בקשת מידע - משפט וסטאר טרק.

moshese

New member
בקשת מידע - משפט וסטאר טרק.

חברים יקרים שלום ! אני זקוק לעזרתכם בתחום המומחיות שלכם. אני עושה פרויקט במסגרת לימודי המשפטים שלי על היסודות החומריים של המשפט ואני שוקל לעשות אותו על דימויים של משפט בסדרות מד"ב. בתור חובב סטאר טראק רציתי לשאול כמה שאלות את המבינים ממני בתחום. זכורים לי שני פרקים בדור הבא שעסקו במשפט - פרק שבו קיו שופט את פיקארד ופרק שבו דנים על עתידו של דאטה אם הוא חפץ - קניין של הפדרציה - או שהוא יצור חיי ולכן זכאי לזכויות אדם - קרי מניעה מהשתתפות בניסוי על גופו. אשמח אם מי מכם יוכל לומר לי את שמות הפרקים הנ"ל או בנוסף להפנות אותי לפרקים נוספים הקשורים במשפטים - אני חושב שיש עוד. בנוסף אשמח על מידע כיצד ניתן להשיג את הפרקים הנ"ל בוידאו או ברשת להצגה בשיעור... בתודה מראש על העזרה והסבלנות משה

G.O.D

New member
המידע:

הפרק עם פיקארד: Encounter at Farpoint הפרק עם דאטה: The Mesure of a Man יש עוד הרבה פרקים, הפרק בו שופטים את רייקר על רצח של ד"ר אחד, פרק בו ווסלי קראשר (ועוד 3 חברים שלו) נישפטים על שניסו לעשות מפגן אוירי במקום תרגיל פשוט, פרק בו מחשש לקונספירציה מתבצע שימוע נגד קצין על האנטרפרייז (מסתבר שסביו היה רומולאני במסווה של וולקני). אני צריך לבדוק לגבי השמות של הפרקים האחרים וזה ייקח קצת זמן, אז אם מישהו כאן יודע את הפרקים, היא איז וולקאם טו לכתוב את זה....

Esmena

New member
אין לי ממש זמן כרגע אבל אני אתחיל

את העזרה.רק קצת,ממש סליחה. Dax- עונה ראשונה DS9-פרק שמיני,או שביעי , תלוי איך אתה מחשיב את הפרק הראשון. Cardssians- עונה שנייה DS9 ,פרק חמישי. Author,Author בוויאג´ר עונה שביעית פרק 18. הפרק אינו משפט בעיקרו, אך המשפט שבו מהווה מעין המשך לפרק בו נשפט דאטה בTNG. אל לנו לשכוח את הפרק הראשון של TNG , שבו Q שופט בבית משפט את האדם(כמו בחליפת חלל של היינלין). אלמנטים של בית משפט יש בואלס (פרק 10 עונה שישית DS9) ובדואט ( עונה ראשונה DS9 פרק 17 (או 16,אם הפרק הראשון בשבילך הוא,שוב פרק אחד). ואני מוכרחה להודות ,שמדובר בפרקים שהם מן המעולים ביותר לא רק בחלל עמוק, אלא בסאגה כולה. עכשיו שני פרקים שניסיתי לאתר עכשיו ובשום פנים לא הצלחתי: פרק בDS9 שבו וורף מועמד למשפט. פרק בVOU שבו Q בלתי מוצלח מבקש נפשו למות ומגיע לוויאג´ר לערוך משפט. (נראה שQ לא מופיע בשם הפרק מה?) ועכשיו, באמת באמת נושא מעולה, הפרקים האלה בדרל כלל מרתקים, והפרק של המשפט של רייקר בTNG הוא מהאהובים עליי ביותר...פרק מצויין...(או שמא:מהסבילים עליי ביותר?) ושוב סליחה רבה שכרגע אני לא יכולה לעזור יותר

G.O.D

New member
הפרק שבו וורף נשפט זה...

