראלית היא להצליח בכוחות עצמך,אז בתור עצמאי אני יכול לומר,שמדינות/חברות,תאגידים יודעים איך ליצור צורך מסוים,ול"נדות" את מי שלא יילך בדרכן,כמו מין אג'נדות מסוימות או תהליכים חברתיים מקובלים עפ"י רוב. אני אשאל אותך אובייקטיבי,ותענה אובייקטיבי,אתה עכשיו מנכ"ל מסוים,אני בא אליך עם רעיון,מצגת יפה,נתונים מרשימים והכי חשוב,אתה נדלקת על הרעיון,ואתה כבר מריץ מספרים בראש כמה תרוויח מזה,אז??? במקרה כזה,אתה תחפש מה לא בסדר בכל מה שהצגתי רק בשביל למצוא דבר דפוק ולומר,"אה,לא עשית את זה כמו שאיזה גורו עסקים מבקש שתעשה את זה,אז אני לא קונה למרות שאני יכול להרוויח מיליונים" מה שאני מנסה לומר,אני מבין שבמהלך ה100 שנים האחרונות(הגזמה) הבינו בעולם העסקים הגלובלי כיצד צריך להציג,לשכנע, למכור/לתחמן בדרכים אוניברסליות כאלו או אחרות,אבל אם זה לא 100% כמו שהתכוון המשורר,אתה לא תקנה?לא תרצה כסף? אגב,אני מאמין שיש לנו משהו טוב ביד וגם אבטיפוס עובד. ושאלה מקורית ואחרונה,אתה חושב שאני אמור לדעת ב כמה יעלה לייצר מוצר כזה,הרי גם בכל חברה זה משתנה,לא? קראתי בהרבה אתרים על פטנטים,שאף אחד לא מצפה ממני לדעת בדיוק כי זה בלתי אפשרי,ראיתי עבודת סמינריון על חברה מסוימת בשוק אליו אני רוצה לפנות,אתה חושב שרשומים שם מספרים שיעזרו לי,מבחינת עלות מוצר?

אז חבל לציין את זה

אם הוגשה בקשת פטנט מלאה בישראל אין שום טעם לציין שהוגשה בקשה זמנית לפני שש שנים (כלומר הפרוביזיונל חסר כל משמעות כבר חמש שנים). זה גם לא נראה טוב וכנראה גם לא משרת את המטרות שלכם. אני גם מניח שהבקשה הישראלית לא הסתמכה על הבקשה הזמנית שכן היא כבר הייתה אמורה להגיע לבחינה לפני זמן רב (ואולי פשוט לא ציינת נתון זה). אני חס וחלילה לא מנסה לדכא את היצירתיות או לדכא, אבל אתה מבלבל בין חדשנות לבין התקדמות המצאתית. הגדרת ההתקדמות ההמצאתית שונתה בסוף אפריל 2007 בפסק דין KSR בבית המשפט העליון בארה"ב והעניין משליך כמובן גם על הבחינה של פטנטים בישראל. אתה מוזמן לקרוא על כך באתר שלנו patentim.com (חפש KSR). בנוגע לייצור, עלויות ייצור, מפעלים, סמינריונים וכו' - קטונתי. זה פשוט לא בתחום ההתמחות שלי. בברכה, אפלפלד זר פישר, עורכי דין ועורכי פטנטים

למעלה