ברבקים ?

speadball

New member
ברבקים ?

שאלה כללית בקשר לאנשים הנהדרים הללו. אני מייעץ לבר חדש ומנסה לשכנע את בעל הבית לשקול את הרעיון... הייתי שמח לשמוע קצת נתונים שיעזרו לי לשכנע אותו לשכור אחד כזה (לפחות...) כמה מקומות בתל-אביב עובדים איתם? איזה יתרונות יש בהעסקתם? וכל מידע נוסף שתוכלו להוסיף הנוגע לתרומתם (וגם חסרונות כמובן - אני רוצה להציג את התמונה נמלאה) תודה מראש.
 

or83

New member
ברבק זה מעולה

השאלה היא מה הוא עושה. ברבק עושה את הברמנים למפונקים!!! ברבק יכול למלא כמה תפקידים: מישהו שבא לפני המשמרת, חותך הכל וממלא הכל והברמנים מגיעים ישירות לפתיחה. במהלך המשמרת, הוא מפנה כוסות, בסקטים, מביא בקבוקים שנגמרו מהמחסן, מחליף שקיות זבל, חביות ריקות, מביא קרח, מפלש כוסות וכו' וכו'. בסוף המשמרת ממלא הכל ואולי אפילו מנקה הכל. אני טוען שברבק נועד לעזור לברמן ולא להפוך אותו לפרימדונה. הברבק צריך לעבוד רק במהלך המשמרת עצמה, כלומר הברמנים חותכים הכל ומוודאים שהכל מוכן למשמרת. במהלך המשמרת הברבק עובד "מאחורי הקלעים" ובגלל זה צריך פחות ברמנים ותמיד הברמנים נמצאים בפרונט ומשרתים לקוחות. הברבק לא משרת לקוחות! מקסימום עושה בונים אם צריך (שוב, עדיף שברמן יעשה את זה כי הוא מקצועי יותר). זה חוסך המון כסף בעיקר לברמנים כי הם לא מתחלקים בטיפים עם עוד ברמן אלא רק מפרישים לברבק, הטיפים בכלליות יותר גבוהים כי אף ברמן לא נעלם למחסן ואחרים צריכים לחפות על האיזור שלו ובכלליות הברמנים יותר שמחים כי הם לא צריכים להתעסק בצד היותר שחור של הבר. אני עובד עם ברבק כבר כמעט שנתיים וחצי ואני מרגיש שאני לא יכול בלעדיו. אין לי בעיה לפתוח בשיחות ארוכות עם לקוחות או לשרת לקוחות שיושבים לארוחת ערב על הבר כמו שצריך כי אני יודע שיש מישהו שמחפה עלי תמיד אבל עדיין הוא לא שווה ערך אלי מבחינת טיפים. קפיטליסטי אבל נכון.
 

or83

New member
עוד תוספת

הברבק שלי מגיע שעה לפני וממלא הכל. הברמן של הבוקר חותך את כל הפירות וסוחט את כל המיצים הדרושים, נענע וכו'. במהלך המשמרת הברבק הוא זה שדואג לקרח, כוסות, פינויים ולהביא בקבוקי יין ועוזר לי בתוך הבר כשיש לחץ או לקוחות (עם הבונים של המלצרים, לא עם לקוחות). הברבק עוזב בחצות ואני זה שמנקה את הבר, חוץ מהרצפה שאת זה עושים מנקי לילה.
 

