בקשת ייעוץ

ligal mezger

New member
בחירה נכונה של המנתח ושל סוג הניתוח

לדעתי מעקף הוא הניתוח הטוב מבין השלושה.
אני כמעט שנתיים אחרי מעקף אצל ד"ר סקרן, מכירה עוד מספר מטופלים שעברו אצלו מעקף, כולם מרוצים עד השמיים.
איכות החיים נפלאה, כל משקל העודף ירד, הגוף נראה מצויין והמחמאות לא מפסיקות.

בהצלחה

בדיוק מישהו כמוך חיפשתי.

האם יש ליווי מסויים אחריי הניתוח של איש מקצוע?
אני מתכוונת ללכת לטיפול פסיכולוגי ודיאטנית פרטית אך אשמח לדעת אם יש קשר כלשהו עם הרופא אחריי הניתוח.
כמו כן, תוכל לספר לי על תהליך ההחלמה?
מה היתרונות של מעקף לדעתך?
כמב ירדת במשקלך ותוך כמה זמן?
אני צריכה להשיל כ50 קג, האם יש דרך להרזות משקל כזה עם הניתוח מבלי שיווצרו עודפי עור הדורשים ניתוח פלסטי ואם כן מה הדרך? (אם יש ספורט שמתאים לכך מאד אשמח שתיידע אותי).
איך ההתנהלות שלך מול אוכל כיום? אוכל הכל אבל בכמויות קטנות? יש מאכלים שנמנע מהם? יש תופעות לוואי שנמשכות כיום?

אודה לכל מידע.

ligal mezger

New member
כל התשובות בפנים...

- אני נותחתי באסותא רמת החייל דרך מלב"י (במימון חלקי של קופ"ח מאוחדת), היה ליווי במשך שנה של דיאטנית ופסיכותרפיסט במלב"י. חייבת לציין שהלכתי רק בחצי שנה הראשונה, לאחר מכן הרגשתי שאין לי צורך בכך.
- דרך מלב"י יש גם מעקב של הרופא למשך שנה, אני הייתי אצלו שלוש פעמים, רק בחצי שנה שאחרי כי לא היה צורך מעבר לכך.
- אצלי תהליך ההחלמה היה ממש קל. אושפזתי ל-48 שעות. לאחר מכן היו לי יומיים קצת קשים בבית, מתאפיין בקצת כאבים בתפר של הנקז וחולשה כללית. 5 ימים מהניתוח כבר חזרתי לעבודה מכיוון שמדובר בעבודה משרדית והיה לי כבר משעמם בבית. לאט לאט מרגישים יותר טוב, חודש אחרי כבר שוכחים שהיה ניתוח.
- לדעתי היתרונות של המעקף זה בקושי להעלות במשקל אח"כ. האופציה של את הדאמפינג כשאוכלים מתוקים מצויינת כדי לווסת קלוריות מיותרות, בנוסף- אי הספיגה גם עוזרת מאוד לירידה במשקל.
- אני ירדתי 40 ק"ג, שזה כל משקל העודף, תוך חצי שנה. מאז שומרת על המשקל עם 2 קילו למעלה ולמטה.
- אני יכולה להעיד על עצמי שיש לי מעט מאוד עור עודף, זה שילוב של גנטיקה טובה וספורט. בתור שונאת ספורט היה לי מאוד קשה להתחיל להתעמל, אבל חודש אחרי הניתוח כבר התחלתי לעשות ספורט, בהתחלה הליכות, ולאט לאט נכנסתי לכושר והתחלתי ללכת לשיעורי עיצוב , פילאטיס, ספינינג וקיקבוקסינג. הלכתי 3 פעמים בשבוע בדר"כ.
- מבחינת אוכל, לאחר הניתוח הרגלתי את עצמי לאכול כל 3 שעות, שמתי תזכורת לאכול בפלאפון גם שלא הרגשתי צורך לכך. נכון להיום אני אוכלת כל 3 שעות כמו שעון שוויצרי. הכמויות מעט גדלו לעומת החודשים לאחר הניתוח, אבל עדיין אני אוכלת כשליש ממה שאוכל אדם רגיל. אני אוכלת הכל, גם דברים שלא ממש מומלצים, אבל הכל במידה.
- מבחינת תופעות לוואי, הייתה לי נשירת שיער ממש חזקה, אבל בעזרת ויטמינים היא הפסיקה והשיער חזר לעצמו. חוץ מזה אני נוטלת כל יום מולטיויטמין + סידן עם ויטמין D. בהתחלה גם לקחתי ברזל ואבץ אבל אחרי תקופה הפסקתי בהמלצת הרופא כי לא היה צורך בכך

