בקשת ייעוץ

בקשת ייעוץ

שלום לכולם,
אני מיועדת להגיע לועדה הבריאטרית של ביה"ח אסותא.
רציתי לקבל טיפים לגביי ההתנהלות בועדה ואף אשמח אם מישהו יוכל לשתף מנסיונו כי אני מאד חוששת מהועדה.
כמו כן, נקבע לי פגישת ייעוץ באם תאושר הועדה אצל הרופא המנתח דוקטור נאסר סקרן.
האם מישהו נותח על ידו או בעל מידע שיכול לסייע לי? בחרתי ברופא הנ"ל בעקבות המלצה של חברה קרובה אך אשמח לדעתכם.
עניין אחרון..
מקריאת מידע ושיחות נטיית ליבי היא לבצע מעקף קיבה ולא שרוול וטבעת אם בחירתי תהא רלוונטית בכפוף להמלצת הרופא. האם מישהו יכול לספר על הניתוח שעבר- רצוי שרוול או מעקף ולעזור לי לגבש דעה?

תודה על זמנכם.

נ.ב- יש הרבה פורמים של קיצורי קיבה ולא הבנתי את השוני ולכן המודעה שוכפלה 3 פעמים. עימכם הסליחה.

קוביd1

New member
חלומות פז סגולים

אחלה של ניק ,יש לזה משמעות?
אני מצפה ומקווה שחבר'ה שעברו את הועדה לאחרונה יכנסו ויעזרו לך ,למה את חוששת מהוועדה האם הBMI שלך נמוך מ40 או 35 עם מחלות נילוות.
בוועדה תתראי להם את הנחישות שלך לעבור את הניתוח ,ושאת מודעת לקשיים אחרי הניתוח.כמובן שיש לך תמיכה בבית מאלה שסובבים אותך והם מוכנים לעזור לך בכל.
יש את הפורום שלנו ,שקיים בתפוז כבר 13 שנה ,לאחרונה הצטרף פורום של המשרוולים שהיה בכל מיני מקומות ובסוף מצא את מקומו פה בתפוז שכנים שלנו. אני מציע לך גם להיכנס לשם לקרוא להתרשם ,
שמעתי דברים טובים על ד"ר סקרן .
ההחלטה על הניתוח אך ורק שלך .תחשבי היטב על הפלוסים והמינוסים בכל סוג של ניתוח ,ותעשי מה שטוב בשבילך ,ולא מה שפופולרי באותה תקופה.
היה פעם פה בתפוז קומונה של מועקפים ,נעלמו פתחו קבוצה בפייסבוק לא יודע בדיוק איפה זה.

בהצלחה בבחירת סוג הניתוח .ובהמשך הדרך .

קובי

האם בחירת הניתוח היא בבלעדיותו של המנתח

או בייעוץ עם המטופל? יש לי אמירה בנושא?
ותודה לך על התייחסותך.
ולניק אכן משמעות :)

קוביd1

New member
לחלומות

מי שמחליט על סוג הניתוח זה המנותח המטופל ,לא המנתח ,ולא הוועדה ,הם יכולים להמליץ ,את תעשי את מה שאת חושבת ,כי הניתוח נעשה בגוף שלך .כמובן תתייעצי עם הרופא ,תקראי פה בפורום תקראי בפורום של המשורוולים ,אולי יכנסו מועקפים ויעזרו .
ההחלטה שלך.
בחירה קשה ,מה לעשות החיים לא קלים.

קובי

למנתח אין שום החלטה לגבי סוג הניתוח.

זה שיקול שלך בלבד.
מה שכן,חשוב להתאים את סוג הניתוח לעצמך.
לבדוק,מה סיבת העליה במשקל,יש כל מיני סיבות,
מתוקים או כמויות של אוכל לא בריא או השמנה בעיקר בהריונות שאח"כ לא יורדת או כל מיני סיבות אחרות.
לפי הסיבה כך גם צריך להתאים את סוג הניתוח.
בניתוח טבעת למשל,מתוקים עוברים יופי,גם עוגיות וחטיפים כך שאם מישהו מרגיש
שהוא לא יכול לוותר על מתוק וצורך הרבה מזה,לא בטוח שהניתוח הזה מתאים לו.
תיבדקי מה סיבת ההשמנה שלך בתור התחלה,ממתי זה התחיל,מה את אוכלת ביומיום
ומכאן אפשר להמשיך הלאה.

