ברבקים ?

speadball

New member
מקומות שאין אפשרות לעבוד בלי ברבק..

כאשר המקום המדובר הוא בר מסעדה אני מבין ומבל את זה שאין ברבקים ורכן יש שעות מתות וזמן לעשות מילוים והכנות כאשר מדובר על מקום המכיל בר מרכזי המנותק לחלוטין מהמ(טבח ואמור לשרת בין 500 ל 1000 איש בלילה (כן מגה בר חביב) אין אפשרות לעשות הכנות שיספיקו לכל הערב ואז הרץ בר חייב להיות זמין (או זמינים - 2 בסופ"ש) ולדאוג שלא יהיו חוסרים בבר. הברבקים ידאגו שיהו קשים וסטיררים ולימונים אבל כמתרוקנת אמבטיית קרח כפולה 3 -4 פעמים בערב חייבים עוזר צמוד. השאלה שנותרה פתוחה - איפה בעיר הגדולה עובדים המלאכים האלו ? לילה טוב
 

temptation411

New member
אין בעיה..

אם אתה מנסח את זה ככה לכל ברמן יש עמדה משלו נכון? ז"א יש לו לפחות מקרר לידו שאפשר לפחות לשים לימונים וארון לספריים של הספיד בר ומקום לעוד 2 חביות לפחות(לא מכיר הרבה מגה ברים שיש להם מבחר עצום של בירות מהחבית) ואני בטוח שבארון אפשר גם למצוא גם מקום לקשים וסטיררים אז רק נשאר קרח ומנות אוכל.. בכל אופן אני עדין חושב שזה מותרות גם אם המקום אמור להכיל בין 500 ל1000 איש בערב זה רק אומר שהברמנים שלך יצטרכו לעבוד קצת יותר קשה על הלוגיסטיקה מסביב
 

speadball

New member
ההפרדה בין ברבק לרץ בר

ברבק - אחרי סוף העבודה מנקה את המקום - מרים כוסות, מנקה נירוסטה, שוטף שטיחים ורצפה, עושה מילויים. בעצם עושה סגירה ואז ישר פתיחה לקראת הערב. רץ בר- תוך כדי הערב - משלים חוסרים (כוסות וקרח בעיקר) מוציא מהמטבח מנות לבר, מפנה פחים, מיחזור. מביא בקבוקים יקרים ו\או סגורים שאנשים מזמינים ואין טעם להחזיק בבר (דום פרניון, XO, גלן פידיך 30 - בקבוקים שיוצאים מעט, גריגוס מחזיקים בבר כי יוצאים כמה בערב). חביות בירה בחדר נפרד מהבר - שוטפי כלים מחליפים במידה ונגמר מבחר של 5 - לא המון אבל מספק, קשים וסטיררים הברבקים ממלאים ב פתיחה \ סגירה שלהם. מה שמעניין אותי הוא עניין הברבקים - רץ בר הפך להיות עניין די שגור בהרבה מקומות שבהם הבר ממוקם במרכז החלל ולא מקושר ישירות למטבח\ אחורה של המקום - במקום להטריד את המלצריות יש מישהו שזה כל תפקידו. ברבק הוא עדיין מושג שדי זר להברה ברים משום מה למרות שהתרומה שלו אולי פחות מורגשת במהלך הערב אבל מאוד גדולה לתחושה של הברמנים בתחילת וסוף המשמרת - וזה בלי להזכיר איך נראה הבר כששלוש ברמנין חצי שיכורים (טם לא יותר) סוגרים אותו ב5 בבוקר...
 

S1ndrome1

New member
לדעתי

עדיף לשכור עוד ברמן או שניים, וככה יש סבב ותורנות על הרץ בר/ברבק. אם כבר מישהו מביא סחורה ורץ ועוזר, שיידע גם לעבוד במקרה הצורך. נכון שזה לא להיט לאחד שרוצה לעבוד כברמן ונתקע כרץ או משהו כזה, אבל זה כמו משמרות סטנד ביי או דברים כאלה, תמיד יהיו חלקים יותר ופחות נעימים בעבודה. עצם זה שברמנים מתעצלים לעשות את העבודה במלואה זה לא סיבה לשכור מישהו אחר שיעשה את זה, הז סיבה לתת להם בראש!
 

RastaIntrusta

New member
מחזק את הנקודה , ברמן שמתעצל להביא קרח

הוא ברמן עצלן וחסר כל כבוד כלפי לקוחותיו וכלפי המקום בו הוא עובד , ושום שכר שבעולם לא ישנה את זה , היום זה עם הקרח , מחר זה בניקיונות,צריך להכות בברזל בעודו חם ולא להפוך את זה לשגרה והרגל אצל הברמנים.
 

speadball

New member
רץ בר הוא חברו הטוב של הברמן

רץ הר טוב יעשה את הערב טוב! למה שברמן שמה שהוא יודע לעשות הכי טוב זה לשרת לקוחות יתעסק במינהלה ? כל שעת ברמן זו שעה נוספת שיוצאת מהטיפים והוא לא נמצא עם הלקוחות... רץ בר מקבל את המשכורת שלו מהברמנים (מהטיפים שלהם) אבל מקבל סכום קבוע לשעה (או לערב) ולא חלק יחסי כמו שברמן היה מקבל. הברמנים מרוויחים יותר, עובדים יותר טוב, נהנים יותר. הרץ בר (שהוא בדרך כלל ילד) נהנה לעבוד במקום עם אלכוהול ומוזיקה, לומד על הדרך וגם משלים דמי כיס - כולם מרוויחים. אין כאן עניין של ברמן עצלן. כל עובד צריך לעשות את מה שהוא הכי טוב בו. אין סיבה שברמן ילך להביא קרח ידחף בין עשרות אנשים, יתעצבן ויחשוב מתי כבר מחליפים אותו והוא יוכל לחזור לבר - זה לא מה שהוא רוצה לעשות...
 

temptation411

New member
ניראה כאילו אתה משכנע את עצמך..

