בקשת תשלום על עבודה שהלקוח לא מרוצה ממנה

playtrip

New member
כחלק מכך שאני שוטף עבור וועד הבית שלי את המדרגות בתמורה לחמישים שקלים, החלטתי לכלול הפעם באותו התשלום גם רחיצה של המכונית שלהם, רק שאותו אדם שניקיתי לו לא היה מרוצה מהתוספת שנתתי לו ולכן, היות שיש אמירה נפוצה מאד: "לא טוב, לא כסף", נראה לי שאוותר על התשלום מפני שוועד הבית לא היו מרוצים מן העבודה שלי.

מה הדין לגבי המעשה? נאמר שונא מתנות יחיה וזה נחשב לגזל גדול לדרוש תשלום על עבודה שלא היית אמור לבצע... האם מן הדין עלי לוותר על התשלום? הם לא מרוצים מן השירות ולכן מן הדין הם לא אמורים לשלם על שירות שהם לא מרוצים ממנו... למה לאדם לשלם לי חמישים שקלים על דבר שלא ביקש ממני לעשות? הייתי אמור לתת להם בדיוק את מה שהם דרשו ולא יותר מכך ואם הם אינם מרוצים זה לא מן הדין שאקבל על כך תשלום.

אין לכם ראיה גדולה מכך שגם היצר הרע אשר נברא דורש תשלום על דבר שלא נתבקש לעשות, האלוהים ברא אותו לצורך האדם אך היצר בוחר לעשות יותר מכך ולהחטיא את האדם... אם הדין הוא להעניש את היצר באחרית הימים ולא לתת לו את שכרו היות שמעל בתפקידו ועשה מעבר למה שראוי למה שאני אקבל שכר על הפעולה שלי שהיא מעבר למה שמהעסיק ביקש? היות שנגעתי ברכוש ששלו כאילו הוא הרכוש שלי עצמי.

מה הדין לגבי המעשה הרע הזה שעשיתי? האם לוותר על התשלום?

playtrip

New member
אני כועס מאד בגלל המעשה שעשיתי והיות שכעס מפסיד את הפרנסה גם זהו דין שאינני ראוי לתשלום על העבודה... התאמצתי למצוא בחיים שלי משהו שאני באמת באמת יודע שאני טוב בו ואין עליו עוררין ואני מוצא שאני עדיין מכעיס את הבריות במעשים שלי... אני כועס מאד ואינני מרוצה ממעשי... למה למדתי נקיון אם אני מוצא שאני מיותר בעולם הזה ומנקה לאנשים שלא רק שזה סבל בשבילם לשלם, גם לא אוהבים את דעתי ש"שלי שלי, שלך שלי" ואם זה כך לכן אני מנקה להם את שלהם, כי אני נוטה לראות זאת בתור הרכוש הפרטי שלי אישית וכמו שאני אוהב את המכונית יוקרה שלי נקיה כך אני רוצה את שאר המכוניות באיזור בו אני חיי באותו המצב, שלך שלי, שלי שלי!

playtrip

New member
רציתי להאמין שמשנה מקום משנה מזל, אבל מנסיון שלי אנשים הם פחות או יותר באותה הדעה לגבי בכל העולם... אם אני בלתי נסבל בפתח תקווה, הם לא היו מרוצים מן המעשים הרעים האלו שלי גם באמריקה ולא בגרמניה ולא בשום מדינה אירופאית ולא ביפן... גם שם היו מתגרים בי ואומרים לי "להכניס את הצ'יפס לתוך השקית"... מבחינת כולם אני בלתי נסבל... לצערי, גם אם אנסה להשמיד את עצמי, בד"כ נשארים בחיים עם נכות קשה ורק גורמים בכך ליותר נטל על הבריות כך שאוותר על קפיצה מגשר או שתיה חריפה, אני כל כך גרוע עבור האנושות שגם זה לא יעזור.

אם מישהו יכול לתת לי את הדין לגבי התשלום, רציתי לקנות משהו בהנחה ונראה לי שהפסדתי את ההזדמנות לעשות זאת בגלל עבודה שלא הייתי אמור לבצע.

למעלה