ועדה

לא יודעת לעזור לגבי הרופא או סוג הניתוח.
לגבי הועדה במידה ויש לך BMI 40 אז לא אמורה להיות שום בעיה (אלא אם יש בעיה נפשית, אבל גם על זה קראתי שמתגברים).
אם יש לך BMI 35 עם מחלות נלוות את צריכה להביא אישורים מכל גורם שאת רק יכולה לחשוב עליו שיכתוב לך מה המחלה ושניתוח יסייע לפתרון.
בגדול בועדה את פוגשת דיאטנית שמסבירה לך על "החיים שאחרי", ואת צריכה להראות שאת מבינה לקראת מה את הולכת מבחינת התזונה, מבינה שיש עבודה לעשות אחרי הניתוח ושזה לא פתרון קסם.
את פוגשת עובדת סוציאלית - תדגישי שיש לך תמיכה בבית (אצלי היא עלתה איתי במעלית ושמעה אותי מדברת עם בעלי... עובדה שהיא לא התביישה להסתיר בשיחה, אבל לבסוף זה עבד לטובתי), שאת ממוקדת מטרה, מבינה את ההשלכות של הניתוח על הנפש (תקראי הרבה על שרוול ומעקף כי זה באמת מאוד חשוב להפנים לקראת מה הולכים).
וגם פוגשים רופא שעובר על כל הבדיקות ורואה שלא חסר משהו. אם יש בעיה רפואית מיוחדת שלא הבאת התייחסות של רופא אליה הוא יבקש שתשלימי ותשלחי בפקס את התשובה.
בגדול אני באמת חושבת שזה טוב שהוועדה בודקת את המוכנות שלנו לניתוח.
אם תרצי לכוון אותנו יותר ותספרי קצת על העבר שלך (כמה דיאטות עברת האם ירדת, האם יש בעיות רפואיות למשל כמו פיריון), אולי נוכל לעזור ספציפית.
אין מה לפחד מהוועדה - אני יכולה לספר לך שאני אישית אמרתי כל מה שלא צריך (כמו למשל שהגניקולוג שלי לא חושב שיש קשר בין המשקל והעובדה שלא הצלחתי להיכנס להריון....), אני לא בנאדם שמסוגל לשקר ולכן הייתי הכי כנה, גם אם זה לא מה שהוועדה "רוצה לשמוע". לא הייתה עם זה שום בעיה, כי הם הבינו שאני יודעת טוב מאוד לקראת מה אני הולכת.
בהצלחה!!

תודה על התייחסותך!!

אני בעקרון סובלת מעודף משקל קרוב ל4 וחצי שנים כאשר בשנה וחצי האחרונה העלייה הייתה מאד משמעותית.
ניסיתי דיאטות רבות- פרטי, שומרי משקל, דרך הקופה פעם אחת ופשוט לא הצלחתי.
היום שיש לי לפחות 50 קג עודף אני מיואשת מלחשוב על דיאטה רגילה וצריכה פוש התחלתי.
אני יודעת שהניתוחים אינם קסם ונדרשת השקעה מצידי אבל צריכה לפחות משהו שיעזור לי להתחיל.
יש לי תמיכה מלאה בבית- בין אם בלעזור ע"י הכנת המזון הנכון בתקופת ההחלמה, פרטנרים לספורט, מימון טיפול פסיכולוגי ואנשי מקצוע ככל שיידרש.
אני באמת רוא בנקודת הפתיחה שלנ נקודה טובה.
הbmi שלי גבולי.. הוא עומד על 4 וכל תזוזה קלה בקילו תשפיע לי לכאן או לכאן ומכאן החשש שלי.
אני סובלת בנוסף מכאבי גב עקב עודף המשקל והחזה הגדול, אסמטית ואף עברתי מעבדת שינה לפיה נרשם שיש לי לעיתים דום נשימה בלילה.
הפחד שלי הוא שלפחות אצלי האכילה בחלקה רגשית ואני לא יודעת מה תהא התייחסות הועדה לכך.
אני קוראת הרבה ומרגישה מוכנה לקראת הניתוח אבל חוששת שמא הועדה מחמירה מדי.
אפשר לשאול איזה ניתוח את עשית?

אפשר ורצוי לשאול הכול!

