כל התשובות בפנים...
- אני נותחתי באסותא רמת החייל דרך מלב"י (במימון חלקי של קופ"ח מאוחדת), היה ליווי במשך שנה של דיאטנית ופסיכותרפיסט במלב"י. חייבת לציין שהלכתי רק בחצי שנה הראשונה, לאחר מכן הרגשתי שאין לי צורך בכך.
- דרך מלב"י יש גם מעקב של הרופא למשך שנה, אני הייתי אצלו שלוש פעמים, רק בחצי שנה שאחרי כי לא היה צורך מעבר לכך.
- אצלי תהליך ההחלמה היה ממש קל. אושפזתי ל-48 שעות. לאחר מכן היו לי יומיים קצת קשים בבית, מתאפיין בקצת כאבים בתפר של הנקז וחולשה כללית. 5 ימים מהניתוח כבר חזרתי לעבודה מכיוון שמדובר בעבודה משרדית והיה לי כבר משעמם בבית. לאט לאט מרגישים יותר טוב, חודש אחרי כבר שוכחים שהיה ניתוח.
- לדעתי היתרונות של המעקף זה בקושי להעלות במשקל אח"כ. האופציה של את הדאמפינג כשאוכלים מתוקים מצויינת כדי לווסת קלוריות מיותרות, בנוסף- אי הספיגה גם עוזרת מאוד לירידה במשקל.
- אני ירדתי 40 ק"ג, שזה כל משקל העודף, תוך חצי שנה. מאז שומרת על המשקל עם 2 קילו למעלה ולמטה.
- אני יכולה להעיד על עצמי שיש לי מעט מאוד עור עודף, זה שילוב של גנטיקה טובה וספורט. בתור שונאת ספורט היה לי מאוד קשה להתחיל להתעמל, אבל חודש אחרי הניתוח כבר התחלתי לעשות ספורט, בהתחלה הליכות, ולאט לאט נכנסתי לכושר והתחלתי ללכת לשיעורי עיצוב , פילאטיס, ספינינג וקיקבוקסינג. הלכתי 3 פעמים בשבוע בדר"כ.
- מבחינת אוכל, לאחר הניתוח הרגלתי את עצמי לאכול כל 3 שעות, שמתי תזכורת לאכול בפלאפון גם שלא הרגשתי צורך לכך. נכון להיום אני אוכלת כל 3 שעות כמו שעון שוויצרי. הכמויות מעט גדלו לעומת החודשים לאחר הניתוח, אבל עדיין אני אוכלת כשליש ממה שאוכל אדם רגיל. אני אוכלת הכל, גם דברים שלא ממש מומלצים, אבל הכל במידה.
- מבחינת תופעות לוואי, הייתה לי נשירת שיער ממש חזקה, אבל בעזרת ויטמינים היא הפסיקה והשיער חזר לעצמו. חוץ מזה אני נוטלת כל יום מולטיויטמין + סידן עם ויטמין D. בהתחלה גם לקחתי ברזל ואבץ אבל אחרי תקופה הפסקתי בהמלצת הרופא כי לא היה צורך בכך
מקווה שעניתי על הכל, אשמח לעזור תמיד, את יכולה גם לחפש אותי בפייסבוק.