speadball

New member
הפרדה בין ברבק לרץ בר

לפי תפיסת הבר שלי התפקידים שאתה מתאר מתחלקים לשנים (גם אם לפעמים זה אותו בן אדם) ברבק מגיע ביום שאחרי, דואג לניקיון יסודי של הבר, - כוסות, נירוסטה, ריצפה, בר חיצוני, מילויים של כל השתיה חוץ מבקבוקים אלכוהול (בירות ויין כן), חותך פירות, מסדר בר לעבודה מבחינת קשים סטיררים וכו'. הייתרון - הוא לא מת מעייפות ויכול לנקות כמו שצריך באור יום. רץ בר עובד במהלך הערב, דואג לכל החוסרים של הבר, כוסות, קרח שתייה, מיצים, יורד למחסן להביא מילויים בסוף הערב מה שהכרחי שיהיה קר למחרת. לא עובד עם אנשים - בשביל זה יש ברמנים, לא מכין שתיה - כנ"ל. הייתרון - כל הלוגיסטיקה של הבר מתופעלת על ידיו (פינוים לשטיפת כלים וכו'). הכסף לבעלי התפקידים מופרש מהברמנים כמובן. הייתרון הגדול זה הקיצור של הזמני סגירה ופתיחה וזה שהצורה שזה נעשה הרבה יותר טובה. החיסרון הוא שהברמנים סומכים עליהם יותר מידי ומחפפים לפעמים בפתיחה ונתקעים עם חוסרים שהם לא שמו לב אליהם... איפה עובדים ככה? תודה
 

or83

New member
אני לא עושה את ההפרדה הזו

בעיקר כי יש ברמן בבוקר (אני עובד במסעדה) והוא עובד ללא ברבק, מקסימום הבריסטה עוזר לו והוא מפריש לו טיפים. בערב חובה חובה חובה ברבק, או לפי ההגדרות שלך זה רץ בר, ממש לא משנה. אני לא שמעתי אף פעם על ההגדרה הזו אבל זה נשמע לי הגיוני. לא משנה איך קוראים לילד, העיקר שיודעים להשתמש בו ומתגמלים אותו. אני מפריש 20-25% מהטיפים שלי לברבק! וזה שווה כל דולר.
 

D221

New member
הברבק מקבל משכורת חוץ מהטיפים שהברמנים

מפרישים לו? אם הוא מקבל משכורת אז ההפרשות זה החלטה של הברמנים או הוראה מהבעלים? אצלנו אין ברבק וזה יוצר מלא בלאגן. ניסיתי להסדיר עם הברמנים שלי שכל חצי שעה אחד מאיתנו על תקן ברבק אבל התוצאה ברוב הערב היתה שהם פשוט העדיפו לשרת לקוחות מאשר לנקות ולפנות כוסות ולרוקן פחים, קרח וכאלה... ואני עשיתי את זה רוב הערב. היה אחד (החדש) שהיה קצת יותר ממושמע וראיתי אותו מפנה לקוחות לברמנים אחרים כשקראו לו והוא באמת ניקה ולקח פחים וכו'. ללא ספק זה מקל על החיים של הברמן ומקצר את זמן המתנת הלקוח בשעות לחץ כשיש ברבק, כי כרגע אנחנו גם מנקים וגם מוציאים פחים והולכים להביא קרח ובקבוקים כשנגמר וזה פוגע בשירות. קרה לי פעמיים שנתקעתי בלי כוסות ועזבתי את הבר והלכתי לשטוף כמה כדי שיהיה במה להגיש. מגוחך ולא הגיוני. אתמול היה לנו מבצע שתיה חינם עד 1 בלילה.... אתם יכולים לתאר מה הלך על הבר, וככל שהשעה 1 התקרבה הטירוף גבר כי כולם רצו להספיק להזמין שתיה לפני שיצטרכו לשלם עליה. אז הגיעו לי הזמנות הזוייות כמו - 7 וודקה רדבול ו4 שליש בירה ועוד 4 צ'ייסרים של ג'יימסון\פיג'. כולה ל3 אנשים שפשוט ישבו ושתו בלי הכרה כל עוד זה בחינם... רצו לצבור שתיה לפני 1... ודווקא אתמול היו חסרים לי שני ברמנים קבועים והבאנו חיזוק אחד. 4 ברמנים על כמעט 400 איש. היה די מטורף אבל היתה מסיבה מעולה! מוזיקה מעולה ברוב הערב (הפתיחה שלו תמיד מעפנה) ושתיתי בטירוף. בקיצור: תמליץ תמליץ לבוס שלך להחזיק ברבק, זה מועיל. וככל שלברמנים יהיה זמן להיות עם לקוחות ככה הקופה תראה טוב יותר בסוף הערב
תסביר לו את זה ככה, אנשים כאלה מבינים רק את שפת הכסף, לא שום דבר אחר.
 