אני עברתי ניתוח טבעת, שאני מבינה שבו את לא מעוניינת. אם בכל זאת מעניין אותך לשמוע שאפשר לרדת ולחיות מעולה עם טבעת, את מוזמנת לשאול (תלוי בשיקולים שלך כמובן אם זה כלל רלוונטי) :)
אם את מתנדנדת אז כפמו שאופירה כותבת כאן לכולם - תשתי 1.5 ליטר מים לפני בלי ללכת לשירותים, בגדים כבדים ואני בטוחה שזה יפצה על הקילו שניים שחסרים. בשום אופן לא להעלות משקל בכוונה, אין בכך טעם או צורך, וזה לא "יעזור" בניתוח עצמו....
תדגישי בועדה שניסית וניסית בכל דרך אפשרית שיכולת לחשוב עליה וזה לא הצליח (בין אם לא הצלחת לרדת ובין אם לא הצלחת לשמור)
כולנו אוכלים אכילה רגשית ולא מתוך רעב, תחושה שכבר מזמן שכחנו איך היא מרגישה. אל דאגה זה לא מה שיגרום לועדה לדחות אותך. תדגישי שאת מתכוונת לטפל בעצמך גם מהבחינה הרגשית כפי שכתבת לי כאן ושהבעיה הכי גדולה שלך היא כמויות.
גם אחרי הניתוח יש אכילה רגשית, אבל הכמויות שנכנסות הן קטנות מאוד. אז פתאום מבינים שכבר עדיחף לצאת לשופינג במקום לאכול.... כייף לקנות בחנויות רגילות ותאמיני לי שזה מפצה אותי יותר מאוכל :)

אופירA

New member
מנהל
בעיה נפשית אינה אינדיקציה נגד ניתוח בריאטרי

כלומר אין נמנעים מניתוח בריאטרי עקב בעיה נפשית. זו לא סיבה למנוע.
בעיה נפשית זה שם למיליארד תופעות שונות.

לעומת זאת, מצב פסיכוטי - שהוא אחד מהבעיות הנפשיות וגם לו יש אינסוף ווריאציות ועוצמות - יכול בהחלט וחייב למנוע ניתוח בריאטרי. אי אפשר לעשות ניתוח כזה בלי מודעות למציאות... זה ניתוח שצריך הכרה של המנותח במה שנדרש ממנו.

השכלתי

אני זוכרת שקראתי כאן כמה הודעות שמסייגות את האישור האוטומטי ב-BMI 40 ולכן ציינתי. הנושא לא מוכר לי יותר מידי....

קוביd1

New member
בעיות נפשיות

שם כולל ,ישנן בעיות שיכולות להשפיע על מתן האישור מהועדה .

קובי

נכון לכרגע בדיוק 40

אני מפחדת שכל שינוי במשקל יזיז אותו לכאן או לכאן.
הבנתי גם שלפניי הניתוח עושים דיאטה- מה קורה אם ביום הניתוח הbmi שלי לא יעמוד על 40 אלא 39 למשל?
בועדה עצמה אשקל, האם נראה לך שיש צורך שאעלה 2 קילו על מנת להבטיח שהbmi יתאים?

אחרי שיש טופס 17, ה-BMI לא משנה

הדיאטה ניתנת לכולם, וכמה שתרדי זה מבורך ויקל על הניתוח וההחלמה (בוודאי שאם מדובר על ניתוח קשה כמו מעקף).
גם בועדה יגידו לך לעשות דיאטה ולרדת ויסבירו לך שזה לא פוגע בזכאות לניתוח.
כשיש לך אישור / טופס 17, אף אחד לא שוקל אותך במטרה לבדוק זכאות. יש שקילות למשל על ידי המרדים, שחשוב מאוד שידע את המשקל האמיתי והמדוייק. זה לא יעניין אותו כמה שקלת ביום הועדה.....

נשקלתי בקופת החולים והתוצאות מופיעות בדף

סיכום הרופא לפיו הbmi שלי הוא אף 40+, הפחד שלי זה שהמשקל שם מחמיר. האם בועדה נשקלים שוב או מסתמכים על המסמכים שהבאתי?

נשקלים שוב, זה סביר והגיוני שיהיו תנודות

אל דאגה, הועדה לא מחמירה במקומות שלא צריך להחמיר.
כמו כאמרתי, תשתי הרבה ותבואי עם בגד כבד (לא נעליים, כי נעליים מורידים) ויהיה בסדר!

אופירA

New member
מנהל
אינני אשת וועדות, כיוון שלא עברתי אותן

נדמה לי שאנשים אמרו שתוך כמה ימים מקבלים את התשובה, אם היו לך כל הבדיקות. ואם חסרה בדיקה, אז תוך כמה ימים לאחר שהשלמת בפקס את שאר התוצאות של הבדיקות שהיו חסרות.

הכי טוב, לשאול במזכירות של הוועדה.

אליי התקשרו כמה שעות אחרי שיצאתי משם

והודיעו לי שהועדה אישרה, יום למחרת קיבלתי את התשובה הרשמית בפקס. אני עברתי את הועדה באסותא ראשל"צ.
אמא שלי עברה את הועדה באסותא רמת החייל, עוד כשהיינו שם הודיעו לה שבמידה וקרדיולוג יאשר לה לעבור את הניתוח אז הועדה תאשר. שלחה להם בפקס את אישור הקרדיולוג וקיבלה מיד חזרה את אישור הועדה.

למעלה