בקשת עזרה מדוברי התורכית - מה משמעות Başımız dik alnımız ak?

Mits Petel

New member
המילונים של "מוסד הלשון הטורקית" נגישים ברשת

http://www.tdk.gov.tr

הם מציינים את שפת המקור של כל מילה שאולה (ונותנים תעתיק של צורתה בשפת המקור).

ihtiyar

New member
תודה

כאמור, אינני יודע ערבית או פרסית, לכן מבחינתי המידע הזה לא רלוונטי (בערך כמו לדעת שהמילה מלפפון בעברית, מקורה ביוונית).
המידע האחר שם בהחלט מעניין.

Eldad S

New member
תודה.

דרך אגב, מיץ פטל, עבדנו בעבר על הערך "מוסד הלשון הטורקית" בוויקיפדיה העברית. קראנו לערך "המוסד ללשון הטורקית". אתה מוזמן להציץ, ואפילו לערוך או להוסיף דברים שנראים לך רלוונטיים.

Mits Petel

New member
פעם תיקנתי איזו טעות בויקיפדיה

אבל אחרי זמן קצר, התיקון בוטל, והטעות הוחזרה למקומה... זה הוציא לי את החשק מנסיונות עריכה נוספים...

Eldad S

New member
זה היה פעם...

אני מכיר את התופעה... בכל אופן, אני אהיה שם כדי להגן על התיקון או התוספת שלך בערך הספציפי הזה.
דרך אגב, אני מניח שתיקנת בתור אנונימי, נכון? חבל שאין לי אפשרות לבדוק מה תיקנת ומתי, ומי החזיר את הטעות. הייתי נותן לו היום על הראש...

diday

Member
קרה לי פעמיים. לקח זמן קצר להפליא עד שהקלקול זכר

התעקשתי על התיקון ובסוף הם הבינו שאם אין להם מושג בגרמנית, הם צריכים לבדוק.

Eldad S

New member
חן חן!

השכלתי. הכרתי חלק מהמילים, וכן את התופעה הלשונית הזאת, שקיימת כמובן לא רק בטורקית, אבל מסתבר שלא הייתי מודע לכך שהיא רחבה הרבה יותר משחשבתי, ומופיעה במילים האלה. תודה רבה.
אם אינני טועה, המילה הרגילה ל"לבן" היא beyaz, נכון?

ihtiyar

New member
אכן. beyaz (לבן) משמשת בד"כ בשפת היומיום,

ak היא בשימוש של שמות מקומות, או - כפי שציין מיץ פטל - בצירופים של משלב יותר גבוה.
למשל: Akdeniz ("הים הלבן") הוא הים התיכון בטורקית.
גם לצבע השחור קיימות שתי מילים: siyah היא המקבילה היומיומית ל-beyaz, ו-kara מקבילה לשימוש ב-ak (כמו ב-Karadeniz = הים השחור)

Eldad S

New member
כן, בדיוק מה

שרציתי להציע - את שני שמותיהם של הימים, הים התיכון והים השחור, כדוגמה לשימוש ב-ak וב-kara. תודה!

Eldad S

New member
הדיון היה מעניין מאוד. אני מרגיש שנותרה

השאלה איפה נתקלת, apsaradancer1, בביטוי הנ"ל.
זה עשוי לשפוך אור נוסף על חלק מההערות בשרשור.

למעלה