"דרכו של לוחם" בח"ע 9, פרק כפול, לא? אהה, ויש גם את הפרק שוורף נישפט בTNG, הוא נישפט שם על חטאי אביו שהואשם ששלח את תדירות המגינים בקיטומר ובכך עזר לרומולנים לחדור לקיטומר ולבצע את הטבח, מסתבר בסוף שדוראס הוא הבוגד. לא זוכר את מספר הפרק... אוף.. מרוב פרקים אני כבר לא זוכר איפה ראיתי מה...

אילן די

New member
וויאג´ר

בנוסף לפרק שבוא יש את המשפט של Q נגד Q, ישנו פרק נוסף שבו הדוקטור מפרסם יצירה ספרותית שלו שמעוותת את החיים על וויאג´ר. על אף דרישתו של הדוקטור לא לפרסם את היצירה, המו"ל בכל זאת מפרסם אותה והדוקטור (שמיוצג במשפט על ידי טובוק כמובן) תובע את הפסקת פרסום היצירה מהמו"ל.

Esmena

New member
ובכן אילן היקר,בלי להיות קטנוניים,

הזכרתי אותו. זהו Autor, autor

אילן די

New member
שמת וויאג´ר בשני מקומות נפרדים

ובגלל זה לא שמתי לב - קבלי
והתנצלות

hirshfe

New member
והסרט השישי

שבו הקליגונים שופטים את קפטן קירק, וד"ר מקוי.

dorrn

New member
אם כבר מזכירים את המשפט הזה...

זה רק נדמה לי,או שלסניגור שלהם קראו וורף,ושיחק אותו אותו השחקן? יש למישהו מושג אם זה אמור להיות בן משפחה של וורף,או משהו כזה?

שניים שלושה נתונים מועילים...

פרקים שהזכירו כבר ולא כתבו את השמות שלהם... הפרק בו רייקר מואשם ברצח של ד"ר (והטרדה של אישתו) נקרא A MATTER OF PRESPECTIVE הפרק שבו וורף בא לקורא תיגר על החלטת המועצה הקלינגונית כי הם החליטו שאבא שלו בוגד... נקרא sins of the father יש ב DSN פרק שאני לא בטוחה כבר אם הזכירו אותו פה או לא... שוורף מואשם בטבח כי הוא לכאורה פוצץ ספינה אזרחית במקום ספינת מלחמה נקרא RULES OF ENGAGMENT זה מה שאני יודעת במאה אחוז. עכשיו, יש כל מיני פרקים שמוזכרים בהם חוקים, עמדות של גזעים אחרים בנוגע לעבירה מסוימת וכו´, למשל הפרק justice שבו הם נתקלים בכוכב שיש עליו רק עונש אחד לכל העברות, עונש מוות... ווסלי קראשר הטיפש נופל לתוך ערוגת פרחים ורוצים להרוג אותו בגלל זה. זה פרק מהעונה הראשונה, אפילו אני (נו... טאשה יאר, אתם יודעים) עוד לא מתה... אם אתה מעוניין גם בכאלה פרטים קטנים אני מוכנה לנסות להיזכר בכמה. תשלח לי מסר אם אתה מעוניין, הכל תלוי במה בדיוק אתה מתעסק וכמה לעומק אתה רוצה להיכנס לעניין המדע בדיוני. זהו. סופ"ש נעים לכולם! טאשה.

moshese

New member
תגובה תודה ומספר שאלות.

