בקשת עזרה - תרגומי פראצ'ט לעברית.

ויימס

New member
מה, אתה מתכוון הגזבר האחרון?

זה עם גלולות הצפרדע המיובשות? ספר לנו, ספר לנו...! היו טונות של גזברים. זה מאוד מבלבל. היה אחד בתרועת מוות, והיה את אוכלקש כמובן, ובאריק היה אחד ויש את האחרון המוכר והאהוב על כולנו. אתם חושבים שבספרים מוקדמים יותר (צבע הכשף עד שומרים) היה תואר אחר למעמד של נשיא האוניברסיטה חוץ מArchchancellor? נדמה לי שכן. האם אני הוזה? ואיך קראו לנשיא של האוניברסיטה מפולחני כשף? קוטנגל? כן, נכון, זה היה קוטנגל. אז איך קראו למכשף שמת בהתחלה ומביא את השרביט שלו לאסק?

pini-pee

New member
ללא שימוש במס"ד של פנחס!!!

The truth הגזבר בא לגבי בדיקת אפשרויות להדפסה אצל וויליאם ובאותו זמן נותן גם תגובה לגבי מזג האוויר בשביל השם עצמו נאלצתי פתוח את הספר והרי הוא לפניכם: Dr A.A. Dinwiddie... אבל אני די בטוח שיש עוד מקום שבו מוזכר שמו ואני חושד ששם מוזכר שם אחר... אני אבדוק במס"ד ואחזיר תשובה עוד כשתי דקות!

pini-pee

New member
עם שימוש במס"ד של פנחס

מתברר שבהוגפאטר HogFather פונדר סטיבונס קורא לו מר דינוידי כשהוא מציג אותו לפני Hex בתקווה שזה ירפא אותו במקצת... למי שזוכר זה אכן ריפא אותו, אך קצת תיסבך את Hex

Lord bigfoot

New member
נכון בשני המקרים, והשם המלא

Dr A.A. Dinwiddie, D.M.(7th), D. Thau., B, Occ., M. Coll., B.F וזה אכן מ The Truth בדיוק כפי שפנחס זכר. וזה הגזבר החביב עם גלולות הצפרדע, אם כי הוא מאוזן בנפשו יותר מהרגיל (הצליחו לגרום לו להזיה מקובלת מאוד שהוא שפוי)

pini-pee

New member
יההה, איזה תואר ארווווך...

לא, סתם, אבל הרגשתי צורך לכתוב... אגב, ישר אחרי שהוא אומר את שמו הוא מוסיף "ועכשיו אני חייב לעוף, אלא שאסור לי" או משהו בסגנון... פנחס מאושר שסוף סוף מישהו בעולם הארור הזה קורא לו בשמו ולא פיני או משהו בסגנון

Lord bigfoot

New member
לא מייד אחרי אבל נכון

כי אחת ההזיות שיש לו היא שהוא יכול לעוף, הזיה בעייתית אצל מכשף כי הוא אכן מרחף במקרה כזה. ואז רידוקלי אוסר עליו לעוף. ולכן הוא באמת אומר את זה. ולגבי פנחס, לא ברור לי למה לקצר לפיני, 4 אותיות לעומת 4 אותיות, לא כזה קיצור מדהים.

Athaclena

New member
סליחה?? עכשיו הגזמת! אני מוחה בתוקף

אף פעם לא קראתי לך פיני ואתה יודע את זה! ואולי אם הניק שלך לא היה pini זה היה קורה פחות, הא? כן, פנחס?? אוי, היתה לי מחשבה איומה/מצחיקה... אם השם שלך מתקצר לפיני, אז של אבא שלך מתקצר לסימי! תזכיר לי לא להגיד לאבא שלך את זה אי פעם. או אל תזכיר, דבר כזה אני אזכור לבד. ובזאת המוח שלי התפרע לגמרי. מה קרה לי? התחרפנתי, התפגרתי, זה לא אני, באמת!

pini-pee

New member
לא אמרתי את!

יוו, למה הסתבכתי עם ג'ינג'ית? כולם יודעים שהם חמומי מוח... כולם בעבודה מתעקשים לקרוא לי פיני וזה משגע אותי! בכלל לא דיברתי עליך! המממ... זה לא לקצר לשימי?

Athaclena

New member
אבל סיימון כותבים עם 'ס'.

מישהו קורא לו שמעון בכלל? אמרת כולם, לא אמרת שרק בעבודה (עבודה = צבא, אני מניחה?)... והיו לי מורות בבי"ס שקראו לי רחלי משום מה, ובמדור קראו לי רשל (כמו בצרפתית) או רייצ'ל, בטח יצא לך לשמוע. ורק ההורים שלי קוראים לי רחל וזהו.

Athaclena

New member
כן, אז מה? אפשר לחשוב...

אני הרי לא יכולה להכחיש את זה. אבל הקטע של "ג'ינג'ים הם חמומי-מוח" - תשפטו אתם (ואתה, פנחס, אתה באמת צריך לדעת) אם אני כזאת. תראו מה זה, אני ערה! זה לא קורה כל יום שאני מתעוררת מוקדם, הבאסה רק שאני צריכה לשטוף כלים ולעשות עוד דברים לא-כיפיים...

ויימס

New member
אוי מסכנה שכמוך... אני לעומת זאת

קמה כל יום ברבע לחמש! ואם קורה משהו שבגללו אני יכולה לקום בחמש ורבע אני ממש מרגישה מאושרת ומודה לאלוהים. יש אנשים שפשוט לא מעריכים את מה שיש להם!

Athaclena

New member
אני היית קמה מוקדם פעם...

אני מאוד מעריכה את מה שיש לי. אמנם לא ברבע לחמש, אבל גם הבית ספר וגם הבסיס היו קרובים אלי לבית. הכי גורע היתה חצי שנה שהייתי צריכה להיות בבסיס בעשרה לשמונה (והייתי מקדימה כדי להספיק לעשות שיעורים) ואחרי מסדר היינו לומדים עד 9-10 ככה. לפחות היה כיף...

Ophel McNeil

New member
../images/Emo28.gif

לפחות בחלק מההודעות אנשים תרגמו חלק מהמושגים לבד, או לפחות ככה הבנתי את זה. האמת היא שזה לא קריטי, כי את רוב המושגים אני גם "אאמת" בעצמי בסיפרייה, ובכל זאת.
דבר שני - מאריק המכשפים נשארים אותו הדבר?... מגניב.

למעלה