מקווה שעניתי על הכל, אשמח לעזור תמיד, את יכולה גם לחפש אותי בפייסבוק.

תוספת חשובה לשאלתי- הריונות.

אני בת 25, מעולם לא הריתי, לא עברתי הפלה, מערכת ההפרייה שלי תקינה לפי בדיקות שגרתיות אצל גניקולוג.
האם לניתוח יש השפעה או סכנה כאשר אזכה בע"ה להרות? מומלץ לאחר לידות (למרות שלדעתי להרות במשקלי הנוכחי זו ה-סכנה)?

ligal mezger

New member
למיטב ידיעתי...

ירידה במשקל רק מגבירה את הסיכוי להיכנס להריון.
מומלץ בשנה הראשונה שלאחר הניתוח לשמור מאוד ולא להיכנס להיריון כדי למצות את כל הירידה במשקל.
גם אני לפני הריונות... בע"ה עוד כמה חודשים נתחיל לנסות

אופירA

New member
מנהל
ניתוח בקיבה לא נוגע במערכת הרבייה בכלל

אין לו שום השפעה פיזיולוגית על המערכת הזו.

להרזיה כתוצאה מהניתוח יכולה להיות השפעה חיובית מאוד על היכולת להרות, במקרים של נשים שיש להן קושי להרות עקב שחלות פוליציסטיות (מה שנגרם כתוצאה מההשמנה הגדולה). יש נשים שלא היה להן מחזור בגלל ההשמנה, והוא חזר מיד כשהתחילו לרזות. מדהים כמה שזה טוב.

ליעד827

New member
היי "חלומות סגולים"

גם אני באותו המצב כמו שלך. חושש מהועדה ... ביום שלישי הקרוב אני הולך לועדה באסותא רמת החייל. הולך בהתרגשות ופחד!
הbmi שלי הוא כרגע 39.45 ותמיד זז.. הגובה משחק לרעתי כאן. אני 1.83 ומפחד שזה ירתיע מלאשר לי ניתוח. אבל גם גילי יחסית צעיר ומשקלי רב במיוחד לגיל שלי (15.5)
אני יודע שלבוא עם ידע מקדים של הניתוחים ובעצם מודעות על כך שהתהליך הוא לא "שרביט קסמים" יכול מאד לעזור לך!
אני בכל העניין והתהליך של הבירורים והבדיקות כבר מעל חצי שנה. אני צפיתי בכל הניתוחים, קראתי המון עליהם, לטובה ולרעה, למדתי והשכלתי. "ממלמדי השכלתי" ...
ואין ספק שיש בידיי את הניתוח שהוא הבחירה הנכונה בשבילי.
בנוסף , הרוב הוא עניין ה bmi שלך... אני עומד על גבולי, ומלא בפחדים שלא יאשרו לי מכיוון שאני עוד לא ב40. אבל בתכלס כמה אפשר? להשמין ולהשמין עוד ועוד? נשאר לשתות המון המון ולאכול טוב לפני הועדה ורק להתפלל לטוב!
אני מאחל לך ולי המון בהצלחה, ואשמח לשמוע עדכון!
בנוגע לכולם- קבלת האישור היא באמת אחרי כמה ימים? אני מניח שאלו יהיו ימים של מתח רב! נקווה שיהיה שווה לחכות! אשמח עם עוד ימשיכו להגיב וגם לי אישית להסיר קצת חששות שעדיין יש.

למעלה