Hideg Tökleves מרק קר מקישואים
Hideg Tökleves מרק קישואים (קר) 750 גרם קישואים, קלופים וחתוכים לקוביות. 1 תפוח אדמה גדול, קלוף וחתוך לקוביות 1 גזר גדול, קלוף וחתוך לקוביות קטנות, או קצוץ 1 גבעול סלרי, קצוץ דק (עלים+גבעול) 1 בצל, קלוף וקצוץ 50 גרם חמאה 1.5 ליטר מים 3 כפות שטוחות אבקת מרק עוף מלח, פלפל שחור גרוס מעט שמיר קצוץ 1/2 מיכל שמנת לקצפת גביע שמנת חמוצה בסיר גדול מחממים את החמאה ומרככים את הבצל, סלרי והגזר. מוסיפים את קוביות תפוח"א והקישואים,אבקת מרק, מעט מלח ופלפל שחור. מערבבים היטב ומוסיפים את המים. מבשלים על אש נמוכה עד שכל הירקות יתרככו היטב. מורידים את הסיר מהאש, ומרסקים ביסודיות בעזרת בלנדר מוט, את תוכן הסיר, עד שהתבשיל הופך לחלק/הומוגני. מוסיפים מעט שמיר קצוץ דק, מערבבים ומבשלים כדקה או שתים. סוגרים את האש, ומוסיפים תוך בחישה את השמנת לקצפת. טועמים ומתקנים תיבול. מקררים, מעבירים למקרר לכמה שעות לפחות. מגישים קר, עם כף שמנת חמוצה בכל צלחת. הערה: אצלנו אוהבים את המרק גם כשהוא מחומם!