א. תודה לכל המגיבים על המידע המועיל (הכל הודפס ונשמר) ועל מהירות התגובה, באמת תודה. ב. כמה פרטים שביקשו חברות וחברים ושאלה נוספת. העבודה היא על היסודות החומריים של המשפט כלומר אני מתעניין בדימויים של המשפט העתידני של סטאר טראק מבחינת איך נראה ביהמ"ש?, היכן הוא ממוקם? יש שופט אחד בלבד? הרכב שופטים? יש מושבעים (אתוס אמריקני חשוב שמעניין לראות אם שרד בעתיד של התוכנית)? עורכי דין? מי הם? מקצוענים? קצינים בצי? אני זוכר שבמשפט על עתידו של דאטה טענו פיקארד נ´ רייקר דבר שהוא כמובן מנוגד לכל כללי האתיקה. האם יש לבוש מיוחד לשופט ולטוענים? או האם זה נחשב טקס פרימיטיבי שנכחד בעתיד (אין גלימות שחורות ?). כמובן שהדברים האלה מעניינים פי שניים לגבי משפט של גזעים אחרים ולראות כיצד המימד החומרי במשפט משקף את המהות שלהם, לדוגמא במשפט של וורף, המהות הלוחמנית מיליטריסטית של הקלינגונים. ביחוד אשמח לקבל תשובות לשאלות הנ"ל בנוגע לפרק שבו מואשם רייקר ברצח, פרק שלא ראיתי בעוונותי, ומעניין להשוות את מה שקורא שם לדימויים פופולארים של משפט בטלבזיה וקולנוע עכשויים... באמת אשמח לדעתכן ודעתכם המלומדות. ג. בנוסף שאלה שאני מקווה שהיא לא שאלת תם, איך אפשר להשיג את הפרקים הרלוונטיים ע"מ לארוך קלטת שתוקרן למול המרצה והכיתה כחלק מן הפרוייקט? ושוב תודה על התגובות הרבות ועל הנכונות משה, הפלוטה למשפטים, אונ´ ת"א

השיטה בסטאר טראק

טוב לפי זכרוני ברוב הפרקים מדובר בקצינים שמשמשים כשופט,סניגור,קטגור אבל יש לכך הסבר פשוט שתמיד בסדרה נשפטים אנשים מהצי ,ואין להם תלבושות מיוחדות למשפט. בנוגע לגזעים שונים משפטים כאלו בקושי הראו אבל לפעמים הזכירו חוקים שונים כמו שמשפט של רייקר הוא היה אשם עד שמוכחת חפותו. או בפרק שראיתי ממש עכשיו בוויאגר מי שנמצא אשם אין לו זכות למשפט חוזר וגם לא לחנינה (כלומר בכלא פור לייף) בלי קשר להוכחות שיכולו להמציא לחפותו. משפט אחד שלא הזכירו פה זה של קפטן קירק שבמקרה זה אני חושב שהסניגור שלו היה משפטן אזרחי ודבר זה היה חריג בהשוואה לשאר הפרקים.

rdaffi

New member
השופטים הם תמיד אדמירלים..

ובאותו פרק בוויאג´ר זאת הייתה שיטה של גזע זר (ועוד מגזרת דלתא). אני חושב שאפשר להניח שהשיטה של הפדרציה היא, איך לא, כמו השיטה המשפטית האמריקאית..

הוא שאל באופן כללי

לא רק את זו של הפדרציה. חוצ מזה היה פרק שדאטה היה שופט\בורר כאשר היה צריך להחליט אם לתת את פיקארד במתנה לאיזו חיזירית שטענה לבעלות על כוכב כיוון שבעבר הצילה (לכאורה) אותו-את הכוכב.

Esmena

New member
נזכרתי בעוד פרק!

הפרק Tribunal , DS9,עונה שניה, פרק 23. א´ובריאן נשפט על רצח בקארדסיה. מה שמיוחד בפרק הזה, זה שהוא עוסק במערכת משפט קארדסית לגמרי, בקרדסיה. מהבחינה הזאת הוא עלוב ומאכזב ביותר-(השופטת דופקת עם משהו על השולחן! אגב, יש לשער שכיום היא מנחה בחוליה החלשה המקומית, לא מתאים זמנית אני יודעת, אבל היא מאוד מתאימה). אבל בכל זאת, כדאי לראות מקצועית כדי לאבחן את העליבות, ולשים לב להשפעות(לדעתי,כמובן) של "אליס בארץ הפלאות" על מיבנה המשפט. בהצלחה.

moshe n

New member
השגת הפרקים של משפטים

יש לי פרקים מתאימים לך ואני לומד בסמינר הקיבוצים אם זה עוד רלוונטי שלח לי מייל דרך הפורום ודרך לתקשר ואנסה לעזור

למעלה