כי אם זה המצב אז אתה לא צריך אותנו.. בכל אופן ממה שאני חושב רץ בר\בר בק\תיאלנדי תקרא לזה איך שאתה רוצה הוא מותרות בשביל הברמן..אם אתה חושב שזה לא יפגע בקשר של הברמן למקום ובאכפתיות שלו מעבר ל"כמה עשיתי בשעה" אז לך על זה..
 

speadball

New member
אני כבר משוכנע

בשנתיים וחצי שאני עובד איתם אין לי שום צל של ספק בנחיצות שלהם בבר אני מנסה להבין אילו התנגדויות יכולות להיות לבעל בר\ ברמנים להשתמש בהם ובזה אתם עוזרים לי הרבה... תודה :)
 

temptation411

New member
תראה..

לבעל בר לא כזה ישנה כי גם ככה הוא לא משלם להם כלום..אולי סכום מינימלים רק כדי להוציא תלוש עבודה ולא מאמין שהברמנים יתנגדו לזה
 

maxfain

New member
ממ...

מה עם ברמן מתגבר? כבר עבדתי במקומות שיש בהם ברמן מתגבר, כל משמרת מישהו אחר, וזה בעצם כל התפקיד שלו באותה משמרת.. לדאוג לקרח, לדאוג לכוסות, קשים/סטיררים/לימונים, להחליף פחים.. המתגבר מגיע לכמה שעות בזמן לחץ (3-4 שעות מקסימום), ומקבל משכורת מהבר (כמו כל ברמן).
 

rustynail

New member
ההיכרות שלי עם ברבקים\רץ בר היא מגוונת....

א. ברמן כברבק בתורנות, פעם בכמה זמן , סבב בסדר גודל של שקר כלשהו... ברמן ישמש כברבק תמורת סכום סביר דווקא מכיסו של הבוס ולא הברמנים סכום לשעה כמובן והוא במהלך משמרת יעשה את כל הנחוץ מדיחים כוסות קרח מלאי אלכוהול מיידי החלפת בקבוקים פחים מיחזור וכדומה...היתרון ברמן נוסף בבר לבונים בלחץ או לתקלות מזדמנות... חלוקה הוגנת בין הברמנים לרוב בין הבנים...כמובן ברמן סוגר ברמן פותח והברבק למהלך המשמרת בלבד! ב. ברבק כסוג של שוטף כלים ילד בשכר זעום שכל תפקידו לבצע מטלות שחורות ונקיונות! החיסרון.. לא לפנות אליו בענייני מזיגות... ותביא לי בקרדי חדש כי הוא לא בעניין...לפעמים אפילו החלפת חבית זה טקס שלא לדבר על החלפת גז... ג כאשר מקום משלם לברמנים בסיס כלשהו או השלמה כלשהי אפשר להתחשבן על שעה או חצי שעה מכל ברמן ככסף לברבק לרוב שעה מזמנו של ברמן שווה הרבה יותר משל ברבק בשכר מינימום ועוד קצת למטלות שחורות נקיונות וסגירה שאינה נוגעת לאלכוהול... בכל אופן אני אישית מעולם לא עבדתי עם ברבקים אבל ביררתי עם חברים שעובדים באופן קבוע עם ברבק כזה או אחר נ.ב. רץ בר אני מניח הכרחי במקומות שהבר מרכזי ומבודד מהמטבח, מחסן, חביות... וגם אז רק למהלך משמרת , פתיחת משמרת וכל הנוגע לבר אני לדעתי באחריות הברמנים, נקיונות כמו ריצפה פחים מיחזור וכו' יש שיגידו שזה לא לעניין לתת לברמן לעשות אבל אני מאמין שמעט עבודה שחורה לא מזיקה לאף אחד, ואם אני אצטרך להשקיע עוד שעה מזמני לנקיונות שאחרי אז אני מעדיף שיהיה כמו שצריך וכמו שאני אוהב מאשר להגיע לפתיחה למחרת ולראות שהילד שלא בזין שלו לשטוף כמו שצריך שטיחי בר חיפף ..
 

The German

New member
אהלן, ברבק וראנר

הם למעשה אותו שם לתפקיד דומה, סיוע לוגיסטי. הגדרת התפקיד תלויה במנהל הבר והעסק, אין שום מקום שמתאר תפקיד זה באופן רישמי ואם יש הבדלים בינהם. אתה מחליט מה הן הגדרות התפקיד וכמה תשלם ואיך תשלם ואם הברמנים ישתתפו. מניסיוני יש מגוון ראנרים מה אילו שעושים פתיחה סגירה וניקיון וחיים בבר עצמו ועד לאילו שהם למעשה ברמנים במשמרת תגבור שבאים לכמה שעות. היתרון אדיר, תמיד ממליץ. לא מתאים או צריך לכל בר, בבר שכונתי קטן מספיק שהעובד מטבח\נקיון יתמוך בעוד בברים גדולים יש אפילו שניים. זה מפנה לברמן זמן, כך הוא יכול להתעסק יותר במכירה ומתן שירות טוב יותר. זה יתרון אדיר. חוסך שעות עבודה, היתרון ברור בכך מכל הבחינות. החסרון: תקציב לרוב הראנר מוכיח את עצמו כמשתלם ביותר בהצלחה
 
למעלה