Symbolic

New member
אצלי לא היה רץ בר

אבל, וזה אבל גדול, הברמנים שעובדים אלא אנשים עם מוסר עבודה ואחריות אישית שהכל יהיה נקי ומסודר. חוץ מזה מסדרים את הבר שהכל קרוב ונגיש, ולא צריך להפוך עולמות כדי להביא עוד קרח/כוסות. זה משתנה מאוד מבר לבר, יש ברים שאין אופציות כאלה בכלל (נגיד המכונת קרח במחסן מאחורה). המוסר עבודה, שלי לפחות ושל הברמנים שאני רציתי שיעבדו ,היא שתמיד תמיד תמיד יש מה לעשות. אין רגע מת. אין הזמנות? מהבר לא צריכים כלום? אין בונים? סבבה. תמיד יש מה לעשות. אם זה להביא עוד סחורה, לנקות את הבר, לפלש כוסות, לשטוף וכדומה בבר תמיד יש מה לעשות כל שנייה שאתה שם.
 

temptation411

New member
רק לחזק..

קודם כל אם ידעת מראש שהמשמרת הזו הולכת להיות סיוט היתם צריכים להתכונן כראוי אליה להכין יותר ממה שאתה רגיל מבחינת קרח וכו..וגם איפושהוא לדעת להפסיק מתישהוא להוציא הזמנות שהמלצרים או הברמנים יודעים שיתבזבזו לחינם דבר שני ברבק זה לא משהו שהוא הכרחי כל עוד לעובדים שלך יש מוסר עבודה. אני לא מבין רק איך הם הוציאו הזמנות אם לא היה קרח או כוסות,ככה שמתפקידך היה לעצור תעבודה של הברמנים ובמקום להוציא הזמנות פשוט להורות לכולם לנקות ולסדר תבר לעבודה מקסימום אחד מהם היה מוציא בונים. אצלי תמיד יש ברמן שיודע שאם הוא עובד על הבונים של המלצריות(והוא היחיד שעושה בונים של מלצריות) הוא גם דואג ללוגיסטיקה של הבר מסביב אם זה קרח קשים סטיררים לימונים וכו..פשוט תפוס אחד בתחלת משמרת ותגיד לו אתה אחראי על להחליף פחים וכו וכו וזהו..לא יעשה את זה תן לו בראש ונגמר הסיפור
 

D221

New member
תראה...

התכוננו כמה שיכולנו: כל המדף H.B היה כבר מוכן עם וודקה בפנים וצריך רק להוסיף קרח ורדבול, הכנו המון צ'ייסרים כי חילקנו חינם כל מני דברים בצ'ייסר, הרבה קרח וקשים וכאלה. מה לעשות שהיו לי שני ברמנים קבועים שלא הגיעו והבעלים הביא לי רק אחד לתיגבור?! וככה: יש לי ברמן אחד שהוא כעובדה קיימת כי הוא האח של החברה של הבעלים, והוא בכלל לא ברמן אבל הבוס הבטיח עבודה לאח של... הוא ביקושי יודע למזוג בירה ומבחינתו אם אף לקוח לא פונה אליו אין מה לעשות בבר גם אם הבר יהיה הכי מטונף ואין כוסות ואין קרח והפח מפוצץ, הוא יעמוד בשילוב ידיים. כמה שניסיתי להסביר לו שתמיד יש מה לעשות בבר ושברמן לא צריך לעמצוד עם ידיים שלובות זה לא עוזר, אין, לא קולט ואין באפשרותי לפטר אותו בגלל הקירבה. ועוד שני ברמנים שקבעתי איתם שכל חצי שעה נתחלף ביננו ויהיה מישהו שאחראי על סידור וניקיון הבר אבל מה לעשות שזה החזיק בדיוק 10 דק עם הראשון ודקה וחצי עם השניה?! (עם האח של לא טרחתי לנסות בכלל, הוא חסר תקווה) מצאתי את עצמי כל הערב רק מנקה ומפנה כוסות וקרח וכו'. נראה להם יותר הגיוני לגשת לקחת הזמנה מלקוח גם אם אין כוסות ו\או קרח, למה? כי הם טירונים טריים מקורס ברמנים עם ניסיון של חודשיים -3 במקום אחר שלא ממש עובד חזק שמתלהבים מהרעיון של עמידה מאחורי הבר והתעסקות עם לקוחות, לא ממש מעניין אותם הסדר והדאגה לאספקה לבר. ובנוסף, באו אליי בכל פעם שמישהו ביקש קוקטייל, גם בדאפל סאוור ביקשו ממני להכין להם... אתה מבין עם איזה ברמנים יש לי עסק? ברמנית ששואלת אותי כמה בייליס שמים בראסטי נייל! כן כן... אליי לעולם לא יגיע ברבק כי הבעלים בחיים לא יעשה דבר כזה. הוא אחד שקורא לי להגיע למשמרת חצי שעה לפני פתיחת דלתות בערב שיש לו שתיה חינם עד 1 בלילה... חוסר הניסיון בניהול בר ניכר בטירוף! וכמה שאני אגיד לו כל שבוע לא עוזר... אם היו לי ברמנים טובים שגם יודעים למכור יותר מוודקה רד בול הוא יכל לסיים את הערב עם קופה הרבה יותר יפה... בעיה שלו (ושלי בתוך הבר לצערי)
 

Symbolic

New member
בתור מנהלת בר

את לא אמורה לבחור את הצוות שלך? אח של החברה של הבעלים ברמן במקום אפילו שהוא לא יודע לברמן? ואת בתור מנהלת בר מסכימה לזה? איפה הסמכות שלך בעיניי הבעלים? נשמע כאילו זורקים עלייך. זה נשמע כמו שכונה שאין לך שום מילה (בדברים מהותיים כמו צוות וכאלה), שווה לך לעבוד במקום כזה? ברמנים שעובדים ולא יודעים את הקוקטיילים? ברמן אמור להגיע להתלמדות ראשונה שהוא יודע בע"פ הכל. פשוט הכל. היה לי ברמן שבא להתלמדות ואמר לי "לא הספקתי ללמוד את הקוקטיילים, אל תדאג, אני אשלים למשמרת הבאה" - אפילו שעה בתוך ההתלמדות הוא לא החזיק. ובעניין של לקחת הזמנה אפילו שיש כוסות - וכל ההאשמות האלה שהם טירונים וכדומה, שתדעי שאין דבר יותר מעצבן שאתה יושב על הבר והברמן מתעלם ממך כי הוא מנקה ומסדר. צריך לקחת הזמנה, ולהתנצל מראש שזה ייקח כמה דקות. לקוח שישב על הבר ואף אחד לא פנה אליו או שם עליו, 3 דקות יראו לו כמו נצח. אם הברמן נתן שנייה של תשומת לב, רק שנייה, כדי לראות לאדם ש"אני קיים, הברמן עסוק אבל זוכר אותי, זה מה שחשוב" יכול לשבת על הבר גם 10 דקות וזה יראה לו בקטנה. תודעת שירות. ועוד שאלה לא קשורה, להכין וודקה בכוסות מראש? וואט דה פאק?
 

D221

New member
תראה

כן, וודקה בכוסות מראש, זה חוסך זמן, יש הרבה מקומות שעושים את זה. מכינים כמה שורות של סמירנוף, כמה שורות של אבסולוט וכו'. ואז כשמישהו מבקש "וודקהרדבול" אז רק מוסיפים קרח ורדבול. בלחץ זה עוזר המון. בקשר לצוות.... תראה הבחור שהוא אח של, זה עובדה קיימת. הבעלים יודע שהוא דפוק, הוא מנסה כמה שפחות להכניס אותו לבר ומביא אותו פעמיים בשבוע במסגרת הסכם שהוא עשה איתו ועם החברה. ושאר הברמנים... מה אני אגיד לך, אני מנסה לתמרן כמה שיותר, הוא שואל אותי מי טוב, את מי להחזיר ואת מי לא, כמה צריך... אבל הרבה תמרון אין לי, רובם ממושמעים אבל בשישי האחרון נתקעתי עם ברמנים מחליפים, זה לא ככה כל שישי, בדרך כלל הבר מתוקתק. בקשר ללגשת ללקוח - ברור שלא להתעלם מלקוח ולהתחיל לנקות, זה יכול להביא את הסעיף. אבל ניגשים, מחייכים (תמיד עוזר) ואומרים ללקוח שמיד נהיה איתו. הלקוח מצידו רואה מה אנחנו עושים, מבין שאנחנו לא סתם מתעלמים ממנו וממתין בסבלנות. במיוחד כשדוחפים לכיוון שלו בייגלה\זיתים. שגם, מדובר בדקה, שתיים גג. אני לא אקרצף את הבר בזמן שלקוחות ממתינים. ממש לא זורקים עליי אבל כן, לא היה לי say בבחירת הצוות כי התחלתי כמוהם והגעתי לניהול. אם זה היה תלוי בי הייתי משאירה רק שניים מהם. אם אני אגיד לבעלים הוא כן יחליף אותם אבל זה בעיה כשמדובר באנשים שאתה מכיר ולא נעים לך לפטר... אחד כבר החלפתי, אמרתי לו והוא הביא לי מישהו אחר, תותח על.
 

Symbolic

New member
יופי שזה חוסך זמן

גם למזוג בירות מראש חוסך זמן. אז מה? לא עושים את זה. אם הייתי מזמין VRB (לא שזה יקרה) והיו נותנים לי מוודקה שישבה בכוס אנערף כמה זמן ולא מזגו ישר מבקבוק לא הייתי מסכים לקבל את זה. לא ידעתי שמקומות עושים דברים כאלה, כנראה שאני לא מחובר. ואגב - זה שהרבה מקומות עושים את זה לא עושה את זה בסדר. לא יכול לדמיין מקום עם סטנדרטים גבוהים של עבודת בר שעושה דבר כזה.
 

S1ndrome1

New member
דווקא נשמע לי הגיוני

אני לא אמור תמיד להכין מראש, אבל היא אמרה שזאת היתה מסיבה. נשמע לי דיי הגיוני להכין וודקה מראש, לא קורה לה כלום בזמן הזה... ואם קורה לה משהו, אז אני מניח שצריך לסמוך על הברמן שיטפל בזה, ואם לא סומכים עליו אז מה זה משנה אם הוא מוזג בזמן הבקשה או שעתיים לפני... סך הכל בהרבה מקרים מכינים כמויות מראש. אני עבדתי במסעדת שף ברמה מאוד גבוהה, היו מקפידים שם על כל הפסיקים והדברים שאתם לא יכולים אפילו לדמיין לעצמכם. וכשהיו לנו אירועים גדולים( באזור המאה אנשים) אז הייתי מכין קנקן גדול של אספרסו, שומר עליו בחימום ורק כשהיה צריך הייתי מכין את הקפה(רק קפוצ'ינו, אם הזמינו אספרסו הכנתי במקום).
 

temptation411

New member
תראי..

בקשר לצוות שלך..כמו שסימבוליק אמר את המנהלת ואם את מרגישה שאחד הברמנים שלך הוא ליופי ולא עובד או שתדרשי שהוא לא יעבוד במשמרות חזקות או בכלל תבקשי להעיף אותו כי מה לעשות הוא לא שווה לבעלבית אם הוא לא מייצר כסף למקום. בקשר למשמרת של יום שישי..את בתור מנהלת בר צריכה לדאוג שהכל יתפקד ויתקתק שזה דבר ראשון לתפוס את הברמנים לשיחה לפני המשמרת ולחלק תפקידים ואין דבר כזה שמישהו לא עושה תתפקיד שלו בשביל זה את שם כדי לפקח שהכל מתקתק. דבר שני..תעשי בדק ביית בצוות שלך לא שווה לך להשאיר בצוות מישהו שלא יודע דברים בסיסים כמו סאוור או למזוג בירה וגם אם הם חברים שלך את צריכה לעשות תהפרדה הזו את מי שאת לא צריכה תעיפי ותגיסי חדשים שכן יודעים תעבודה. תציבי לעצמך סטנדרט בקבלת עובדים את צריכה ברמנים לא כאלה שמתלהבים מזה שהם מאחורי הבר. דבר שלישי דברי עם הבעלים..תקבעו סדרי עבודה מסודרים מקום שמנוהל בצורה לא מסודרת בסוף מפסיד הרבה בעיקר כסף. אל תשכחי שלקוחות רואים הכל וכמה שאת חושבת שהם מטומטים הם יודעים בדיוק מה הולך גם מאחורי הקלעים דברי איתו וקבעי לו עובדות..אני רוצה א ב ג ד אם לא יקרה אני לא נשארת פה בהצלחה..
 

D221

New member
לא צריך בדק בית, הכל ברור. ולגבי הוודקה...

זו הבעיה. שאני יודעת עם מי יש לי עסק, ואני יודעת שאחת הבנות שם שסיימה קורס ממש לא מזמן (יחסית) ובכל זאת לא יודעת לעשות שום דבר לא שווה לי הרבה, והייתי מחליפה אותה ואלי אני באמת אעשה זאת בהתייעצות עם הבעלים. בקשר לאח של... אני לא יכולה לעשות שום דבר, הוא מודע לכך שהבן אדם לא יודע כלום, שהוא עצלן ורק מחפש לצאת מהבר כדי לרקוד\לשחק סנוקר אבל הוא אח של.. ולכן הוא לא יפוטר. ברמן נוסף היה בסדר, הבחורה השניה בסדר והבחור הקבוע תותח שעובד יותר טוב משתי הבנות ביחד. בבעיות המשמעת אני אטפל במסיבה הקרובה, אין מצב שלא עושים מה שמבקשים מהם ואני עושה את העבודה שלהם בסוף. בקשר להכנת כוסות עם מנה וודקה... זה לא עומד שעתיים, ממש לא. זה עומד גג שעה ולרוב אפילו לא, ברמן אחד מתחיל לסדר טורים של כוסות עם וודקה כשפותחים, אחד עושה את זה והשאר מטפלים בלקוחות המגיעים, ובגלל שוודקה\רדבול כלול במשקה ראשון חינם זה לרוב מה שיוצא בתחילת הערב בכמויות. כך שזה די מפגר להתחיל למזוג אחד אחד ברגע שמבקשים. ככה הורגלתי ממקומות אחרים שעבדתי בהם ולדעתי זה אחלה דבר. ברור שאני לא עושה את זה עם בירה וכל דבר אחר, רק וודקה שמיועדת לערבוב עם רדבול. תנסה ותראה, זה חוסך המון זמן, זה נוח וככה הלקוח מקבל הרבה יותר מהר. יוצא לנו להכין 3 גלים של כוסות מוכנות במהלך הערב, כשנגמר, אחד הברמן נשאר בעמדה ומכין כוסות. בדרך כלל אני שמה את זה שגם ככה לא יודע לעשות שום דבר מעבר לזה
מעולם לא התייחסתי ללקוח כטיפש, גם לא כשביקשו ממני בייליס עם מיץ, זה ברור שהם רואים הכל, ואני לעולם לא מזלזלת באף אחד. אני יודעת בדיוק מה צריך לעשות, את מי להעיף ואת מי לא אבל זה קטע בעייתי שהברמניות חברות טובות של הבוס וברמן נוסף הוא אח של החברה שלו... טוב, היום אני אשב איתו ואספר לו את כל הפאקים ונראה משם מה עושים. או שהוא יביא את הברמנים לסוג של סדנא בבר כדי לאפס אותם או שאני אגיד לו שימצא מישהו אחר. בכל אופן תודה על העצות, זה דברים שידעתי אבל כנראה הייתי צריכה את הניעור מבחוץ, אחרי שאתה שוחה בים של בינוניות אתה נמשך למטה.
 

temptation411

New member
תראי..

באמת הכי חשוב שלא תשקעי לבינוניות..גם אם המקום עצמו הוא לא מגה בר שמגלגל מאות אלפי שקלים בערב זה לא אומר שהסטנדרטים שלך צריכים להיות נמוכים. דברי עם הבעלים ותחפשי פתרונות..הברמנית שלך לא נותנת תפוקה? שלחי אותה הלאה..אין לך מה לעשות איתה האח של מחפש רק לצאת ולשחק סנוקר..שיבוא בתור בליין ושהבעלים ישלם לו אל תתפשרי. למרות שזו עבודה באוירה אחרת (מוזיקה אלכוהול וכו..) זו עדין עבודה ואני בטוח שלא כיף לך שמפריעים לך לעשות את ה100 אחוז שאת רגילה לתת תסבירי את זה לבעלים. בקשר לסדנאות..יש לכם הסכם בלעדיות עם יבואני אלכוהול? (לדוגמא אקרמן הכרם טמפו וכו..) כי אם כן דברי עם הסוכן שלך ותראי אולי הוא יוכל לארגן לך סדנאת שירות אני עשיתי כמה כאלה לבר שלי וזה נותן המון אם לא..יש פה מספיק אנשים שישמחו לעזור לך לאסוף חומר כדי להעביר אחת כזו בעצמך בהצלחה :)
 

D221

New member
אין לנו בלעדיות עם אף חברה

אנחנו עובדים עם המון חברות שונות, שכל אחת הציעה לנו דברים מאוד מפתים תמורת בלעדיות (10 אלף שקל ועוד חופשה בקריביים לבעלים, אין ספור הנחות וכדומה..., הוא לא רוצה, רוצה הכל). דיברתי עם הבעלים היום, אמרתי לו שאני רוצה לעשות יום איפוס לברמנים, ללמד אותם הכל בבר, להכין את כל הקוקטיילים ולהבהיר להם שהם צריכים לעשות מה שאני אומרת. אמרתי לו או ככה או שתחליף אותם, הוא שאל את מי, עניתי - כולם! סתם לא כולם, יש לי שניים טובים ושניים לא. את הבחורה אפשר להחליף, את האח של.. לא, הוא אמר לי היום שוב שלא, כנראה שאני אצטרך להעביר לו קורס ברמנים פרטי. בגלל הבינוניות שלהם אני נאלצת לתת 200 אחוז כדי לחפר עליהם, אבל כן אני גם נופלת לפעמים שמע זה די מתיש להילחם בתחנת רוח. מה שלי (ולכל ברמן טוב) נראה הכי הגיוני, הם רואים כמשהו פנאטי. הייתי מתה לראות איך עובר שיעור במקום שהם למדו בו קורס ברמנים, לתפוס את המורה ולתת לו מכות.
 

temptation411

New member
כמו שאור אמר..

רק תשים לב שזה לא יהפוך את הברמנים שלך למפונקים.. מבחינתי ברמן מפונק זה ברמן שהלואליות והאכפתיות שלו היא רק כלפי הכסף שלו ולא כלפי המקום אצלי כדי שלא נגיע למצב שהצוות הם פרימדונות פעם בחודש יש יום נקיונות שבו מנקים את כל המקום כל הצוות כמובן באווירה נחמדה..אחרי ארוחה וקצת אלכוהול..אבל עדין הצוות שלי שפך דם יזע ודמעות על כל בלטה בבר
 
למעלה